HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 02:51

Hmmm....Úgylátom már mindenki alszik...megyek énis... :o
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#362 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 13:16

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 16, péntek - 13:06

És ez is kell?

uhuboot.img

(ott van az is a listában alul)

Ez csak akkor kell, ha nem tudod cd-ről bootolni a géped és floppyról akarod.
Rating: Psychopath

#363 Felhasználó inaktív   szurrealis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 24. 09:16

Egy kérdés:Hogyan lehet UHU alatt az internet-et és a levelezést beállítani?

#364 Felhasználó inaktív   joleho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 09:58

Sziasztok!

Egy nagyon kezdő vagyok a LINUX-ban.Mandrake 8.1-el ismerkedtem eddig, de nem nagyon tetszett.
Most megpróbálom az UHU 1.1.1-et,mi a véleményetek mire számítsak?(az én vén Win-hez szokott fejemmel).Az .iso-kat letöltöttem,CD-k megírva próba holnap.
Legfinomabb sütemény a rántotthús!
Kérlek segíts ha tudsz

#365 Felhasználó inaktív   AEomega 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 10:24

Sziasztok!
Letöltöttem a turboprintet (kulcsom is van hozzá...), telepítettem is, de nem hajlandó a tesztoldalakon kívül nyomtatni semmit. Mit kell tennem, vagy milyen konfigot mutassak, amiből tudtok segíteni?

Előre is köszi!

#366 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 09:07

[quote name='Signal' date='2002. szeptember 11, szerda - 14:15'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta daxko:
<STRONG>"Az UHU telepítőjében is van partíciónáló progi, ezek szerint elkerülte a figyelmedet. De számomra ha nem tudnám, hogy mi az a partícionálás, egy Partition Magic biztosan egyszerűbb lenne, mint bármi más."

És ugye a PM-et meg is vetted?    :rolleyes:
Ami pedig benne van katasztrofális, várom azok jelentkezését akiknek sikerült összehozni vele bármit :D </STRONG>[/quote]

Én ha kipróbálok egy Linuxot, egyúttal a saját partícionáló programját is kipróbálom, azzal csinálok neki helyet, ha többféle progi van benne, azokat is megnézem.

Az UHU-ban egy karakteres felületű, de tökéletesen és logikusan kezelhető, az FDISK-nél jóval fejlettebb, illetve univerzálisabb program van, amivel a feladatot simán megoldottam.

Viszont érthető, ha kezdőknek inkább a PM-et ajánlják. [/quote]
Én pl. a következőképp csinálom: föltettem a Partition Magic 8.0-át. Ezután végiggondoltam, hogy mekkora partíciót kéne leválasztani a 80 gigás winyómból az én általam föltenni kívánt disztribnek. (na meg persze az összes többi kipróbálásra szántnak). Úgyhogy csináltam egy 10 GB-os Linux partíciót, és egy 1 GB-os swap partíciót. A többi NTFS. Így ment föl az UHU 1.1.1 Kamion Final (javított). De általában a többi disztribet is ki szoktam próbálni, és mivel ekkora partíció mindegyiknek bőven elég, ezért sose kell sz.rakodnom. Egyszerűen új disztrib fölrakásakor boot a CD-ről, és a már meglévő partíciókra való telepítést választom. Ekkor a 10g-s mehet ext2/ext3-nak, az 1g-s swp-nek, és ezeket formázásra jelölöm. Aztán végül a lilo / frub megy az mbr-be. Nekem ezzel a stratégiával még soha nem volt semmi gondom. Most leszedtem a Mandrake 10.0-át, és azt tervezem fölrakni, ugyanis kíváncsi vagyok a 2.6.x kernelre.

Üdv: Bepe

#367 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 17:12

Lehet valahogy frissiteni az UHU linux-ot? Mivel az 1.1.1-ben levo gnome panel segfaultol! Ezert nem tudom elinditani a Gnome-ot :( Van valami olyan oldal ahol a kiadas ota megjelent uj csomagokat le lehet tolteni? Otthon modemmel nem fogok nekiallni.

Udv.
ProTech
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#368 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 17:19

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 10:07

(...) és egy 1 GB-os swap partíciót. (...)

Szerintem rohadtul nincs szukseged ekkora swap-ra. Nalam 128MB most 512 MB RAM-mal es eddig szerintem meg soha nem swappolt :) Ugyhogy felesleges lefoglalni neki 1GB-ot max 256MB. Vagy ha hibernalni akarsz vagy valami hasonlo akkor annyit mint a RAM-od. (Soha nem hasznaltam ilyet)
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#369 Felhasználó inaktív   szurrealis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:24

Idézet: szurrealis - Dátum: 2004. április 24, szombat - 10:16

Egy kérdés:Hogyan lehet UHU alatt az internet-et és a levelezést beállítani?

OK, kösz a segítséget, megoldottam.............. :)

#370 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 11:19

Nekem egyelőre tetszik az új UHU. Lenne egy kérdésem:

Van egy USB-s BT eszközöm. Hogyan tudom rábírni az UHU-t, hogy kommunikáljon az SE T610-es telómmal és lehessen témákat és gamékat ide-oda mozgatni? XP alatt már megcsináltam, most jön az lnx.  Tehát ha az USB portra rádugom a bluetoothot, akkor automatice fölismeri, vagy külön bt drivert kell fölrakni hozzá? És ha fönt van, akkor melyik parancsot kell kiadni, hogy kommunikálni tudjon a Sony-Ericsson T610-es telefonnal?

Előre is thx a válaszokat!

Üdv: Bepe

#371 Felhasználó inaktív   Sziki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 11:20

Hali!

Hogyan kell korrektül megcsinalni azt, hogy a dhclient automatikusan elinduljon boot után?
Próbáltam már a service fájlokkal, el is indul a dhclient, de nem tud IP-t szerezni. Olyan mintha akkor még a hálókártya nem állna készen, pedig network script akkor már rég lefutott. Ha kézzel elindítom boot után, minden ok.
sziki

#372 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 17:01

Idézet: ProTech - Dátum: 2004. ápr. 26, hétfő - 16:19

Szerintem rohadtul nincs szukseged ekkora swap-ra. Nalam 128MB most 512 MB RAM-mal es eddig szerintem meg soha nem swappolt :) Ugyhogy felesleges lefoglalni neki 1GB-ot max 256MB. Vagy ha hibernalni akarsz vagy valami hasonlo akkor annyit mint a RAM-od. (Soha nem hasznaltam ilyet)

Khmmm, nekem az 1GB memória a nap jó részében majd fullosan zizeg, és még a swap is néha erősen megszalad. Nem nagy varázslat, csak a gimpet és egyéb grfx cuccokat intenzíven nyüstölni. Olyan pillanat alatt elfüstöl az az 1G, hogy csak. :D

Meg egyébként is, kpackage: 100M (de ezt tényleg ritkán kell),  mozilla: 80M (azért ez előfordul), soffice: 50M.  Ez van, na  :omg: 

#373 Felhasználó inaktív   BaBoKa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 20:46

Sziasztok

Engem az erdekelne, hogy 1.0-alatt hogy lehet beallitani, hogy sima user is tudjon netkapcsolatot (/pill adsl-t) letesiteni illetve bontani.

BaBo
Ez egy nedves kor
Nappal vér folyik, éjjel bor

(Hobo Blues Band - Vadászat)

#374 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 21:17

UHU firewall 1.0.
kipróbálta már valaki? érdemes vele kezdeni valamit? vagy ez is csak egy smoothwall és társai tipusú tüzfall?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#375 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 09:55

Hello! Feltettem UHU-t! Szeretném kipróbálni, mert ha jól és egyszerűen működik akkor irodánkban a helye. Licenc elolvasásából nem jöttem rá hogy működik a dolog irodai környezetben! Minden gépre meg kell venni egy verziót, nem? A másik hogy anitvírus program kellene nekem hozzá, mert eszméletlen mennyiségű vírusos email érkezik és a cégnél ez kellemetlen következményekkel járna. Pl NAV 2004Pro win alatt tökéletesen működik. Olyan ami folyamatsan frissíti magát, és ellenőrzi emaileket is létezik? 3. olyan messenger program, amivel MSN messenger hálózatba is be lehet jelentkezni létezik linux alá? Köszi!

#376 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 08:37

Öhömm ez a licenc dolog most tényleg gázos. De legrosszabb esteben is maximum 1db kell venni, utána oda telepíted ahova akarod és annyiszor ahányszor akarod.
Vírusírtó meg linux alá nemnagyon kell, ugyanis a vírusok 99%-a nem fut le egy linuxos levelezőn sem :) Használjátok az UHUban lévő Evolution nevű levelezőt, úgy néz ki és úgy is kell használni mint az Outlookot de ingyenes és virusmentes.
Inkább kéne egy központi levelezőszerver amin figyel egy víruskereső/írtó+spamszűrő és az továbbítaná a többi gépnek a már megtisztított leveleket.
MSN-t kezelő progiból kismillió akad,  az UHUban pl 2is van alapból de ha nem akartok "átszokni" akkor ott az
aMSN ami windowsos MSN koppintása, úgy nézk és úgy is működik :)
In Flames We Trust

#377 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 10:15

Idézet: pascal - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 7:37

Öhömm ez a licenc dolog most tényleg gázos. De legrosszabb esteben is maximum 1db kell venni, utána oda telepíted ahova akarod és annyiszor ahányszor akarod.
Vírusírtó meg linux alá nemnagyon kell, ugyanis a vírusok 99%-a nem fut le egy linuxos levelezőn sem :) Használjátok az UHUban lévő Evolution nevű levelezőt, úgy néz ki és úgy is kell használni mint az Outlookot de ingyenes és virusmentes.
Inkább kéne egy központi levelezőszerver amin figyel egy víruskereső/írtó+spamszűrő és az továbbítaná a többi gépnek a már megtisztított leveleket.
MSN-t kezelő progiból kismillió akad,  az UHUban pl 2is van alapból de ha nem akartok "átszokni" akkor ott az
aMSN ami windowsos MSN koppintása, úgy nézk és úgy is működik :)

milyen levelezőszerverre gondoltál? Ehhez milyen írtó, szűrőt ajánlasz? Pl lehet UHU a szerver? Bár tudom hogy desktop, de hátha mégis? Megoldható hogy egy céges emailt töltögessen le a szerver és azt érjék el a userek, és arról tudjanak leveleket küldeni?

Szerkesztette: PET^ 2004. 05. 09. 10:16 -kor

#378 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:01

AMNS: a legújabb verzóinál (0.91) a magyarítás állítólag nem megy, de gyorsan orvoslható:
itt a módja...
In Flames We Trust

#379 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:04

Idézet: pascal - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 10:01

AMNS: a legújabb verzóinál (0.91) a magyarítás állítólag nem megy, de gyorsan orvoslható:
itt a módja...

Sikerült telepítenem! Magyar nyelv tényleg nem működik. Megnézem linket amit adtál. Köszi!

#380 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:11

Huhhh, hát a hálózatokban nem vagyok sajnos nagyon otthon.
Annyi biztos hogy az uhu desktop lehet nyugodtan szerver, mellesleg léezik szerver kiadása is...
Szvsz ha lenne egy router az irodában és helyi hálón az osztaná meg a netet és az szedné le a leveleket megszűrné őket mondjuk spamassasinal, majd tőle kapná meg a többi gép.
Spamassasin
Antivirus progiak meg lelni egy párat a Freshmeaten és a Sourceforgeon
A részletes beállításokat és tapasztalatokat meg majd a nálam gurubbak elmondják ;)
In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.