idézet:
Ezt írta zoli62:
LOLAmúgy az UHU egy tényleg aranyos otthoni oprendszer.[/quote]
Tudom, nemrég cseréltem le rá a Debian -om... bár az is jópofa volt...![]()
UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről
Elküldve: 2004. 03. 22. 21:40
Elküldve: 2004. 03. 22. 21:41
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Két év kellett ehhez a frappáns válaszhoz?[/quote]
Nem...
ahhoz kellett két év, hogy feltünjön ez a topic...![]()
Elküldve: 2004. 03. 22. 22:01
idézet:
Ezt írta NeverGone és a tökök:
Tudom, nemrég cseréltem le rá a Debian -om... bár az is jópofa volt...[/quote]
Ez a kamion nagyon könnyen telepíthető.Nekem nagyon is könnyen.Azért van Debianom is, kizárólag konzolon.
[ 2004. március 22.: zoli62 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 22. 22:36
idézet:
Tudom, nemrég cseréltem le rá a Debian -om... bár az is jópofa volt...[/quote]
Never, miért? Most komolyan, nem flame, azért kérdem, mert én mostanság ha néztem más distrot, nem hiányzott a graf csicsa beállítós izé... Ezenkívül milyen extrákat tud, ami miatt érdemes váltani?
Én még annó tettem fel otthoni ketyerére valami <=1.0-át. működik, cs pl apache nem volt (van) benne pl.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2004. 03. 22. 22:47
idézet:
Ezt írta kroozo:
Never, miért? Most komolyan, nem flame, azért kérdem, mert én mostanság ha néztem más distrot, nem hiányzott a graf csicsa beállítós izé... Ezenkívül milyen extrákat tud, ami miatt érdemes váltani?
Én még annó tettem fel otthoni ketyerére valami <=1.0-át. működik, cs pl apache nem volt (van) benne pl.[/quote]
apache van benne... és szerintem egy desktop gépre ideális... pl. tetszik benne az automatikusan bővülő menű, és a felhasználóbarátság. Komolyan, hatalmas munka van benne, pl. elég csak megnézni a Gtk -s cuccok filemegnyitó ablakját, ami intelligensebb, mint amit más terjesztésekben kapsz.
Többet nem írok... én, mint lelkes Linuxos, aki a lassan 6-7 éves szakmai pályafutása alatt jópár disztrót kiprobált és alaposan megnyúzott... nos, én bátran ajánlom...![]()
Elküldve: 2004. 03. 22. 22:56
idézet:
apache van benne... és szerintem egy desktop gépre ideális... pl. tetszik benne az automatikusan bővülő menű, és a felhasználóbarátság. Komolyan, hatalmas munka van benne, pl. elég csak megnézni a Gtk -s cuccok filemegnyitó ablakját, ami intelligensebb, mint amit más terjesztésekben kapsz.
Többet nem írok... én, mint lelkes Linuxos, aki a lassan 6-7 éves szakmai pályafutása alatt jópár disztrót kiprobált és alaposan megnyúzott... nos, én bátran ajánlom...[/quote]
oks... erre gondoltam nagyjából ... én asszem már belekövülök debianba.. de otthon majd felhúzom.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2004. 03. 22. 23:42
idézet:
Ezt írta kroozo:
oks... erre gondoltam nagyjából ... én asszem már belekövülök debianba.. de otthon majd felhúzom.[/quote]
Persze, ebben végképp igazad van, de pl. nagyon jól le tudtam tesztelni a rendszert a Kedvesemen, aki totál nem szakmabeli, sőt örül. ha nem kell "kütyükkel" dolgoznia.
Nah, a Debian -on nagyon nehezen igazodott el, pedig igyekeztem a desktopját minél jobban közérthetőbbé tenni... pl. nehéz volt neki elmagyaráznom, hogy hiába telepítek fel valamilyen programot, az még nem feltétlenül jelenik meg a menűben.
Nos, itt nem az van, nagyon jól megjelennek az ablakkezelő menűjében az alkalmazások. Ami ennél még kellemesebb meglepetés volt, hogy minden ablakkezelő alatt ugyanaz a menüstruktúra jelenik meg... tehát mindent ugyanott kell keresnem a Kedvesem Gnome -os menüjében, nekem az Xfce -n, és a "szoba" user KDE -jében.
Az pedig csak egy apróság, hogy voltam UHU -s "csomagoló party" -n, így elég jól megismertem a rendszer felépítését, na meg a srácok által készített nagyszerű csomag-készítő rendszert. Jelenleg a "tiszta" rendszerre törekszem, azaz ha valami kell, és nincs meg csomagban, akkor becsomaglom, és úgy teszem fel.
És még sok kellemes apróságot lehetne említeni..
Nah... számomra a "desktop rendszer" valahol itt kezdődik... büszke vagyok a skacok munkájára...![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 02:41
Sniper
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...
Elküldve: 2004. 03. 23. 16:54
Gondoltam nem nyitok új topikot annak, hogy megkérdezzem: nálatok megy-e a linuxforum.hu?
Azért itt kérdeztem, mert a "nyugis" uhusok csak nem bántanak érte...
Elküldve: 2004. 03. 23. 17:33
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 03. 23. 17:34
idézet:
Ezt írta AEomega:
Üdv!
Gondoltam nem nyitok új topikot annak, hogy megkérdezzem: nálatok megy-e a linuxforum.hu?
Azért itt kérdeztem, mert a "nyugis" uhusok csak nem bántanak érte...[/quote]
Szerelik, elvileg ma mar visszakerul a netre.
Elküldve: 2004. 04. 01. 16:55
Elküldve: 2004. 04. 03. 20:46
Nekem ezen keresztül jön a net és usb-vel csatlakozik a géphez.
Ennek a beüzemelésében tud valaki segíteni?(UHU kamion alatt)
Driverszinten ezt találtam ,de az a gond, hogy kezdő linuxos vagyok és nem sokat értek belőle.
Ha van valakinek tapasztalata bármilyen wireless ill. wireless és usb kombinációval, kérem, hogy ne fogja vissza magát, mert le akarok szokni a winről és a net ami visszatart.
Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Elküldve: 2004. 04. 05. 06:31
Nem ismertem meg a forumot:) Nagyon gizda lett:)
Feltettem eztet az Uhu-t a gépre, de nagyon birka vagyok:(
Nem müxik a hangkarim - ac 97, de az Audigym se ment amig megvolt. Aszondja használjak OSS -t ALSA helyett. DE MI AZ???? Azt tudom minek a röviditése, de hol kell átrakni??
A második cd-n vannak vmi keiegészítések, de fingom nincs , hogy kéne elereszteni a telepítést.
tus
Elküldve: 2004. 04. 05. 08:21
tus
Elküldve: 2004. 04. 05. 13:29
Nemrég tettem fel az UHU 1.1-t, előtte végigpróbálgattam mindenféle disztribet (mandrake 10, suse 9, redhat 9, fedora, knoppix 3.3, sulix, slackware, freebsd 5.2.1/tudom ez kilóg a sorból!
Már majdnem minden megy amit most első körben terveztem beüzemelni (eredetileg melóhelyről akartam erre le-/feltöltéseket csinálni, plusz otthon böngészés, néha openoffice, HTML szerkesztés stb..)
1-2 rövid kérdésem lenne, amivel most perpillanat elakadtam:
1.) ha melóhelyről az sshd portját akarom átállítani (pl. 22-ről 48000-ra), azt hogy tudom megcsinálni? Odáig jutottam, hogy az /etc/ssh/ könyvtárban a config fájlban átírom, mentem, kilépek, beírom hogy /etc/init.d/sshd restart -> és erre nem csinál semmit.
2.) A másik "óriási problémám", hogy feltettem a no-ip klienst, megy is meg minden, csak nem jöttem még rá hogy lehet megcsinálni, hogy a gép indulásakor ez a szolgáltatás is induljon? Egyelőre be kell írnom hogy "/usr/local/bin/noip2".
Addig jutottam hogy be kéne vhogy tennem a mittudomén milyen indulási szinte (5?), de amit találtam ehhez leírást, abban egy rcX.d könyvtárat emlegettek, hogy oda kéne betennem scriptet. Csak itt ilyet nem találtam.
3.) a kérdésem egy ftpklienshez kapcsolódik: nftp
feltelepítettem, megnéztem előtte a leírást, láttam hogy 2 módon is lehet (root-ként, akkor "beépül" a rendszerbe és elég csak annyit beírnom hogy "nftp" ha indítani akarom, illetve userként és akkor a profilom alá települ, ilyenkor a pontos útvonalát beírva tudom indítani. Na most akárhogy telepítem, utána "commandline" indításkor kidob egy hibaüzenetet:
harder:~/.nftp$ nftp
nftp: error while loading shared libraries: libtermcap.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
ha grafikusan indítom (xnftp), úgy viszont megy.
Az üzenet magát értem, csak nem tudom hogy lehet javítani a dolgot.
Próbáltam apt-get install-lal a "libtermcap.so.2"-t, a "libtermcap"-t stb.. telepíteni de nem jártam sikerrel.
Ui.:Talán nem köveznek meg érte az advanced userek, de nekem a proftpd-hez jól jött a gproftpd grafikus felület, merem ajánlani hozzám hasonló kezdőknek
Thx mindenféle segítséget előre is
Szerkesztette: Harder 2004. 04. 05. 13:32 -kor
Elküldve: 2004. 04. 05. 13:51
Idézet: tus - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 11:59
ha lenne windowsom
egyebkent ajanlom ezt a ket oldalt a figyelmedbe:
jo kis olvasgatni valo
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

Súgó
A téma zárva.