UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről
Elküldve: 2004. 12. 14. 21:38
Az UHU 1.2 hamarosan kiadásra kerül. Ennek előszele az első RC változat. Aki a végleges használatát tervezi, jó ha letölti és kipróbálja, mert az így felfedezett hibák javításra kerülhetnek a kiadás előtt.
Letölthető innen:
ftp://ftp.uhulinux.hu/uhu/dev/1.2-rc1/
http://download.uhul...hu/dev/1.2-rc1/
forrás: HUP
Elküldve: 2004. 12. 15. 18:03
Idézet: pascal - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 21:38
Ha nem 7 RC verzió lesz, mint az 1.1 előtt. Most a beta2 után elég sokat kellett az RC1-re várni, szvsz 2005 közepe körül jön majd a Final 1.2 De ez csak szvsz, mert nem olvasom mostanában a dev topicot, csak saccolom.
Elküldve: 2004. 12. 15. 18:31
Szerkesztette: pascal 2004. 12. 15. 18:34 -kor
Elküldve: 2005. 01. 07. 18:47
Elküldve: 2005. 01. 08. 16:58
Idézet: Yocee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:47
A grub configjában (azt hiszem /boot/menu.list, v vmi ilyesmi) a default értékét állítsd annyira ahanyadik a windowz bejegyzése (számolás 0-val kezdődik), vagy cserélgesd meg a bejegyzéseket.
Egyébként én olyan windowzt még nem láttam, ami megismert és betett volna a menüjébe egy linuxot....
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 01. 08. 17:49
Idézet
Naja, /boot/grub/menu.lst default 0 ról default 1-re ha nincs más és jó lesz. Mellesleg arra várhatsz, hogy a windows felismerjen egy linuxot és behúzza a kernelt, a win bootmenüje amúgy is egy vicc...
Ha nem tetszik, hogy a GRUBot csak linux alól konfigolhatod, akkor ajánlani tudom a Smart Boot Managert
Elküldve: 2005. 01. 08. 21:07
Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 17:49
Ha nem tetszik, hogy a GRUBot csak linux alól konfigolhatod, akkor ajánlani tudom a Smart Boot Managert
most nem azért, de utolsó emlékeim szerint a grubnak egy teljesen értelmes parancsértelemzője van, szal tulképp egy csomó dolgot meg lehet csinálni vele on the fly. Bár ehhez meg kell tanulni használni, az kétségtelen, és gondolom savelni nem tudja a settingsjeit. De igazából olyan sűrűn nem változtatgatja a bootmenüjét az ember. (max új kernel miatt, de akkor úgyis linux alatt vagy, meg ha ésszel él az ember, akkor nem kell a bootmenüt frissíteni miatta)
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 01. 08. 22:02
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 21:07
kövezz meg de sose jött be a grub
Peace
Elküldve: 2005. 01. 10. 18:27
Szótlanul állnuk és csóváljuk fejünket, mi a penészért kell az UHU bandának politizálással töltenie drága idejét, ahelyett, hogy egy hasonlóan szép de legalább friss odalt hoznának össze.
Elküldve: 2005. 01. 12. 19:49
Elküldve: 2005. 01. 12. 19:55
A Linuxban biza sokmindent heggesztéssel lehet/kell/érdemes megoldani. Van sok notepad szerű progi is (gedit meg ilyenek) de nekem pl jobban bejön az mc. Nyiss egy terminált, írd: su ekkor bekéri a rootjelszót. Ez azért kell mert azt a filet pl csak a rendszergazdi szereksztheti, az átlaguserek ámokfutásának elkerülése végett, most kiadod az mc parancsot, ha isemered a norton/volkov/total/stb commander progikat akkor innentől menni fog a dolog.
Elküldve: 2005. 01. 17. 08:23
USB-s eger problemam van. Rakerestem, de nem talaltam idevago reszt a reszlegben, ezert megkerdeznem. Van egy USB-s logitech egerem, amit telepitesnel felismer az UHU, es az install-nal tudom hasznalni. Amikor viszont megvan reboot, nem ismeri fel, tapot sem kap, mert nem vilagit az optika. A port viszont biztos jo, mert a pendrive-ot siman felismeri es bemountolja. Barmelyik beepitett egerdrivert hasznalom, semmi. A gyari oldalon sem talaltam semmi linuxos drivert. Ha valakinek van valamilyen otlete, kerem, ossza meg velem.
Thx
Jcage
Elküldve: 2005. 01. 17. 08:58
Idézet: Jcage - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 8:23
USB-s eger problemam van. Rakerestem, de nem talaltam idevago reszt a reszlegben, ezert megkerdeznem. Van egy USB-s logitech egerem, amit telepitesnel felismer az UHU, es az install-nal tudom hasznalni. Amikor viszont megvan reboot, nem ismeri fel, tapot sem kap, mert nem vilagit az optika. A port viszont biztos jo, mert a pendrive-ot siman felismeri es bemountolja. Barmelyik beepitett egerdrivert hasznalom, semmi. A gyari oldalon sem talaltam semmi linuxos drivert. Ha valakinek van valamilyen otlete, kerem, ossza meg velem.
Thx
Jcage
vszínűleg be kellene tölteni az usbhid és az usbmouse modulokat /lib/modules/{kernel-version}/kernel/drivers/usb/input könyvtárban laknak, modprobe paranccsal tudod betölteni őket próbaképp, és aztán az /etc/modules -ban tudod ezt állandósítani (izé. ha ott van UHU alatt is. de imho igen)
Elküldve: 2005. 01. 17. 22:39
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 20:07
Nekem az XP boot menüje indítja az UHU1.1.1-et is.
Ugyan azzal módszerrel indítja mint ahogy a WIN98-at.
A rendszer töltő partícióra kimásolod a linuxos partíció boot blokkját,elnevezed "bootsect.lin"-nek.
Beszerkeszted a boot.ini-be.
Elküldve: 2005. 01. 18. 08:53
Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 22:02
Peace
dehogy kövezlek, én is lilot használok, de amennyit tudok a grubról (ha vmi defaultból felteszi, és megy, akkor nem szoktam lecserélni), inteligensebb általában. Sok olyan helyzet van, amikor szegény lilonak egy kisebb esszét kell írni (rendesen tagolva, bevezetés-tárgyalás-befejezés
CD boot: persze. ha épp nem bugzik a BIOS. régi gépek környékén kellemes tud lenni szerintem.
Felület: a grub tud szép, ncurses-os (jellegű
Elküldve: 2005. 01. 18. 08:59
Idézet: kcsaba - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 22:39
Ugyan azzal módszerrel indítja mint ahogy a WIN98-at.
A rendszer töltő partícióra kimásolod a linuxos partíció boot blokkját,elnevezed "bootsect.lin"-nek.
Beszerkeszted a boot.ini-be.
Ez gondolom, inkább a winnel nem lehet linuxot bootolnira válasz
Ok, elhiszem hogy így van. Férfiasan bevallom, nem ismerem a win bootmenüjét. Ha akármit csinálni kéne vele (kiirtáson kívül
Elküldve: 2005. 01. 18. 13:01
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 9:58
hali
csak este tudtam megprobalni, de nem talaltam meg egyik modult sem. volt egy-ket usb kezdetu, de egyikre sem illett ra. viszont probakeppen megprobaltam betolteni egy modult, de azt irja ki, hogy nem talalja a keresett file-t. root-kent voltam bent. kellett volna meg valamilyen kapcsolot hasznalnom?
bocs a sok lama kerdesert.
udv
Jcage
Elküldve: 2005. 01. 18. 15:17
Idézet: Jcage - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 13:01
csak este tudtam megprobalni, de nem talaltam meg egyik modult sem. volt egy-ket usb kezdetu, de egyikre sem illett ra. viszont probakeppen megprobaltam betolteni egy modult, de azt irja ki, hogy nem talalja a keresett file-t. root-kent voltam bent. kellett volna meg valamilyen kapcsolot hasznalnom?
bocs a sok lama kerdesert.
udv
Jcage
nem kell teljes filenevet megadni, hanem pl csak hogy:
modrpobe usbmouse
és igencsak illene ott lenni ezeknek a moduloknak. :confused:
(hacsak nincsenek belefordítva a kernelbe....)
próbálj meg körbenézni kicsit a dmesg parancs kimenetében, ill a /proc könyvtáradban (/proc/bus/input talán), az usbre vonatkozó bejegyzéseket keresve. Kérdés, hogy egyáltalán nem indul meg semmi, vagy csak nem fogja fel, hogy az milyen eszköz....

Súgó
A téma zárva.