HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:03

:confused: minek daemon tools? kipörkölöd neroval, aztán hajrá.
In Flames We Trust

#502 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:03

Idézet: McKinley - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 11:58

Sziasztok!

Most töltöm az uhu liveot!

Ha lejön az iso akkor deamon tools-al és neroval simán írjam ki cd-re, vagy kell valami más is hogy bootoljon?

Köszi a választ!

Simán írdd ki Nero-val.

#503 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:05

Thanks!

#504 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:11

Leszeded a .iso-t és a .md5-öt, ezután console-ba be, md5sum -c uhu-linux-live-2.2.md5, és utána k3b-vel kifüstölöd egy korongra, aztán console-ba reboot...

#505 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:18

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 11:11

Leszeded a .iso-t és a .md5-öt, ezután console-ba be, md5sum -c uhu-linux-live-2.2.md5, és utána k3b-vel kifüstölöd egy korongra, aztán console-ba reboot...

Ugye, a kérdést is olvastad?

Csakmert a kérdezőnek Microsoft Windows oprendszer alatt kéne megoldani a problémát.
Amit mellesleg már meg is oldottak.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#506 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:34

Tényleg köszi!
Csak azért használok windowst mert a HL2 még nem jött ki linuxra :D
Tényleg 3ds max létezik linuxra?

#507 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:06

Hy megint!

Már a liveos linuxról írok:)
A kérdésem a következő:

Hogy tudom megnézni az alaplap, cpu egyéb hőmérsékleteket?

Nagyon fontos lenne!
Thanks!

#508 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:12

Sikerült!

A barton 100% terhelés mellett 38 fokos:)
Jó ez a thermalright hűtő!
Ráadásul 17db-es a venti rajta!
A hangja 0:)

Köszi mindenkinek a segítséget!

#509 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:57

Az Eszter fölkerült a disztróvácsra is: http://distrowatch.com/?newsid=02114#0

Azért ez nem kis dolog szvsz! Kép Kép

check it out now

Üdv: Bepe

#510 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 21:33

Idézet

A barátnőm gépére szeretném feltenni UHU linuxot (jogtisztaság és hasonlók nyomán), és egyetlen egy dolgot még nem találtam hozzá. Nekem olyan kellene, hogy én egy windowsos gépről be tudjak lépni távolról úgy, hogy a bejelentkezett helyi felhasználó munkafolyamatát, megnyitott programjait láthassam. Erre azért lenne szükség, hogy ha elakad, akkor tudjak segiteni neki! Windows alatt több ilyen programot is találtam, és használtam is a gépén (Remote Administrator, VNC, stb), de linux alatti verziót keresek,ami működik is!

Ha jól emlékszem van az UHU disztribben Távoli munkaasztal megosztó program. VNC-n keresztül megy.
Meghivót lehet küldeni emailben, vagy elolvasva a távoli belépéshez szükséges adatokat, telefonon
is... Be kéne most bootolnom UHU-val, hogy mondjam a progi nevét, de asszem Alkalmazások/Internet/
és talán a segédprogramok között, de nézd végig. Van ilyen, pont ma nézegettem meg.

#511 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 21:38

KINN AZ UHU1.2RC1 (Hekk)!!!!

Az UHU 1.2 hamarosan kiadásra kerül. Ennek előszele az első RC változat. Aki a végleges használatát tervezi, jó ha letölti és kipróbálja, mert az így felfedezett hibák javításra kerülhetnek a kiadás előtt.

Letölthető innen:
ftp://ftp.uhulinux.hu/uhu/dev/1.2-rc1/
http://download.uhul...hu/dev/1.2-rc1/

forrás: HUP
In Flames We Trust

#512 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:03

Idézet: pascal - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 21:38

Az UHU 1.2 hamarosan kiadásra kerül. Ennek előszele...

Ha nem 7 RC verzió lesz, mint az 1.1 előtt. Most a beta2 után elég sokat kellett az RC1-re várni, szvsz 2005 közepe körül jön majd a Final 1.2  De ez csak szvsz, mert nem olvasom mostanában a dev topicot, csak saccolom.

#513 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:31

tavaszra legkésőbb kész kéne, hogy legyen, mindenesetre én most belevetem magam, az 1.2RC1be, ha meg nem jön be felrakok egy ubuntut :)

Szerkesztette: pascal 2004. 12. 15. 18:34 -kor

In Flames We Trust

#514 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 18:47

nem találom az ezirányú infót(pedig biztos van), de ha egy gépre felraktam az xp-t (sp2) aztán utána az uhut, és az uhu beírta magát a MBR be, és az ő bootmenüje jön be, amin választhatok, hogy windows vagy uhu legyen, akkor hogy tudom megcsinálni azt, hogy az uhu menüben a windows legyen elöl(az induljon a gép bekapcsolásakor), vagy visszajöjjön a eindows bootmenüje, és abban legyen a z uhu-s indítási lehetőség is?!? (azt a megoldást én is tudom, hogy újrarakom a wint, és ő meglátja majd az uhut is, és összerakja a bootmenüt magának, de ezt elkerülném.)
It's not bug, it's future.

#515 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 16:58

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:47

nem találom az ezirányú infót(pedig biztos van), de ha egy gépre felraktam az xp-t (sp2) aztán utána az uhut, és az uhu beírta magát a MBR be, és az ő bootmenüje jön be, amin választhatok, hogy windows vagy uhu legyen, akkor hogy tudom megcsinálni azt, hogy az uhu menüben a windows legyen elöl(az induljon a gép bekapcsolásakor), vagy visszajöjjön a eindows bootmenüje, és abban legyen a z uhu-s indítási lehetőség is?!? (azt a megoldást én is tudom, hogy újrarakom a wint, és ő meglátja majd az uhut is, és összerakja a bootmenüt magának, de ezt elkerülném.)

A grub configjában (azt hiszem /boot/menu.list, v vmi ilyesmi) a default értékét állítsd annyira ahanyadik a windowz bejegyzése (számolás 0-val kezdődik), vagy cserélgesd meg a bejegyzéseket.

Egyébként én olyan windowzt még nem láttam, ami megismert és betett volna a menüjébe egy linuxot....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#516 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 17:49

Idézet

Naja, /boot/grub/menu.lst default 0 ról default 1-re ha nincs más és jó lesz. Mellesleg arra várhatsz, hogy a windows felismerjen egy linuxot és behúzza a kernelt, a win bootmenüje amúgy is egy vicc...
Ha nem tetszik, hogy a GRUBot csak linux alól konfigolhatod, akkor ajánlani tudom a Smart Boot Managert
In Flames We Trust

#517 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 21:07

Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 17:49

Naja, /boot/grub/menu.lst default 0 ról default 1-re ha nincs más és jó lesz. Mellesleg arra várhatsz, hogy a windows felismerjen egy linuxot és behúzza a kernelt, a win bootmenüje amúgy is egy vicc...
Ha nem tetszik, hogy a GRUBot csak linux alól konfigolhatod, akkor ajánlani tudom a Smart Boot Managert

most nem azért, de utolsó emlékeim szerint a grubnak egy teljesen értelmes parancsértelemzője van, szal tulképp egy csomó dolgot meg lehet csinálni vele on the fly. Bár ehhez meg kell tanulni használni, az kétségtelen, és gondolom savelni nem tudja a settingsjeit. De igazából olyan sűrűn nem változtatgatja a bootmenüjét az ember. (max új kernel miatt, de akkor úgyis linux alatt vagy, meg ha ésszel él az ember, akkor nem kell a bootmenüt frissíteni miatta)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#518 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 22:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 21:07

most nem azért, de utolsó emlékeim szerint a grubnak egy teljesen értelmes parancsértelemzője van, szal tulképp egy csomó dolgot meg lehet csinálni vele on the fly. Bár ehhez meg kell tanulni használni, az kétségtelen, és gondolom savelni nem tudja a settingsjeit. De igazából olyan sűrűn nem változtatgatja a bootmenüjét az ember. (max új kernel miatt, de akkor úgyis linux alatt vagy, meg ha ésszel él az ember, akkor nem kell a bootmenüt frissíteni miatta)

kövezz meg de sose jött be a grub :) természetesen van parancsértelmezője meg minden, én pl nem tudom, hogy kell a grubból CDről bootolni, igen tudom épeszű ember nem bootmanagerből bootol CDt, ez csak egy példa... mellesleg egy menüs bootmanager talán kevésbé rémíti el azt a felhasználót akinek jobban tetszik a windows bootmenüje.
Peace  :respect:
In Flames We Trust

#519 Felhasználó inaktív   barcaolle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:17

Ehhez mit szóltok?

Egy hír az UHU-linux oldaláról.

#520 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:27

Nem szólunk semmit...
Szótlanul állnuk és csóváljuk fejünket, mi a penészért kell az UHU bandának politizálással töltenie drága idejét, ahelyett, hogy egy hasonlóan szép de legalább friss odalt hoznának össze.
In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.