HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#551 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:47

Idézet: RAZER - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:25

HELP!!!
1.Driver kéne... ATI 9600XT-re...
2.Hálózati kártya??? ADSL nem működik... :( (ASUSTeK/Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller)  erre nincsen driver?
Asszem egy 1.1Uhu. Még valamikor a PC World mellé adták... PLEASE HELP!!!

1. ha komolyabban akarsz linuxozni akkor ne haszánlj atit :(
2 .Hogy próbálod az ADSLt? UHU Dialer? Ha van gyors neted van szvsz szedd le az 1.2rc2-t. stabil, megy jól. Hátha az új kernel támogatja a karidat. Ja ha 1.2zni kezdesz vigyázz, hogy abban Xorg van és az ahhoz paszoló ati drivert szedd le. Aminek mondjuk semmit értelme mert az új kernelben az SMP összekad az Ati 3Djével... mennyire akarsz linuxozni? Nem elrettentésképpen, de egy kicsit necces most az UHU+Ati kombó. Tudom, nekem is Atim van :(
In Flames We Trust

#552 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 20:05

Idézet: RAZER - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:25

HELP!!!
1.Driver kéne... ATI 9600XT-re...
2.Hálózati kártya??? ADSL nem működik... :( (ASUSTeK/Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller)  erre nincsen driver?
Asszem egy 1.1Uhu. Még valamikor a PC World mellé adták... PLEASE HELP!!!

Hát... inkább Mandrake 10.1 PowerPack. Ugyanis abban integrálva van az x alá (xfree /x.org) az nV és az ATi driver, és megoldja a 3d-t. Az uhu1.2rc2 alatt pedig az x.org 6.8.x alá fel lehet szenvedni az új ati drivert ugyan, de mind 2.6.9, mind a 2.6.10-es kernel esetében megizzasztja az embert. Úgyhogy én is lebeszélnélek róla.

Üdv: Bepe

#553 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:18

A Mandrake az magyar? Le lehet valahonnan szedni ingyenesen?
van benne driver a hálókártyámhoz? mert nekem főleg netre kéne a linux... és főleg hogy magyar legyen... mert ismerkedni is akarok a cuccal.. ugyanakkor egy jó linux kéne amiben van egy csomó cucc.

Szerkesztette: RAZER 2005. 01. 24. 22:25 -kor

macbook air 2014

#554 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:26

Idézet: RAZER - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:18

A Mandrake 10.1 Official-t le lehet szedni ingyen a mandrake tükörszervereiről. A Mandrake 10.1 PowerPackot már nehezebb megtalálni net-en, de az sem lehetetlen.

#555 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 07:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:26

hmm. dmesg, /procban mi van az usbdről?

megneztem. valami olyasmit ir, hogy a cimzest nem fogadta el. emleget meg valami usb-ohci.o-t is. de a lenyeg, hogy nem mukodik. csereljem le inkabb egy ps/2-esre? :confused:

udv
Jcage
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#556 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:43

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:26

A Mandrake 10.1 Official-t le lehet szedni ingyen a mandrake tükörszervereiről. A Mandrake 10.1 PowerPackot már nehezebb megtalálni net-en, de az sem lehetetlen.

viszont a powerp letöltése már illegális, és sokan a legalitás miatt váltanak linuxra.

Idézet

van benne driver a hálókártyámhoz? mert nekem főleg netre kéne a linux... és főleg hogy magyar legyen... mert ismerkedni is akarok a cuccal.. ugyanakkor egy jó linux kéne amiben van egy csomó cucc.

Amúgy a mandrake talán kevésbé magyar mint az uhu és a támogatás sem magyar hozzá, viszont ha linuxszal akarsz ismerkedni akkor azt kell mondanom kell az angol. Az UHU sincs ám úgy magyarítva mint mondjuk egy windows, szóval ha a mandrake jobban tetszik akkor nem vésd fel hátránynak, hogynem magyarok csinálják.
Miért kell neked csomó cucc? Ha kell valami megkeresed letöltöd :)
In Flames We Trust

#557 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 22:25

Idézet: Jcage - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 7:54

megneztem. valami olyasmit ir, hogy a cimzest nem fogadta el. emleget meg valami usb-ohci.o-t is. de a lenyeg, hogy nem mukodik. csereljem le inkabb egy ps/2-esre? :confused:

udv
Jcage

pfff.... kicsit konkrétabban plz. Ez nem az ablakos, hogy az embernek tippelgetni kelljen. nyomd cs ide azt a dmesget, meg esetleg egy lsmodot is. ps2re lehet váltani, de az megfutamodás. (mondjuk lehet vele poweronolni, amit usbvel nem :()
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#558 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 22:42

Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:43

viszont a powerp letöltése már illegális, és sokan a legalitás miatt váltanak linuxra.

Amúgy a mandrake talán kevésbé magyar mint az uhu és a támogatás sem magyar hozzá, viszont ha linuxszal akarsz ismerkedni akkor azt kell mondanom kell az angol. Az UHU sincs ám úgy magyarítva mint mondjuk egy windows, szóval ha a mandrake jobban tetszik akkor nem vésd fel hátránynak, hogynem magyarok csinálják.
Miért kell neked csomó cucc? Ha kell valami megkeresed letöltöd :)

uh. mandrake. Nekem most éppen az van fent, mert vettem AMD64-et, és igazából mind a debian mind a gentoo x86_64 portja gyerekcipőben jár, (Sok dologhoz chroot kell, meg ilyesmik), ubuntut meg több embertől halottam, hogy krákog x86_64-en,  és nem igazán volt se kedvem se (főleg) időm sokat szenvedni vele, ezért gondoltam megnézem a mandraket, úgyis azzal kezdtem anno, meg egyébként is jó volna kicsit szokni az rpm alapú dolgokat is. Szal felment.

Igazából vegyesen vagyok vele. Tetszik, elég jól összelő mindent magának (leszámítva azt az egy csúnya fiaskót, hogy install végén sikeresen befrissítette magát egy sima x86os tükörkönyvtárról, egy fél nap szopást szerezve ezzel nekem), de egy két dolog kicsit bugzik, ezeket majd megheggesztem, meg egyenlőre veszekszem az rpmmel. Látszik rajta, hogy jó, meg ki van okosítva, de valahogy elég nyögvenyelősen tudom használni. Szal nehezen túrom elő belőle az alap dolgokat, és néha nem egészen értem hogy működik. Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy apt/dpkgt azért eléggé szúrom.

Ami miatt elkezdtem ezt az egészet írni, az az, hogy nekem azért kicsit furcsa, hogy elég sok olyan cuccot tettem már fel eddig is, amihez bizony kívül kellett menni a distro repository-ján, és ilyen rpm keresgélős oldalakról töltögetni le, és ez bizony erősen kényelmetlenséget okoz. Szal szenvedek a csomagkezeléssel, na. De mondjuk inkább az én hibám, hogy aszittem két nap alatt megtanulom olyan szinten, mint az apt/dpkg-t 4 év alatt ....

Magyarítást meg annyira nem néztem, de asszonynak feltettem a kde-i18n-hu, meg a ooo-i18n-hu csomikat (nem ez a nevük szal kde meg OO magyar csomagok), és nem sírt h angolul beszélt volna, pedig szokott :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#559 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 09:51

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 23:25

pfff.... kicsit konkrétabban plz. Ez nem az ablakos, hogy az embernek tippelgetni kelljen. nyomd cs ide azt a dmesget, meg esetleg egy lsmodot is. ps2re lehet váltani, de az megfutamodás. (mondjuk lehet vele poweronolni, amit usbvel nem :()

van ps/2 atalakitom, de en usb-n szeretnem hasznalni. az atalakito raadasul nem veszi le a feszkot kikapcs utan. dmesg es lsmod folyamatban. azert thx.

udv
Jcage
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#560 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 07:16

UHU-Linux 1.2-rc3 (Mascarpone)

ftp://ftp.uhulinux.hu/uhu/dev/1.2-rc3/

#561 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 14:04

Hurrrá, hurrá, hurrá!!!  :) Itt van a sorozat következő tagja, Adrienn.  ;)
Most, hogy két hétig az UHU Live 2.2 használatára kényszerültem (szerintem az eddig készült összes Live közül ez a legjobb magasan!), nagyon örülök, hogy jön a következő verzió.

Itt olvashattok róla: >>> kitt-katt ide <<<

Egyik szemem sír...amiatt, hogy nem lesz benne KDE...  :( Holott én szinte csak ezt az ablakkezelőt használom. Na sebaj.

#562 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 19:25

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 14:04

Hurrrá, hurrá, hurrá!!!  :) Itt van a sorozat következő tagja, Adrienn.  ;)
Most, hogy két hétig az UHU Live 2.2 használatára kényszerültem (szerintem az eddig készült összes Live közül ez a legjobb magasan!), nagyon örülök, hogy jön a következő verzió.

Itt olvashattok róla: >>> kitt-katt ide <<<

Egyik szemem sír...amiatt, hogy nem lesz benne KDE...  :( Holott én szinte csak ezt az ablakkezelőt használom. Na sebaj.

Most őszintén: mi tetszik a KDEben?
Mert szvsz ahhoz képest amennyi erőforrást megeszik, nem olyan kimagaslóan jó.
In Flames We Trust

#563 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 19:30

Idézet: pascal - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 19:25

Most őszintén: mi tetszik a KDEben?
Mert szvsz ahhoz képest amennyi erőforrást megeszik, nem olyan kimagaslóan jó.

Nekem abban van a számomra legpraktikusabban elhelyezve a menü / tálca /óra, stb., és az én gépemen eheti az erőforrást, mert úm. van miből.  :) Tehát nem is nagyon szoktam észrevenni, hogy lassú, vagy valamira sokat kéne várnom. Egyszerűen nekem ez jön be legjobban.  :)

#564 Felhasználó inaktív   NagyKrissz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 01. 20:20

Hi!

Van egy kis gondom ezzel a modemmel:Intel 537EP
Végigolvastam mindent amit a neten találtam
a Winmodemekről,leszedtem az illeszőjét az intel
weblapjáról,elolvastam a read.me -t és semmit sem találtam
erről a modemről.
SUSE linux 9.1 -en működik a modem,és windows-on is.
A suséhoz volt bináris /?/ driver,de az uhuhoz nem ezért
az uncompiled /?/ -et tölöttem le.
De UHU-Linux 1.1 -en nem tudom életre kelteni,pedig szerintem
sokkal jobb mint a SUSE./vagy a windows/
Eléggé kezdő vagyok a témában,a readme meg csak annyit ir,hogy szerkeszd átt
az install és a boot scripteket ,meg hogy nem installálja a boot scriptet
nem támogatott disztrib esetén ./?/
Alapból a SUSE,debian,mandrake,redhat stb... támogatja,de az uhu-t nem .
Nekiálltam áttírni /!/ a scripteket.
Olvastam valahol,hogy az uhu az eléggé hasonlít a debianra,
ezért annak a boot instalját másoltam átt az ismeretlen disztrib részre.
Eredetileg valami /etc/rc.d könyvtárakra hivatkozott ott,de az uhuban
nem találtam ilyet,csak /etc/rc.boot és rc.halt könyvtárakat,és áttírtam ezekre
hátha ez a gondja,de így sem működik./Nagyon kezdő vagyok/
Ha valaki tudna segíteni,azt nagyon megköszönném!

Leírom,hogy miket ír ki az installnál:

make install -ra ezt írja ki:

rm -f /etc/hamregistry.bin
bash 537_inst
running kernel 2.4.24-7
installing hamregistry, used for persistant storage
installing usrsound, a soft buzzer
installing 537 module
debian 537_boot rc2.d and rc3.d scripts
starting module and utilities
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o
error loading Intel537
rmmod: module Intel537 is not loaded
done

Itt az install script ide vonatkozó része:
egy kicsit módositottam,/echo debian sor alatti rész/
mert az uhuban nem találtam /etc/rc.d könyvtárat
és hátha ez a gondja,de nem...

{
if [ -a ./hamregistry.bin ]; then
{
      mv -f /etc/hamregistry.bin /etc/hamregistry.bak
      cp ./hamregistry.bin /etc/hamregistry.bin
}
else
{
      rm -f /etc/hamregistry.bin
}
fi
echo installing hamregistry,  used for persistant storage
install -o root -g root -m 110 hamregistry /usr/sbin
echo installing usrsound, a soft buzzer
install -o root -g root -m 755 usrsound /usr/sbin
echo installing 537 module
case $KERNVER in
2.4*)
      install -o root -g root -m 664 Intel537.o ${CharModDir}/Intel537.o || exit 1
      ;;
2.6*)
      install -o root -g root -m 664 Intel537.ko ${CharModDir}/Intel537.ko || exit 1
      ;;
esac

echo debian 537_boot rc2.d and rc3.d scripts
install -o root -g root -m 110 537_boot /etc/init.d || exit 1
ln -s -f /etc/init.d/537_boot /etc/rc.boot/S99537_boot
ln -s -f /etc/init.d/537_boot /etc/rc.halt/S99537_boot

}
fi
echo starting module and utilities
depmod -a
/bin/bash 537_boot restart
echo done

modprobe Intel537 -re ezt irja ki:

/lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o: /lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o: unresolved symbol put_tty_driver
/lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
      and it has unresolved symbols.  Contact the module supplier for
      assistance, only they can help you.

/lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o: insmod /lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o failed
/lib/modules/2.4.24-7/kernel/drivers/char/Intel537.o: insmod Intel537 failed

#565 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 20:37

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 19:30

Nekem abban van a számomra legpraktikusabban elhelyezve a menü / tálca /óra, stb., és az én gépemen eheti az erőforrást, mert úm. van miből.  :) Tehát nem is nagyon szoktam észrevenni, hogy lassú, vagy valamira sokat kéne várnom. Egyszerűen nekem ez jön be legjobban.  :)

:omg: Már bocs, de a KDE koncepciója az, hogy ne legyen KDE kinézete :D a KDEt arra tervezték, hogy képes legyen bármilyen ablakkezelőre hasonlítani (windows, mac, vagy bármely linuxos wm)
Igazából ezt vártam érvnek, hogy gyakorlatilag teljesen testre szabható :)
Nemláttam még az UHU Live kde-t de azt tudom, hogy a "sima" UHUban a fejlesztők direkt a Gnome alapkinézetet adják a KDE-re (felül menü, indító gombok, óra; alul tasklist)
mellesleg az összes ablakkezelőben állítható, hogy hol legyen (legyen-e) menü, tálca, óra :D

Szóval valami nyomósabb érv esetleg? ;)
A választás szabad, ez a szép a linuxban, nincs ráderőltetve semmi, engem pusztán az érdekel, hogy másnak mi tetszik a KDEben, mert valami csak van ami fölött átsiklottam, hiszen kegyetlen sokan használják :D

UI.: Ja és ha az UHU Liveból nemtudom, hogy akarják kihagyni a KDE-t, gondolom helymegtakarítás, de ha kigyomlálják az összes KDElibet is akkor Kalkalmazások elég nehezen fognak elindulni, és mivel ezekből elég sok van, most kereshetnek rájuk alternatívákat :rolleyes:

Ui2.: Ha szereted a KDE-t és felhasználóbarát desk linuxokat, akkor érdemes megnézned a Xandrost. Abban csak KDE van de azt profin egybegyúrták a rendszerrel. Szép színes szagos kis desktop linux.
In Flames We Trust

#566 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 23:35

Csak február 4-éig vagyok uhu live hívő, ugyanis addig ül garban a Bluef*sh a Maxtor winyómon. És winyó nélkül meg live op. rendszer tud bootolni a gépemen.  :) Arra, hogy miért a KDE-t szeretem, nem tudok magyarázatot mást adni...talán annyi még, hogy mikor először tettem fel linuxot, azzal indítottam el, és azóta sem használok mást. Színes, szagos, csili-vili, ez az, ami kell nekem...  :cool:

#567 Felhasználó inaktív   -=RaiN=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:03

Hi!
El tudná valaki érthető módon magyarázni, hogy hogy tudom működésre bírni az nForce hálózati adaptert UHU 1.1.1 alatt? Leszedtem a linuxos nForce drivert, és telepítettem is, de valmiért nem ismeri fel továbbra sem a rendszer. A hálózati beállítások menüben nem mutat egy hálókártyát sem. :( Mint látható überláma vagyok a linuxhoz, szóval kéretik nem fikázni! :cool:
Konfig: E8200 | P5K | 8800GT | 2GB-DDR2
AO: Winetou, Ryannon [frozen]

#568 Felhasználó inaktív   Mikul@s 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 09:06

Idézet: -=RaiN=- - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 17:03

Hi!
El tudná valaki érthető módon magyarázni, hogy hogy tudom működésre bírni az nForce hálózati adaptert UHU 1.1.1 alatt? Leszedtem a linuxos nForce drivert, és telepítettem is, de valmiért nem ismeri fel továbbra sem a rendszer. A hálózati beállítások menüben nem mutat egy hálókártyát sem. :( Mint látható überláma vagyok a linuxhoz, szóval kéretik nem fikázni! :cool:

nekem anno 1.1.1 alatt mindenféle varázslat nélkül működött az alaplapi integrált nForce hálókari
bár ez neked most nem sokat segít, biztos nincs benne az UHU vez.pultba a hálókártyák között?

#569 Felhasználó inaktív   -=RaiN=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:16

Idézet: Mikul@s - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 9:06

nekem anno 1.1.1 alatt mindenféle varázslat nélkül működött az alaplapi integrált nForce hálókari
bár ez neked most nem sokat segít, biztos nincs benne az UHU vez.pultba a hálókártyák között?

Sajnos biztos, hogy nem látja. :( Leszedtem egy leírást az UHU honlapjáról, de még nem próbáltam.
Konfig: E8200 | P5K | 8800GT | 2GB-DDR2
AO: Winetou, Ryannon [frozen]

#570 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:41

Idézet: -=RaiN=- - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:16

Sajnos biztos, hogy nem látja. :( Leszedtem egy leírást az UHU honlapjáról, de még nem próbáltam.

Próbáld meg ráengedni az apt-get-et, friss. rc3-ra, és úgy valszeg' mennie kell.

Szerkesztette: bepe_79 2005. 02. 07. 10:42 -kor

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »