HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:18

Idézet

nah igaz, ez eleg nagy gaz szvsz.

Erről ne nyissunk vitát. Arról nem tehet a linux, hogy a M$ nem publikálta az NTFS szabványt.
In Flames We Trust

#842 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:26

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:06

NTFS? Arra jobb nem is a többire meg alapból adnia kellene...

Honnan idézted az idézetet? :think:

Nem értem.....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#843 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:35

Idézet

Honnan idézted az idézetet?

omg: LOL de gigalol :D Keményebb zenét hallgatóknak topikból... valszeg csak ki akartam rakni a vágólapra amit eredetileg idézni akartam...  na mind1 ez már így marad. De ha nem szólsz észre se veszem :smoker:

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 12. 20:37 -kor

In Flames We Trust

#844 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:37

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:35

LOL de gigalol :D Keményebb zenét hallgatóknak topik... a vágólap egy aranyos cucc :D na mind1 ez már így marad. De ha nem szólsz észre se veszem...

vágólap :box2:  :box2:  :help:  :box:

:D

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#845 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:39

Idézet

vágólap

wáów ez aztán reakcióidő :respect: azóta beleszerkesztettem egy linket 1 szmájlit és átírtam kissé, de te még beidézted az eredetit :cool: :up:
In Flames We Trust

#846 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:07

:confused: akkor ahogy kiveszem , nincs megoldása a problémának ... ??? :confused:

akkor viszont megoldás kellene arra , hogyan használjam pl. a linux alatt netról letöltött cuccokat win alatt ???
mert hogy a linux partícióját meg a win nem látja ...
minden kis anyagért nem írhatok külön cd-ket nem igaz ?
más megoldás ?
"Egy aszteroidamezőben a sikeres navigáció esélye hozzávetőlegesen 3720:1"

#847 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:16

Idézet: A.I. - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 23:07

:confused: akkor ahogy kiveszem , nincs megoldása a problémának ... ??? :confused:

akkor viszont megoldás kellene arra , hogyan használjam pl. a linux alatt netról letöltött cuccokat win alatt ???
mert hogy a linux partícióját meg a win nem látja ...
minden kis anyagért nem írhatok külön cd-ket nem igaz ?
más megoldás ?

De van más megoldás: (amit már írtam is, de a post eltünt a /dev/null nevű bitvödörben :think:)

1) FAT32 partit használsz adatok tárolására. Azt mindkét rendszer írja, olvassa.
2) Ha a linuxos part. ext2 akkor azt win alól tudod olvasni ezzel. Azt hiszem total commander plugin formában is fellelhető. (Ext3-mat is lehet ezzel, mert az úgymond visszafele kompatibilis)
3) Van egy CaptiveNTFS nevű dolog, ami a wines dllek segítségével képes írni olvasni ntfst, de ezt még nem használtam, így sem a telepítés hogyanjáról (ami gondolom nem kifejezetten newbie barát), sem a megbízhatóságáról nem tudnék nyilatkozni. De multkor Bepe azt mondta kiproszálja. Nem tudom megtette-e?
4) RW CD/DVD. DVD+RW kényelmes.

(ui. a négyes természetesen csak poén volt.)

Szerkesztette: kroozo 2005. 04. 12. 22:18 -kor

#848 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:30

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:39

wáów ez aztán reakcióidő :respect: azóta beleszerkesztettem egy linket 1 szmájlit és átírtam kissé, de te még beidézted az eredetit :cool: :up:

Mint az olajozott villám :D :D

Egyébként csak hogy ontopic legyek, lenti pcre felnyomtam egy 1.2őt, és határozottan meg voltam vele elégedve. Elég kacifántos hwk lapulnak a masinában (1.0-ban kellett hegeszteni videot, hangot, egeret, és hálókarit is anno, ugyanezen vason). Ehhez képest 1.2 szépen felment  a next next finish kombó segítségével. Fejlődik. Na jó, cfdiskelni azért kellett :D A disztro összerakottsága is tetszik Bár nem sokat nézegettem, de ha a hugom csak a jelszavát kérdezte meg, és aztán egész nap ott ült előtte, akkor az elég jó, asszem. (Mondjuk ennek elég jelentős része jumpnbump volt, de azér netezett is, meg ilyesmi. Ja kiscsaj 10 éves).

Egyetlen negatívumot találtam. Hamár a vezérlőpultban lévő (egyébként teljesen jó) foomatic frontend meg tudja mondani, hogy az LPT1 porton egy HP Deskjet 3816 lóg, kiválaszthatta volna helyettem a listából, akkor tényleg elmondhattam volna, hogy egyetlen hardverhez sem kellett hozzányulnom. (remélem érzitek az iróniát :D)

Szóval, le a kalappal a srácok előtt! :respect: Elsőre Tuti a cucc :up:

#849 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 06:47

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:16

De van más megoldás: (amit már írtam is, de a post eltünt a /dev/null nevű bitvödörben :think:)

1) FAT32 partit használsz adatok tárolására. Azt mindkét rendszer írja, olvassa.
2) Ha a linuxos part. ext2 akkor azt win alól tudod olvasni ezzel. Azt hiszem total commander plugin formában is fellelhető. (Ext3-mat is lehet ezzel, mert az úgymond visszafele kompatibilis)
3) Van egy CaptiveNTFS nevű dolog, ami a wines dllek segítségével képes írni olvasni ntfst, de ezt még nem használtam, így sem a telepítés hogyanjáról (ami gondolom nem kifejezetten newbie barát), sem a megbízhatóságáról nem tudnék nyilatkozni. De multkor Bepe azt mondta kiproszálja. Nem tudom megtette-e?
4) RW CD/DVD. DVD+RW kényelmes.

(ui. a négyes természetesen csak poén volt.)

Köszönöm
"Egy aszteroidamezőben a sikeres navigáció esélye hozzávetőlegesen 3720:1"

#850 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 16:10

Üdv!

Ha valaki Acer Travelmate notebook-ra tette fel az UHU 1.2-t, kérem segítsen:
Egyik probléma hogy üresjáratban melegszik a gép, 55 fokos. XP alatt nem, lehet hogy valamilyen energiatakarékos üzemmódra kapcsolja a CPU-t?

Próbáltam átállítani a frekvenciát a Celeron M 1,5 GHz-es procinak a /sys/system/devices /valami bigyo/CPU/Cpufreq -ben lévő "fájlokkal"; Mikor 187MHz-re vettem vissza, minden lassabb lett, de a hőmérséklet nem változott! Üresjáratban továbbra is 55 fok körül.

Kernelnek adtam paramétert idle=halt -othátha üresjáratban nem használja a halt utasítást (Mint pl a dos alatt minden proci jobban melegszik), de semmi változás.

Másik probléma a hangkártya: UHU 1.1 alatt működött. Valami intel 82801-es, conexant csippel rendelkező hangkártya.  Felismeri rendben, de az már gyanús hogy kinfocenter alatt kiírja a neve mellé: unknown codec (pedig elvileg ez a conexant csip adja az AC97-es codecet)

kernelmoduloknál snd-intel8xvalami be is van töltve. Szerintem működne, csak el van állítva.

Hogyan tudnám megadni a megfelelő chip codec-et paraméterben?

Köszi a segítséget!

#851 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 17:17

Idézet

Másik probléma a hangkártya: UHU 1.1 alatt működött. Valami intel 82801-es, conexant csippel rendelkező hangkártya.  Felismeri rendben, de az már gyanús hogy kinfocenter alatt kiírja a neve mellé: unknown codec (pedig elvileg ez a conexant csip adja az AC97-es codecet)

kernelmoduloknál snd-intel8xvalami be is van töltve. Szerintem működne, csak el van állítva.

Hogyan tudnám megadni a megfelelő chip codec-et paraméterben?

alsamixer -t nézd meg, nincs-e lenémítva a kimenet. Ha tényleg nem megy snd-intelvalamivel és tudod melyik kellene neki akkor teljes root shellben (su -) rmmod snd-intelvmi majd modprobe snd-amivelmenniekell

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 13. 17:18 -kor

In Flames We Trust

#852 Felhasználó inaktív   ejbenjaro 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:37

Idézet: Matu - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 20:00

Sziasztok!

A Uhu 1.2-höz csomagban adott wine-t használva szeretném hibátlan működésre bírni a Diablo II-t. EZ alapján sikerült is elérni, hogy elindul a játék, de aztán mikor jön a teljes képernyős mód, akkor az egész furcsa módon kitolódik a monitoromból :confused: . A gépem egy Acer 223X típusú notebook normálisan 1024x768-as felbontással.Kérdésem:
Megoldható-e, hogy a DiabloII kis ablakban fusson az Asztalon, és ne teljes képernyős módban? (Gondolom így el lehetne kerülni az eltolódást.)
Ha valamit nem írtam le világosan, kérdezzetek :)

Üdv: Matu

Hello!

Mivel látom, hogy neked sikerült felpakolni a D2-t Linux alá ezért szeretnélek megkérni, hogy segíts nekem kicsit, mert nekem valahogy nem akar települni rá, a wine ablakában mindig amikor elindítom a telepítőt valami ilyesmi szöveggel ellátott ablakot dob fel hogy nem talál valami program start menü-t vagy valami ilyesmi, és persze ezután kilép. Egyébként én is UHU 1.2-n próbálom, csak én még nagyon láma vagyok ebben a téméban (is többek között). Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv
Peti

#853 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:35

Idézet: ejbenjaro - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:37

Hello!

Mivel látom, hogy neked sikerült felpakolni a D2-t Linux alá ezért szeretnélek megkérni, hogy segíts nekem kicsit, mert nekem valahogy nem akar települni rá, a wine ablakában mindig amikor elindítom a telepítőt valami ilyesmi szöveggel ellátott ablakot dob fel hogy nem talál valami program start menü-t vagy valami ilyesmi, és persze ezután kilép. Egyébként én is UHU 1.2-n próbálom, csak én még nagyon láma vagyok ebben a téméban (is többek között). Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv
Peti

jatekport.linuxuser.hu a te oldalad -> Diablo2 telepítés
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#854 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 18:14

Csáztok! Felraktam a Linuxot tök faszán megy.Windows is.Bejön a Grub renszert választó(asszem ez a rendzser válaszó,javítsatok ki ha nem),de picit láma vok még hozzá.meg kell szoknom a linuxot.de 1 elsőlátásra tök kira! nemtudtok valami leírást amit berakok itt windowson és linuxon megnyitom? azzal látom a windows partíciókat(ntfs). Help pls.Még a netkapcsolatot se tom hogy kell csinállni :reklamacio:  :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#855 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 21:54

Idézet

Csáztok! Felraktam a Linuxot tök faszán megy.Windows is.Bejön a Grub renszert választó(asszem ez a rendzser válaszó,javítsatok ki ha nem),de picit láma vok még hozzá.meg kell szoknom a linuxot.de 1 elsőlátásra tök kira! 

...
Ne abból indulj ki hogy hülye vagy és majd mindent elmondunk neked. Szépen elmondod milyen géped van, hány partíció mit hol miért stb. aztán felteszed a szépen és kultúráltan megfogalmazott kérdést amire mi legjobb tudásunk szerint vaálszolunk.

Idézet

nemtudtok valami leírást amit berakok itt windowson és linuxon megnyitom? azzal látom a windows partíciókat(ntfs). Help pls

Ezt pl nem értem. Mi nem megy és mit akarsz csinálni pontosan?

Idézet

Még a netkapcsolatot se tom hogy kell csinállni

Hát figy, amíg nem tudjuk milyen neted van addig mi sem tudjuk.
In Flames We Trust

#856 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:54

Idézet

Ne abból indulj ki hogy hülye vagy és majd mindent elmondunk neked. Szépen elmondod milyen géped van, hány partíció mit hol miért stb. aztán felteszed a szépen és kultúráltan megfogalmazott kérdést amire mi legjobb tudásunk szerint vaálszolunk.

Nos,hogy milyen gépem van lent látod.
5 Windows Partíciom van. És 1 Linux(10Giga). A c partíción van a mostani windows.Van 1 másik partíció azon is van 1 windows de az 1 másik hdd is.(ezt a régi windowsot nem használom).

Idézet

Ezt pl nem értem. Mi nem megy és mit akarsz csinálni pontosan?

Ezt úgy értem hogy valahonnan letöltök 1 filet. gondolom a linux másfajta kiterjesztéseket használ mint a windows. és ezt a letöltött filet berakom mondjuk a c partíciómra és linuxról megnyitom és ami oda levan írva az alapján beállítom a linuxomat.

Idézet

Hát figy, amíg nem tudjuk milyen neted van addig mi sem tudjuk.

Axelero Adsl-em van.(ezt sikerüllt beállítanom).de minden indításnál ujra bekell állítanom.

a kérdés. hogy tudom átállítani a felbontást? mert a böngészőben(galeon,azt hiszem így hívják) nagyon picik a betük. és én szerintem a felbontás túl nagy.15"-os monitorom van. 800x600/85hz-en szeretném futtatni...

remélem érthető vagyok.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#857 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 13:24

Idézet

Nos,hogy milyen gépem van lent látod.
5 Windows Partíciom van. És 1 Linux(10Giga). A c partíción van a mostani windows.Van 1 másik partíció azon is van 1 windows de az 1 másik hdd is.(ezt a régi windowsot nem használom).

a partíciók betűkkel való elnevezése windowsos szokás ráadásul teljesen logikátlan tehát én továbbra sem tudom hol helyezkedik el a C-d, szóval ne használd.

Idézet

Ezt úgy értem hogy valahonnan letöltök 1 filet. gondolom a linux másfajta kiterjesztéseket használ mint a windows. és ezt a letöltött filet berakom mondjuk a c partíciómra és linuxról megnyitom és ami oda levan írva az alapján beállítom a linuxomat.

A kiterjesztésekről annyit, hogy nem operációs rendszertől függenek, egy *.doc-ot ugyanúgy megnyithatsz akárhol, HA megvan a megfelelő programod. Viszont ez a beállítom a linuxot dolgot nem értem. MIT akarsz beállítani? Nem kell ahhoz linux, hogy linuxos dolgokról olvasgass:
hup.hu
linuxforum.hu
linuxuser.hu

Idézet

Axelero Adsl-em van.(ezt sikerüllt beállítanom).de minden indításnál ujra bekell állítanom.
a kérdés. hogy tudom átállítani a felbontást? mert a böngészőben(galeon,azt hiszem így hívják) nagyon picik a betük. és én szerintem a felbontás túl nagy.15"-os monitorom van. 800x600/85hz-en szeretném futtatni...
remélem érthető vagyok.

UHU Vezérlőpult. Itt elvileg az ADSL szolgáltatást is beállíthatod a rendszerrel történő indulásra meg a felbontást is állíthatod kedved szerint.
In Flames We Trust

#858 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:10

ok kössz.

most nemis tudom melyik a c,d, meghalytóm,mert mac stílus van a gépemen és csak a partíció nevét írja ki.

köszi,majd megpróbálom a beállítást,csak volt 1 kis gáz a windows boot-olásakor reggel...

nem nagyon akart beindullni a windows. bejött a renszer beállító.

linux
windows
windows(ezt a windowsot nem használom)

és nem akart beindullni a windwosom,de aztán be bootolt. mind1 lényeg hogy megy...

a grubon mikor bejön az op.rendszerek listája. akkor fel lehet cseréélni hogy pl: a Windwos legyen leg fellül alatta a linux? mert fater nemtudja használlni a linuxot és 7 mp múlva beindítjaa legfelsőt a listából a grub.és jóvollna ha választás nélkül indítaná magát a windows. egyszóval nem a linux hanem a windwos lenne a listában az első helyen.

ez megoldahtó?

#859 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:13

term észetesen meg oldható
csakazt nefelejsd el hogy nem az indul automatikussan amellik leg fel ül van hanem az amellik a zalapér telmezett
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#860 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:03

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:13

term észetesen meg oldható
csakazt nefelejsd el hogy nem az indul automatikussan amellik leg fel ül van hanem az amellik a zalapér telmezett

akkor hogy tehetem a windowsot alapértelmezetté?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »