HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 00:22

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 22:09

Miért mit okozhat a dd? Beleolvastam a manjába, szvsz mennie kellene. Gyakorlatban még nem volt rá szükségem, talán az egyik levlistán olvastam, hogy ezzel másolgassuk magunknak a teljes baglyokat gépről gépre.

Igy igaz, semmi gond nem volt a DD-vel, simán megcsinlálta, és elsőre rendesen elindult minden, mint a másik gépen.  :D

Egyébként valóban elcsesztem, simán mc-vel tettem át (biztos azért gondoltam, hogy jó lesz, mert már kelt fel a nap, szóval inkább aludtam volna. :Đ).

Most DD-vel átettem egy üres vinyára, és onnan a végső helyére. Pöpecen megy, köszi Pascal!
:respect:

#822 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 09:44

Akkor elindítom a telepítést és a partícionáló progival letöröljem azt a partíciót aminek a fájl rendszere ilyen linuxos??? Jahh.És W95 Fat32 fájlrendszerre fel lehet tenni uhu linuxot? Mert asszem fat32-t legalább látja az Xp asszem... Ugye ?  :rolleyes:

Nagyon láma vok Linuxhoz meg a fájl rendszerekhez...  :reklamacio:  :confused:  :omg:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#823 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 09:46

Jaa,és! Ha valakinek van pár perce és van msn-e az pls vegyen fel! Ma este 6-7 közt leszek gépnél mert kb: 1 óra és megyek el...

De holnap 2-től gépnél vok... 9-10-ig... :cool:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#824 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:39

Egy kis segítséget kérnék.... szóval kérdés hogy a legújjab UHU Linuxba már van nvidia vga driver??? Mert radeonnal kicsit minden 60Hz volt... :( Az 1.0-ás UHU-ba.... :think:
macbook air 2014

#825 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:07

Idézet: any - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:38

...
Az Alpha Centauri Működik Xp alatt csak:
...

:respect:
Kösz az infót!

Bár ebben a témában a SMAC linux-os verziójáról, illetve arról, hogy a windows-os működésre bírható-e az UHU alatt (pl.:Wine).
Mégegyszer kösz, és engedelmeddel a válaszodat idézem a Gameware rovatban a Sid Meier's Alpha Centauri, 1999. év stratégiai játéka témában.

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#826 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:26

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:39

Egy kis segítséget kérnék.... szóval kérdés hogy a legújjab UHU Linuxba már van nvidia vga driver??? Mert radeonnal kicsit minden 60Hz volt... :( Az 1.0-ás UHU-ba.... :think:

Szerintem 1.2-vel menni fog, nálam is az oldotta meg a problémát az 1.1-hez képest.
(Mondjuk nem NVidia volt a gond.)

Szerkesztette: DannY 2005. 04. 10. 14:27 -kor

#827 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:30

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 10:44

Akkor elindítom a telepítést és a partícionáló progival letöröljem azt a partíciót aminek a fájl rendszere ilyen linuxos??? Jahh.És W95 Fat32 fájlrendszerre fel lehet tenni uhu linuxot? Mert asszem fat32-t legalább látja az Xp asszem... Ugye ?  :rolleyes:

Nagyon láma vok Linuxhoz meg a fájl rendszerekhez...  :reklamacio:  :confused:  :omg:

Kezdett ismerőssé válni stílusod, és tényleg, egyszer már jól (talán kissé túlozva) leosztottalak.
Viszont véleményen fenntartom: 0 tudással nem fog menni a linux, ez sem sültgalamb (és a windows sem, pedig sokan azt hiszik).
Előbb kerülj tisztába a sztech alapjaival (nem kell 50 könyvet fejből tudni, elég ha tisztában vagy a "mi-micsoda és mire jó" dolgokkal). Kezdj el olvasgatni a témában, sajna megfelelő linket én nemtudok adni, talán mások, addig is nézegesd az UHU 2.CD-jén lévő PDF doksit. Az szerintem elég jól leírja a dolgokat amik neked kellenek, hogy sikeresen feltelepítsd az UHUt.
A kérdésdre pedig a válasz: ha már van linuxnak megfelelő partíció a gépen akkor nem kell letörölnöd, a telepítő úgyis formázni fogja, FAT32-re pedig nem rakhatsz linuxot, de megfelelő programokkal a linuxos fájlrendszerek nagy része olvasható win alól.

ui.: jótanács, ez fórum és nem egy sms, szép kerek, átgondolt (!) mondtakban foglamazz. az emotikonokat meg ésszel használd ;)
In Flames We Trust

#828 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:34

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:39

Az 1.0 bő 2 éves rendszer :) az 1.2ben ugyan továbbra sincs nVidia vagy ATi driver, ám ezek nélkül is képes meghajtani a kártyát tetszőleges felbontáson és frissítésen, 3D nélkül, persze ahhoz továbbra is fel kell rakni a drivert, ami egyébként pár perces egyszerű feladat.
In Flames We Trust

#829 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:41

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 23:20

azt, hogy buta. És az elejét nem tudod 1-1ben csak ugyanolyan vinyók közt másolni. Őszintén szolva már elég ki vagyok, de igérem összeszedem magam, és meg azt hogy hogyan kell.....

Én egy 40-es HDD-ről másoltam 60-asra, majd a 60-asról ismét egy 40-esre, így ment.

Lehet, hogy azért, mert végülis a forrás és cél azonos méretű, a köztes hordozó pedig nagyobb, ezért nem volt gond.

#830 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:57

Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:41

Én egy 40-es HDD-ről másoltam 60-asra, majd a 60-asról ismét egy 40-esre, így ment.

Lehet, hogy azért, mert végülis a forrás és cél azonos méretű, a köztes hordozó pedig nagyobb, ezért nem volt gond.

Hmm, tegnap este kicsit zilált voltam, igazábol azért fórumoztam, mert kellett néha kis agyellazítás :) Mondjuk elég rég használtam erre ddt, de megpróbálom kicsit összekapni magam (bár abból majd úgyis csak az esti söröm mellett lesz vmi :D). Szal az a lényeg, hogy a dd nem néz, egyszerűen az if eszköz tartalmát bitenként átküldi az of eszközbe. Ami azt jelenti, hogy ha te mondjuk egy if=/dev/hda1 of=/dev/hdb1 et csináltál (vagyis egy vinyó meglévő particíóját tolod egy másik, már meglévő partícióra, akkor ez asszem menni fog (sőt, ugy néz ki, megy is.) Ha azonban olyant mondasz neki, hogy if=/dev/hda of=/dev/hdb, vagyis az egész hóbelevancot akarod áttolni egyik vinyórol a másikra, akkor ott lesz egy olyan probléma, hogy az eszköz első 512 bytja (? :think: asszem), az a partíciós tábla. Azt meg nem lehet csak úgy másolgatni, kivéve, ha ugyanolyanok az eszközök. Különben a helyes eljárás a partíciók legyártása, és particó szintű dd. Hangsúlyoznám azonban, hogy ilyet rég csináltam, ráadásul még mindig elég mostott vagyok, úgyhogy kérem, aki tudja miről beszélek :D, az erősítsen meg, vagy javítson ki. (Ilyenkor úgyis rendre meg szokott jelenni Friczy :))
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#831 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:39

Igen, esetemben a particiók is stimmeltek teljesen, ezért nem volt vele gondom. :)

#832 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:51

Tudom, kössem fel magam, ha ennyire hülye vagyok...  :think:
De: gondoltam hátha jobb lesz a kép az Ati driverrel... (főleg tv, meg film szinten, mege egyébként is...). Letöltöttem, előtte olvasgattam, de mind az rpm -i ... parancsos verzió, mind pedig a kitömörít, aztán make.sh, majd make_install.sh is ugyanarra az eredményre vezetett:

FATAL: error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.9-19/kernel/driver/char/drm/fglrx.ko): No such device failed.

Bele is nyugodnék, hogy béna vagyok, és egy drivert se tudok feltenni, meg most már megelégednék az egyébiránt működő UHU driverrel, de eltűnt a grafikus felület, és elképzelésem sincs róla, hogyan csinálhatnám vissza újratelepítés nélkül...

Nagyon nagy segítség volna, ha meg tudnátok mondani, hogyan vigyem sikerre az ati drv telepítést, vagy pedig hogyan csináljam vissza a régit.

Köszi!

#833 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:01

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:51

Tudom, kössem fel magam, ha ennyire hülye vagyok...  :think:
De: gondoltam hátha jobb lesz a kép az Ati driverrel... (főleg tv, meg film szinten, mege egyébként is...). Letöltöttem, előtte olvasgattam, de mind az rpm -i ... parancsos verzió, mind pedig a kitömörít, aztán make.sh, majd make_install.sh is ugyanarra az eredményre vezetett:

FATAL: error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.9-19/kernel/driver/char/drm/fglrx.ko): No such device failed.

Bele is nyugodnék, hogy béna vagyok, és egy drivert se tudok feltenni, meg most már megelégednék az egyébiránt működő UHU driverrel, de eltűnt a grafikus felület, és elképzelésem sincs róla, hogyan csinálhatnám vissza újratelepítés nélkül...

Nagyon nagy segítség volna, ha meg tudnátok mondani, hogyan vigyem sikerre az ati drv telepítést, vagy pedig hogyan csináljam vissza a régit.

Köszi!

Nem ismererem ati drivert, életeben nem láttam, de így első ránézésre a glx keírás részét nézegetném benne....
(prmes viszont szinte biztos hogy nem fog működni....)

Ha vissza akarod csináni, akkor az /etc/X11/xorg.conf vagy XF86Config vagy vmi ilyesmiben keresd meg (javaslom macit) a videókályhára vonatkozó section "device" részt, és ott a Drivert javítsd vissza. Asszem ati néven fut, de ha vesat irsz be, akkor biztos el fog indulni a graf felület, aztán onnan állíthatod már, mint anno az installban.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#834 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:01

Ha vissza akarod csináni, akkor az /etc/X11/xorg.conf vagy XF86Config vagy vmi ilyesmiben keresd meg (javaslom macit) a videókályhára vonatkozó section "device" részt, és ott a Drivert javítsd vissza. Asszem ati néven fut, de ha vesat irsz be, akkor biztos el fog indulni a graf felület, aztán onnan állíthatod már, mint anno az installban.

Thx!  :respect:
Találtam ott egy xorg.conf.old-ot... ment vissza, és utána már a UHU vezérlőben vissza tudtam rakni az UHU féle Ati drivert...

#835 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:27

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:18

Thx!  :respect:
Találtam ott egy xorg.conf.old-ot... ment vissza, és utána már a UHU vezérlőben vissza tudtam rakni az UHU féle Ati drivert...

:up:

#836 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:58

A szerző szerint a korábban idézett hibaüzi arra utal, hogy nincs Ati kártya gépben. Tény, ez egy Sapphire akármi Ati chipes 9600-as kártya. Szóval azt hiszem, valami bibi a vassal van... Kérdés, hogy csak nálam, vagy ez Sapphire probléma...  :think:

#837 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:58

A szerző szerint a korábban idézett hibaüzi arra utal, hogy nincs Ati kártya gépben. Tény, ez egy Sapphire akármi Ati chipes 9600-as kártya. Szóval azt hiszem, valami bibi a vassal van... Kérdés, hogy csak nálam, vagy ez Sapphire probléma...  :think:

#838 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:39

Üdv mindenkinek!

nem részletezném mennyire kezdő vagyok a témában , inkább kérdeznék:
-működő 1.2-es uhu , egyre jobban tetszik ahogy megismerem ugyan még csak a grafikus környzetben ismerem ki magam , a problémám az lenne , hogy a linux saját partícióján kívül más
partícióra nem tudok írási jogot álítan root-ként sem. ha valaki venné a fárdságot és kiokítana lépésről - lépésre magköszönném.
"Egy aszteroidamezőben a sikeres navigáció esélye hozzávetőlegesen 3720:1"

#839 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:06

Idézet

Én is, elhiheted...  De miért angolul, és miért nem hazai kiadónál? A magyarok télleg ennyire hülyék? Nem veszik észre a tehetséget?

NTFS? Arra jobb nem is a többire meg alapból adnia kellene...
In Flames We Trust

#840 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 18:05

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:06

NTFS? Arra jobb nem is a többire meg alapból adnia kellene...

nah igaz, ez eleg nagy gaz szvsz.
bezzeg a vindoz meg tudja alapbol. :Đ
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44