HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:45

Idézet: pascal - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 10:11

Huhhh, hát a hálózatokban nem vagyok sajnos nagyon otthon.
Annyi biztos hogy az uhu desktop lehet nyugodtan szerver, mellesleg léezik szerver kiadása is...
Szvsz ha lenne egy router az irodában és helyi hálón az osztaná meg a netet és az szedné le a leveleket megszűrné őket mondjuk spamassasinal, majd tőle kapná meg a többi gép.
Spamassasin
Antivirus progiak meg lelni egy párat a Freshmeaten és a Sourceforgeon
A részletes beállításokat és tapasztalatokat meg majd a nálam gurubbak elmondják ;)

Köszi a segítséget! Ha lesz időm mélyebben elmerülök a témában! :)

#382 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 06:58

Üdv!

UHU alá milyen használt hangkártyát vegyek szerintetek, aminek jó hangja van? Mert egy régebbi gépbe lesz (Abit be 6-2), mondjuk nem csak linux alatt kell szólnia, de linux alatt mindenképpen. Nem akarok úgy járni, mint a philips-szel, ami más oprendszer alatt remekül megy, ennél meg nincs támogatása.
Szóval milyet keressek?
aureal kátyák (Vortex chip)
C-Media (cmi8738)
Sound Blasterek
FM801-es chipesek, mint az Abit AU10

Vagy ha más tipp van, szívesen fogadom azt is.
Igen, és PCI-ost szándékszom venni.

Üdv

#383 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 09:54

Hát körbeszaladtam délelőtt itt pár boltot, nemigen van nekik használt hangkari. Talán cmi8738 lesz majd 2500 körül, vagy sb128 4500 körül esetleg ajánlottak használtan sblive-ot, 5000-ért.
Úgy tűnik bolhapiac lesz belőle...

#384 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:04

Idézet

sb128 4500

:rolleyes:  :eek:  :think:  :down:  :bolond:  :confused:
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#385 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 14:59

Valaki korábban már feltette azt a kérdést, de választ (ha jól láttam) nem kapott:
Adott egy laptop, integrált AC97 hanggal (ali 5451 chip). Ránézésre minden OK, de hang az nincs. Mi lenne a teendő ilyen esetben? Újonc vagyok a szakmában, de tanulékony!
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#386 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:35

Én sajnos, télen így szúrtam el a gépemet, a particiónálás nem megy nekem annyira  :reklamacio:  nagybátyám szerint a Partition Magic a legjobb particiónáló prgram, de én egy ingyenessel csináltam, és egy Linux Swap particiót kreált, de mondták, hogy meg valami szükséges a rendes telepítéséhez. Tud valaki segíteni ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

#387 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:27

Idézet: Salty - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:35

Én sajnos, télen így szúrtam el a gépemet, a particiónálás nem megy nekem annyira  :reklamacio:  nagybátyám szerint a Partition Magic a legjobb particiónáló prgram, de én egy ingyenessel csináltam, és egy Linux Swap particiót kreált, de mondták, hogy meg valami szükséges a rendes telepítéséhez. Tud valaki segíteni ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

ugyan nem egészen értem a problemódat :confused: de fogd azt a pqmagicot, csinálj valahol 4/8/16 akármennyi giga particionálatlan területet, majd tedd be az uhu cdt, aztán majd az elmeséli hogy hogy szeretne particinálni. (alapesetben javaslom hogy 128 megz swap particio, a többi meg egybe lehet a /)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#388 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 21:06

Felraktam az uhu-t, de nem talál screent. Marad a konzol, ami kezdőként nem túl impresszív. Mit csináljak kezdő :lama: ként? Hardver lent...A telepítőnek persze volt szép 1024@60 képe. Kétszer is feltelepítettem / elsőre vesát raktam nem tom miért/, másodjára azonban próbáltam ati-t, radeon-t, vesa-t is 1280@60-nal, de "Teszt"-re nem jött be kép egyikkel sem. A log file-t meg nem tudom kimásolni, hála NTFS/EXT3 szeretetnek...

Szerkesztette: Ghilette 2004. 05. 27. 21:08 -kor

. . . a n y t h i n g

#389 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 21:15

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 22:06

Felraktam az uhu-t, de nem talál screent. Hardver lent...

De ugye nem a zamigára raktad :think:

:pokeas:

#390 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 21:52

Idézet: daxko - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 22:15

De ugye nem a zamigára raktad :think:

:pokeas:

Há mé mejikre raktam vón? :omg:

Ehun raktam e a pécére!

Semmi olvassel.txt link....
. . . a n y t h i n g

#391 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 22:25

Sziasztok!

Ma újra felraktam az 1.1-es kamiont. Fel is telepedett szépen és gyorsan. Beállítottam neki az ADSL kapcsolatot, majd nem tudtam kapcsolódni, gondoltam bebootolok Win-be és megnézem a beállításokat. Aztán bootolás közben eszembe jutottak a beállítások és rögtön UHU-ba tértem vissza. Azonban itt ért a nagy meglepetés: indítanám az UHU-dialert, de az nem indult el hiába megadtam neki a root jelszót :eek: . Aztán irány konzol és ott kiadtam az su-t, erre pedig a következő hibaüzenetet kaptam: "could not open session"  :confused: . Tudja valaki hogy mitől lehet ez és mi a megoldás erre a hibára? Mert ez így nagyon idegesítő, hogy ha sima userként logolok be, akkor nem tudok átváltani rootba :(. Légyszi segítsetek. Egyébként belépéskor ha root-ot írok be és utána a jelszót, akkor úgy simán beenged a rendszer (tudjátok a grafikus beléptetőnél induláskor).

Előre is köszönöm a segítségeteket!
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#392 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 20:29

Megy az UHU némi buherálás után. Kérdéseim:
hol lehet a frissítést beállítani 60 Hz-re/ mert csak 75-öt enged a gnomeban/ tft azt szereti
hogy lehet vele a routeres modem+ switchre kapcsolódni / itt winen automatikus...
mert tetszik, de ugye net nélkül....
. . . a n y t h i n g

#393 Felhasználó inaktív   Priest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 18:59

Hi Mindenki!

Én már amióta lelehetett tölteni az UHU-t azóta használom és szerintem tökéletes helytálló disztribúcióval állunk szemben. Csupán két kérdésem lenne és remélem tud nekem segíteni:
1. a gépben egy ATI RADEON 9600 PRO kártya van és sehogy sem tudom rávenni (próbálkoztam DRI-s driverrel is, meg az ATI-tól letölthető driverrel is de az X-Server nem eszi), csak VESA driverrel megy. Ez nem is lenne baj, az igazi gondom az lenne, hogy csak 60 Hz-en hajlandó működni...  :confused:
2. tudja e valaki, hogy mi módon tudom rávenni az UHU-t, hogy használja a gépre kötött 5.1-es hangrendszert (SB LIVE kártyával).

Mellesleg nem értem hogy ki-miért húzzta le az UHU-t, mert én használtam SUSE-t és RADHAT-tot és
az UHU is képes mindenre amire azok (már amennyiben "csak" desktop gépre van szükséged), ráadásul MAGYAR fejlesztés.

#394 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 20:25

Ajánlom az Ati driver topicot az atis bajokra. Mellesleg nekem Radeon9600Pro-m van ;) és tudom a beállításának módját is ;) nem nagy ördöngősség, a lényeg hogy leszede az ati.comról a legújabb drivert rpmben. rootként, rpm -i --force --nodeps fglrx*.rpm
Ezután ha nem kaptál hibaüzit JA IGEN a kernelforrás na az kell :) UHU1.1 második CDn a kernel-sources csomagot rakd fel szépen utána telepítsd a drivert. Szóval driver fenn hibaüzi nincs akkor: fglrxconfig
Szinte minden maradhat defaulton (logikusan felbontást és frissítést megadod)  viszont az egér helyére kérdezéskor a /dev/gpmdata -t add meg ha PS2es egered van.
Amúgy ha lefutott az fglrxconfig akkor utána elméletileg menni kéne az Xnek. Ha mégse megy, akkor add ki a startx parancsot és másold ki ide hogy mi a gondja :)

SBlivera nics ötlet, mivel nincs 5.1es hangcuccom. ESETLEG terminálban beírod hogy alsamixer és ott nézegeted mi van lenémítva, jobbra-balra nyíllal mozogsz M betível némítasz/kinémítasz, fel-le hangerőt ad vesz. Jótanács: a PCM-et ha maxra veszed akkor általában - nálam - torzít a hang...
Na kb ennyi mára :)
In Flames We Trust

#395 Felhasználó inaktív   Priest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 21:54

Kösz a tanácsot!

SBLive-hoz még annyit, amit el is felejtettem írni, hogy nem csak hogy nem szól 5.1-be, de a center sugárzó recseg mint atom.

#396 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 16:45

recsegésre válasz: PCM-et húzd le alsamixerben...
In Flames We Trust

#397 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:19

UHU Linuxra sajnos nem tudok meg ADSLt telepiteni, kezdo vagyok, es segitseget szeretnek kerni, raspppoe protokoll telepitesevel szoktam netkapcsolathoz hozzaferni, a winen konnyu a telepitese de a Linuxon borzaszto  :(  Elolvastam egy readmet de csak parancsokat irt le, hogy hova mit kell beirni, nos en egy kukkot sem ertette belole, ha jol tudom a konsoleval lehet rootba belepni, es parancsokat adni, allitgatni dolgokat. Na akkro plz valaki STEP BY STEP szepen leirja nekem az adsl telepiteset! Koszonom! :) Ja es plz a konsolerol is egy magyar leirast es parancsairol is valamit koszonom!

u.i.: Nem ertek semmihez  :D

#398 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:41

Idézet: Salty - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 22:19

UHU Linuxra sajnos nem tudok meg ADSLt telepiteni, kezdo vagyok, es segitseget szeretnek kerni, raspppoe protokoll telepitesevel szoktam netkapcsolathoz hozzaferni, a winen konnyu a telepitese de a Linuxon borzaszto  :(  Elolvastam egy readmet de csak parancsokat irt le, hogy hova mit kell beirni, nos en egy kukkot sem ertette belole, ha jol tudom a konsoleval lehet rootba belepni, es parancsokat adni, allitgatni dolgokat. Na akkro plz valaki STEP BY STEP szepen leirja nekem az adsl telepiteset!

huh. nah.

elöveszel egy root consolet. ahogy elnézem a legegyszerübb, ha belogolsz ahogy szoktál, elindítasz egy konsol-t v minek hívják a kde izéjét. szal egy terminált, bizom benned h megtalálod.
ha megvan akkor beírod hogy "su", majd a root jelszavát. az eddigi kék szöveg pirosra változik :D, beírod, hogy "ads-setup". válaszolsz a kérdésekre. nem bonyi. ha megvan akkor bepötyögöd, hogy adsl-start. ahhoz hogy automatán csatlakozzon az uhu-vezérlőpult izén van a szolgáltatások között egy adsl csatlakozásra vonatkozó, azt mond hogy mindig menjen.

Idézet: Salty - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 22:19

Ja es plz a konsolerol is egy magyar leirast es parancsairol is valamit koszonom!

hínye  :D  ne haragudj, tudom nem szép tőlem, de ehhez kellet egy kis idő, míg felvakartam magam az asztal alól :D :D  bocs no offense, anno ugyanilyet én is kértem ismerőstöl. csak nekem élőben kellett végignéznem ahogy leborul a székről röhögés közben :D
olcasd el ezt meg ezt.

és FYI maga a linux mint olyan az egy karakteres rendszer, a graf csak csicsa. ezt tessék észbentartani.

Szerkesztette: kroozo 2004. 06. 06. 21:42 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#399 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 22:10

Most ha valaki nagyon ráér, plz írja már le nekem, hogy milyne tipusú proxyt használjak, ugyanis én elszeretném takarni igazi IP címemet, de sok féle proxy beállítés van, de én egyiket sem ismerem.

#400 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 07:52

Az IP címedet csak azzal tudod eltakarni, ha kihúzod a hálókábelt. (Na jó, esetleg a gépet is kikapcsolhatod.)

Azt persze nem írtad, hogy mivel kapcsolódsz mihez, melyik géped címét akarod eltakarni és ki elől.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »