sipiatti

Jókat írtál, de azt lefelejtetted, hogy ha a linux elérné a kritikus felhasználói tömeget, ami fölött az a fizetős szoftverek gyártói elkezdnek rá fejleszteni, akkor az aki windows alatt warezolt az fog linux alatt is... tényleg szép is jó minden de tegye fel a kezét aki használ nerolinux/crossover/cedega/stb... -t és megvette! Nem sok?
A másik meg, hogy bizony nem minden fizetős szoftvergyártóra jellemző a microsoftnál megismert nemtörödőmhanyagság. Lásd: Opera, (IMHO) messze a legjobb böngésző a piacon és bizony nem nyílt forrású sőt még csak nem is ingyenes, viszont akik mögötte állnak azok törődnek is a termékükkel (profi a program, a támogatás úgy egészében)
A másik, hogy egy fizetős program stabilitását/szolgáltatáskészletét/sebességét nem mindig képes nyújtani egy opensource alternatíva bármekkora is a lelkesedés. pl.:
Photoshop - GIMP : a GIMP tényleg marhajó, de (IMHO) a GUI még mindig nem az igazi. A sebességben sem veri a PS-t, és akkor arról már ne is beszéljük, hogy (mondjon bárki bármit) bizony nem képes ugyanazokat az extrákat nyújtani mint a PS. Lehet, hogy képes lesz rá, egyszer de nem most.
vagy ott van a Scribus, opensource kiadványszerkesztő, szép is, jó is, de nincs sehol a "nagyokhoz" képest.
Ahogy én látom, az opensource community nagyon lelkes de (néhány kivétletől eltekintve) nem tudja hozni azt a színvonalat amit egy adott témára fókuszáló X fős Y [Zpénznem] fizetésért dolgozó alkalmazottak dobnak össze [IDE kéne még egy betű] cégnél, aminek a profilja az adott téma.
Amíg az opensource tömegek tömeg része hobbiból/elvből dolgozik addig az opensource progik nagy része csak hobbihasználatra lesznek jók (meg egyesek elvből haszánlják őket

)
Idézet
az igaz, de ez nem érdekli a BSA-t
felejtsétek már el ezt a BSA dolgot. Ők a cégeket ellenőrzik. A magánszemélyeknek nem tőlük kell félnie. Nekünk marad a rendőrség akik ha alapos okuk/nyomuk/gyanújuk van arra hogy warez szoftvereket használsz (gyakorlatilag kereskedelmi terméket tulajdonítottál el) akkor ők csöngetnek be és ők viszik el a gépet.
Az más kérdés, hogy nekik pl a M$ meg nagyobb cégek szólnak, hogy "na fiúk az érdekeinket védjétek már meg!" ezért hacsak a Mandrake nem kérvényezi, hogy csekkoljátok már nem-e használ vmi kis köcsög warez power packot addig nyugi van. Arról nem is beszélve, hogy a Linux disztrók kisebbségben vannak, azzal, hogy feljelentgetnék azokat akik a fizetős extráikat használják bizony még tovább veszítenének a népszerűségükből, ezért inkább tűrnek, és abban is van vmi, hogy aki már most linuxot használ, és megfertőzte a szemlélet az nem fog warezolni... (pl. én sem szedem ki a reklámcsíkot az Operámból, nem zavar, helyem van bőven, akkor meg miért.)
ui.: lehet kicsit kritikus a hangvétel, de nem a linux ellen szóltam. Csak leírtam a véleményem a dologról. Aki erre postra úgy reagál, hogy a linux márpedig az isten adománya az ugyanolyan elvakult barom mint pistike aki szerint nincs jobb dolog a világon a windowsnál és azon az NFSU-nál.
ui2: baze ez megint mekkora post lesz

kellene egy előnézet gomb a gyors válasz lenyíló boxra is