HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 15:25

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 16:18

.exe hogyfog nekem felmeni uhu-ra? ez a coffe csak windwos-ra van(.exe) kiterjesztésben ha jól látom.

Sorry, nem láttam, hogy a link már nem él.. (http://www.icewalker...ML-Editor.html)

De a többi nem exe...
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#882 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:00

Újabb problémám adódott : az MPlayer beálításia között véletlenül megadtam a codec / demultipex fül alatt a video codecnek quictime formát , onnantól kezdve nem tudom visszaálítani a codec típusát "egyik sem "-állásba , gondolom ez lenne a helyes , mert így semmit sem hajlandó lejátszani !

őtletek a megoldásra ?
"Egy aszteroidamezőben a sikeres navigáció esélye hozzávetőlegesen 3720:1"

#883 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:02

Idézet

Hehe...Nemtudtok mondani olyan linuxot amiből van magyar és eccerü?mert erre az uhu-ra semmi nincs és nagyon beleszerettem  linuxokba...

Helytelen megállapítás, egy csomó dolog alapból benne van az UHUban, plusz ott az UBK is. Ezenkívül az UHUra is leforgatható a legtöbb opensource progi ha megvan a forrás (*.tar.gz). Ja és fel lehet rá erőszakolni az rpm és a deb csomikat is, igaz ez nem túl elegáns.

Idézet

és olvastam egy másik fórumon hogy van valami progi amivel lehete windowsos játékokat futtatni linux alatt.meg a net passport fiókomat is tom használlni linuxon meg minden...

Cedega, de ez fizetős progi.
A .net passportodat meg kérlek kezeli a Gaim és a Kopete is amik részei az UHUnak.

Idézet

csak ez a progi nemjó uhu-ra de mandarke,suse,redhat-ra jóó... főleg ara a linuxra tuti ami a .rpm  kiterjesztést használlja asszem a Suse.ecccer láttam suset. és jólnéz ki...

Egy linux disztrot nem lehet/szabad megítélni az alapján, hogy hogy néz ki. A SuSE alapból a KDEt favorizálja, valószínűleg arról láttál képet. Nos UHUban bejelnkezéskor kiválasztod a KDE-t és olyanra szabod amilyenre csak akarod.

Idézet

uhu-ra tudtok mondani magyar weblak szereksztőt??? de linuxon msot leginkább a webszerkesztés érdekellne.

Khm, megint nem néztél szét. Ott van a Quanta Plus és a Bluefish ezek HTML kódszerkesztők, meg ott van a Mozilla Composer ami WYSIWYG. BTW mielőtt ezeknek nekiesnél, olvass kicsit a htmlről pl itt.
In Flames We Trust

#884 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:10

Idézet: A.I. - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:00

Újabb problémám adódott : az MPlayer beálításia között véletlenül megadtam a codec / demultipex fül alatt a video codecnek quictime formát , onnantól kezdve nem tudom visszaálítani a codec típusát "egyik sem "-állásba , gondolom ez lenne a helyes , mert így semmit sem hajlandó lejátszani !

őtletek a megoldásra ?

rootként is végigjátszottam ugyanezt , átálítottam a video és az audio codeket az "egyik sem " - értékről , de vissza már nem tudom álítani , és semit sem játszik le továbbra sem !

HELP !!!!

#885 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:14

Sziasztok!

Sikerült a notimon beizzítani a hangkártyát! Pascal féle módszerrel:

Vezérlőpultban kernelmoduloknál letiltottam a hangkarim modulját, így a következő induláskor nem töltődött be a modul.
Modprobe hangkari_modulnévvel elindítottam a modult, és ekkor már lett hangja a hangkártyának!
Majd újból engedélyeztem a vezérlőpultban a modult.

Ki érti ezt? Persze így az mplayer is működik.

Sajna a proci még mindig melegszik, de azt vettem észre, ha a thermal modult letiltom, akkor tovább hűvös 20 percel. Lehet h jobban igénybevette ez a modul? Aztán lehet ám h mégsem ez miatt hidegebb, hanem mert hűvösebb az idő. :-)

Üdv!

#886 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:36

Idézet

rootként is végigjátszottam ugyanezt , átálítottam a video és az audio codeket az "egyik sem " - értékről , de vissza már nem tudom álítani , és semit sem játszik le továbbra sem !

Töröld a ~./mplayer könyvtárat. Ez a legtöbb progibeállításelbaszára működik. Ha meg nem akkor leszeded az mplayer csomit majd felrakod újra vagy ha már úgyis leszedted, felrakod az újabbat az UBKról.
In Flames We Trust

#887 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:42

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:36

Töröld a ~./mplayer könyvtárat. Ez a legtöbb progibeállításelbaszára működik. Ha meg nem akkor leszeded az mplayer csomit majd felrakod újra vagy ha már úgyis leszedted, felrakod az újabbat az UBKról.

Mivel ilyesmit még nem csináltam , leírnád kicsit részletesebben , hogyan is megy ez a frissítés ?

#888 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:49

Idézet

Mivel ilyesmit még nem csináltam , leírnád kicsit részletesebben , hogyan is megy ez a frissítés ?

UBKról lekapod az új csomit majd:
dpkg -i csomi.uhu
vagy ha szereted a grafikus felületet akkor használd a Kpackage-t, az tud megnyitni csomagokat bárhonnan.
De előtte ezért próbáld meg letörölni a ~/.mplayer könyvtárat mert az valszeg megoldja a gondod.

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 20. 16:50 -kor

In Flames We Trust

#889 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:08

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:49

UBKról lekapod az új csomit majd:
dpkg -i csomi.uhu
vagy ha szereted a grafikus felületet akkor használd a Kpackage-t, az tud megnyitni csomagokat bárhonnan.
De előtte ezért próbáld meg letörölni a ~/.mplayer könyvtárat mert az valszeg megoldja a gondod.

"De előtte ezért próbáld meg letörölni a ~/.mplayer könyvtárat mert az valszeg megoldja a gondod."

hol van ez a könyvtár pontosan ?

És a frissebb ez : mplayer-all-w32codecs_20050412-1.1_i386.uhu (13336578 byte) ???

#890 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:26

Idézet

hol van ez a könyvtár pontosan ?

itt: ~./mplayer :D komolyra fordítva a ~ jel az aktuális user home könyvtárát jelenti, azaz /home/akarki/.mplayer könyvtárat keress.

Idézet

És a frissebb ez : mplayer-all-w32codecs_20050412-1.1_i386.uhu (13336578 byte) ???

Ez csak a kodek csomag. És nincs is mplayer csomag az UBKn. Érdekes, pedig meg mertem volna esküdni, hogy láttam. Mea culpa.
In Flames We Trust

#891 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:30

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 18:26

Ez csak a kodek csomag. És nincs is mplayer csomag az UBKn. Érdekes, pedig meg mertem volna esküdni, hogy láttam. Mea culpa.

Van csomag, de jelenleg csak az Uhu 1.1-hez.
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#892 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:39

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 16:26

itt: ~./mplayer :D komolyra fordítva a ~ jel az aktuális user home könyvtárát jelenti, azaz /home/akarki/.mplayer könyvtárat keress.

a gnome commanderben látnom kellene , mert a megadott helyen
desktop, dokumentumok , egyebek, filmek ,mail , zene , wine - könyvtárakön kívül semmi sincs .
vagyis még mindíg nem oldódott a probléma , pláne , ha még frissebb sincs amivel felülírnám , akárhol is van

egyéb ötlet ?

#893 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:58

sikerült törölnöm /megtaláltam a rejtett állományok közt / most viszont ugye fel kellene telepíteni valamit helyette , de mit ?

#894 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 18:14

Ha synaptic csomagkezelővel leszedem a felajánlott mplayert az segít , vagy ugyanaz lesz a végeredmény ?

#895 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 18:29

Idézet

sikerült törölnöm /megtaláltam a rejtett állományok közt / most viszont ugye fel kellene telepíteni valamit helyette , de mit ?

Amit letöröltél azok az mplayer beállításai voltak. Ha most elindítod akkor a gyári beállításokkal fog indulni. Ennyi.
In Flames We Trust

#896 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 19:09

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 17:29

Amit letöröltél azok az mplayer beállításai voltak. Ha most elindítod akkor a gyári beállításokkal fog indulni. Ennyi.

akkor valami gubanc lehet , mivel a program sem indul el a törlés után , csak az ablak villan fel , de el is tünik azonnal ...

#897 Felhasználó inaktív   ejbenjaro 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 21. 09:05

Idézet: razoli - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:35

jatekport.linuxuser.hu a te oldalad -> Diablo2 telepítés

Köszönöm a linket amit küldtél, mostmár sikeresen műxik a D2 :)
igaz  a hangj akicsit rossz, de ezt túlélem, végül is ha  az xmms fut mögötte és zenél akkor nem érdekes a játék hangja :)) Azt esetleg nem tudja valamelyikőtök, hogy hogyan lehetne belőni, hogy ha az alt billentyűt lenyomom + az egér bal gombját akkor ne az ablakot mozgassa, hanem össze tudja szedni a játékban vele a cuccokat amit a szörnyek elejtenek?

#898 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 09:17

Idézet: ejbenjaro - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 10:05

Köszönöm a linket amit küldtél, mostmár sikeresen műxik a D2 :)
igaz  a hangj akicsit rossz, de ezt túlélem, végül is ha  az xmms fut mögötte és zenél akkor nem érdekes a játék hangja :)) Azt esetleg nem tudja valamelyikőtök, hogy hogyan lehetne belőni, hogy ha az alt billentyűt lenyomom + az egér bal gombját akkor ne az ablakot mozgassa, hanem össze tudja szedni a játékban vele a cuccokat amit a szörnyek elejtenek?

Sztm hangolld az Alt helyett a 'V'-re... Alt-on csak a nagyon kezdők hagyják... én is áthangolom mindig. mert úgy nem esek kézre.
egyébként hol jáccol ladder vagy non-ladder??? mióta tolod? stb..
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#899 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 11:22

Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 16:59

Nos, ezt az üzit TFT-n, Live alatti Gnome-felületen írtam, tehát megy.

Sőt, olyan coool, hogy egész belebolondultam... :p

Akkor a hiba nálam van!
Bár eddig UHU val mindig csak szoptam.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#900 Felhasználó inaktív   A.I. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:02

két kérdésem lenne :
- a gFTP programban megoldható-e az ftp letöltések listába rendezése (mint pl Flash Fxp-nél) , ha igen hogy ?

- hasonló ftp programot , ami a listába rendezést tudja honnan lehetne letölteni , egyáltalán : linuxos programokat hol érdemes keresgetni ?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.