HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:08

Elnézést uraim hogy megszakítom ezt az érdekfeszítő értelmetlenséget(nem megsértődni)

1.Igaza van mindenkinek.Bepe:igaza van.más fórum.más nick.más dolog.Ez nem vitafórum.. volt egy kis félreértés... naés? elnézést-elnézést és levan rendezve.. nemkell szidkározni a másikat hogy: 'vegyél vissza az arcodból' meg 'öcsi' stb...
3.FEJEZZÉTEK MÁR BE EZT A GYEREKESKEDÉST!
Elnézést ha elszált alattam a ló,de azért olvasom ezt a fórumot hogy ismerkedjek és tapsztalatot szerezzek uhu-ban mert szeretnék átállni..
Ha mégis bajotok van. Ott a Pm(Privát üzi) van van cset(pl:chat.hu) ott meglehet beszéllni... jó.
olyan jó társaság van itt a Hwsw-n... ez az 1etlen moderált fórum... miért kell elrontani a hangulatot??
egy grimasz miatt nemkell felkapni a vizet. volt hogy én is félre nyomtam egy grimaszt még régen.másik accon és felkapták vizet... mondtam bocs és elvolt intézve... miértnem tudjátok ti is így?

:offtopic:  Vége.

Kérdés:hogy lehet megcsinállni hogy úgy csatlakozzak fel a netre hogy lenyomok egy ikont.mert 1 csomó helyre kell mászni és father nemfogja megjegyezni.meg ais kicsit gáz hogy egy ablak állandóan megy(uhu tárcsázó)
Megoldható?
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#982 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 13. 21:39

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 22:08

Kérdés:hogy lehet megcsinállni hogy úgy csatlakozzak fel a netre hogy lenyomok egy ikont.mert 1 csomó helyre kell mászni és father nemfogja megjegyezni.meg ais kicsit gáz hogy egy ablak állandóan megy(uhu tárcsázó)
Megoldható?

Meg, többféle képpen is:
1. beállítod a vezpultban, hogy automatikusan csatlakozzon a netre bootoláskor (adsl legalábbis tuti)
2. szintén adsl esetén: csinálsz egy ikont, aminek a következő lesz a végrehajtandó parancsa: 'adsl-start'
(ez terminálról is működik, haszonos parancsok még: adsl-setup, adsl-connect, adsl-stop...)
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#983 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 10:33

Idézet

Megoldható?

Gnome alatt van "Modem ledek" tálcaalkalmazás, ami pont ezt tudja, Van egy gomb ami piros ha lenn vagy netről és zöld ha fenn és ha nyomogatod, vált :)
In Flames We Trust

#984 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:00

Segítség!!!
Bár valószínűleg menthetetlen...

Szóval: több terjesztés (disztribúció), szívás és káromkodás után, mint utolsó esély a linuxnak/magamnak, szinte a megjelenése után azonnal feltelepítettem az UHU 1.2-öt.
Az UHU-hoz még feltettem külön uhu csomagból a Firefox-ot, Thunderbird-ot és -e témában kapott tanácsra- a grip-et.
Ezeken felül még a clamav-ot frissítettem.
Mást nem "buheráltam", kizárólag grafikus felületről, felhasználóként: leveleztem, böngésztem, zenét hallgattam, tömörítettem és az OpenOffice.org-gal és az Abiword-del szöveget szerkesztettem.

Feltelepítése óta kiválóan ment, összességében meg voltam/vagyok elégedve.

Tegnap óta, az alábbi tünetek jelentkeztek (többszöri újraindítással /windows-os reflex/ próbálkoztam):
- Firefox indításánál bejött a profilkezelő, hogy melyik profilt akarom indítani, holott csak egy van, a "default", amire viszont közölte, hogy válasszak másik profilt, mert ezt már más használja,
- később el sem indult a Firefox, semmi hibaüzenet, egy terminálablakban a top parancs segítségével a futó process-eket kilistáztam, a Firefoxot elindítva kb 2 mp-ig látható volt a firefox.bin a process-ek között, aztán eltünt,
- fájlokat nem tudtam törölni, mert közölte, hogy a kuka írásvédett,
- alapos tanulmányozás után kiderült, hogy az összes(!!!) létező mappa írásvédetté vált,
- az utolsó sikeres(?) kijelentkezés után közölte:"Nem tudtam elindítani az X kiszolgálót valamilyen belső hiba folytán."
- ezt követő bejelentkezés után vmi ilyesmi üzenetet láttam: "filesystem inconsistent with errors"(???), aztán minden eszköz inicializálása OK volt, leszámítva, hogy nem indította el a grafikus felületet, viszont parancssoros módban sem tudok bejelentkezni, mert:
a "localhost login:" mögé nem tudom sem a felhasználom nevét, sem a root-ot beírni, mert folymatosan, egymás után ismételve, ez az üzenet jelenik meg:
"postdrop:warning:mail_queue_enter:create file maildrop/433003.3484:read-only filesystem
:think:  :think:  :think:

A gépemben két merevlemez van, az UHU a primary slave merevlemezre van telepítve, ezen a merevlemezen csak az UHU van, a primary master merevlemezre telepített grub-ból lehet indítani.

Szóval: nekem az első gondolatom az volt, hogy a merevlemez adta meg magát a "Készítőnek", arra gondoni se merek, hogy az UHU összeomlott (egy linux-szal ilyen nem fordulhat elő...:D :D :D ); kérdésem az, hogy (újra)kezdő lámaként és látens windows userként van-e valami lehetőségem arra, hogy ebből az állapotból kiindulva le tudjam tesztelni a merevlemezt, hogy fizikailag ment-e tönkre, avagy jobban járok egy formattálással és windows-os segédprogramokkal?

Más eszközre meg nem gyanakodhatok, mert a másik op.rendszer hiba nélkül működik (most is az alól írom ezt a hozzászólást), viszont nem olvassa a linux-os fájlrendszereket.

(A merevlemezen éppen semmi fontos nem volt, így pillanatnyilag az érintene rosszabbul, ha egy újat kellene vennem, mint az, hogy egy op.rendszert újra kellene raknom, viszont potyára meg utálok telepíteni...)

Bocs, hogy kicsit(???) hosszú voltam:

scaurus

u.i.: annyit még, hogy MINDIG szabályosan léptem ki az UHU-ból, minden sor végén ott virított a szép zöld OK,  nem kellett soha durva módszereket (reset, kikapcs, konektorból kihúz) alkalmaznom, a linux használata alatt eddig soha áramszünet sem volt...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#985 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:25

Uhhhh ez szép. Ez már bővel eleget tesz az osszeomlás fogalmának. Valamiért elkezdte read-only módban behúzni a root fájlrendszert, ami nem egészséges dolog. Lehetséges ok: filesystem inconsistent with errors.
A linux fájlrendszerek, nem szoktak "csak úgy" és "maguktól" megkattanni, OK lehet a hardreset,áramszünet amik mint mondtad nem voltak. Ha biztosan tudod, hogy semmi csúnyaságot nem követtél el rootként, akkor marad a hardverhiba lehetősége. Szerintem egy memóriatesztet futtass pár órán át, sose lehet tudni.
In Flames We Trust

#986 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 09:15

Illetve single userként egy fsck a filerendszeren. Csodákat tud művelni :) Azt, hogy UHUban mi a módja a single usernek, megmondja, aki otthon van benne :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#987 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:03

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 9:27

Vegyél vissza az arcodból, és gondolkozz, mielőtt öcsizel. Bár ez már késő bánat, eddig is voltak érdekes postjaid, ezzel a válasszal kiérdemelted, hogy többet semmilyen fórumon ne álljak szóba veled. Jelezz nyugodtan moderátornak, állok elébe. Élejenek a harcos, öntudatos idióták.

Na,  :offtopic: vége

Ha azt hiszed, hogy emiatt most nem alszom, monitorfejű kis barátom, akkor nagyon nagyot tévedsz. További jó fortyogást kívánok... nekem van jobb dolgom is, mint f*szságokat olvasni. IGNORE ON.

Üdv: Bepe

#988 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:16

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 22:00

Szóval: több terjesztés (disztribúció), szívás és káromkodás után, mint utolsó esély a linuxnak/magamnak, szinte a megjelenése után azonnal feltelepítettem az UHU 1.2-öt.

Épp most akartam esélyt adni egy linuxnak, és hogy hazai pályán játsszak, ugyanezt a disztribet töltöttem le.
Négyszer.
Ebből kettő ISO lett egyforma méretű, a másik kettőből az egyik kisebb, a másik nagyobb lett.
Megírtam újraírható lemezre.
A telepítés elindult, de a Microsoft PS/2-es egeremet nem kezeli.
Sebaj, menjünk tovább.
A telepítő ellenőrzi a cd lemezen a fájlokat.
Legyen, elvégre hasznos dolog ez.
"sérült lemez, hiányzó fájlok" bla-bla-bla.
Újraírások, másik lemezre is, a többi letöltést is, az eredmény ugyanaz.
Lesz nekem linuxom?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#989 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:24

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 23:16

Ebből kettő ISO lett egyforma méretű, a másik kettőből az egyik kisebb, a másik nagyobb lett.

Az md5sum meg hibátlan volt mindegyikre, ugye?

Idézet

Lesz nekem linuxom?

Ettől még lehet. Annyi disztró van még a neten...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#990 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:30

bepe -> látom nem bírsz leszakadni a témáról...

csozsi -> letöltés után mindenképpen ellenőrizd az md5sum értékeket. Win alatt nem tudom, hogy TC tudja-e, de itt nézz körül
Persze, hogy lesz linuxod  :) Kitartás!
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#991 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:34

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 23:24

Az md5sum meg hibátlan volt mindegyikre, ugye?

Jé, ez nem csak az én gondom.
http://www.linuxforu...showtopic=11644

Idézet

Ettől még lehet. Annyi disztró van még a neten...

Párral már régebben feladtam.
Majd megszerzem a rokontól a sulinetes gép mellé adott cd-t.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#992 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 08:24

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 14:11

adok így most még egy esélyt neki, hátha így megbízhatóan fog működni

sajnos nem élt vele: legutóbb megint egy (3D-s) képernyővédőbe belefagyva találtam a gépet...  :(

kétségtelen, h vmivel elviselhetőbb lett (korábban, különösen a UseInternalAGPGART=no beállítás előtt akár 2D műveletektől, egy ablakon belüli scrolltól is képes volt ledögleni), de ez a driver sajnos továbbra is nagyon távol áll a megbízhatótól

#993 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:01

Ez a driver (8.12.10-es official ATi driver for linux) nekem tökéletesen működik, egyetlen fagyás nélkül 1.1.1 alatt 2.4.24-7-es kernellel. 1.2 + 2.6.9.x + SMP esetében valóban lehetnek problémák, arról én is tudok, de az is orvosolható, csak zsonglőrködni kell hozzá.

Üdv: Bepe

#994 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:38

Pascal, Friczy!
:respect: :respect: :respect:
Köszi a gyors válaszokat!

Idézet

....
Ha biztosan tudod, hogy semmi csúnyaságot nem követtél el rootként, akkor marad a hardverhiba lehetősége. Szerintem egy memóriatesztet futtass pár órán át, sose lehet tudni.

Biztos nem, mert a az FF, TB és GRIP telepítésén kívül csak felhasználóként jelentkeztem be.
Memória jó, a teszt is ok, illetve a "MÁSIK" op.rendszer azóta is hiba nélkül fut a másik merevlemezről.

Idézet

Illetve single userként egy fsck a filerendszeren. Csodákat tud művelni smile2.gif
...

Nagy kínnal végül be tudtam root-ként jelentkezni, próba-szerencse (???) alapon (single user/nem single user - ott egy meg a fene... :D) lefuttattam az fsck-át, irgalmatlan mennyiségű hibát jelzett, folyton kérdezte, hogy javítsa-e (fix), én meg csak nyomogattam a y(es)-t...
Kiválóan(?) lefutott(??), csak a baj az volt, hogy kijelentkezés után sem felhasználóként, sem root-ként nem tudtam bejelentkezni, mivel mindkét esetben a jelszóra, közölte, hogy incorrect...

Én megpróbáltam, ami tőlem telt; végül a linux partíciókat töröltem egy partíció menedzser programmal és FAT32-re formattáltam.
A scandisk szerint a merevlemezen nincsen hiba.
Állítólag ettől még lehet, úgyhogy most keresek egy másik diagnosztikai programot, aztán, ha aszerint sincs hiba, kezdem az UHU (újra)telepítést!

Remélem, a következő hozzászólást már (megint) az UHU alól írom,
üdv: scaurus

#995 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:15

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 11:01

1.2 + 2.6.9.x + SMP esetében valóban lehetnek problémák, arról én is tudok, de az is orvosolható, csak zsonglőrködni kell hozzá

kérdés, h még mit?

a kernel már nem SMP-s (erről szólt az a korábbi, bizakodó hozzászólásom), és a UseInternalAGPGART is "no"-n van

tudom, h sokaknak megy - de a fórumok szerint nagyon sokaknak nem, hiába a föntiekkel való próbálkozás
franc se tudja mire lehet még háklis: alaplapra, videokártya típusra, kernelre, procira - de a végeredmény ugyanaz: az Ati szégyene ez a driver

#996 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 18. 10:32

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 11:38

...
A scandisk szerint a merevlemezen nincsen hiba.
Állítólag ettől még lehet, úgyhogy most keresek egy másik diagnosztikai programot, aztán, ha aszerint sincs hiba, kezdem az UHU (újra)telepítést!

Remélem, a következő hozzászólást már (megint) az UHU alól írom,
...

Na, a scandisk (full) után még szórakoztattam magam a Matrox-féle Powermax-szal, egyik teszt sem jelzett hibát.
Tehát a kérdés nyitva maradt, illetve mára már költőivé vált: hardver v. szoftverhiba volt az oka a teljes összeomlásnak?
A Háttértárak témakörben ugyan azt a javaslatot kaptam, hogy az ilyen gyanúba keveredett merevlemeznek a kukában a helye, de én bátor vagyok, egyébként sincs pénzem új merevlemzre, úgyhogy újra felraktam erre az UHU-t, egyenlőre működik...

Üdv: scaurus

#997 Felhasználó inaktív   Sherpa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 18. 10:43

Szép napokat!

Volna egy kisebb probléma, és ehhez szeretnék segítséget kérni.
UHU-t használok már … 1.0 óta és most végre rászántam magam, hogy az 1.1-et lecseréljem 1.2-re. Feltettem ez is tök jó mint az elődjei... DE ha egy böngészőt megnyitok (lehet ez Opera, FireFox bármi) és olvasgatnék, -görgetek egérrel lefelé akkor visszalapoz az előzőleg megnyitott oldalra ha után elkezdek felfelé görgetni akkor meg „előre lapoz” viszont ha a Dillo-t használom akkor tökéletes.
Ez grafikus felülettől függetlenül teszi. :confused:
Ill. a KDE-n kívül bármely grafikusfelületet indítom el egyszerűen belfagy és nem tudom mi okozhatja ezt a problémát, a logokból nem derült ki semmi.  :think:

Előre is köszöntem szépen a segítséget!!!

#998 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 10:50

Idézet: Sherpa - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 11:43

-görgetek egérrel lefelé akkor visszalapoz az előzőleg megnyitott oldalra ha után elkezdek felfelé görgetni akkor meg „előre lapoz”

2005. márc. 23., szerda - 20:55-on a válasz

#999 Felhasználó inaktív   Sherpa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 18. 11:52

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 11:50

2005. márc. 23., szerda - 20:55-on a válasz

Nagyon köszönöm!!!!

#1000 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:42

Hali! Az uhu ugyebár debian alapu rendszer? mert ha igen akkor feltok tenni .deb kiterjesztésü filekat?
Letöltöttem a Bittorrent kliens progiját és .Rpm(gondolom ez suse) és Debian. leszedtem a debiant és szeretném tudni hogy felfogom-e tudni rakni gond nélkül....
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »