HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:50

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 21:43

Vaz, de durva. Hogy lehet ennyi esze a Eurosport-éknak...
Amúgy nézegettem most a műsorlistájukat, azért nem 3 nap, következőnap már adják.

Gondolom nem kapták meg a jogokat, mert azokat minden országra külön adják el valami helyi tvtársaságnak...

#1002 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 21:58

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 15:47

A foci EB tényleg nagy ütőkártyája lehetne az Eurosport HD-nak, de nem hiszem, hogy sok focirajongó nézi, hisz 2 nappal késleltetve adják. Valaki esetleg egy kis rövid sample-t készítene? :)

Ha Eurosport HD mintával nem is tudok szolgálni, de egy ITV HD-vel igen a mai holland olasz meccsből: http://data.hu/get/3...VHD_20080609.ts

Gondolom az Eurosport HD képe valamivel jobb, kár hogy már nem lehet belőle sample-t betenni.  :mad:

Bocs az offtopic-ért, de úgy látom ez a topic már rég nemcsak a UPC-ről szól, hanem úgy általánosságban a HDTV-ről és digitális televíziózásról.

#1003 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 22:36

Idézet: rage - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 19:09

Nálam a magyar 1-es műsor elég sűrűn akadozgat. De nagyon furcsa, mert pl meccs alatt csak a közeli kameraállásoknál teszi. Eleinte arra gondoltam, hogy ott nem jó valami, de mivel az EB kezdete óta így van ez, kipróbáltam analóg adást nézve, ott nincs akadozás / szaggatás.

Ez az a szaggatós hiba, amit már sokszor jeleztem (egyelőre csak itt), de más még nem észlelte. Meccsek alatt tipikusan akkor jelentkezik, amikor távoli nézetről közeli nézetre vált a kép.

Más csatornákon is jelentkezik, de nem ennyire feltűnően és nem ennyire rendszeresen.

#1004 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 23:45

Igen, pontosan így van.
De nálam csak az M1-en...

#1005 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 04:54

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:10

Na jó :)
az ortt-hozzájárulás már megvan, most már "csak" a kiegészítő berendezések kellenek... meg pííííz:)
mindenesetre meglátjuk :think:

na mi a szosz, talan befagyott a pokol?:) :)

FJ

#1006 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 06:30

Tegnap közölte a box, hogy megtelt, és töröljek. Néztünk róla egy HD légikatasztrófát, meg töröltem egy-két kétszer felvett műsort, így most megint van kb 10 % üres hely...

Azt már felfedeztem az analóg pvr-es időszakomban is, hogy nem szabad átlagban többet felvenni, mint amit megnéz az ember (esetemben napi 1-2 óra), mert akkor akármekkora is a vinyó a dobozban, mindenképp megtelik...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1007 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 07:22

Valamelyikőtök felvetette a gyári beállítások visszaállítását. Elkezdtem és kipróbáltam egy dolgot. amikor be kell írni a területi kódot, beírtam magamnak Budapestet. Vagy látok Hd-t, vagy nem. Hát nem láttam, de felfigyeltem valamire. Budapesten 80 csatorna van, Debrecenben 83, nálunk 60. Ha a debreceni, vagy bp-i kódot nyomtam be, akkor a csatorna helyén láttam, hogy minek kellene lenni, de - természetesen és sajnos - nem működtek. Ami viszont felkeltette a figyelmem, az az volt, hogy ha nem az én kódom van benyomva, akkor a box nagyon lelassul. Szerintem akinek lassú a boa, és panaszkodik, hogy későn reagál, az indítsa el ezt az egészet és adja be a települése kódját. Lehet, hogy rossz van beadva neki. Nem arra gondolok, hogy Pécs helyett Győr, hanem BP XX kerület helyett a BPXIII. Lehet, hogy segyt, lehet hogy nem.

#1008 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 07:23

Tegnap a TV2-őn volt felkiáltójeles felvételem.

#1009 Felhasználó inaktív   mantec 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:15

HBO info

http://itcafe.hu/hir/ez_nem_hbo_ez_hbo_hd.html
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=111587O 

#1010 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:25

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 21:58

Ha Eurosport HD mintával nem is tudok szolgálni, de egy ITV HD-vel igen a mai holland olasz meccsből: http://data.hu/get/3...VHD_20080609.ts

Gondolom az Eurosport HD képe valamivel jobb, kár hogy már nem lehet belőle sample-t betenni.  :mad:

Bocs az offtopic-ért, de úgy látom ez a topic már rég nemcsak a UPC-ről szól, hanem úgy általánosságban a HDTV-ről és digitális televíziózásról.

Atyaúristen!!! Máshol így nézik az EB-t? Mi meg az MTV-n 4:3-ban?! Nem kellett volna ezt betedd, mindjárt megszakad a szívem...

#1011 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:54

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 8:23

Tegnap a TV2-őn volt felkiáltójeles felvételem.

Közben kiderült, hogy párom kivette a 10 perces előzetes időt a boxból, hogy lehessen egymás után kezdődő műsorokat felvenni. Na, azóta kb az összes felvétel ismét felkiáltójeles lett... Tegnap csináltam egy konnektorból ki-bedugást, ha úgy tetszik resetet, hátha megjavul tőle... ipari hulladéknak becézzük otthon a philips-et...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1012 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 10:34

Idézet: rage - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 23:45

Igen, pontosan így van.
De nálam csak az M1-en...

Gondolom nem befolyásolja a hibát, de merre laksz? Én Bp. IX. kerület. (Azért kérdezem, mert egyelőre csak ketten vagyunk, akik kiszúrták ezt a dolgot.)

#1013 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 11:32

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 9:34

Gondolom nem befolyásolja a hibát, de merre laksz? Én Bp. IX. kerület. (Azért kérdezem, mert egyelőre csak ketten vagyunk, akik kiszúrták ezt a dolgot.)

Budán, a XI. kerületben.

#1014 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 11:34

Lehet, hogy a többiek nem nézik az m1-et.
Én Miskolcon lakom, eddig nem vettem észre ilyet, de igazság szerint nem is figyeltem. Meg az m1 legnagyobbrészt reggel megy, akkor meg nem nézzük, inkább alapzajnak van.

#1015 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 12:07

En tegnap egesz este neztem, de semmi akadozast nem lattam m1-en...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1016 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 12:53

/OFF:
És arról tud valaki valamit, hogy neten valahol valami formában streaming-elik e HD-ben az EB-t?

/ON:
Tegnap az üfsz.-n az öreglánytól valami olyasmit hallottam, hogy 2012-ben amikor lekapcsolják az analóg rendszereket, akkor majd megszűnik a kábelTVn a kódolás. (nagravision)
Ki mit tud erről, igaz lehet ez?

Azon vitatkoztam ugyanis ezzel az ügyintézővel, hogy mégis mi értelme így a különböző modern TV-kbe rakott DVB-T meg DVB-C tunereknek, ha úgyse lehet őket használni a kódolás miatt(nagra).
És valami olyasmit magyarázott, hogy azért kell, hogy ne legyen az, hogy a szomszédhoz átviszem a mediaboxot, aztán nézi vele.
Erre mondom neki, hogy dehát ez még nem indokolja a kódolást, az analóg rendszernél szűrőkkel van megoldva, hogy mindenki csak az általa előfizetett csomagot "lássa". Miért ne lehetne ugyanezt a digitálisnál is megcsinálni? És akkor mindenki annyi/olyan TV-vel dekódolja magának az adást, amivel akarja.

Szerkesztette: Fenyő 2008. 06. 10. 13:05 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 14:02

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 13:53

Erre mondom neki, hogy dehát ez még nem indokolja a kódolást, az analóg rendszernél szűrőkkel van megoldva, hogy mindenki csak az általa előfizetett csomagot "lássa". Miért ne lehetne ugyanezt a digitálisnál is megcsinálni?

Alapvetően azért mert a szűrőket a helyszínen kell matatni valamint könnyű velük visszaélni, és a szolgáltató ezért nem szereti.

#1018 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 14:59

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 15:02

Alapvetően azért mert a szűrőket a helyszínen kell matatni valamint könnyű velük visszaélni, és a szolgáltató ezért nem szereti.

Jó hát annyi hátránya télleg van, hogy ki kell menni hozzá.
De azt éppen nem mondanám, hogy könnyű visszaélni vele!
A doboz ugyanis amiben van, az lakattal le van zárva, és le van plumbálva az egész!

#1019 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 15:03

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 15:59

Jó hát annyi hátránya télleg van, hogy ki kell menni hozzá.
De azt éppen nem mondanám, hogy könnyű visszaélni vele!
A doboz ugyanis amiben van, az lakattal le van zárva, és le van plumbálva az egész!

Hát, mindig van valahol valaki akinek sikerül valamit variálni...

Mellesleg már az is visszaélés hogy átvezeted a szomszédhoz a kábelt...

#1020 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 15:44

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 16:03

Hát, mindig van valahol valaki akinek sikerül valamit variálni...

Az a pár ember akinek sikerül, az semmi, belefér a pakliba.

Idézet

Mellesleg már az is visszaélés hogy átvezeted a szomszédhoz a kábelt...

Jah. De minek tenném? Lakáson belül is már ígyis 6 felé van osztva a jel, elég gyenge már ígyis.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.