HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:55

Ez nevetseges, ha az asztali piommal ilyen marhasagokat kellene csinalni mar reg kidobtam volna... ez nem szolgaltatas, ez rohej.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1102 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:05

Cilinder!

Megvan a megoldás!
Kipróbáltam, hogy mit csinál a box, ha napi rendszeres felvételt adok meg. A Menü/Digitális műsorrögzítő/Rögzítendő műsorok között (nekem) nem látni. Ezért onnan ki sem lehet törölni.
Most jön a megoldás. Gyári beállítások visszaállítása. Ezt futtatsd le, és megszűnik ez a "hiba".
HA részletesen érdekel, akkor olvasd el a továbbiakat.
Ott kell kezdeni, hogy ha van rögzítendő műsorod, azt jegyezd fel valahová! Ha ez megvan, vedd elő a Használati útmutatót, amit kaptál. Ha nincs meg, akkor írd le hol laksz és mondok egy kódot. (Utca, házszám nem kell, mindössze annyi, hogy pl. Bp XIII ker, vagy pl. Pécs.) Csak akkor kezdd el, ha tudod a területi kódot! Ha nem tudod, akkor addig nem fogod tudni használni a készüléket, amíg be nem írod! Utána Menü/Beállítások/Gyári beállítások/PIN kód 0000 utána OK. Türelemmel kell várni, majd kijelölni az országot, beírni a településkódot. Így eltűnik minden korább saját beállítás a felvételi beállításokkal együtt. A felvételek nem fognak törlődni.

#1103 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:06

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:55

Ez nevetseges, ha az asztali piommal ilyen marhasagokat kellene csinalni mar reg kidobtam volna... ez nem szolgaltatas, ez rohej.

Samott

Irigyellek! Én is szerettem volna egy Pio felvevőt!  :up:

#1104 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:14

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:55

Samott

A szolgáltatással kapcsolatban igazad van. De mondd már meg, hogy Te mit teszel, amikor pl. a TV2-őn kb. 20 perccel később kezdődik el egy műsor, meg annyival később is fejeződik be?
Ha a box minőségére gondolsz, azzal is egyetértek. Nekem először egy LG combóm volt. Lefagyott, meg nem lehetett a lemeztálcát kinyitni. Fw frissítés természetesen nem volt hozzá. Sikerült a kicseréltetni egy Samu combóra. Az már nem fagy le, de alkalmanként egy világvége amíg felismer egy lemezt, van olyan divx, amit el sem indít a régebbi Pio575-ömmel szemben, a ventillátora meg olyan hangos, hogy éjszaka halkan nem lehet vele filmet nézni. És azok még analógok is...

#1105 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:42

egy egesszen lehelletnyit kezd tele lenni az osszes hocipom a upcvel. ugye par hete jott egy level, amit itt ki is targyaltunk, hogy mennyire nem lesz eredmenye, melyben vazoltak, hogy a tv-ujsagbol (guide) torteno felvetel meggyogyul a gyari beallitasok visszaallitasaval.  tegnap elott volt egy kis idom jatszani vele (valamint eppen nem felejtettem el, hogy ezt idoszeru lenne megtenni) termeszetesen a vart eredmenyt messze nem elero vegkifejlettel. az egy dolog, hogy a guide alapu felvetel nem mukodik, de egy elore beallitott felveteli memot se vesz fel. probakepp 20:00-kor beallitottam, hogy 20:15-20:15 kozott vegyen fel es vartam, mint a vadasz a magaslesen. 20:14..20:15...20:16.....20:20 semmi. kezzel racsaptam a record gombra, mire kozolte, hogy "ha' de itten utkozes van".
ufsz megvonta a vallat. most gyari adatok visszatoltese - aramtalanitas - visszatoltes - kombo utan vagyok es kivancsian varom, hogy este mi lesz.
tovabba kicsit vicces, hogy egy elore bealllitott, ismetolod memot se modositani se torolni nem lehet anelkul, hogy resetelnem a keszuleket...

#1106 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:58

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 10:14

A szolgáltatással kapcsolatban igazad van. De mondd már meg, hogy Te mit teszel, amikor pl. a TV2-őn kb. 20 perccel később kezdődik el egy műsor, meg annyival később is fejeződik be?

A tv2 ilyen, szombat delelott egy-egy orat ra kell hagyni, maskor eleg csak egy felora is. ;) RTL-en eleg negyedora is. De ha jol ertem, pl. a UPC dobozan nem lehet felvenni igy ket egymast azonos csatornan koveto musort. Szoftverfrissites felvetel kozben? Hetente aramtalanitani a dobozt? Hibas felvetelek? Rohej.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1107 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:03

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:58

A tv2 ilyen, szombat delelott egy-egy orat ra kell hagyni, maskor eleg csak egy felora is. ;) RTL-en eleg negyedora is. De ha jol ertem, pl. a UPC dobozan nem lehet felvenni igy ket egymast azonos csatornan koveto musort. Szoftverfrissites felvetel kozben? Hetente aramtalanitani a dobozt? Hibas felvetelek? Rohej.

Samott

tv2 szombat deleleott egy ora? az a minimum. multkor neztem eastblockot. kiiras szerint 9:30 valos kezdes majdnem delben....

#1108 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:10

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 11:03

tv2 szombat deleleott egy ora? az a minimum. multkor neztem eastblockot. kiiras szerint 9:30 valos kezdes majdnem delben....

En is csak az eastblock miatt tudom... ;)

Samott

#1109 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:19

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:46

1. Én még nem vettem észre, hogy nálam lett volna sw frissítés. Ugyanaz a verziószámot mutatja most is, mint beszereléskor.
2. Ez így van. Ezért kell a box menüjében a felvétel kezdetét, meg a végét 10-10 perccel eltölni. Akkor kisebb az esélyed arra, hogy valamiről lemaradsz. "Tekerni" lehet a felvételben, ezért szvsz lejátszáskor mindegy, hogy pontosan kezdődik-e a felvételed. Az a lényeg, hogy meglegyen az eleje is, meg a vége is. Itt többen leírták, hogy alkalmanként érdemes áramtalanítani a készüléket és a rosszul időzített felvételek száma csökkenni fog.

Lehet, hogy nem az STB szoftver frissítése volt, hanem valami más, de egyszerre elment a kép, majd megjelent egy Windows-ból ismerős kék színű háttéren (legalább ennyi marketing érzékük lenne, hogy ezt a kékhalál színt lecserélik!) a szöveg, hogy a szoftver frissítése folyamatban, ne kapcsolja ki a készüléket. Kb. 20 másodperc múlva a felirat eltűnt, visszajött a kép. (Lehet, hogy a csatornákat frissítette, úgy láttam, hogy május eleje óta mint ha lennének más, korábban nem látottak is.) Viszont ennek hatására a felvétel leállt és nem is kapcsolt vissza, vagyis ha nem vagyok ott, akkor kuka. Lehet, hogy ez csak éppen futó felvételnél van így és az előjegyzéseket nem törölte volna, de mivel nem tudni, mikor lesz legközelebb, így minden felügyelet nélküli rögzítés igazából lutri.

#1110 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:27

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:05

Cilinder!

Megvan a megoldás!
Kipróbáltam, hogy mit csinál a box, ha napi rendszeres felvételt adok meg. A Menü/Digitális műsorrögzítő/Rögzítendő műsorok között (nekem) nem látni. Ezért onnan ki sem lehet törölni.
Most jön a megoldás. Gyári beállítások visszaállítása. Ezt futtatsd le, és megszűnik ez a "hiba".
HA részletesen érdekel, akkor olvasd el a továbbiakat.
Ott kell kezdeni, hogy ha van rögzítendő műsorod, azt jegyezd fel valahová! Ha ez megvan, vedd elő a Használati útmutatót, amit kaptál. Ha nincs meg, akkor írd le hol laksz és mondok egy kódot. (Utca, házszám nem kell, mindössze annyi, hogy pl. Bp XIII ker, vagy pl. Pécs.) Csak akkor kezdd el, ha tudod a területi kódot! Ha nem tudod, akkor addig nem fogod tudni használni a készüléket, amíg be nem írod! Utána Menü/Beállítások/Gyári beállítások/PIN kód 0000 utána OK. Türelemmel kell várni, majd kijelölni az országot, beírni a településkódot. Így eltűnik minden korább saját beállítás a felvételi beállításokkal együtt. A felvételek nem fognak törlődni.

Köszönöm, ezt próbáltam, de ez a nyamvadt készülék akkor is csinálta, egyszerűen neki fel kell venni hétköznap az m1-ről 12:15 és 12:18 között!
(Pedig nincs is műsor olyan, ami ettől eddig tartana!)

Sőt, most volt kinn a szerelő, de ő sem tudta megcsinálni, így kaptam egy másikat, na persze a felvett anyagaim odavesztek ... :-(

És, hogy ne legyen ilyen egyszerű az életem, a másik helyen, - ahol szintén van digitális szolgáltatásom - ott pedig 15 és 30 perc között megakad a kép , szétesik az adás képe és hangja, vagy feketévé válik a kép néhány másodpercre hang nélkül. Ezt nekem a T-Kábel szolgáltatja, és már így van vagy két hete. Szerelők jönnek-mennek, de a helyzet nem változik ... Bocsánat, hogy így itt kifakadtam, de már tele van a hócipőm!!

Már csak egy kérdésem lenne: a digitális szolgáltatás tényleg ezt jelenti?

#1111 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:38

Idézet: Cilinder - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 11:27

Sőt, most volt kinn a szerelő, de ő sem tudta megcsinálni, így kaptam egy másikat, na persze a felvett anyagaim odavesztek ... :-(
.
.
.

Na, ez érdekes: a szerelőnek ilyenkor nem kellett volna átrakni a dobozcserénél a régiből az újba a felvett cuccokat?
Olyan, mintha videócserénél le kellene adni a videókazettákat, és kapnál helyettük üreseket....
Meg egyáltalán: Te fizettél a műsorokért, és azért is külön díjat fizetsz, hogy felvehesd.... ilyen "javításnál" erről nem kellett volna a szerelőnek (UPC-nek, nem konkrétan az egy cserélő technikusnak) gondoskodni, hogy a már kifizetett, Általad felvett műsoraid megmaradjanak? (Költői kérdés.)

#1112 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 12:29

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 10:38

Na, ez érdekes: a szerelőnek ilyenkor nem kellett volna átrakni a dobozcserénél a régiből az újba a felvett cuccokat?
Olyan, mintha videócserénél le kellene adni a videókazettákat, és kapnál helyettük üreseket....
Meg egyáltalán: Te fizettél a műsorokért, és azért is külön díjat fizetsz, hogy felvehesd.... ilyen "javításnál" erről nem kellett volna a szerelőnek (UPC-nek, nem konkrétan az egy cserélő technikusnak) gondoskodni, hogy a már kifizetett, Általad felvett műsoraid megmaradjanak? (Költői kérdés.)

Nem tudom ...
De azt néztem, hogy ebben az új egységben vannak felvételek, úgyhogy annyira még sem új.
Na persze, ezek a felvételek nem az enyémek (buta sorozatok tömkelege) ... :-(

Szerkesztette: Cilinder 2008. 06. 20. 12:30 -kor

#1113 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 12:34

Idézet: Cilinder - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 13:29

Nem tudom ...
De azt néztem, hogy ebben az új egységben vannak felvételek, úgyhogy annyira még sem új.
Na persze, ezek a felvételek nem az enyémek (buta sorozatok tömkelege) ... :-(

Új UPC-s játékot látunk akkor. Aki panaszkodik a dobozára, annak viszünk egy másikat... amit elhoztunk valakitől... az övét meg megkapja a következő panaszkodó... ez persze nem oldja meg a problémákat, csak időt nyerünk vele, fárasztjuk az ügyfelet, hátha nem panaszkodik utána újra... végülis az a lényeg, hogy fizessük a havidíjat, az, hogy ők mit adnak cserébe, nekik mindegy, amíg fizetünk.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1114 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 12:48

Tényleg nagyon tele van már mindenem a digitálisnak mondott nemszolgáltatással!
(Amúgy megkérdeztem, hogy hogyan lehetséges az, hogy az új készüléken felvételek vannak, azt a választ kaptam, hogy ez azért van, mert minden készülék a kiadás előtt (tehét, mielőtt a leendő naiv ügyfél megkapja) tesztelésnek vetnek alá ...)

Inkább hagyom a fenébe az egész szolgáltatást és választom a Sky Digital csomagot, már Magyarországon is elő lehet rá fizetni, ráaádsul úgy is erősítenem kell az angol tudásom ... :-(

#1115 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 13:29

Idézet: Cilinder - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 13:48

Tényleg nagyon tele van már mindenem a digitálisnak mondott nemszolgáltatással!
(Amúgy megkérdeztem, hogy hogyan lehetséges az, hogy az új készüléken felvételek vannak, azt a választ kaptam, hogy ez azért van, mert minden készülék a kiadás előtt (tehét, mielőtt a leendő naiv ügyfél megkapja) tesztelésnek vetnek alá ...)

Inkább hagyom a fenébe az egész szolgáltatást és választom a Sky Digital csomagot, már Magyarországon is elő lehet rá fizetni, ráaádsul úgy is erősítenem kell az angol tudásom ... :-(

Igaza van a UPC-nek: tesztelte az adott dobozt egy másik ügyfél. Ja, hogy neki nem jött be és talán majd nálad jó lesz?  :D

Sky Digital:  :respect:  :up:  :up:  :up:  (Bár tudjuk, annak a STB-nak is van egy elég gáz hibája...)

HelloHD-t esetleg?

#1116 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:03

Idézet: SAti - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 13:29

Igaza van a UPC-nek: tesztelte az adott dobozt egy másik ügyfél. Ja, hogy neki nem jött be és talán majd nálad jó lesz?  :D

Sky Digital:  :respect:  :up:  :up:  :up:  (Bár tudjuk, annak a STB-nak is van egy elég gáz hibája...)

HelloHD-t esetleg?

Mi a beltéri egység hibája?

#1117 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:12

Idézet: Cilinder - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 11:27

...
És, hogy ne legyen ilyen egyszerű az életem, a másik helyen, - ahol szintén van digitális szolgáltatásom - ott pedig 15 és 30 perc között megakad a kép , szétesik az adás képe és hangja, vagy feketévé válik a kép néhány másodpercre hang nélkül. Ezt nekem a T-Kábel szolgáltatja, és már így van vagy két hete. Szerelők jönnek-mennek, de a helyzet nem változik ... Bocsánat, hogy így itt kifakadtam, de már tele van a hócipőm!!

Nekem semmi bajom nincs. Minden működik rendesen. Ha nem időben indul a műsor, az gondolom nem az UPC hibája, a többit meg tudom kezelni.

#1118 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:20

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 10:58

...
De ha jol ertem, pl. a UPC dobozan nem lehet felvenni igy ket egymast azonos csatornan koveto musort.
...

Valamit nagyon rosszul értesz. Miért ne lehetne felvenni? Ez a készülék is ugyanúgy működik, mint a Tiéd. Beállítod a csatornát, aztán a kezdési időpontot, meg a leállást. Szvsz a Tiéd meg nem tudja a műsorújságból való felvételt. Ami ehhez képest egy plusz szolgáltatás. Vagy mégis tudja?  :think:  Az meg nem az UPC hibája, hogy nem a megadott időpontban kezdődik az adott műsor.
A "felkiáltójeles" probléma, - remélem tudod miről van szó, - meg igazából nem probléma. A Cilinderrel előforduló probléma, meg szvsz egyedi. Más nem írt ilyenről, ott talán áramszünetről lehetett szó.

#1119 Felhasználó inaktív   Lasrach 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:35

Sziasztok!

Teszt jelleggel hasznalom a hd gold csomagot nehany hete (ertsd: nem irtam ala huseget, igy az elso honap dragabb valamivel, viszont utana eldonthetem meg hogy melyik csomagra irok ala 1 evet).

A forumot vegigfutottam, mar amennyire tudtam, eleg nagy mennyisegu az info :)

A kerdesem az lenne, hogy le lehet e valahogy szedni a boxrol a felvett musorokat? Itt foleg olyan megoldasra gondolok amihez nem kell a hdd -t kiszerelni, hanem pl usb -n vagy etherneten keresztul oldhato meg a dolog.

Komplett ismertetot nem varok, utalt ra mar itt valaki hogy tiltja a forumszabalyzat az ilyesmit.

Inkabb csak azugyben kene info, hogy van ertelme raszanni az eletembol orakat, es a gugliban konyekig turkalva keresni "A modszert" :)

Ha a valasz "igen", akkor esetleg nagyon orulnek par tampontnak annak kapcsan hogy hol keresgeljek, akar maganban is.

Elore is koszonom!

Szerkesztette: Lasrach 2008. 06. 20. 15:35 -kor

#1120 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:39

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 11:38

...

Kinek? A szerelőnek? Te normális vagy? Hát alig tudja bekapcsolni, nem még átrakni... Hát hogy rakta volna át? Winchestert cserél? Vagy mit kellett volna tennie? Habár úgysem éri fel sem ésszel, sem szorgalommal.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.