Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 9:48
Szóval, a Philips stb jelensége, hogy programozáskor az óhajtott felvételi időponthoz képest (Pille kedvéért írom, hogy tökmindegy, hogy van-e beállítva rátartás, vagy nincs, mert az is a szándékosság fogalmához tartozik, illetve ne keverjük bele az adáscsúszást, mert annak semmi köze az stb-hez) jelentős elcsúszással, akár 20-30 percel később, vagy korábban kezdi és állítja le az stb a felvételt. Számos hozzászólás született, hogy neki aztán nincs ilyen problémája, de nem kibogozható, hogy ki melyik típusról beszél.
Tehát, ha van valaki, akinek a Philips stb-je korrektül működik (és nem érdekel, ha Pille átfedést állított be, és emiatt felkiáltójeles a felvétele, mert az sem az stb hibája), akkor kérem, írja meg, hogy melyik körzetben használja az eszközt, és mi az stb firmware-je.
Köszönöm!
Nálam a helyzet a következő:
Philips HD DVR boxom van, Digital Platinum előfizetéshez kaptam. Új volt, látszott a csomagolásán, előttem még nem használta senki. A felvételeimet eddig kivétel nélkül a műsorújságból állítottam be, 5 perc előtte - 10 perc utána opciókkal. A késve induló felvétel problémájával eddig nem találkoztam, egyetlen műsor eleje sem maradt le. Felkiáltójeles felvételem viszonylag ritka - kb. 10-ből 1 -, ami viszont az, ott a "Befejezetlen rögzítés, átfedés miatt" hibaüzenete írja ki. Teszi ezt mindazok ellenére, hogy nem volt a közelben más felvétel beállítva. Viszont a felvett műsor eleje és vége is megvan.
Az elején, amikor bekötötték, viszonylag sok felkiáltójeles felvétel volt, szinte minden második. Azóta viszont figyelek rá, hogy szinte csak az utolsó pillanatban állítsam be a felvételt (értsd aznap), mint ahogy azt valaki itt korábban ajánlotta. Lehet, hogy nem ez oldotta meg a problémámat, de mostanában jóval kevesebb a felkiáltójeles felvétel.
Még annyi, hogy én is Miskolci vagyok, mint Pille, és nekem sincs igazán panaszom a szolgáltatásra.
Ha valamiben tudok még segíteni, szívesen megteszem!
Üdv!
TRider