HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 06:57

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 7:43

Aha, feltéve, hogy csak m1HD-t vagy m2HD-t akar nézni a kedves néző... Grrr :eek:

Ez feltűnt nekem is. De hát az m1-ről van szó.

szerk.: Még annyit hozzáfűznék, hogy ha a kereskedelmi tv-k is nyomulnának HD irányba, akkor azokat is lehetne majd nézni így. Csak győzze kivárni az ember...

Szerkesztette: Pille 2008. 06. 23. 07:01 -kor

#1202 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 07:03

Visszatérve a felkiáltójeles felvételekre. Tegnap három filmet vettem fel. Hosszú ideig nem volt felkiáltójeles felvételem, de most mindhárom az lett. És mindhárom megvan az elejétől a végéig.

Szerkesztette: Pille 2008. 06. 23. 07:05 -kor

#1203 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 08:47

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:09

Azt nem nézted már, hogy a box kijelzőjéhez és a "felvétel időponteltérésének beállításához" (+-10, vagy 5perc) képest hogy indul el a felvétel?
Máshogy, egyszerűbben. Arra gondolok, hogy a műsorújsághoz képest megfigyelted-e már, hogy mikor indul a felvétel?
Pl ha fel akarsz venni egy 20.00-kor kezdődő filmet, akkor mikor indul a felvétel? A boxon ugye be van állítva, hogy mondjuk 10 perccel korábban induljon a felvétel. De mihez képest? A nyolc órához képest, vagy a műsorújsághoz képest? A műsorújság az órával szinkronban van? Nemrég figyeltem, hogy elindult a film és a box kijelzője még mindig az előző műsor címét mutatta. Most akkor mivel van probléma? Az órával, a műsorújsággal, vagy a box-szal?
És ezután tovább lehet bonyolítani a dolgot. Ha az órával lenne gond, akkor a Philips és a Thomson sem működne jól. Ha a műsorújsággal, akkor szintén. Ha a box a hibás, akkor az egyik miért működik jól, a másik meg miért nem? Én korábban javasoltam, hogy írja fel mindenki, hogy kinek melyik felvétel nem jó. Ezt akár úgyis megvizsgálhatjuk, hogy megbeszéljük, hogy mit vegyünk fel. Aztán megnézzük, kinek milyen készüléke van, kié lett felkiáltójeles, meg kinek nem és mi a hibaüzenet. Más javaslat?

jo, akkor egy peldan keresztul, hogy hogyan is csinalja (bar most lekopogom de volt 2 db jo felvetelem a 4 rossz mellett).
film kezdodik mondjuk 20:00-kor es tartana 21:00-ig. Az idobeallitasok miatt a felvetel kezdodne 19:50-kor es tartana 21:10-ig. 19:50-kor nem tortenik semmi. 20:00-kor a musor elkezdodik es a stb kijelzojen is megjelenik a musor cime. Meg mindig nem megy a felvetel. Amde 20:20-kor (20:30, 20:40) hirtelen elindul.

A musorujsag es az ora szinkronban vannak (es most tekintsunk el azon esetektol amikor az adas csuszik, emrt az valoban nem upc hibaja)

Az elozo hozzaszolasodra is reagalva: szerintem ez boven nem az amiert fizetek, vagyis szerintem a szolgaltatas mint olyan hasznalhatatlan. (jelenleg elenk levelezesben vagyok upcvel, mivel nem teljeskoru szolgaltatasert nem teljes aru havidij a realis)

#1204 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 09:38

Segíccség!

Nekem megint az a gondom, ami a kezdetekkor: takarítás miatt áramtalanítottam az stb-t és azóta megint nem hajlandó venni a távírányító jeleit. Nyócvanhatszor kell megnyomnom bármilyen gombot, hogy valami történjen. Se a hangerő, se a csatornaléptetés, semmi nem működik elsőre.

Mi a bánatot lehet vele kezdeni? Cserében nem hiszek, az első stb(hdr nélküli) is ezt csinálta.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#1205 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 10:48

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 19:53

Nincs miért visszaolvasnom. A problémás kifejezésbe többminde belefér. Pl. az én felkiáltójeles felvételeim is, aminek megvan az eleje is, meg a vége is.
És a kérdés is erre vonatkozott.   :bologat:

Pedig nem ártana. Mióta betetted ide a lábad, pörögsz mint a motolla, de egy centit nem jutottunk előrébb általad.  :)

Szóval, a Philips stb jelensége, hogy programozáskor az óhajtott felvételi időponthoz képest (Pille kedvéért írom, hogy tökmindegy, hogy van-e beállítva rátartás, vagy nincs, mert az is a szándékosság fogalmához tartozik, illetve ne keverjük bele az adáscsúszást, mert annak semmi köze az stb-hez) jelentős elcsúszással, akár 20-30 percel később, vagy korábban kezdi és állítja le az stb a felvételt. Számos hozzászólás született, hogy neki aztán nincs ilyen problémája, de nem kibogozható, hogy ki melyik típusról beszél.
Tehát, ha van valaki, akinek a Philips stb-je korrektül működik (és nem érdekel, ha Pille átfedést állított be, és emiatt felkiáltójeles a felvétele, mert az sem az stb hibája), akkor kérem, írja meg, hogy melyik körzetben használja az eszközt, és mi az stb firmware-je.

Köszönöm!

#1206 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 11:56

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 9:47

jo, akkor egy peldan keresztul, hogy hogyan is csinalja (bar most lekopogom de volt 2 db jo felvetelem a 4 rossz mellett).
film kezdodik mondjuk 20:00-kor es tartana 21:00-ig. Az idobeallitasok miatt a felvetel kezdodne 19:50-kor es tartana 21:10-ig. 19:50-kor nem tortenik semmi. 20:00-kor a musor elkezdodik es a stb kijelzojen is megjelenik a musor cime. Meg mindig nem megy a felvetel. Amde 20:20-kor (20:30, 20:40) hirtelen elindul.

A musorujsag es az ora szinkronban vannak (es most tekintsunk el azon esetektol amikor az adas csuszik, emrt az valoban nem upc hibaja)

Az elozo hozzaszolasodra is reagalva: szerintem ez boven nem az amiert fizetek, vagyis szerintem a szolgaltatas mint olyan hasznalhatatlan. (jelenleg elenk levelezesben vagyok upcvel, mivel nem teljeskoru szolgaltatasert nem teljes aru havidij a realis)

Ez így tényleg gáz. Nekem régen (április?) csinált ilyet. Rendszeresen a TV2-n volt, hogy lemaradt a vége. Nem tudom, hogy az általad leírt módon történt-e, de majdnem biztos. Más csatornán nem. Két felvételem volt ilyen, azóta minden OK. Azt most nem számítom hibának, ha felkiáltójeles a felvétel, de megvan az eleje is, meg a vége is.

#1207 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 12:01

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 11:48

Pedig nem ártana. Mióta betetted ide a lábad, pörögsz mint a motolla, de egy centit nem jutottunk előrébb általad.  :)

Szóval, a Philips stb jelensége, hogy programozáskor az óhajtott felvételi időponthoz képest (Pille kedvéért írom, hogy tökmindegy, hogy van-e beállítva rátartás, vagy nincs, mert az is a szándékosság fogalmához tartozik, illetve ne keverjük bele az adáscsúszást, mert annak semmi köze az stb-hez) jelentős elcsúszással, akár 20-30 percel később, vagy korábban kezdi és állítja le az stb a felvételt. Számos hozzászólás született, hogy neki aztán nincs ilyen problémája, de nem kibogozható, hogy ki melyik típusról beszél.
Tehát, ha van valaki, akinek a Philips stb-je korrektül működik (és nem érdekel, ha Pille átfedést állított be, és emiatt felkiáltójeles a felvétele, mert az sem az stb hibája), akkor kérem, írja meg, hogy melyik körzetben használja az eszközt, és mi az stb firmware-je.

Köszönöm!

Igyekszem pörögni!  ;)

Na így kell konkrétan fogalmazni. Az utolsó mondatod korrekt, így már más is fogja érteni a dolgokat, nem csak Te! Mindenféle személyeskedés nélkül.

#1208 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 12:35

No hozzánk is berakták a boxot.
Digital HD Gold... a "hangerős" bugon kívül egyetlen negatívum van csak, hogy nem működik a felvétel. :) :D

Én cseszek el valamit, vagy még a szerelő után valamit be kellene állítanom az egységen?! :)
Olyan mintha inaktiválva lenne a felvétel funkció.
RDaneel_hu

#1209 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 12:56

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 12:35

Digital HD Gold... a "hangerős" bugon kívül egyetlen negatívum van csak, hogy nem működik a felvétel. :) :D

Én cseszek el valamit, vagy még a szerelő után valamit be kellene állítanom az egységen?! :)

elmeletileg semmit nem kell allitanod. mi tortenik ha rataposol a rec gombra? (vagy ha beallitasz valamit, hogy vegyen fel?)

#1210 Felhasználó inaktív   Tutivesztes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:19

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 12:35

Esetleg nem a felvevős HD boxot kaptad hanem a "simát"?:) (most jön az hogy valahol olvastam hogy valaki hallott már ilyet).
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.

#1211 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:20

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 13:56

elmeletileg semmit nem kell allitanod. mi tortenik ha rataposol a rec gombra? (vagy ha beallitasz valamit, hogy vegyen fel?)

Ha a menüben a "Digitális Műsorrögzítés", c. opcióra (ha jól emlékszem) rákattintok az OK gombbal, akkor azt írja ki, hogy ez a funkció pillanatnyilag nem működik és hívjam az ügyfélszolgálatot. :D
Se a Pause, se a Rec-re nem csinál semmit, csak villan egyet a b*** UPC gomb vörösen. :)

Mondom, mintha inaktiválva lennének a felvételhez kapcsolódó funkciók.
Pedig a HD Gold-ban ez benne kéne legyen. És ugye a box is Philips HD felvevő egység.

Marad a 1221? :)
Nem akarom.... nem, nem! :D
RDaneel_hu

#1212 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:22

Idézet: Tutivesztes - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:19

Esetleg nem a felvevős HD boxot kaptad hanem a "simát"?:) (most jön az hogy valahol olvastam hogy valaki hallott már ilyet).

Elviekben a felvevős... legalábbis a dobozra az van ráírva. :)
Azt kaptam ami a Digital HD Goldhoz jár, ez biztos.
RDaneel_hu

#1213 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:28

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:22

Ha az van ráírva, akkor biztos felvevős. A nem felvevős, az szürke.

#1214 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:36

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 13:22

fekete philips.
elsozor talan megerne megprobalni egy factory resetet (gyari beallitasok visszaallitasa). ha utana sem megy akkor marad az 1221

#1215 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:39

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:20

Ha a menüben a "Digitális Műsorrögzítés", c. opcióra (ha jól emlékszem) rákattintok az OK gombbal, akkor azt írja ki, hogy ez a funkció pillanatnyilag nem működik és hívjam az ügyfélszolgálatot. :D
Se a Pause, se a Rec-re nem csinál semmit, csak villan egyet a b*** UPC gomb vörösen. :)

Mondom, mintha inaktiválva lennének a felvételhez kapcsolódó funkciók.
Pedig a HD Gold-ban ez benne kéne legyen. És ugye a box is Philips HD felvevő egység.

Marad a 1221? :)
Nem akarom.... nem, nem! :D

Kihúz-vár-bedug vótmá? :D

Nekem olyan fordult elő, hogy egyszercsak TV nézés alatt elment a kép, átkapcsoltam az RTL-Klubra, erre kiírta hatalmas lakatok kíséretében, hogy rendeljem meg, ha nézni akarom a kiválasztott csatornát :omg:

Fentebb említett eljárás megoldotta a hibát :cool:
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#1216 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 23. 13:39

Köszi srácok, akkor este kipróbálom a gyári állapotok visszaállítását.
Üdv,
Dani
RDaneel_hu

#1217 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:41

Idézet: Attees - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:39

Kihúz-vár-bedug vótmá? :D

Nekem olyan fordult elő, hogy egyszercsak TV nézés alatt elment a kép, átkapcsoltam az RTL-Klubra, erre kiírta hatalmas lakatok kíséretében, hogy rendeljem meg, ha nézni akarom a kiválasztott csatornát :omg:

Fentebb említett eljárás megoldotta a hibát :cool:

Volt, estére eleve lelövöm az egész hóbelevancot, az index fórum szerint 23-25 wattot eszik standby üzemmódban.
Az egy kicsit sok. :D

Péntek este kötötték be, azóta legalább 3x ki volt húzva a 220-ból. :)
RDaneel_hu

#1218 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 14:04

Csökkentené az eszközök készenléti fogyasztását az EU
http://www.sg.hu/cikkek/60946

#1219 Felhasználó inaktív   TRider 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 14:04

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 9:48

Köszönöm!

Nálam a helyzet a következő:

Philips HD DVR boxom van, Digital Platinum előfizetéshez kaptam. Új volt, látszott a csomagolásán, előttem még nem használta senki. A felvételeimet eddig kivétel nélkül a műsorújságból állítottam be, 5 perc előtte - 10 perc utána opciókkal. A késve induló felvétel problémájával eddig nem találkoztam, egyetlen műsor eleje sem maradt le. Felkiáltójeles felvételem viszonylag ritka - kb. 10-ből 1 -, ami viszont az, ott a "Befejezetlen rögzítés, átfedés miatt" hibaüzenete írja ki. Teszi ezt mindazok ellenére, hogy nem volt a közelben más felvétel beállítva. Viszont a felvett műsor eleje és vége is megvan.

Az elején, amikor bekötötték, viszonylag sok felkiáltójeles felvétel volt, szinte minden második. Azóta viszont figyelek rá, hogy szinte csak az utolsó pillanatban állítsam be a felvételt (értsd aznap), mint ahogy azt valaki itt korábban ajánlotta. Lehet, hogy nem ez oldotta meg a problémámat, de mostanában jóval kevesebb a felkiáltójeles felvétel.

Még annyi, hogy én is Miskolci vagyok, mint Pille, és nekem sincs igazán panaszom a szolgáltatásra. :)

Ha valamiben tudok még segíteni, szívesen megteszem!

Üdv!

TRider

#1220 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:25

Idézet: TRider - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 15:04

Nálam a helyzet a következő:

Philips HD DVR boxom van, Digital Platinum előfizetéshez kaptam. Új volt, látszott a csomagolásán, előttem még nem használta senki. A felvételeimet eddig kivétel nélkül a műsorújságból állítottam be, 5 perc előtte - 10 perc utána opciókkal. A késve induló felvétel problémájával eddig nem találkoztam, egyetlen műsor eleje sem maradt le. Felkiáltójeles felvételem viszonylag ritka - kb. 10-ből 1 -, ami viszont az, ott a "Befejezetlen rögzítés, átfedés miatt" hibaüzenete írja ki. Teszi ezt mindazok ellenére, hogy nem volt a közelben más felvétel beállítva. Viszont a felvett műsor eleje és vége is megvan.

Az elején, amikor bekötötték, viszonylag sok felkiáltójeles felvétel volt, szinte minden második. Azóta viszont figyelek rá, hogy szinte csak az utolsó pillanatban állítsam be a felvételt (értsd aznap), mint ahogy azt valaki itt korábban ajánlotta. Lehet, hogy nem ez oldotta meg a problémámat, de mostanában jóval kevesebb a felkiáltójeles felvétel.

Még annyi, hogy én is Miskolci vagyok, mint Pille, és nekem sincs igazán panaszom a szolgáltatásra. :)

Ha valamiben tudok még segíteni, szívesen megteszem!

Üdv!

TRider

Más lehet a gond. Tegnap felvettem egy filmet az HBO2-ről, egyet a Dunáról. Mindkettő felkiáltójeles lett, átfedéses hibaüzenettel. A két film között eltelt vagy két óra. Aznap állítottam be a boxot, előtte lenyomtam egy gyári állapot visszaállítást, meg egy áramtalanítást.
Előtte csak régi - májusi - felkiáltójeles felvételem van, Befejezetlen rögzítés, rendszerhiba miatt jelzéssel. A többi - kb. 30 - nem felkiáltójeles. Azokat felvételét több nappal előtte állítottam be.
Én is gondoltam már rá, hogy területfüggő a probléma, de szvsz az logikátlan. Előfordulhat, hogy nem ugyanazt a jelet adnák? Szerintem nem.
Valaki írt még korábban a jelerősségről. Nekem az kb. 50%-on van, a minőség max-on.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.