HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 23. 17:59

Idézet: Tutivesztes - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 14:19

Esetleg nem a felvevős HD boxot kaptad hanem a "simát"?:) (most jön az hogy valahol olvastam hogy valaki hallott már ilyet).

Annak nem örülnék, mert nekem nem akartak adni. :D

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 15:04

Csökkentené az eszközök készenléti fogyasztását az EU
http://www.sg.hu/cikkek/60946

Nagyon helyes lenne! Ez a 20-25W horror.
Vajon ennyit eszik a Thomson is?

#1222 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 18:08

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:34

Én  úgy látom, mintha úgy működne, mint egy gyengébb PC. Megáll egy pár mp-re, aztán beindul, mintha mi sem történt volna.
Nekem a műsorújságban szokott így csinálni. Ha gyorsan nyomkodom oldalra, a következő műsorok felé, akkor gondol egyet, megáll. Aztán meg végigszalad magától.

Ilyen tünet is van, de amit írtam az az, hogy konkrétan ott marad az info sáv. Tehát nem belassulás. Ha 10 percig ott hagyom és utána nyomkodom a gombot akkor sem tűnik el.

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:38

Vipisrac!

A 2008. jún. 22., vasárnap - 18:29 hsz-od írd már le egy kicsit másképp, mert nem értem. A hsz eredeti szövege, meg a későbbi szerkesztett rész között logikai ellentmondást érzek.

Köszönöm.

Bocs, ugyanazt idéztem a második írásomnál, mint az elsőnél. :) Ezért nem volt érthető. Az elcsúszott felvételekre értettem, hogy a Thomsonon jó.

Az első írásom pedig a restartra vonatkozott. Tehát hogy tisztázzam, újra:
-A Thomsonnál is van random restart.
-Random, mert a múltkori tesztem alapján nem feltétlen indul újra minden kikapcsolás után 10 perccel.
-A teszt közben viszont volt egy olyan esetem is, mikor kikapcsolás után nem tudtam bekapcsolni. Egészen 20 percig vártam, az órája ment, de nem reagált semmire (távkapcs, vagy boxon lévő dobozok).

#1223 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 18:20

Digitálisnak hazudik egy csomagot a UPC, ami nem is az? (updatelve, a válasz: nem)
:D

Persze baromság, ami le van írva, de tényleg kezd sok lenni a bosszantó és láthatóan meg nem oldodó (oldható) probléma...

Ilyenek pl. a kisebb menü problémák, lassúság és a hiányzó HDMI csati. Ezek megoldása kb. 3x50Ft-ba lett volna... De hát jóárasítva van minden. :( Persze van HDMI-s box is, megfordult már az én fejemben is a csere, de ott meg majdnem használhatatlan a felvevő rész, nincs hangállítás, 25W standby??? stb... :(

És emellé ott a sokszor kockásodó kép. Mostanában az M1-en, EB meccsek szünetében sokszor nyomnak Borsodi reklámot. Na ha ott nem láttok kockaháborút, azt nem hiszem el. :)

#1224 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 19:29

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 19:20

Digitálisnak hazudik egy csomagot a UPC, ami nem is az? (updatelve, a válasz: nem)
:D

Persze baromság, ami le van írva, de tényleg kezd sok lenni a bosszantó és láthatóan meg nem oldodó (oldható) probléma...

A baromság az, hogy a tájékoztatás, a szolgáltatás minősége, és ára nincs összhangban.
Ha ez egy mellékes, tesztüzemben levő, hibajavító firmware-eket váró "beetető", széleskörű teszt szolgáltatás lenne, amiért nem többletdíjat szednek, ugyanakkor pontosan megfogalmazzák a használatához szükséges feltételeket és a szolgáltatás által nyújtott tartalmat és a korábbi, analóg szolgáltatáshoz képesti változást, akkor nem áll elő ilyen helyzet.

A T-kábelen ugyanezt a "digitális"-"nem digitális" szolgáltatást (tehát, hogy az ügyfél hogy kapja, analóg vagy digitális kimeneten) nagyon keményen behajtotta a hatóság.

#1225 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 19:47

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 20:29

A T-kábelen ugyanezt a "digitális"-"nem digitális" szolgáltatást (tehát, hogy az ügyfél hogy kapja, analóg vagy digitális kimeneten) nagyon keményen behajtotta a hatóság.

Ezt nem gondoltam volna... Ezek szerint itt is lehetne keresnivaló a Scart miatt?  :think:

A többivel egyetértek. Tesztidőszak csillagászati árakkal. Ha tehettem volna, akkor itt hagyom őket, de úgy néz ki, hogy MO-n ha vmi szolgáltatást akarsz, akkor kénytelen leszel szívni is. Balkán.

#1226 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:18

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 20:47

Ezt nem gondoltam volna... Ezek szerint itt is lehetne keresnivaló a Scart miatt?  :think:

Szerintem alapvetően nem.
Legalábbis a SCART miatt aligha lehetne fellépni az UPC ellen.

Azért vegyük észre: nagyrészt olyan TV-k vannak otthon a háztartásokban ahol kurvára nincs lehetőség HDMI-vel való csatlakoztatásra, tehát az utolsó láncszemnek vagy SCART-nak vagy RCA-nak kell lennie. És az UPC nem tehet arról ha a leendő usernek nincsen HDMI bemenettel rendelkező tévéje. Tájékoztatni lehetne (kellene), de szerintem így is kevesen értenék meg miről is van szó...

Én azonban egyetértek azokkal akik a Homáron támadták a cikkírót, ugyanis ha valaki ködösít akkor az éppen ő. Észre kell venni, hogy maga a szolgáltatás nem azért digitális mert az utolsó láncszemig digitálisan továbbítják a stream-et. Egy 20 éves színes tévére ez aligha lenne lehetséges eleve.
Illetve maga a szolgáltatás csomagok ereje nem abban van, hogy végig digi-jelfolyam megy.

Nálam így megy, de az már egy másik történet. Gyanítom a HWSW fórumozók többségénél is. :)

Ellenben a felvétel bénázásával igenis szét lehetne szedni a szolgáltatót.
Pl. a szerződésemben szó sincs arról, hogy aug. 11-ig bármiféle tesztidőszak lenne.
Van valami ködös, csillagozott bekezdés amely az aug 11-ei időszak kedvezményeire/díjszabásaira vonatkozik.
Szólgáltatás megvonás vagy nem teljes szolgáltatásról szó sincs!
RDaneel_hu

#1227 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:28

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:18

Szerintem alapvetően nem.
Legalábbis a SCART miatt aligha lehetne fellépni az UPC ellen.

Azért vegyük észre: nagyrészt olyan TV-k vannak otthon a háztartásokban ahol kurvára nincs lehetőség HDMI-vel való csatlakoztatásra, tehát az utolsó láncszemnek vagy SCART-nak vagy RCA-nak kell lennie. És az UPC nem tehet arról ha a leendő usernek nincsen HDMI bemenettel rendelkező tévéje. Tájékoztatni lehetne (kellene), de szerintem így is kevesen értenék meg miről is van szó...

Én azonban egyetértek azokkal akik a Homáron támadták a cikkírót, ugyanis ha valaki ködösít akkor az éppen ő. Észre kell venni, hogy maga a szolgáltatás nem azért digitális mert az utolsó láncszemig digitálisan továbbítják a stream-et. Egy 20 éves színes tévére ez aligha lenne lehetséges eleve.
Illetve maga a szolgáltatás csomagok ereje nem abban van, hogy végig digi-jelfolyam megy.

Nálam így megy, de az már egy másik történet. Gyanítom a HWSW fórumozók többségénél is. :)

Ellenben a felvétel bénázásával igenis szét lehetne szedni a szolgáltatót.
Pl. a szerződésemben szó sincs arról, hogy aug. 11-ig bármiféle tesztidőszak lenne.
Van valami ködös, csillagozott bekezdés amely az aug 11-ei időszak kedvezményeire/díjszabásaira vonatkozik.
Szólgáltatás megvonás vagy nem teljes szolgáltatásról szó sincs!

Ugyanígy gondolom. Azért is írtam elsőre, hogy baromságnak tartom az eredeti cikket és kifogásokat.
Nyilván jogosan csak a beígért (főleg feláras) és rosszul működő dolgok miatt lehetne valamit kezdeni. Pl. a felvétel, ahogy írod is.

Csak llamada írása alapján csodálkoztam rá, hogy esetleg még a csatlakozó miatt is lehetne balhézni?  :think:

Asszem meg is van: Nem semmi.
GVH végzés

Idézet

"A versenytanács a versenyfelügyeleti eljárást megszünteti, egyben kötelezi az eljárás alá
vontat az alábbi vállalása teljesítésére:

Az eljárás alá vont vállalkozás legkésıbb 2008. augusztus 1-jétıl - az elıfizetı erre vonatkozó
igénye esetén - olyan „set-top-box” megvásárlását teszi lehetıvé, amely HDMI szabványú
kimenettel is rendelkezik."

"A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: GVH) vizsgálatot indított a T-Kábel
Magyarország Kábeltelevíziós Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság (a továbbiakban:
T-Kábel vagy eljárás alá vont, illetve eljárás alá vont vállalkozás) ellen, mert észlelte, hogy
a T-Kábel a „televíziós alapkínálatunk elérhetı digitális kép- és hangminıségben”
szlogennel hirdeti egyes szolgáltatásait, míg a digitális kép- és hangminıség nem érhetı el
minden fogyasztó számára."

:eek:  :eek:  :eek:

Szerkesztette: vipisrac 2008. 06. 23. 20:41 -kor

#1228 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:34

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:28

Ugyanígy gondolom. Azért is írtam elsőre, hogy baromságnak tartom az eredeti cikket és kifogásokat.
Nyilván jogosan csak a beígért (főleg feláras) és rosszul működő dolgok miatt lehetne valamit kezdeni. Pl. a felvétel, ahogy írod is.

Csak llamada írása alapján csodálkoztam rá, hogy esetleg még a csatlakozó miatt is lehetne balhézni?  :think:

Ha valamiért meg lehetne vágni őket akkor tényleg a tájékoztatás és a szolgáltatás minősége miatt.
Hiába a sok jópofa reklám, szerintem a többségnek nem jön le mi ez az egész.
"Digitális mi a bánat?" Hát kb. ennyi ami megmarad a fejekben... :)

Lehetne balhézni a csatlakózó miatt, de nem azért mert hülyeség a SCART/HDMI dolog, hanem azért mert nem mondják el, hogy mit mire.
RDaneel_hu

#1229 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:39

Délután javasoltatok ezt-azt.

Gyári beállítás visszaállítása megtörtént, késöbb többször is áramtalanítottam a boxot.
Az összes csatorna amely benne van a csomagban tökéletes, de felvenni továbbra sem tudok, sőt az összes ezzel kapcsolat funkció sem megy... pl. a műsor megállítás.
A csomag Digital HD Gold, Philips HD DVR boxszal.

A szitu a menü kiválasztása után:

Kép

:)
RDaneel_hu

#1230 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:40

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:34

Lehetne balhézni a csatlakózó miatt, de nem azért mert hülyeség a SCART/HDMI dolog, hanem azért mert nem mondják el, hogy mit mire.

Tájékoztatás és megtévesztés a kulcsszavak a fenti alapján. :)

#1231 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:28

:eek:  :eek:  :eek:

Ez így korrekt... viszont ez alapján az UPC-t is meg lehetne b***ni.
Az UPC-nél van olyan box amelyen nincs HDMI?
Mert ha van, akkor őket is elmeszelném.

Nálam a DVD lejátszón is van HDMI, nem mintha fontos lenne, de ha analóg tenném a TV-re akkor elég zajos a kép sajnos, nyilván nincs eléggé leárnyékolva a vezeték.
HDMI-nél nincs ilyen gond, főleg a drágább vezetékeknél. Tehát csak a zaj miatt döntöttem így.
RDaneel_hu

#1232 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:52

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:44

Van bizony. Az SD boxon itt sincs (ahogy a T-nél sem volt ezek szerint).
Mondjuk én így megállapítani nem tudom mennyivel rosszabb a minőség, de a TV-m A/D átalakítója nem egy bajnok... mint ahogy a legtöbb LCD-jé.
A HD Philips-es júzerek szerint (azon HDMI és Scart is van) láthaóan jobb a HDMI-s kép.

Szóval azért bosszantó.

#1233 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 20:57

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:52

Van bizony. Az SD boxon itt sincs (ahogy a T-nél sem volt ezek szerint).
Mondjuk én így megállapítani nem tudom mennyivel rosszabb a minőség, de a TV-m A/D átalakítója nem egy bajnok... mint ahogy a legtöbb LCD-jé.
A HD Philips-es júzerek szerint (azon HDMI és Scart is van) láthaóan jobb a HDMI-s kép.

Szóval azért bosszantó.

A DVD lejátszómnál sokkal jobb a HDMI-s kép mint az RCA/SCART-os.
Élesebb és zajmentes... persze a szar filmek attól még szarok maradnak.  :Đ
RDaneel_hu

#1234 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 21:29

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:39

Délután javasoltatok ezt-azt.

Gyári beállítás visszaállítása megtörtént, késöbb többször is áramtalanítottam a boxot.
Az összes csatorna amely benne van a csomagban tökéletes, de felvenni továbbra sem tudok, sőt az összes ezzel kapcsolat funkció sem megy... pl. a műsor megállítás.
A csomag Digital HD Gold, Philips HD DVR boxszal.

A szitu a menü kiválasztása után:

Kép

:)

En csak azt tudom javasolni hogy vedd fel a kapcsolatot az ugyfelszolgalattal :)

#1235 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 21:31

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 21:44

Ha jol ertettem, az volt a gond hogy t-kabelnel egyaltalan nem volt olyan stb amin lett volna hdmi. UPC-nel van... :)

#1236 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 21:41

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 22:29

En csak azt tudom javasolni hogy vedd fel a kapcsolatot az ugyfelszolgalattal :)

Köszi! :D
RDaneel_hu

#1237 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 22:12

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 22:31

Ha jol ertettem, az volt a gond hogy t-kabelnel egyaltalan nem volt olyan stb amin lett volna hdmi. UPC-nel van... :)

Ez számomra nem derült ki egyértelműen.
És mondjuk a végzés indokait tekintve nem is releváns.
Nem arról van szó, hogy van-e a UPC-nek legalább egy darab HDMI-s boxa. A fentiek alapján minden szolgáltatáshoz elérhetőnek kellene lennie.

Én kérhetek HDMI boxot a csomagomhoz? Nem.
A "digitális" minden második szó a szerződésben és a reklámokban? Igen.
Szvsz ugyanaz, mint a T-nél...

Szerkesztette: vipisrac 2008. 06. 23. 22:13 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 02:57

szeretnem osszefoglalni a felvetellel kapcsolatos problemakat, mert ahogy vegigolvastam komoly pontatlansagokat lattam.

1) nem bizonyitott, hogy van ket ora. ezt en dobtam be, de irtam is hogy csak feltetelezes.
2) a felvetel indulasanak csuszasa nem a musorujsag es az adas szinkronvesztese. musorujsagbol beallitott felvetel eseten nem a megadott idopontban kezdi a felvetelt: ha 10:00-ra allitom be a felvetelt, 10:05-kor kezd el felvenni. ez a piszok raaadasul mutatja is az idot kozben ami tok pontos.
3) nagyon ugy tunik, minel nagyobb az ido a beprogramozas es a felvetel kezdete kozott, annal nagyobb a csuszas merteke. ez amugy nem bizonyitott. akinek van ilyen baja, probalja tesztelni ezt is plíz.
4) az HBO-val (HBO HD actually) probalkozom. azert ezzel, mert az HBO pontos. azert nem massal, mert semmi mas nem pontos.
5) nem azt vizsgalom hogy felveszi-e az adott musort, hanem hogy idoben kezdi-e a felvetelt.
6) balgasag lenne azt gondolni, hogy par ezer elofizeto kedveert barmelyik musorkeszito befektet egy jeladoba ami jelezne a musor kezdetet. nem vagyunk piac, lassatok mar be. az egyetlen megoldas a probaper. szerintem. ha osszeallunk, en beszallok. becsszo.
7) a visszajelzesekbol ugy tunik csak a filipsz ratyi doboza rossz.
8 ) a gyari beallitasok visszaallitasa, a box ujrainditasa nem megoldas. ez csak arra valo, hogy lerazzon bennunket a g**i upc.
9) a upc ufsz nem tud a hibarol ez vagy kamu, vagy a supportot minositi. szerintem mindketto.
10) a upc techsupport nem tud a hibarol. ez kamu, vagy megelhetesi mennyunkhaza5kor szarragok dolgoznak ott.
11) a bekotest vegzo csavo tok hulye volt. mind a ketto. a kabelek osszedugasan kivul semmihez nem ert. ja nem, bocs. szerinte a hd majd akkor jon ki  ha füst van a felvetelen.
12) tobb emberrel beszeltem a upc-nel, de senki nem tud errol a forumrol. lattatok ti mar olyat hogy valaki nem tud arrol a forumrol ahol a munkajat minositik, a szakmaja bugyrait targyaljak ki?

szarrago upc technologusok, bujjatok ki a bokorbol! teszteljetek mar azt a ki*****tt b**i set top boxot. ne sunnyogjatok, hanem javitsatok ki.

(ez az en velemenyem, nem a hwsw-e!)

Szerkesztette: zgobolos 2008. 06. 24. 02:58 -kor

"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#1239 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 03:12

ja es a legfontosabbat ki is hagytam:

13) (hmm ez vajon veletlen hogy ez lett a 13.?) a felveteli pontatlansag sztem nem a box hibaja. nem ismerem a box architekturajat, de neha eltunik ez a problema. a mult het nagyon szar volt, minden piros. elotte egy vagy ket hetig alig volt piros ha volt egyaltalan.

(tovabbra is a filipsz hd boxrol beszelek)
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#1240 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 05:26

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 3:57

szeretnem osszefoglalni a felvetellel kapcsolatos problemakat, mert ahogy vegigolvastam komoly pontatlansagokat lattam.
...

A saját véleményem, illetve az én tapasztalataim:

2. Nálam a megadott időpontban kezdi.
3. Nem tapasztaltam összefüggést.
4. Teljes mértékben egyetértek Veled, azt a csatornát kell etalonnak tekinteni, aminél a filmek a megadott időpontban kezdődnek.

6. Valóban nem vagyunk piac...

9-10-11. Teljes mértékben egyetértek.
12. Na ez az egy dolog, amit én nem így látok. Rengeteg fórum van, ahol erről a témáról beszélgetnek a felhasználók. Miért kellene erről bármelyik dolgozónak is tudnia? Ha viszont hivatalosan hívná fel rá valaki az UPC-nél valaki illetékes figyelmét, akkor már valóban tudni kellene róla.
13. Elvileg nem a box, nem a tv csatorna, nem a szolgáltató hibája. Akkor kié?

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.