HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 06:59

A szerelő aki hozta nekem a dobozt tudott a felvétel problémáiról.
Rákérdeztem és még a részleteivel is tisztában volt. Kizárt dolognak tartom, hogy a supporton ne tudnának róla. Ez egy alapvető funkciója a csomagnak és egyáltalán nem úgy működik ahogy kellene.
Nem hiszem el, hogy nem vették még észre.

Arról van szó, hogy egyelőre nem tudták megoldani.
Bár szerintem ilyen esetben sokkal korrektebb az őszinteség.
"Nézzétek van egy nagy hiba a szoftverben, dolgozunk a javításon, addig türelmeteket kérjük."
És teszemazt addig csak a felét kiszámlázni a díjaknak.

Nem lehetne így elintézni legalább?
Szerintem lehetne.  :down:

Egyébként az is rémlik, hogy a szerelő valamit susmogott nekem a felvételről, hogy egyelőre türelem de ez a szolgáltatás még nem elérhető. Mintha ezt mondta volna. Sajnos viszont erre nem emlékszem 100%-os pontossággal.
Viszont én újabb megrendelő vagyok mint Ti, lehet hogy ezért van nálam alapban tiltva a felvételi lehetőség. A régieknek meg nem merték meghúzni ezt a dolgot.

Ma megkérdezem őket mi is a szitu.
RDaneel_hu

#1242 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:06

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 23:12

Ez számomra nem derült ki egyértelműen.
És mondjuk a végzés indokait tekintve nem is releváns.
Nem arról van szó, hogy van-e a UPC-nek legalább egy darab HDMI-s boxa. A fentiek alapján minden szolgáltatáshoz elérhetőnek kellene lennie.

Én kérhetek HDMI boxot a csomagomhoz? Nem.
A "digitális" minden második szó a szerződésben és a reklámokban? Igen.
Szvsz ugyanaz, mint a T-nél...

Szerintem kötelezhetik őket arra, hogy az összes box HDMI-s legyen.
Itt nem arról van szó, hogy Juliska néninek SCART-tal kötik össze a 20 éves SANYO TV-jével, hanem a lehetőségről.

Lehetőséget kell biztosítani arra, hogy ha Juliska néni netalántán vesz egy 16:9-es plazmát évekkel később, akkor ott figyeljen a dobozon a HDMI-s lehetőség.

(akkor is ha nincs HD csomagja)

Szerk: félreértés ne essék tudom, hogy a sima SD-re elég lenne a SCART/RCA, ellenben az egy zavarható átvitel.
Teszemazt júzer vastagsági gyalugépet üzemeltet a TV-je mellett, és csak a boxig digitális a stream.
Szerintem ilyen esetben agyon lesz zavarva az utolsó láncszem.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 06. 24. 07:09 -kor

RDaneel_hu

#1243 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:18

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 5:26

12. Na ez az egy dolog, amit én nem így látok. Rengeteg fórum van, ahol erről a témáról beszélgetnek a felhasználók. Miért kellene erről bármelyik dolgozónak is tudnia? Ha viszont hivatalosan hívná fel rá valaki az UPC-nél valaki illetékes figyelmét, akkor már valóban tudni kellene róla.

en altalaban ugy tekintem, hogy ha barki hivatalos emberrel beszelek egy szolgaltatoval, akkor magaval a szolgaltatoval beszelek. a szolgaltatonak van egy rendszere, ahol az issue-kat trackelik, es ahol mindenki hozzafer egy keresheto archivumban. nem mindenki, de minden dolgozo, vagy valaki, akivel az altalam megkerdezett dolgozo kapcsolatot tart amig hallgatom a szolgaltato image zenejet a support phone-ban.

namarmost, ha ez a szolgaltato a upc, es egy honapon belul negyszer beszelek ugyfelszolgalatossal, es parszor meg technikussal, es mindig azt a valaszt kapom hogy nem tudnak a hibarol ugy, hogy kerik hogy tartsam a vonalat (nyilvan nem recskazni megy ilyenkor mert tuzbe jott a hangomtol, hanem utananez a "rendszerben"), magyarul penzembe IS kerul amig varatnak, az elfogadhatatlan.

es igen, arra IS valo a upc.hu, hogy TAJEKOZTASSAK azokat, akikbol elnek, akiknek koszonhetik hogy enni adnak a csemeteknek. ne csak a suket marketinget, toljak, hanem ugy nevezett kozerdeku informaciot is.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#1244 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:28

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 6:59

A szerelő aki hozta nekem a dobozt tudott a felvétel problémáiról.
Rákérdeztem és még a részleteivel is tisztában volt. Kizárt dolognak tartom, hogy a supporton ne tudnának róla. Ez egy alapvető funkciója a csomagnak és egyáltalán nem úgy működik ahogy kellene.
Nem hiszem el, hogy nem vették még észre.

Arról van szó, hogy egyelőre nem tudták megoldani.
Bár szerintem ilyen esetben sokkal korrektebb az őszinteség.
"Nézzétek van egy nagy hiba a szoftverben, dolgozunk a javításon, addig türelmeteket kérjük."
És teszemazt addig csak a felét kiszámlázni a díjaknak.

Nem lehetne így elintézni legalább?
Szerintem lehetne.  :down:

Egyébként az is rémlik, hogy a szerelő valamit susmogott nekem a felvételről, hogy egyelőre türelem de ez a szolgáltatás még nem elérhető. Mintha ezt mondta volna. Sajnos viszont erre nem emlékszem 100%-os pontossággal.
Viszont én újabb megrendelő vagyok mint Ti, lehet hogy ezért van nálam alapban tiltva a felvételi lehetőség. A régieknek meg nem merték meghúzni ezt a dolgot.

Ma megkérdezem őket mi is a szitu.

hat amit itt irsz ha igaz akkor a upc nagyon inkorrektul viselkedik. amugy a dvr-gomb nalam sem csinal semmit, a doksi szerint majd egy kozelhgo kis sw update-ben lesz elerheto. biztos hogy nem tudsz felvenni amugy? ha megnyomod a rec gombot mi tortenik?

ja es lehet hogy most en vagyok a balfek, meg a burzsoa, de elofizettem a max csomagra, mert megerte anyagilag most mindegy miert, mivel egyutt es hogyan, es nyilvan nekem nem mukodik. a leheto legdragabb csomagot fizetem, es alapveto funkciok hianyoznak.

es alapvetoen meg vagyok elegedve, mert maga az epg nagyon kiraly, meg ez az egesz digi framework, szep az HD, de az ufsz inkompetenciajat, a szervezetlenseg csupasz latvanyat, a becsapottsagot es a hazudozast nem erdemloem meg havi tizen x ezerert.

#1245 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:30

Az a baj itt a pereskedéssel, hogy a Telekom példáján inkább peren kívüli egyezséget fognak ajánlani.
Szerintem több 10 milliós büntetést nem fognak bevállalni.
RDaneel_hu

#1246 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:30

ja es meg egy aztan befejezem. van egy ugy nevezett myupc nevu szar. vbelepsz, osszekapcsolod az ugyfelazonodsitodat meg a regisztralt useredet, es elvileg lesz egy online ugyfelszolgalatod. az hogy nem mukodik az nem erdekel. de legalabbb irnak ki az "en oldalamra", hogy tudjuk hogy erre es erre fizettel elo, amivel ez es ez a propblema van, amit ekkor es ekkor fogunk megoldani.

#1247 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:32

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:30

Az a baj itt a pereskedéssel, hogy a Telekom példáján inkább peren kívüli egyezséget fognak ajánlani.
Szerintem több 10 milliós büntetést nem fognak bevállalni.

jo. peren kivul megegyezunk veluk tiz millaban.

#1248 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:35

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:28

hat amit itt irsz ha igaz akkor a upc nagyon inkorrektul viselkedik. amugy a dvr-gomb nalam sem csinal semmit, a doksi szerint majd egy kozelhgo kis sw update-ben lesz elerheto. biztos hogy nem tudsz felvenni amugy? ha megnyomod a rec gombot mi tortenik?

Kb. 20 alkalomból 1x feljön a felvétel menü, amiben beállíthatom a felvétel végét.
Most az RTL Klub megy és nem tudom elindítani a felvételt.

Egyetlen lehetőség lenne felvételre és ez a műsorújság menüben... ha ott rámegyek valamire és megnyomom a REC gombot, akkor láthatóan beállítja a felvételt. (kis óra ikonnal)
Tegnap este próbáltam a NAT GEO-ról felvenni egy 1 órás műsort, kb. fél órával előtte beállítottam.
Az a gond, hogy nem tudom visszajátszani, mivel be sem tudom menni a műsorrögzítő menübe.
(lásd csatolt kép tegnap)

De szerintem fel sem vette a műsort, mert még csak jelét sem láttam annak a boxon, hogy csinálna is bármit. Pedig amikor épp a műsort néztem, megnyomva az OK gombot ugye infót ad az adott csatornáról és elviekben jelzi, hogy felvétel alatt van.
Na hát nincs. :D
RDaneel_hu

#1249 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:44

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:35

...

azert rakerdeztel hogy ez igy helyesen  mukodik-e?

#1250 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:27

Mar irtam, a philips dolgozik a kesos felvetel problemajanak javitasan. Elvileg a 3.5.1-es firmware-ben benne lesz.

#1251 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:49

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:44

azert rakerdeztel hogy ez igy helyesen mukodik-e?

Mint írtam, még nem.
De nyilván nem így kellene működnie. :)
RDaneel_hu

#1252 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:15

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:27

Mar irtam, a philips dolgozik a kesos felvetel problemajanak javitasan. Elvileg a 3.5.1-es firmware-ben benne lesz.

akkor mar csak az erdekelne, hogy ezt miert nem kommunikalja hivatalosan az upc? (neked termeszetesen koszi az infoert). illetve, hogy milyen kompenzacioban gondolkodik a szeretett szolgaltatonk?
tegnap hosszu es eredmenytelen ufsz-os telefonalgatas utan vegul si a fogyasztovedelemhez es az nhh-hoz fordultam. majd kiderul mi lesz belole (mar ha valami)

#1253 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:22

Végülis van valami béta/tesztidőszak, merthogy mindenhol csak dátumok röpködnek?! (júl. 1., aug. 11 stb.)
Avagy ennek a szolgáltatásnak tökéletesnek kellene már most is lennie?

Szóval mi ez a július 1., és az augusztus 11.? :)
RDaneel_hu

#1254 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:27

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 9:22

Végülis van valami béta/tesztidőszak, merthogy mindenhol csak dátumok röpködnek?! (júl. 1., aug. 11 stb.)
Avagy ennek a szolgáltatásnak tökéletesnek kellene már most is lennie?

Szóval mi ez a július 1., és az augusztus 11.? :)

kellene, de mivel ez meg csak tesztidoszak (aug 1 v aug 11-ig) igy elofordulhatnak hibak, mivel folyamataosan valtoztatjak/fejlesztik a rendszert.

#1255 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:43

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 10:27

kellene, de mivel ez meg csak tesztidoszak (aug 1 v aug 11-ig) igy elofordulhatnak hibak, mivel folyamataosan valtoztatjak/fejlesztik a rendszert.

Amit a T. szolgáltató avval honorál, hogy a 6750Ft-os díj (HD Gold) helyett 5780+1500= 7280 Ft ot kér el.

Mikor üfsz-al vitatkoztam, hogy ezt így most hogyan, hebegtek habogtak össze vissza, de megmagyarázni azt nem tudták :omg:
  -
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#1256 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:50

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 9:15

...
tegnap hosszu es eredmenytelen ufsz-os telefonalgatas utan vegul si a fogyasztovedelemhez es az nhh-hoz fordultam. majd kiderul mi lesz belole (mar ha valami)

a fogyasztovedelmet azt ertem, de az nhh? oda miert? ezt nem ertem :) frekvenciat akarsz berelni vagy mi? jo tudom azt nem ott kell megvenni ...

Szerkesztette: zgobolos 2008. 06. 24. 09:51 -kor

#1257 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:22

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 10:27

Hát, olvasva/tapasztalva a hibákat kötve hiszem, hogy ez rendesen fog működni augusztus közepétől.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 06. 24. 10:22 -kor

RDaneel_hu

#1258 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:28

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 9:50

a fogyasztovedelmet azt ertem, de az nhh? oda miert? ezt nem ertem :) frekvenciat akarsz berelni vagy mi? jo tudom azt nem ott kell megvenni ...

az nhh termeszetesen gvh akart lenni csak mikozben a hozzaszolast irtam eppen spambejelentoket toltogettem ki es ezert maradt a fejemben az nhh

#1259 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:58

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 3:57

12) tobb emberrel beszeltem a upc-nel, de senki nem tud errol a forumrol. lattatok ti mar olyat hogy valaki nem tud arrol a forumrol ahol a munkajat minositik, a szakmaja bugyrait targyaljak ki?

Ha nem tud a fórumról a UPC, hát nem tud. Lehet, "internetjük" sincs. Mindenesetre itt, a HWSW-n jelent meg egy "instant" teszt a "szolgáltatás" indulásakor után. Talán most is megjelenhetne egy, az ahhoz hasonló, nagyon pozitív hangvételű, címlapos bemutató cikk a jelenlegi tapasztalatokról. Azt hátha elolvassák, vagy valaki kinyomtatja nekik, és átküldi futárral....

#1260 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:32

Biztos, hogy tudnak... elemi érdekük, hogy figyeljék. Legalábbis a magyar részről biztosan.
Csak szerintem ki van kötve a szerződésükben, hogy nem folyhatnak bele a beszélgetésbe.
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.