HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 12:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:32

Biztos, hogy tudnak... elemi érdekük, hogy figyeljék. Legalábbis a magyar részről biztosan.
Csak szerintem ki van kötve a szerződésükben, hogy nem folyhatnak bele a beszélgetésbe.

ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy a manitou teleszkopom marketingese jelen van a teleszkoprol folyo tarsalgasban, es ha olyan kerdes van, tovabbitja a technikusoknak, es bepostolja a technikus valaszat. nekem a telom 80 ropiba fajt. a tetves upc-nek havi 18 rugot fizetek tv-ert es internetert kb 1 evig, ugyhogy legyenek szivesek nem lepattintani, jelenlenni, valaszolni es megnyugtatni. ez annyira tipikus magyar mentalitas amit muvelnek. adjak a bare minumum alatti szintet en meg fogjam be a pofam. tenyleg be kellene oket perelni, egyre inkabb az az erzesem.

krinyo, egy udvariasan lehuzos cikk? szabad ilyet? ugy elso megkozelitesben.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#1262 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:07

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 13:02

ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy a manitou teleszkopom marketingese jelen van a teleszkoprol folyo tarsalgasban, es ha olyan kerdes van, tovabbitja a technikusoknak, es bepostolja a technikus valaszat. nekem a telom 80 ropiba fajt. a tetves upc-nek havi 18 rugot fizetek tv-ert es internetert kb 1 evig, ugyhogy legyenek szivesek nem lepattintani, jelenlenni, valaszolni es megnyugtatni. ez annyira tipikus magyar mentalitas amit muvelnek. adjak a bare minumum alatti szintet en meg fogjam be a pofam. tenyleg be kellene oket perelni, egyre inkabb az az erzesem.

krinyo, egy udvariasan lehuzos cikk? szabad ilyet? ugy elso megkozelitesben.

Tökéletesen igazad van és még támogatom is a dolgot.
Pont ezért kérdeztem, hogy mi ez a július 1. és augusztus 11.

De szerintem a reklámokban szó sincs tesztidőszakról.
RDaneel_hu

#1263 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:16

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:58

Ha nem tud a fórumról a UPC, hát nem tud. Lehet, "internetjük" sincs. Mindenesetre itt, a HWSW-n jelent meg egy "instant" teszt a "szolgáltatás" indulásakor után. Talán most is megjelenhetne egy, az ahhoz hasonló, nagyon pozitív hangvételű, címlapos bemutató cikk a jelenlegi tapasztalatokról. Azt hátha elolvassák, vagy valaki kinyomtatja nekik, és átküldi futárral....

Ez nagyon nem hülyeség. A HWSW elég neves lap, szerintem valamilyen hatása biztos lenne.
Papesz

#1264 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:41

Idézet: Attees - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 10:43

Amit a T. szolgáltató avval honorál, hogy a 6750Ft-os díj (HD Gold) helyett 5780+1500= 7280 Ft ot kér el.

Mikor üfsz-al vitatkoztam, hogy ezt így most hogyan, hebegtek habogtak össze vissza, de megmagyarázni azt nem tudták :omg:
  -

Nálam is drágább most "akciósan" augusztusig, mint a listaár. :rolleyes:
Ráadásul úgy, hogy a régi hűségnyilatkozatom még le se járt a váltáskor, de ennek ellenére már listaáron voltam...

Viszont ez a tesztidőszak dolog hivatalos?
Mert erről bizony nem szólnak a reklámok, sem a tájékoztatás.
Az üfsz-el való rögzített beszélgetésem alatt sem hangzott el emlékeim szerint, mikor ajánlgatták az új szolgáltatásokat a régi lemondásakor...

#1265 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:57

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:41

Viszont ez a tesztidőszak dolog hivatalos?
Az üfsz-el való rögzített beszélgetésem alatt sem hangzott el emlékeim szerint, mikor ajánlgatták az új szolgáltatásokat a régi lemondásakor...

Bizony... amikor az üfsz-os csaj hivogatott minket többször is, hogy cseréljük le az analógot (ráadásul 4x kellett neki elmagyaráznom, hogy a HD Gold csomagot kérem, nem a sima SD-s digitalt), akkor sem volt szó semmiféle tesztidőszakról.

A szerződést nézve csak annyira hivatalos, hogy a "KEDVEZMÉNYEK" alatt lévő apróbetűs résznél van egy aug. 11-es dátumra vonatkozó kitétel, amelyben sem összeg/sem teszt nincs feltüntetve. Ergó így semmire sem hivatkozhatnak.
Tesztről szó sincs az irományban.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 06. 24. 14:00 -kor

RDaneel_hu

#1266 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:13

Én erre azt írom elég hülye aki egy félig összetákolt szolgáltatásért fizet.Normális helyeken eleve ingyenes teszidőszakkal kezdődik egy uj szolgáltatás bevezetése és azalatt a használók összes visszajelzését begyüjtik.De az upc sose erröl volt hires emlékszem mikor bejött a műholdas szolgáltatása is egyenlő volt a nullával egy valag pénzért. :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1267 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:34

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:18

en altalaban ugy tekintem, hogy ha barki hivatalos emberrel beszelek egy szolgaltatoval, akkor magaval a szolgaltatoval beszelek. a szolgaltatonak van egy rendszere, ahol az issue-kat trackelik, es ahol mindenki hozzafer egy keresheto archivumban. nem mindenki, de minden dolgozo, vagy valaki, akivel az altalam megkerdezett dolgozo kapcsolatot tart amig hallgatom a szolgaltato image zenejet a support phone-ban.

namarmost, ha ez a szolgaltato a upc, es egy honapon belul negyszer beszelek ugyfelszolgalatossal, es parszor meg technikussal, es mindig azt a valaszt kapom hogy nem tudnak a hibarol ugy, hogy kerik hogy tartsam a vonalat (nyilvan nem recskazni megy ilyenkor mert tuzbe jott a hangomtol, hanem utananez a "rendszerben"), magyarul penzembe IS kerul amig varatnak, az elfogadhatatlan.

es igen, arra IS valo a upc.hu, hogy TAJEKOZTASSAK azokat, akikbol elnek, akiknek koszonhetik hogy enni adnak a csemeteknek. ne csak a suket marketinget, toljak, hanem ugy nevezett kozerdeku informaciot is.

Félreértettél, de valószínű én nem fogalmaztam világosan. Én nem arra gondoltam, hogy a hibával nincsenek tisztában, hanem hogy tudnának ennek a fórumnak erről a topicjáról. Bocs.  :respect:

#1268 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:36

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:13

Én erre azt írom elég hülye aki egy félig összetákolt szolgáltatásért fizet.Normális helyeken eleve ingyenes teszidőszakkal kezdődik egy uj szolgáltatás bevezetése és azalatt a használók összes visszajelzését begyüjtik.De az upc sose erröl volt hires emlékszem mikor bejött a műholdas szolgáltatása is egyenlő volt a nullával egy valag pénzért. :)

szar erzes hogy lehulyezel. amugy a szolgaltatas, mint azert neha kiderul nem egyontetuen szar. arrol beszelunk, hogy a upc kommunikacioja hianyos, a folyamatok atlathatatlanok, a termek bizonyos jol behatarolhato felhasznaloi korben verzik. amugy sok adas amit nezek szep, a hd szep, az epg nagyon kiraly, szoval nem erzem magam se hulyenek, se vesztesnek. egyszeruen arra keresunk modot hogy lehetne a upc-bol elovarazsolni a kommunikaciot.

ja es meg annyit, hogy nem erdekel ha valami rossz. en is epp most a sajat magam altal elkovetett hibat javitom. csak én tudjak arrol hogy ok tudjak hogy mi a baj, legyen egy atlathatosaga a problema megoldasanak, legyen egy Estimated Time Of Arrival, amit ha kell toljanak ki, de tuggyam miert. Nekem is ezt kell csinalnom, mert a megrendelo elvarja. Ez hivjak project managementnek meg processznek amugy.

Szerkesztette: zgobolos 2008. 06. 24. 14:40 -kor

#1269 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:37

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:13

Részemről egy fillérrel sem fizetek többet érte mint amennyi az analóg családi csomag volt.
Felajánlották, elfogadtam és még a Chellora is kaptunk kedvezményt. Mindent összevetve ugyanannyiba kerül a net+digitális bizbasz mint eddig a net+analóg kábelTV.

De ettől még tény, hogy a meghirdetett csomagok nem úgy működnek ahogyan kellene.
De még így is jobb mint a zanalóg, ergó azért vissza nem váltanék. :) Eleve a német csatornák miatt jó, amit száműztek az analógból. (pl. német RTL)
RDaneel_hu

#1270 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:49

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:41

...
...

A reklámok egyebek mellett arról is szólnak, hogy digitálisan, HD minőségben tudod az UPC-t nézni 5 nagyvárosban. Ennek meg a fele sem igaz, mert HD adást jelenleg csak 2 városban lehet nézni. Budapesten és Debrecenben. Jelenleg máshol nem.  :banghead:

#1271 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:51

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:57

Bizony... amikor az üfsz-os csaj hivogatott minket többször is, hogy cseréljük le az analógot (ráadásul 4x kellett neki elmagyaráznom, hogy a HD Gold csomagot kérem, nem a sima SD-s digitalt), akkor sem volt szó semmiféle tesztidőszakról.

A szerződést nézve csak annyira hivatalos, hogy a "KEDVEZMÉNYEK" alatt lévő apróbetűs résznél van egy aug. 11-es dátumra vonatkozó kitétel, amelyben sem összeg/sem teszt nincs feltüntetve. Ergó így semmire sem hivatkozhatnak.
Tesztről szó sincs az irományban.

Nekem van üzletkötő ismerősöm a UPC-nél. Ő a hivatalos indulás előtti néhány hetre mondta, hogy tesztidőszak. Szerintem ez már nem az. Ha az lenne, akkor az el is kellene mondaniuk.

#1272 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:54

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:34

Félreértettél, de valószínű én nem fogalmaztam világosan. Én nem arra gondoltam, hogy a hibával nincsenek tisztában, hanem hogy tudnának ennek a fórumnak erről a topicjáról. Bocs.  :respect:

tudnak a forum leterol. en is es masok is jeleztek felejuk, hogy ezen-es-ezen az url-en szereplo topicok foglalkoznak a problemakkal.

#1273 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:04

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:54

tudnak a forum leterol. en is es masok is jeleztek felejuk, hogy ezen-es-ezen az url-en szereplo topicok foglalkoznak a problemakkal.

hoppa, itt a hiba. az hogy jeleztuk, es az hogy tudjak nem ugyan az. az hogy tudjak is ugyanis feltetelezi, hogy felirjak valahova. peldaul valami knowledge base-be, vagy ha van egy bug reportjuk, akkor csatoljak ahhoz vmilyen formaban, vagy a project management eszkozukben helyezik el a megadott zsebbe. na jo, innentol mar konzultacios dijat kerek ... :)

#1274 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 24. 15:07

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:04

hoppa, itt a hiba. az hogy jeleztuk, es az hogy tudjak nem ugyan az. az hogy tudjak is ugyanis feltetelezi, hogy felirjak valahova. peldaul valami knowledge base-be, vagy ha van egy bug reportjuk, akkor csatoljak ahhoz vmilyen formaban, vagy a project management eszkozukben helyezik el a megadott zsebbe. na jo, innentol mar konzultacios dijat kerek ... :)

:)  :)  :)

Szerkesztette: waces 2008. 06. 24. 15:07 -kor

#1275 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:09

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:13

Én hülye vagyok, de sok választásom nem volt. Amúgy meg azt is vedd hozzá amit szintén írtam: a hűségem még nem járt le, ergo le nem mondhattam, viszont már listaárra kerültem az analóggal is. Így már inkább a digitális...

Persze lehet mondani, hogy hülye voltam akkor is, amikor aláírtam egy 13 hónapos hűségnyilatkozatot 12 havi akciós havidíjért...  :D

De erre meg azt mondom, amit 1-2 oldallal ezelőtt. Ez itt a Balkán és az is marad. Itt az egyetlen választásod az, hogy nézel-e valamit vagy nem. Átmeneti megoldás nincs. Aki 3 csatornánál többet akar, az Mo-n valamilyen szinten mind sz*pni fog... És igen, a saját akaratából, mert "hülye". :) Ez a legszebb az egészben. :)
(És ez majdnem minden szolgáltatással így van...)

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:49

A reklámok egyebek mellett arról is szólnak, hogy digitálisan, HD minőségben tudod az UPC-t nézni 5 nagyvárosban. Ennek meg a fele sem igaz, mert HD adást jelenleg csak 2 városban lehet nézni. Budapesten és Debrecenben. Jelenleg máshol nem.  :banghead:

Igen, nyilván nem a tesztidőszak az egyetlen csúsztatás.

#1276 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:24

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 3:57

4) az HBO-val (HBO HD actually) probalkozom. azert ezzel, mert az HBO pontos. azert nem massal, mert semmi mas nem pontos.

Annyit igazán tudhatnátok, hpogy minden országos sugárzású adó esti híradóját kötelező pontosan kezdeni. Egyébként a műholdas átjátszású adók időzítése (lásd képújságok időeltérése) eleve pontatlanabb, mint a földi sugárzással, vagy direkt az adótól vitt jellel a hálózatba kerülő. Szóval nem sok okosság van az HBO-ban, és mivel nem mindenkinél van előfizetve, ezért tesztre ajánlani nem helyes.
A legjobb tesztpont az m1 híradó kezdés.

#1277 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:27

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:54

Remélem lesz valami változás. Nekem a felvétellel nincs (nagy) gondom, de többmindennel igen.
Pl. örülnék, ha szerkeszthetőek lennének a műsorok. Vagy legalább könyvjelzőket lehetne berakni, hogy ne kelljen mindig a film elejére tekerni, ha +10 perc rátartással vettem fel valamit. Meg jó lenne, ha konkrét időpontra lehetne ugrani egy rögzített műsornál. Ne kelljen már tekeréssel tölteni az időt.
Tényleg lehet, hogy a fw frissítés is csak ügyfélcsalogatás. Ha fejlesztik akkor is valami fizetős g*cit fognak belerakni úgy, mint a kártyajáték mellé az időjárás jelentést.
A fw fejlesztés szvsz úgy fog működni, mint a dvd lejátszók sw frissítése. Önszorgalomból a tulajdonosok fejlesztik, de a gyártók nem igazán. Szerintem a Philips sem fog sok energiát fektetni ebbe a boxba. :(

Szerk.: És még egyet szeretnék. Ez később jutott eszembe. Én személyesen be tudjam állítani a csatornák helyét (számát). Mert ha esetleg lesz m1 HD, meg SD, akkor nekem a HD változathoz ne a (mondjuk) 123-as gombokat kelljen megnyomni, hanem csak egy 1-est.

Szerkesztette: Pille 2008. 06. 24. 15:56 -kor

#1278 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:27

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:06

Szerintem kötelezhetik őket arra, hogy az összes box HDMI-s legyen.

Sajnos nem. Elég akár az is, ha egyetlen valóban digitális stb van a kínálatban. Arra kötelezhetik őket csupán, hogy téged megfelelően tájékoztassanak arról, hogy ha nem azt választod, akkor nem kapsz teljesen digitális jelfolyamot. Ezt követően a döntés már a tied.

#1279 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:30

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 16:24

...
A legjobb tesztpont az m1 híradó kezdés.

Akkor legyen az. És melyik nap?

#1280 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 15:33

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:30

Akkor legyen az. És melyik nap?

hat ha jo tesztet akarunk, akkor ma este a hirado kezdetekor (csak hogy szinkronban legyunk :) ) beprogramozzuk a hiradot az m1-en a kov hetre. jovo het szerdan meg osszegezzuk a tapasztalatokat.

tzermeszetesen az epg-bol, individualisan, adasonkent.

Szerkesztette: zgobolos 2008. 06. 24. 15:33 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66