HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 11:55

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 16:47

Couguar írta, hogy az stb órahibája 3.5.1-es firmware-ben várhatóan javítva lesz. Most akkor várunk, vagy nem? Persze Pille ettől még ezer tesztet fog végezni addig minden más képességéről a készüléknek, de én azt vontam le az eddigiekből, hogy 3.5.1 előtt biztos nem lesz javítva a jelenség.

úgy legyen. Mármint legyen javítva a hiba mielőbb. Bár gondolom kicsit nehézkes a dolog, ha már sikerült hatalmas előrelátással olyan STB-t vásárolni, amelynek a gyártója (Philips) szépen eladta az STB üzletágát a Pace-nak. Ilyenkor elég nagy felfordulás szokott lenni az eladott/megvett részlegen, emberek mennek jönnek, ha egyáltalán átvettek embereket, és nem csak a dokumentációt vették meg, esetleg az volt a cél, hogy a konkurenciát kiiktassák... Ha az utóbbi, akkor normális terméktámogatásra igen kicsi az esély.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1362 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 11:57

Ha a műsorujságból kiolvasva mindig időre állítom be a felvételt, akkor is ilyen gyatrán működik?
RDaneel_hu

#1363 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 12:07

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 12:55

úgy legyen. Mármint legyen javítva a hiba mielőbb. Bár gondolom kicsit nehézkes a dolog, ha már sikerült hatalmas előrelátással olyan STB-t vásárolni, amelynek a gyártója (Philips) szépen eladta az STB üzletágát a Pace-nak. Ilyenkor elég nagy felfordulás szokott lenni az eladott/megvett részlegen, emberek mennek jönnek, ha egyáltalán átvettek embereket, és nem csak a dokumentációt vették meg, esetleg az volt a cél, hogy a konkurenciát kiiktassák... Ha az utóbbi, akkor normális terméktámogatásra igen kicsi az esély.

Lehet, hogy hülyeséget írok, de szvsz elemi érdeke a UPC-nek a boxok szoftvereinek fejlesztése.
Ha csak azt nézzük, hogy kell lennie majd videotékának (pay/view szolgáltatás), akkor ahhoz eleve új szoftver kell.
Még olyat is magyarázott a szerelő, hogy a kábelmodemet egy idő után elviszik és a médiabox veszi át a helyét.

Szerintem ha pár hónapon belül nem oldják meg ezt a felvétel problémát akkor jópár perrel kell majd szembenézniök.
Persze az is lehet, hogy nem tudják megoldani, ellenben akkor új boxot kell hozniuk. (más gyártótól)
RDaneel_hu

#1364 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 13:03

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 13:07

Lehet, hogy hülyeséget írok, de szvsz elemi érdeke a UPC-nek a boxok szoftvereinek fejlesztése.

Mintha a Philipssel kapcsolatban ezeknek a dobozoknak a kifuttatásáról írtak volna. Ennek ellenére várható új firmware kiadás?

#1365 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 13:05

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 13:03

Mintha a Philipssel kapcsolatban ezeknek a dobozoknak a kifuttatásáról írtak volna. Ennek ellenére várható új firmware kiadás?

lehet. azert mert kifuttatjak meg nem jelenti automatikusan a support megszuneset. tehat van helye az uj fw-eknek

#1366 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:30

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 8:34

Persze, csak ezzel feleslegesen zavarsz bele a kepbe... ez a hiba a tv2 hibaja: a megadottnal hamarabb kezdte a musort. Igen, ez nem a upc hibaja, de eppen ezert felesleges itt osszezavarni a nepet vele.

Samott

Tökéletesen igazad van! Erről írtam én is. Hogy ez az eset, nem az UPC hibája!
De van egy kérdésem. Kik tartoznak abba a népbe, akiket ezzel a kérdéssel meg lehet zavarni? Szvsz, ha valaki egy csöppet gondolkozik, az rögtön tudni fogja, hogy miről írtam és nem fogja mást hinni.
Ha itt valakinek van ilyen alkalmatossága, akkor tudja miről beszélünk.

#1367 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:33

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 12:55

...normális terméktámogatásra igen kicsi az esély.

Én ezt így tartom legvalószínűbbnek.  :mad:

#1368 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 18:49

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Május elején kötötték be hozzánk a digitális szolgáltatást. Egy Thomson merevlemezes és egy sima SD box-ot kértünk. Semmi gond nem volt a szolgáltatással, viszont kb. 1 hete a Thomson STB olyan jelenséget produkál, mint amikor vihar esetén a gyenge jel miatt akadoznak a műholdas csatornák. Mára odáig fajult, hogy egy perc alatt két-három alkalommal is megakad az adás bármelyik csatornát nézzük. Próbáltuk kihúzni az áramból, de nem segített. Van, hogy egy ideig normálisan megy, majd megint elkezd akadozni. A jelerősséggel pedig nincs gond, ugyanazon a szinten van, mint ahogy a szerelő beállította (jelerősség: kb. 60%, minőség: 100%). Az SD box nem produkálja ezt a jelenséget. Próbáltuk ma megcserélni a beltériket, de ugyanezt produkálta a másik szobában is. Szerintetek mi lehet a gond? Kezdi megadni magát a Thomson STB?
Előre is köszönöm a segítséget.

#1369 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:19

Idézet: s.attesz - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 19:49

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Május elején kötötték be hozzánk a digitális szolgáltatást. Egy Thomson merevlemezes és egy sima SD box-ot kértünk. Semmi gond nem volt a szolgáltatással, viszont kb. 1 hete a Thomson STB olyan jelenséget produkál, mint amikor vihar esetén a gyenge jel miatt akadoznak a műholdas csatornák. Mára odáig fajult, hogy egy perc alatt két-három alkalommal is megakad az adás bármelyik csatornát nézzük. Próbáltuk kihúzni az áramból, de nem segített. Van, hogy egy ideig normálisan megy, majd megint elkezd akadozni. A jelerősséggel pedig nincs gond, ugyanazon a szinten van, mint ahogy a szerelő beállította (jelerősség: kb. 60%, minőség: 100%). Az SD box nem produkálja ezt a jelenséget. Próbáltuk ma megcserélni a beltériket, de ugyanezt produkálta a másik szobában is. Szerintetek mi lehet a gond? Kezdi megadni magát a Thomson STB?
Előre is köszönöm a segítséget.

Ha biztos vagy abban hogy ot perc alatt reprodukalni tudod a hibat, amig ott van a szerelo, akkor szerintem csereltesd ki. Viszont akkor az eddig felvett musoroknak annyi...

#1370 Felhasználó inaktív   holex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:50

Sziasztok!

Egy hete nekem is bekötötték a upc digital gold hd csomagját.
Nem véletlenül akadtam rá erre a fórumra. A phillips box természetesen nálam is képtelen időben kezdeni a felvételt és felkiáltojel nélküli rögzítést végezni.
Különben én is tanúja voltam annak, hogy a box nem indította a felvételt időben, pedig az epg szerint is elkezdődött a műsor.
Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy ki lehetne-e hagyni a buliból a set-top-ot és egy dvd íróval intézni az időzített felvételeket. Egyes pio-kban van egp, analóg és digitális is, bár nem tudom Mo.-n működik-e.
Nekem az a gondom, hogy mi van akkor, ha a box standby-ban van, fog-e kapni jelet a dvd író? Vélhetően nem és ez gáz, mert tudtommal elég szépen fogyaszt a drága és nem szívesen hagynám bekapcsolva napokon át, ha épp úgy adódik.
Másik kérdés, hogy a dvd író képes lesz-e több csatornáról rögzíteni (nem egyszerre) vagy csak a box által éppen átjátszott csatornát?
Próbálkozott már valaki ezzel?
Köszi.

#1371 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:52

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 19:19

Ha biztos vagy abban hogy ot perc alatt reprodukalni tudod a hibat, amig ott van a szerelo, akkor szerintem csereltesd ki. Viszont akkor az eddig felvett musoroknak annyi...

Köszönöm a segítséget! Felhívtuk a hibabejelentőt, azt mondták húzzam ki rövid időre, majd dugjam vissza a konektorba és ráfrissítenek a box-ra. Amikor visszajött az adás, akkor kérdezte az ügyintéző, hogy még prdukálja-e a hibát, amíg beszéltem vele utána (kb. 2 perc) azalatt megint kétszer produkálta ezt a hibát, erre azt mondta, hogy holnap kiküld valakit, aki megnézi a box-ot. Nagyon remélem, hogy holnap is produkálja ezt a hibát, mert amióta letettem a telefont (kb. 15 perce) azóta meg tökéletesen működik, nem akar megakadni. Akkor mit fogok tudni csinálni, ha holnap a szerelő előtt hibátlanul fog működni? Mondjam le inkább a szerelőt és várjak, hogy változik-e a helyzet?

#1372 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 20:40

A következő havi e-számla "hátulján" az alábbi tájékoztatót találtam:

...Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2008. augusztus 1-jétől a digital hd silver és a digital hd silver movie
szolgáltatásokra új szerződés megkötését, vagy ezen programcsomagokra történő módosítását nem áll
módunkban teljesíteni....

Ez csak nekem új infó,vagy Ti már tudtátok?Miért szüntetik meg?

Szerkesztette: Tom-y 2008. 06. 30. 20:41 -kor

#1373 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 21:12

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 21:40

A következő havi e-számla "hátulján" az alábbi tájékoztatót találtam:

...Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2008. augusztus 1-jétől a digital hd silver és a digital hd silver movie
szolgáltatásokra új szerződés megkötését, vagy ezen programcsomagokra történő módosítását nem áll
módunkban teljesíteni....

Ez csak nekem új infó,vagy Ti már tudtátok?Miért szüntetik meg?

Eddig sem promotaltak. Gondolom a hd goldot akarjak nyomatni, de eddig benne volt az aszf-ben a silver is, igy ha valaki azt kert, kenytelenek voltak adni.

#1374 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 21:37

Idézet: holex - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 20:50

Nekem az a gondom, hogy mi van akkor, ha a box standby-ban van, fog-e kapni jelet a dvd író? Vélhetően nem és ez gáz, mert tudtommal elég szépen fogyaszt a drága és nem szívesen hagynám bekapcsolva napokon át, ha épp úgy adódik.
Másik kérdés, hogy a dvd író képes lesz-e több csatornáról rögzíteni (nem egyszerre) vagy csak a box által éppen átjátszott csatornát?
Próbálkozott már valaki ezzel?
Köszi.

Standby-ban szvsz nem küldd ki jelet, ergo csak "belső" felvételre tudod majd használni.
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, ki kell próbálni.

A külső DVD íróval szerintem csak a boxból épp kijövő jelet tudod felvenni (pl. SCART-on), mivel a DVD felvevőt csak analóg jelekkel tudod etetni. Csak a box képes "válogatni" a digitális adások között.
A digi jelek kábelen nagrával vannak lekódolva, amíg nem jut a boxba, semmit nem fogsz tudni velük kezdeni.
A szopóvári ott van, hogy ha teszemazt valaki elmegy nyaralni egy hétre és fel akar venni 2 műsort, 2 különböző csatornáról, különböző időkben egy DVD felvevővel.
Józan paraszti ésszel átgondolva... ez hogyan lehetséges? :)

Szerintem fel kellene nekik oldani azt, hogy ne lehessen kiszedni a doboz felvett tartalmát.
Eleve nincs értelme, mert ha valaki nagyon akarja DVD minőségben bármi átjátszható róla, maximum macerásabb. Akkor pedig mi értelme maga a felvett stream tiltása...
Arról sincs infó, hogy maga a felvett anyag nagrás e még, avagy az már nem. (gondolom kódolt az is)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 06. 30. 21:41 -kor

RDaneel_hu

#1375 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 23:02

Elvileg holnaptól indulnak nálunk a Hd csatornák. Akinél már megy, azoknak kellett a box-szal valamit csinálni? Vagy csak megjelent néhány plusz csatorna a Hd menüpontban?

#1376 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 23:21

Idézet: Pille - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 0:02

Elvileg holnaptól indulnak nálunk a Hd csatornák. Akinél már megy, azoknak kellett a box-szal valamit csinálni? Vagy csak megjelent néhány plusz csatorna a Hd menüpontban?

Ugy erted matol? :)

#1377 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 05:50

Idézet: couguar - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 0:21

Ugy erted matol? :)

Hát ezt benéztem.
2 óra után, már működött a rendszer.

#1378 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 05:54

Itt nálam BP-n "nincs jel" volt fél 1-től.

#1379 Felhasználó inaktív   holex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 01. 06:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 21:37

Szerintem fel kellene nekik oldani azt, hogy ne lehessen kiszedni a doboz felvett tartalmát.
Eleve nincs értelme, mert ha valaki nagyon akarja DVD minőségben bármi átjátszható róla, maximum macerásabb. Akkor pedig mi értelme maga a felvett stream tiltása...

A felvett tartalom szvsz kiszedhető a boxból, feltételezem Te is arra a macerás megoldásra gondoltál, hogy le kell játszani a filmet és közben rögzíteni a dvd íróval. Ezzel a módszerrel ha át akarom tenni a filmet dvd-re, az legalább annyi időbe telik, mint a film hossza.

Összegezve, én is arra a következtetésre jutottam, hogy egy asztali dvd író nem fog segíteni a stb hibáinak megkerülésére  :(

#1380 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 06:39

Idézet: Pille - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 0:02

Semmit nem kell csinálni vele.
Illetve legalább egy HD-Ready felbontású TV jó ha kéznél van.  :D És ne SCART-tal legyen összekötve a TV-vel a box. (HDMI vagy kompozit RCA-k)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 07. 01. 06:41 -kor

RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »