HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 07:18

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:37

Ne mond azt, mert nem igaz!

mi nem igaz? mar bocs de egy PVR-nel ez valahol alapfunkcio, hogy rendesen tudjon rogziteni. raadasul ugye premiumfelaras a dolog...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#182 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 07:21

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 15:03

Mindenki csak panaszkodik és elégedetlenkedik.

Irjatok már egy olyan csatornakiosztást, ami megfelel nektek!!!
Köszi!!! :D

bocs fizetnek erte, nem? :) etteremben is szova teszed ha szar kajat hoz ki a pincer, ugye?

#183 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:08

Az, hogy nem rendezhető át a csatornalista, szerintem negatívum. A kábeles premiere-hez adott philips receiverben lehet csatornalistát rendezni. De legalább többé-kevésbé tematikus a csatornalista, a kedvenceim 60 és 70 között vannak. Bár pl. az axn és viasat esetében nem tudom fejből, hogy hol vannak. Én is jobban szeretném a minicsomagos megoldást, de ezt már írtam.

A hd dvr doboz, ahogy érzékelem, időzített felvétel után nem kapcsolja le a vinyót, de a ventit igen(?). Ha bekapcsolom, és le, akkor pár perc után már nem megy a venti sem és a vinyó sem...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#184 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:30

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 9:08

A hd dvr doboz, ahogy érzékelem, időzített felvétel után nem kapcsolja le a vinyót, de a ventit igen(?). Ha bekapcsolom, és le, akkor pár perc után már nem megy a venti sem és a vinyó sem...

Fogyasztásmérőd nincs esetleg? Meg lehetne mérni, hogy a három variáció között milyen fogyasztásbeli különbségek vannak. Szvsz a fogyasztáson kívül semmi jelentősége sincs, hogy megy-e a vinyó, vagy sem.

Szerkesztette: Pille 2008. 04. 22. 08:30 -kor

#185 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:32

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 9:08

Az, hogy nem rendezhető át a csatornalista, szerintem negatívum. A kábeles premiere-hez adott philips receiverben lehet csatornalistát rendezni....

Ez nekem sem tetszik. Melyik az a receiver, amelyikben lehet csatornalistát rendezni?

#186 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 8:21

bocs fizetnek erte, nem? :) etteremben is szova teszed ha szar kajat hoz ki a pincer, ugye?

De csak szigorúan az utolsó fogás után :D Nehogy beleköpjön a következőbe véletlenül.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#187 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 12:17

No, tegnap beszereztem egy HDMI->DVI adaptert, és rákötöttem a monitoromra.
Eredmény: a monitor kiírta a frissítési értékeket, dot-clockot, és... hogy az 50 Hz-es frissítés nem támogaott a DVI bemeneten. :(

Nagy negatívum szerintem is, hogy nem lehet átrendezni a csatornakiosztást. Számos eszközön ez 1-2 gombnyomás. Szerintem semmi akadálya nem lenne, csak egyszerűen lusták voltak beleírni a firmware-be. De talán majd pótolják ezt a mulasztást egy későbbi verzióban.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 12:21 -kor

#188 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:23

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 8:32

Ez nekem sem tetszik. Melyik az a receiver, amelyikben lehet csatornalistát rendezni?

Ott van a kedvenc lista, csak azokat nézed amik érdekelnek.
A sorrend meg olyan amilyen, legalább valamilyen szinten tematikus.

#189 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 7:18

mi nem igaz? mar bocs de egy PVR-nel ez valahol alapfunkcio, hogy rendesen tudjon rogziteni. raadasul ugye premiumfelaras a dolog...

Nálam hibátlanul rögzit. Mondj egy másik Magyar szolgáltatót ahol ilyet kapsz 10ezerért?
Sztem nincs.
Hello HD 100ezer a beltéri.
Ez a vicc.
:D  :D
de ha nem vagy vele megelégedve add vissza. :D

#190 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 7:21

Fizetsz érte, vagy fizetnek érte? Nem mind1!!! Vagy csak elirtad??? :D
Étteremben nem reklamáltam még, de biztos megtenném ha érezném az izét. :D

#191 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:41

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 13:25

Nálam hibátlanul rögzit. Mondj egy másik Magyar szolgáltatót ahol ilyet kapsz 10ezerért?
Sztem nincs.
Hello HD 100ezer a beltéri.
Ez a vicc.
:D  :D
de ha nem vagy vele megelégedve add vissza. :D

figy, a muhold sosem a szegeny emberek jatexere volt. HelloHDvel kapcsolatban van egy olyan erzesem hogy egy brainstorming csupan, van 1 weblapjuk oszt annyi. de mivel olcso holdon bereltek transzpondert meg azis lehet hogy az SD kepminoseguk UPC vero lesz. amugy 2005 ota nem tvzem, egyreszt mert oldskool, masreszt a programkinalat egy vicc, harmadreszt magyarorszagon a CATVs/MuholdasTVs szolgaltatasok muszaki/technologiai szinvonala roppant alacsony, szamomra ingerkuszob alatti. Ertsd. Egy jo Yagival az UPCdigital kepminoseget is visszakezbol lenyomom ;) Magyar gyartasu HD adas meg nincs, az HBO iscsak upscale, meg amugyis csak fos, C kategorias filmek mennek rajta.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 22. 13:44 -kor

#192 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 13:41

figy, a muhold sosem a szegeny emberek jatexere volt. HelloHDvel kapcsolatban van egy olyan erzesem hogy egy brainstorming csupan, van 1 weblapjuk oszt annyi. de mivel olcso holdon bereltek transzpondert meg azis lehet hogy az SD kepminoseguk UPC vero lesz. amugy 2005 ota nem tvzem, egyreszt mert oldskool, masreszt a programkinalat egy vicc, harmadreszt magyarorszagon a CATVs/MuholdasTVs szolgaltatasok muszaki/technologiai szinvonala roppant alacsony, szamomra ingerkuszob alatti. Ertsd. Egy jo Yagival az UPCdigital kepminoseget is visszakezbol lenyomom ;) Magyar gyartasu HD adas meg nincs, az HBO iscsak upscale, meg amugyis csak fos, C kategorias filmek mennek rajta.

In domeni filitusz szantusz, ÁMEN! :D

#193 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 14:41

figy, a muhold sosem a szegeny emberek jatexere volt. HelloHDvel kapcsolatban van egy olyan erzesem hogy egy brainstorming csupan, van 1 weblapjuk oszt annyi. de mivel olcso holdon bereltek transzpondert meg azis lehet hogy az SD kepminoseguk UPC vero lesz.

A sat.hu forumaba valaszolgat valaki onnet, ahogy neztem a reakciokat, ismert, elismert figura lehet muholdas korokben. Ezzel egyutt en sem vagyok meggyozodve arrol, hogy eletkepes az uzleti modeljuk... de ez mar legyen az o gondjuk.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#194 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:56

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 13:52

A sat.hu forumaba valaszolgat valaki onnet, ahogy neztem a reakciokat, ismert, elismert figura lehet muholdas korokben. Ezzel egyutt en sem vagyok meggyozodve arrol, hogy eletkepes az uzleti modeljuk... de ez mar legyen az o gondjuk.

Samott

szerintem se. egy transzpondert 20-50 ezer elofizu alatt nem fognak tudni fenntartani. max arra jo amit csinalnak, hogy az UPCd is elobb utobb HD legyen.

#195 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 14:14

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 14:23

Ott van a kedvenc lista, csak azokat nézed amik érdekelnek.
A sorrend meg olyan amilyen, legalább valamilyen szinten tematikus.

Aha, olyan, amilyen - és nem olyan, amilyet szeretnék. De még csak nem is igazán logikus.
Ne éltessük már ezt az "ez van paraszt, egyed" stílust.

Btw, ha már amúgy is vannak üres csatornák, amiket lépkedéskor átlép, akkor már jobb lett volna 10-esével kezdeni az eltérő csoportokat. 0x - alapvető csatornák, 1x - egyéb sűrűn nézett csatornák, 2x - filmcsatornák, 3x - ismeretterjesztő csatornák, stb. Sokkal könnyebb így megjegyezni, én otthon pl. így állítottam be a tévét.

2008-ban, egyre több csatornával már illő lett volna bevezetni, hogy pl. van egy témaválasztó funkcióbillentyű a távirányítón, ami vagy lépteti a témákat, és utána a számbillentyűk választják ki azon belül a kívánt csatornát, vagy az említett billenyű egyszeri benyomása utáni első számbillentyű választja ki a témát (amit pl. a billentyűk alatti/feletti ikon is segít), és a második lenyomás az azon belüli csatornát. Vagy ilyesmi. Á, de nem, semmi fantázia, fejlődés.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 14:24 -kor

#196 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 14:24

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 15:14

Btw, ha már amúgy is vannak üres csatornák, amiket lépkedéskor átlép, akkor már jobb lett volna 10-esével kezdeni az eltérő csoportokat. 0x - alapvető csatornák, 1x - egyéb sűrűn nézett csatornák, 2x - filmcsatornák, 3x - ismeretterjesztő csatornák, stb. Sokkal könnyebb így megjegyezni, én otthon pl. így állítottam be a tévét.

De hat szinte pont igy van... azzal a kulonbseggel hogy hagytak meg plusz helyet a kesobb bekerulo csatornaknak az egyes csoportokba. 

#197 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 14:32

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 15:24

De hat szinte pont igy van... azzal a kulonbseggel hogy hagytak meg plusz helyet a kesobb bekerulo csatornaknak az egyes csoportokba. 

Jobban megnézve valóben felismerhető ez a séma, csakhogy:
1. Kár, hogy néhol x1-nél kezdődik, néhol x0-nál, néhol meg teljesen máshol az új csoport, egybelógva az előzővel. És nincs is minden típus mindenhol egyben.
Eléggé belerondít a következetlenség.

Vajon miért x1-nél kezdődnek a csoportok (kiv. 1-2 esetet), és nem kerek 10-eseknél? (Talán úgy okoskodva, hogy ha már úgyis 1-től kezdik a számlálást, akkor 10-esével haladjanak? Nem volt igazán okos gondolat.)
Sokkal elegánsabb lenne, és könnyebben megjegyezhető. (Még meg is békélnék vele, félretéve azt a néhány kavarást, ami van.)
Főleg, ha esetleg az előző csoportba tartozó csatornák jönnek be a kerek számokra -- azokon a helyeken, ahol nincs elég kihagyás, miközben máshol van.

2. Nem azzal a különbséggel, mert én is éppen azt mondom, hogy ahol nincs ki a 10 (vagy adott esetben a 20), oda üres csatornák kerülnek, amit átlép.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 15:05 -kor

#198 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 15:00

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 15:32

1. Aha, szinte. Kár, hogy néhol x1-nél kezdődik, néhol x0-nál, néhol meg teljesen máshol az új csoport, egybelógva az előzővel. És nincs is minden típus mindenhol egyben. A következetlenség el is rontja az egészet.
2. Nem azzal a különbséggel, mert én is éppen azt mondom, hogy ahol nincs ki a 10 (vagy adott esetben a 20), oda üres csatornák kerül(né)nek, amit átlép.

Vajon miért x1-nél kezdődnek a csoportok, és nem kerek 10-eseknél? Sokkal elegánsabb lenne. (Talán úgy okoskodva, hogy ha már úgyis 1-től kezdik a számlálást, akkor 10-esével haladjanak? Nem volt igazán okos gondolat.) Még meg is békélnék vele, félretéve azt a néhány kavarást, ami van.

1-10: alapcsatornak
11-30: filmcsatornak
31-40: ures
41-50: sport
51-60: ures
61-80: dokumentum
81-90: gyerek
91-100: vegyesfelvagott magyar cuccok
101-110: zene
111-130: hircsatornak es egyeb kuklfoldi csatornak
131-140: felnott

Szoval nem latom azt hogy nehol x0-nal kezdodik, vagy hogy egybelogna ket csoport.
Esetleg amit en mashova raktam volna, az a sorozat+ meg a romantica, meg talan a halozat. De ezek szamomra ugyis erdektelenek :)

#199 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 15:27

Kicsit átszerkesztettem az előzőt, de akkor nézzük így:
- Zavaró, hogy nem kerek számnál kezdődnek a csoportok, hanem x*10+1. Jobb, mint a semmi, de miért kell ez?
- Viszont ha az előző csoport is egészen a köv. kerek számíg ér, az már egyenesen idiótaság lenne!
(Ilyet is csak egy - 100% funkcionalitás/0% design, stílus - mérnök találhat ki. :Đ )
-- Az 50-NASN/61-Spektrum viszonya arra vall, hogy ezt ők is tudják, szerencsére.
- Az ATV hol alapcsatorna?
- Hát a UPC+ mit keres itt?
-- Ennek a 2-nek minden emberi számítás szerint a vegyesfelvágott között lenne a helye.
- A HírTV - a kizárólag (és amúgy is erősen elfogult) politikai műsoraik okán - hol alapcsatorna???
-- A hírműsorok között a helye, pl. az Echo TV mellett!
- A Cool hol filmcsatorna??? (Ez megzavart az előbb - akkor csak véletlenül kezdődik 20-nál az AXN is.) Ez is inkább a vegyesfelvágottba illene erősen.
- A csoportokon belüli sorrend is lehetett volna értelmesebb.

Gondolom, egyes csatonák "lobbizása" erősen bejátszott itt... :rolleyes:

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 15:46 -kor

#200 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 15:45

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 14:32

Jobban megnézve valóben felismerhető ez a séma, csakhogy:
1. Kár, hogy néhol x1-nél kezdődik, néhol x0-nál, néhol meg teljesen máshol az új csoport, egybelógva az előzővel. És nincs is minden típus mindenhol egyben.
Eléggé belerondít a következetlenség.

Vajon miért x1-nél kezdődnek a csoportok (kiv. 1-2 esetet), és nem kerek 10-eseknél? (Talán úgy okoskodva, hogy ha már úgyis 1-től kezdik a számlálást, akkor 10-esével haladjanak? Nem volt igazán okos gondolat.)
Sokkal elegánsabb lenne, és könnyebben megjegyezhető. (Még meg is békélnék vele, félretéve azt a néhány kavarást, ami van.)
Főleg, ha esetleg az előző csoportba tartozó csatornák jönnek be a kerek számokra -- azokon a helyeken, ahol nincs elég kihagyás, miközben máshol van.

2. Nem azzal a különbséggel, mert én is éppen azt mondom, hogy ahol nincs ki a 10 (vagy adott esetben a 20), oda üres csatornák kerülnek, amit átlép.

Ezen már csak röhögni tudok.  :D  :D  :D

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.