HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 15:57

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 16:45

Ezen már csak röhögni tudok.  :D  :D  :D

El tudom képzelni, amint bután nézve nyekegsz, ne félj. :Đ
Te most itt a tökéletes consumert próbálod megformázni?
És vajon magadat akarod annak kiképezni, vagy leplezetlen és egyben szemtelen beépített emberként belőlünk próbálsz azt faragni?
Nem fog menni...

Tudod, én úgy vagyok vele, ha már csinálunk valamit, csináljuk jól - főleg, ha semmibe sem kerül, csak +5 perc agyhasználatba.
Persze vannak nyomatékosabb érvek, mint az észérv.
De kinevetni, akinek ez nem igazán tetszik, az szemtelenség.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 16:22 -kor

#202 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:27

Sziasztok!

Itt egy pár kép a Philips HD PVR-es Mediabox belsejéről:

tető nélkül

tető nélkül2

vinyó alulról

vinyó

Üdv:
SAti

#203 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:35

Azért az fura lenne, ha a Cool, Film+ és hasonló nyesedékek megelőznék mondjuk a HírTV-t / ATV-t. (Mindenki válasszon politikai beállítottság szerint.) Mókás lenne, ha száműznénk őket 110 fölé. Szerintem a nézettséget is figyelembe illik venni a tematika mellett.

A csatornasorrend kötöttsége szerintem pár nap alatt megszokható, sokkal nagyobb gond (nekem legalábbis), hogy pár napja - mondjuk gyors kameramozgásoknál - sokszor szaggat a cucc, mint amikor a géped nem viszi rendesen a divx-et. Ezt más is tapasztalja?

#204 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:36

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 15:57

El tudom képzelni, amint bután nézve nyekegsz, ne félj. :Đ
Te most itt a tökéletes consumert próbálod megformázni?
És vajon magadat akarod annak kiképezni, vagy leplezetlen és egyben szemtelen beépített emberként belőlünk próbálsz azt faragni?
Nem fog menni...

Tudod, én úgy vagyok vele, ha már csinálunk valamit, csináljuk jól - főleg, ha semmibe sem kerül, csak +5 perc agyhasználatba.
Persze vannak nyomatékosabb érvek, mint az észérv.
De kinevetni, akinek ez nem igazán tetszik, az szemtelenség.

Mindkét oldal érvelése érthető.
Ha belegondolunk, hogy még nincs 1 hónapja (!) hogy ez az egész elindult, szerintem nem rossz teljesitmény:
- megrendeltem, 1 héten belül bekötötték
- 15 perc volt a bekötés, pikk-pakk ment
- azt hozza, amit vártam

Egy dolog nem tetszik a PVR funkcióban: ha beállitom a műsorújságban, hogy egy adott műsort rögzitek [ez is elég jó funkció: 1 kattintás és felveszi], akkor ha túllóg a műsor, akkor lemarad az eleje/vége. Ok, erre megoldás a +5 perc ráhagyás az elején/végén. Igenám, de ha 2-3 egymás utáni műsort rögzitenék, akkor átfedésre hivatkozva nem veszi fel a 2 műsort...

De egyébként ez nem csak a mediabox hibája: semmi gond nem lenne, ha pontosan kezdenék a műsort a szolgáltatók. Azt hiszem ez a mai "digitális" világban nem lenne túl nagy elvárás....

Szerkesztette: graffin 2008. 04. 22. 16:37 -kor

Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#205 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:50

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 16:36

Mindkét oldal érvelése érthető.
Ha belegondolunk, hogy még nincs 1 hónapja (!) hogy ez az egész elindult, szerintem nem rossz teljesitmény:
- megrendeltem, 1 héten belül bekötötték
- 15 perc volt a bekötés, pikk-pakk ment
- azt hozza, amit vártam

Erre gondoltam én is, lesz még javítás itt úgy is. :D

#206 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:54

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 17:35

Azért az fura lenne, ha a Cool, Film+ és hasonló nyesedékek megelőznék mondjuk a HírTV-t / ATV-t. (Mindenki válasszon politikai beállítottság szerint.) Mókás lenne, ha száműznénk őket 110 fölé. Szerintem a nézettséget is figyelembe illik venni a tematika mellett.

Ez nem száműzés. Egyszerűen a HírTV a hírcsatornák közé való, és punktum.
ATV is vagy ide, vagy a vegyesfelvágottba.
Épp elég baj, hogy sokan ezeket nézik egész nap (tekintve, hogy - nem is túl magas színvolalú - politika, másrészt ugye köztudottan iszonyúan elfogult, lényegében nem más, mint politikai szócső), de attól még nem lesz belőlük alapvető csatorna. Amúgy nem lennék olyan biztos benne, hogy hasonlóan sokan nézik, mint a fő kereskedelmi adókat.

Amúgy pl. a Coolt is sokan nézik, de ettől még azt sem tenném meg alapvető csatornának.

Idézet

A csatornasorrend kötöttsége szerintem pár nap alatt megszokható

Ilyen alapon bármit meg lehet szokni - pl. a szöget, ami szúr, de nem eléggé, hogy túlszárnyallja a lustaságot.
De mint írtam, én szívesen megszoknám, ha még egy kicsit ésszerűbb lenne.

Idézet

sokkal nagyobb gond (nekem legalábbis), hogy pár napja - mondjuk gyors kameramozgásoknál - sokszor szaggat a cucc, mint amikor a géped nem viszi rendesen a divx-et. Ezt más is tapasztalja?

Én még nem. Talán egyedi vételi probléma. Esetleg ilyesmire gondolsz, hogy fél mp-enként akad egy picit a kép valamilyen (mozi)filmcsatornán?

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 17:03 -kor

#207 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:04

Azért azon el lehetne vitatkozni, hogy melyik "károsabb": a cool és társai vagy a hírtv, atv és társai.

De ha a te logikádat követjük, akkor ezek menjenek a hírcsatornák közé, de a hírcsatornák blokkja előzze be a sport-, doku- és hulladékcsatornákat.

MTV, RTLK, TV2: ennyi az alapcsatorna, a többi innentől már teljesen szubjektív.

#208 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:08

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 18:04

Azért azon el lehetne vitatkozni, hogy melyik "károsabb": a cool és társai vagy a hírtv, atv és társai.

Talán ne kezdjünk itt politikai vitát, oké? (Én semleges vagyok etekintetben, így mindegyik oldal hülyesége idegesít.)
Lényeg, hogy a HírTV legjobb esetben is csak a társadalom felének politikai nézeteivel egyezik, de inkább még kevesebbel. A másik oldallal meg erősen szemben áll.
Ne akarjuk már mindenkire rákényszeríteni. Mert ez már fanatizmus.

#209 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:12

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 17:08

Talán ne kezdjünk itt politikai vitát, oké? (Én semleges vagyok etekintetben, így mindegyik oldal hülyesége idegesít.)
Lényeg, hogy a HírTV legjobb esetben is csak a társadalom felének politikai nézeteivel egyezik, de inkább még kevesebbel. A másik oldallal meg erősen szemben áll.

Félrenézted. Direkt ennek elkerülése miatt írtam mindenhol HírTV-ATV párost. De akkor hagyjuk, éljen a cool, film+ és a többi előrevaló, színvonalkirály. :)

No offence, részemről ennyi.

#210 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:23

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 17:54

...bármit meg lehet szokni - pl. a szöget, ami szúr, de nem eléggé, hogy túlszárnyallja a lustaságot.
...

Tetszik ez a mondás!  :dance: Saját találmány?

#211 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:26

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 18:08

Itt valamit félreértettél! Senki nem kezdett sem Veled, sem mással politikai vitát. Meg a fanatizmus szót sem értem hogy kerül ide.  :think:  De mindegy.

#212 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:41

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 18:23

Tetszik ez a mondás!  :dance: Saját találmány?

Nem ismered az anekdótát a kutyáról és a szögről?
Vendégségben kérdi a vendég:
- Miért nyüszít itt ez a kutya?
- Szúrja a szög.
- Milyen szög?
- Ami a padlóbol kilóg.
- Akkor miért nem megy arrébb?
- Hát, annyira nem szúrja...

Pimpa28: Az ATV talán az ellenpárja, vagy mi? Nem ismerem.
De mindegy, lényeg, hogy a csak az egyik vagy a másik oldal szövegét nyomó, elfogult, ráadásul alacsony színvonalú, féligazságokat súlykoló politizálás igenis káros! Éppen ez hülyíti meg az embereket, és neveli arra, hogy kritika nélkül elfogadják az egyik vagy a másik oldal hülyeségeit, és ne is próbálják összességében nézni a dolgokat, és észrevenni, hogy politikai oldaltól függetlenül mi lenne a jó nekik. Meg lehet nézni a környező országokat, nem csak az ócska acsarkodás megy. Szóval nem kellene ezt még külön elősegíteni. Na persze a pénz beszél, a kutya meg... nyűszíthet.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 17:42 -kor

#213 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:53

Igen, az ATV nevezhető a HírTV ellenpárjának (lásd a majdani földfelszíni digitális csatornakiosztás).

Az általad leírt politikai tévézés lehet káros (bár a megosztottság okát másban is lehet keresni), de szerintem ennél sokkal károsabb az említett hulladékcsatornák dömpingje. (Bármennyire elfogult, inkább veszek Magyar Nemzetet vagy Népszavát, mint Blikket vagy Borsot. De persze különbözőek vagyunk, nincs ezzel gond.)

Ez már nagyon off, szóval részemről e témában tényleg ennyi.

#214 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 18:17

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 18:53

Az általad leírt politikai tévézés lehet káros (bár a megosztottság okát másban is lehet keresni), de szerintem ennél sokkal károsabb az említett hulladékcsatornák dömpingje. (Bármennyire elfogult, inkább veszek Magyar Nemzetet vagy Népszavát, mint Blikket vagy Borsot. De persze különbözőek vagyunk, nincs ezzel gond.)

Szerintem az már oly mindegy, hogy egy csatorna száma 9x (vegyesek, ahová a Cool is tartozna, a filmek helyett), vagy 10x (hírek).

#215 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:07

Néhány napos távollét után végigolvastam az utóbbi pár oldalt, és őszintén nem nagyon értem, min megy az értetlenkedés.

Az első részben egyszer már jól megállapítottuk, hogy a kedvencekben mindenki olyan csatornalistát csinál magának, amilyet akar. Azzal kezdi, ami neki tetszik (akár atv-vel, akár hírtv-vel :) ), és olyan sorrendet berhel, ami minden igényét kielégíti. Ha meg az se tetszik, átsorolja a csatornákat. Akár  naponta.

Hozzáteszem: persze elegáns lenne (talán lesz vmikor) egy olyan beltéri, amiben ez a lehetőség alapjáraton is működik. De egyelőre ez van, s egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nyugodtan vissza lehet adni a cuccot.

Különben megelőzendő a T. Előfizetők körében felmerülő újabb probléma-hegyeket, javaslom a upc-nek, hogy az új alap stb-jük már főzze le a reggeli kávét (nyilván beállítható időpontra).
A magasabb kategória a memózott filmek kezdési időpontja előtt pattogtasson kukoricát (annyit persze, amennyi minden, az Előfizetővel együtt tévéző nézőnek elegendő - a társaság létszáma opcionálisan választható 1 és 4 között, HD boxban 1 és 8 között).
És legyen egy prémium box is, ami meg szintén beállítható időpontban - az Előfizető távollétében - etesse meg a háziállatokat, de legalább öntözze rendszeresen a növényeket. Ez utóbbiért havonta ne 750 forintot, hanem legalább 1200-at szedjenek be a lusta előfizetőktől.

Hjaj. :smoker:

#216 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:23

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:07

Az első részben egyszer már jól megállapítottuk, hogy a kedvencekben mindenki olyan csatornalistát csinál magának, amilyet akar. Azzal kezdi, ami neki tetszik (akár atv-vel, akár hírtv-vel :) ), és olyan sorrendet berhel, ami minden igényét kielégíti. Ha meg az se tetszik, átsorolja a csatornákat. Akár  naponta.

Tehát állítható saját sorrend is a kedvencekben, nem csak az eredeti csatornasorrendben lehet átugrani a nem kedvenceket? És csak le/fel csatornaváltás működik?

#217 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:24

Hogy visszakanyarodjunk. Meg egy kis rosszindulatúság is legyen...
Szóval van egy fórum, ahol házimozis dolgokról lehet olvasni. Azért írok "házimozis" dolgokat, hogy érteni lehessen belőle. Van ott valaki "odavaló hozzáértő" aki Guru-nak nevezi magát. Az ilyen név nekem szúrni szokta a szemem. Két ok miatt. Egyrészről ezt én hivalkodónak tartom, másrészről akkor a tulaj értsen is a dolgokhoz.
A lényeg, hogy egy ottani fórumtárs elégedettlen volt az UPC digitális szolgáltatásával. Az elégedettlennek az volt a problémája, hogy a képarányok LCD-n, Hdmi-vel összekötve nem megfelelőek. A 16:9-es film a panel kb. 1/3-át, felét tölti ki. Vagy nagyon keskenyen a tv közepén van széltől szélig a film, vagy egy fekete keretben van szintén középen 16:9 arányban. Én plazmán ugyanezt tapasztalom, de ha rázoomolok annyira, hogy kitöltse a kép az egész látható felületet, akkor meg a kép szétesett, mosott lesz. A Guru azt javasolta, hogy állítsa be a mediaboxon a Hdmi, vagy komponens kimenetet 16:9-re, meg a tv-n a bemeneten kiválasztani a bemeneti jelet 720p-re, vagy esetleg 1080i-re, ha van neki olyan.
Szerintetek mit kellene beállítani? Mert ennek a "Gurunak" lövése nincs az egészről... :bolond:

#218 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:26

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:07

...
És legyen egy prémium box is, ami meg szintén beállítható időpontban - az Előfizető távollétében - etesse meg a háziállatokat, de legalább öntözze rendszeresen a növényeket.
...

Én ezt választanám.  :up:

#219 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:33

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 14:59

Nem olcsó, de bármilyen kombináció összeállítható ami nekem tetszik, a szemétért nem kell külön fizetni. :)
Szerintem sokkal jobb mint amit az UPC kínál. (sajnos)  :rolleyes:

"Négyet! A sztori így egyszerűbb lesz!"

#220 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:43

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:24

Hogy visszakanyarodjunk. Meg egy kis rosszindulatúság is legyen...
Szóval van egy fórum, ahol házimozis dolgokról lehet olvasni. Azért írok "házimozis" dolgokat, hogy érteni lehessen belőle. Van ott valaki "odavaló hozzáértő" aki Guru-nak nevezi magát. Az ilyen név nekem szúrni szokta a szemem. Két ok miatt. Egyrészről ezt én hivalkodónak tartom, másrészről akkor a tulaj értsen is a dolgokhoz.
A lényeg, hogy egy ottani fórumtárs elégedettlen volt az UPC digitális szolgáltatásával. Az elégedettlennek az volt a problémája, hogy a képarányok LCD-n, Hdmi-vel összekötve nem megfelelőek. A 16:9-es film a panel kb. 1/3-át, felét tölti ki. Vagy nagyon keskenyen a tv közepén van széltől szélig a film, vagy egy fekete keretben van szintén középen 16:9 arányban. Én plazmán ugyanezt tapasztalom, de ha rázoomolok annyira, hogy kitöltse a kép az egész látható felületet, akkor meg a kép szétesett, mosott lesz. A Guru azt javasolta, hogy állítsa be a mediaboxon a Hdmi, vagy komponens kimenetet 16:9-re, meg a tv-n a bemeneten kiválasztani a bemeneti jelet 720p-re, vagy esetleg 1080i-re, ha van neki olyan.
Szerintetek mit kellene beállítani? Mert ennek a "Gurunak" lövése nincs az egészről... :bolond:

Amíg nem anamorf 16:9-ben adnak, hanem letterboxban addig csak zoomolni tudsz... persze hdmi-n keresztül azt sem lehet... egyszerűen nem értem, hogy miért kell 2008-ban letterboxolni, kinek van még olyan 4:3-mas TV-je amin nincs 16:9 funkció?

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.