HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:47

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:43

Amíg nem anamorf 16:9-ben adnak, hanem letterboxban addig csak zoomolni tudsz... persze hdmi-n keresztül azt sem lehet... egyszerűen nem értem, hogy miért kell 2008-ban letterboxolni, kinek van még olyan 4:3-mas TV-je amin nincs 16:9 funkció?

Miért ne lehetne zoomolni hdmi-n? Az én tv-m simán csinálja...

#222 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:52

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:47

Miért ne lehetne zoomolni hdmi-n? Az én tv-m simán csinálja...

Nekem a Philips LCD TV nem engedi, még komponensen sem.

#223 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:55

Április előtt a próbaidőszakban Krinyó barátunkat megkérdeztem, hogy milyen különbség van a Hdmi-s, meg a Scart-os kép között- Ő azt válaszolta, hogy gyakorlatilag semmi. Nos én ma ez megvizsgáltam és másra jutottam.
Hdmi-n élesebb, tisztább a kép, mint Scart-on. Láthatóan. Nem kell keresni a különbséget, azonnal szembe tűnik. Ennek örülök, mert erre vágytam. A képarány viszont bosszant. Ez nem a mediabox hiányossága, a Hdmi-n történő képátvitel ezt teszi lehetővé. Scart-on keresztül viszont a képarányok rendben vannak. Ebben a tekintetben a Scart szimpibb lenne, de az a kép ugyanannyira nem jó, mint a zoom-olt Hdmi-n. Így maradok a Hdmi-nél.
(Hd-t nem tudok még nézni, nálunk csak nyáron lesz.  :down: )

#224 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 22:37

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:07

Az első részben egyszer már jól megállapítottuk, hogy a kedvencekben mindenki olyan csatornalistát csinál magának, amilyet akar. Azzal kezdi, ami neki tetszik (akár atv-vel, akár hírtv-vel :) ), és olyan sorrendet berhel, ami minden igényét kielégíti. Ha meg az se tetszik, átsorolja a csatornákat. Akár  naponta.

Nem tudom, ezt ki "állapította meg", de a megfigyelőképességnek nem volt teljében, ugyanis nem lehet állítani a sorrendet. :omg:

Idézet

Különben megelőzendő a T. Előfizetők körében felmerülő újabb probléma-hegyeket, javaslom a upc-nek, hogy az új alap stb-jük már főzze le a reggeli kávét (nyilván beállítható időpontra).
A magasabb kategória a memózott filmek kezdési időpontja előtt pattogtasson kukoricát (annyit persze, amennyi minden, az Előfizetővel együtt tévéző nézőnek elegendő - a társaság létszáma opcionálisan választható 1 és 4 között, HD boxban 1 és 8 között).
És legyen egy prémium box is, ami meg szintén beállítható időpontban - az Előfizető távollétében - etesse meg a háziállatokat, de legalább öntözze rendszeresen a növényeket. Ez utóbbiért havonta ne 750 forintot, hanem legalább 1200-at szedjenek be a lusta előfizetőktől.

Kösz, de elég lesz, ha simán át lehet majd állítani a sorrendet. :rolleyes:
(Miközben a Kedvencek fícsör megmarad.)

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 22:59 -kor

#225 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 22:49

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:24

A Guru azt javasolta, hogy állítsa be a mediaboxon a Hdmi, vagy komponens kimenetet 16:9-re, meg a tv-n a bemeneten kiválasztani a bemeneti jelet 720p-re, vagy esetleg 1080i-re, ha van neki olyan.
Szerintetek mit kellene beállítani? Mert ennek a "Gurunak" lövése nincs az egészről... :bolond:

Végigpróbálgattad már, amit ajánlott? Nem könnyű látatlanban tanácsokat osztogatni. (Megjegyzem, néha tényleg túlzás neki az a név. :) )
A médiabox beállításaiban (menü->Beállítások->TV-beállítások) kellene próbálkozni ezekkel:
- Képernyő formátum:  4:3/16:9/Letterbox (Scarton nem csinál nálam semmit, HDMI-n talán igen)
- HDMI felbontás:  720p/1080i/Auto

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 22:55

Április előtt a próbaidőszakban Krinyó barátunkat megkérdeztem, hogy milyen különbség van a Hdmi-s, meg a Scart-os kép között- Ő azt válaszolta, hogy gyakorlatilag semmi. Nos én ma ez megvizsgáltam és másra jutottam.
Hdmi-n élesebb, tisztább a kép, mint Scart-on. Láthatóan. Nem kell keresni a különbséget, azonnal szembe tűnik. Ennek örülök, mert erre vágytam. A képarány viszont bosszant. Ez nem a mediabox hiányossága, a Hdmi-n történő képátvitel ezt teszi lehetővé. Scart-on keresztül viszont a képarányok rendben vannak. Ebben a tekintetben a Scart szimpibb lenne, de az a kép ugyanannyira nem jó, mint a zoom-olt Hdmi-n. Így maradok a Hdmi-nél.
(Hd-t nem tudok még nézni, nálunk csak nyáron lesz.  :down: )

No és azért RGB-re van állítva a Scart? Ugyanis az át tud vinni kompozit/s-video/RGB/komponens (YUV) jeleket is...
Fenti lapon Képminőség:  Általános/Magas (RGB). SD-ben nem kellene annyival jobbnak lennie a HDMI-nek.
Amúgy ez nem a HDMI hibája, hanem valószínű a boxé (talán fw frissítés javít rajta, mármint értelmesebben méretezi át az SD képet HD-ra), vagy esetleg a tévéé.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 22. 22:55 -kor

#226 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 05:58

Természetesen végigpróbáltam már mindent. Hdmi-t a kezdetekkor, Scart-ot tegnap. (Philips HD Dvr-ről van szó.)
1. Hdmi-n a kimeneti képarányt ezen a készüléken nem lehet állítani. (PS3-on igen.)
2. Nekem Scart-on a képarány igazítás működik, RGB-re van állítva. (Pana 42PV60-as Tv.)
3. Hdmi 1080i-n van, ha auto van bekapcsolva, akkor 576p-n van.
4. Komponens kimenet nincs a Philips-en.

#227 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 06:03

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 23:37

Nem tudom, ezt ki "állapította meg", de a megfigyelőképességnek nem volt teljében, ugyanis nem lehet állítani a sorrendet. :omg:

Nekem a változtatható csatornalista azt jelenti, hogy a minden program helyhez hozzárendelek egy csatornát és azt egy (esetleg két) gombnyomásra elérem. Tehát ha úgy gondolom, akkor az 1. gomb RTL, 2. gomb Viasat, 18-as gomb MGM stb.

#228 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 08:42

Idézet

Április előtt a próbaidőszakban Krinyó barátunkat megkérdeztem, hogy milyen különbség van a Hdmi-s, meg a Scart-os kép között- Ő azt válaszolta, hogy gyakorlatilag semmi.

Ezt idezd mar be please, hol irtam en ilyet. :) Scarton ki sem probaltam a cuccost, ugyhogy tolem biztosan nem hallottal ilyet.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#229 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 08:43

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 7:03

Nekem a változtatható csatornalista azt jelenti, hogy a minden program helyhez hozzárendelek egy csatornát és azt egy (esetleg két) gombnyomásra elérem. Tehát ha úgy gondolom, akkor az 1. gomb RTL, 2. gomb Viasat, 18-as gomb MGM stb.

Csinalhatsz kedvenc listan, azutan a par csati kozott konnyen tudsz scrollozni oldalra...

#230 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 09:00

Mi a különbség a saját memo, meg a felvétel memo közt? A felvétel-t értem, de a másik mi lenne? (amikor a műsorújságban csak ok-t nyomok nem felvételt)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#231 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 09:14

Azzal figyelmeztetest kapsz, ha eppen masik csatornat nezel, hogy kezdodik mindjart a musor. :)

#232 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 09:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 10:14

Azzal figyelmeztetest kapsz, ha eppen masik csatornat nezel, hogy kezdodik mindjart a musor. :)

Es ha nem nyomsz back-et, akkor at is kapcsol.

#233 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 09:55

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 10:00

Mi a különbség a saját memo, meg a felvétel memo közt? A felvétel-t értem, de a másik mi lenne? (amikor a műsorújságban csak ok-t nyomok nem felvételt)

Én megpróbáltam a "Saját memo"-val felvenni - de nem csinált semmit.
Pedig beállítottam az időt rendesen - meg is jelent a rögzítendő műsorok között a listában, ennek ellenére nem vette fel. Szerencsére csak próba felvétel lett volna,így nem veszett kárba semmi.

A "Felvétel memo" az műkszik rendesen.

#234 Felhasználó inaktív   galedki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 10:06

és izé, a thomson dci62upc nevezetű szerkezeten jó valamire az usb csati? lehet, láma kérdés... kéretik kimélni! :D

#235 Felhasználó inaktív   galedki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 10:12

saját memo beállit először, az vesz fel (amolyan időzitett felvételnek felel meg, asszem). simán müxik. dátum, időpont, csatorna amiket be kell állitani és leokézni.
utána a felvett műsor is itt látszik valahol... a 11 éves fiam kezeli a felvételt gond nélkül. a műsorújságból is lehet felvenni, véletlenül sikerült is. :)

#236 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 11:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 10:14

Hoppá, akkor ez akár még használható is :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#237 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 12:11

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 11:58

Hoppá, akkor ez akár még használható is :)

illetve a musor szerint kezdodik az adott adas. ez sajnos jopar adonal koszonoviszonyban sincs a valosaggal.

#238 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 12:52

Na tessék, ahelyett, hogy az ATV és a HírTV felköltözött volna (vegyes/hírek), még az EchoTV is leköltözött az alapcsatornák közé. :omg:
(Ráadásul a UPC+ a 10-esre került, így nem igazán fog később sem kerek számnál kezdődni a filmek csoportja.)

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 6:58

Természetesen végigpróbáltam már mindent. Hdmi-t a kezdetekkor, Scart-ot tegnap. (Philips HD Dvr-ről van szó.)
1. Hdmi-n a kimeneti képarányt ezen a készüléken nem lehet állítani. (PS3-on igen.)
2. Nekem Scart-on a képarány igazítás működik, RGB-re van állítva. (Pana 42PV60-as Tv.)
3. Hdmi 1080i-n van, ha auto van bekapcsolva, akkor 576p-n van.
4. Komponens kimenet nincs a Philips-en.

Nálam is a HD-s Philips van, csak a DVR nélküli.
1. Úgy érted, hiába állítod át a box beállításaiban a "Képernyő formátum"-ot, HDMI esetén nem változik semmi?
2. A Letterbox is csinál külön valamit, vagy csak a 4:3 és a 16:9?
A tévén nincs külön képarány állítás (zoomtól függetlenül), illetve hogy automatikusan ismerje fel vagy manuálisan?

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 7:03

Nálam is ezt jelenti, de ezt miért írod?

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 23. 12:55 -kor

#239 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 14:30

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 21:43

Amíg nem anamorf 16:9-ben adnak, hanem letterboxban addig csak zoomolni tudsz... persze hdmi-n keresztül azt sem lehet... egyszerűen nem értem, hogy miért kell 2008-ban letterboxolni, kinek van még olyan 4:3-mas TV-je amin nincs 16:9 funkció?

es ne feledjuk, lehetnem anamorfban adni, es a doboz SD kimenetere lehetne egy opcio hogy 4:# vagy 16:9 TVn nezed pont ugy mint a DVDk eseten. bar szerintem errol legkevezbe az UPC tehet, sokkal inkabb a programozok. van annak egy ba'ja, hogy magayrorszagon a digit atallas soran beturol beture ugyanazon szarvashibakat es okorsegeket kovetik el, mint az USA-ban. Csak az USA-ban mindez 1997-1998 tajan tortent :) hiaba, teves az a velekedes, hogy az emberiseg tanul a sajat hibaibol..  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#240 Felhasználó inaktív   nnunuke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:05

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 20:04

Van. És nem is vészes az ára.
http://www.blackmagi...ucts/intensity/

Magyarországon lehet valahol venni ilyet?

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.