HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#3221 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 25. 21:30

Azt nem lehet megbocsájtani, mert a jó kis egyetemi meccsek kiesnek!
Nem is beszélve a MLB meccsekről. :angry:

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2010. 04. 25. 21:33

Remélem az NHL meg az NFL úgy jön majd. Akkor meg fogom bocsájtani az ESPN America kivételét.

#3222 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 26. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: zebulon66 - Dátum: 2010. 04. 24. 15:50

Bp. központ. 634 Mhz 6900, 256QAM

hehe, ez vicces :) hidden feature :) nalam is megtalalta igy, de a 11 csatornabol a legtobbre azt mondja hogy invalid service, egyhez hianyolja a ci-modult (gondolom chipkartya lenne) a masik 3 ami mukodik az az m2, atv, ezek 576i felbontasban, es az emlitett tesztcsatorna 1080i-ben :)

#3223 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 17:17

nálam eltűnt :>

#3224 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 17:55

kivancsisagbol ujrascanneltem az osszes csatornat a tv-n (LG LH3000) es megtalalta az osszes digitalis csatornat, sot tobbet is (123at). A radiok szolnak is. Ez azt jelenti, hogy ha szereznek egy pcmcia modult es beledugnam a kartyamat, tudnek digitalis tv-zni box nelkul? Eleg hulye megoldasnak tartom, hogy raeroltetik az emberekre ezt a boxot, akkor is ha nincs szukseguk ra, egyedul a rogzites az elonye, cserebe bazi hangos, meg bugos. Inkabb ne rogzitsen semmi, ha 50% esely van arra, hogy azt fogja felvenni amit en akarok...

#3225 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 27. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2010. 04. 27. 17:17

Az UPC-sok is nézik ám a fórumot!
Csak azt nem értem, hogy az ilyen jellegű infókat miért nem jutatják el a júzereknek.

#3226 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2010. 04. 27. 17:55

kivancsisagbol ujrascanneltem az osszes csatornat a tv-n (LG LH3000) es megtalalta az osszes digitalis csatornat, sot tobbet is (123at). A radiok szolnak is. Ez azt jelenti, hogy ha szereznek egy pcmcia modult es beledugnam a kartyamat, tudnek digitalis tv-zni box nelkul? Eleg hulye megoldasnak tartom, hogy raeroltetik az emberekre ezt a boxot, akkor is ha nincs szukseguk ra, egyedul a rogzites az elonye, cserebe bazi hangos, meg bugos. Inkabb ne rogzitsen semmi, ha 50% esely van arra, hogy azt fogja felvenni amit en akarok...

Ezt felejtsd el. A kártya párosítva van a boksz-szal. A három közszolgálati rádión kívül minden csatornát kódolva adnak.

#3227 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: zebulon66 - Dátum: 2010. 04. 27. 18:21

Az UPC-sok is nézik ám a fórumot!
Csak azt nem értem, hogy az ilyen jellegű infókat miért nem jutatják el a júzereknek.

Ha már biztos, hogy belenéznek a fórumba, hátha válaszolnak az alábbi kérdésemre.
A konkurenciánál jelentős fejlesztéseket vezetnek be:
http://dtvnews.hu/co...-nyt-ad-az-iptv
A UPC fapados médiabokszára várható-e a közeljövőben ez irányban valami fejlesztés?

#3228 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 27. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2010. 04. 27. 17:17

Amúgy meg tesztelni kell!
A tesztcsatornákat nem tüntették el, hanem visszatették a régi frekvenciára (az is igaz most már lelakatolva).

#3229 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2009. 11. 17. 09:26

veszel, kiprobalod? Mert ha muxik akkor lehet hogy lesz egy elado HDFury2-om meg egy HD-PVR-em... :)

Nos, hát akkor már adhatod is el a HDFury2-t meg a HD-PVR-t! :D
Mert fejlemények vannak.

Végre lett Asus Rampage II Extreme + Core i7 920 + 3GB DDR3-1600 kombóm! :)
Így hát be is szereltem az Avermedia AVerTV CaptureHD-met, és neki is láttam a komolyabb kísérletezésnek.

Amennyi időt eddig elszarakodtam vele, ahhoz képest nem is hittem volna, hogy végül ilyen egyszerű lesz a megoldás.
A megoldáshoz az AVS Forum ezen topicja vezetett el, köszönet nekik érte!

Tehát mint ismeretes, ez a HDMI bemenet kártya tud HDCP-t dekódolni, de felvenni nem engedi a HDCP-s anyagot.
Hála égnek, ahogy azt sejtettem, elérhető a kártya és a bemenete DirectShow eszközként, ez teszi lehetővé a megoldást.

Leegyszerűsítve a lényeg: AVer MediaCenter progi elindít, nem nyúlni hozzá csak minimizálni, aztán előkapni egy DirectShow-képes progit, megadni neki eszköznek az "AverMedia BDA Analog Capture Secondary" nevű eszközt, a tulajdonságaiban beállítani inputnak az "SVideo In" -t (ilyen néven van a HDMI bemenet, a Composite az meg a komponens bemenet), s voilá: HDCP-s anyag képe látható/felvehető. :)

Ha a háttérben nem fut az AVer MediaCenter, akkor a többi művelet mit sem ér, nem fog képet adni az "AverMedia BDA Analog Capture Secondary".

Picit mégkonkrétabban vegyük sorra a progikat, amivel "ügyeskedtem":

GraphEdit: (bár én a MONOGRAM féle GraphStudio-t használtam, de gondolom a sima GraphEdit-ben is ugyanígy menne)
1) Insert Filter:
Kategória: WDM Streaming Crossbar Devices
"AverMedia BDA Analog Xbar Secondary" -> insert.
2) Insert Filter:
Kategória: WDM Streaming Capture Devices (lehetne a Video Capture Sources kategóriában lévő is, de az nem WDM)
"AverMedia BDA Analog Capture Secondary" -> insert.
3) Az "AverMedia BDA Analog Xbar Secondary" Video Decoder Out-ját rányilazzuk a "AverMedia BDA Analog Capture Secondary" Analog Video In -jére
4) Az "AverMedia BDA Analog Xbar Secondary" Audio Decoder Out-ját rányilazzuk a "AverMedia BDA Analog Capture Secondary" Analog Audioinput -jára
5) Jobb katt az Xbar-ra, properties. Itt, az Xbar tulajdonságai között tudjuk az inputot SVideo-ra állítani. (mint mondtam, ez a HDMI bemenet)
6) Ha most csak nézni és hallani akarjuk, akkor egy Video Renderer -t is insert-áljunk, meg egy Audio renderer-t is, és a "AverMedia BDA Analog Capture Secondary" Capture és Audio -it rányilazzuk a két renderer-re. Ha viszont fel akarjuk venni a cuccot, akkor szépen insert-álunk egy tömörítőt a Video Compressors kategóriából, meg ha a hangot is mindjárt tömörgetni akarjuk akkor egy Audio Compressor is kell. Majd egy AVI Mux filtert insert-álunk a DirectShow kategóriából, rányilazzuk a tömörítők kimeneteit az AVI Mux bemeneteire, insert-álunk egy File Writer-t, arra rányilazzuk az AVI Mux kimenetét, majd lejátszás gomb, és már megy is ki AVI-ba az anyag. :)
(Az így szerzett anyag LossLess, közvetlenül a HDMI-ből kapott digitális anyag bitre pontosan, a kép is, és a hang is)
Van azonban néhány apró probléma ezzel.
a) Nem tudunk felbontást állítani, magától pedig a 720x576-ot választja. Azaz így HD felvétel kilőve.
b) Amíg írja a file-ba a cuccost, nem látunk és nem hallunk az anyagból semmit. Ezen annyit lehet segíteni, hogy egy Video Renderer-t insert-álunk, és rákötjük a Preview-t, és ekkor legalább látni lehet.

DScaler:
Sources/AverMedia BDA Analog Capture Secondary (DShow) És már nézhetjük is a HDMI-t DScaler-ben.
Sajnos a HD-t felejtsük el, a DScaler nem képes rá. Szerintem.
Ugyanis amit próbáltam:
DShow/Filter properties.
Itt az Xbar-on lehet beállítani az input-ot SVideo In-re.
Felbontást pedig elvileg úgy tudnánk váltani, hogy az AverMedia BDA Analog Capture Secondary-t lenyitjuk, benne a Capture-re katt, jobboldalt pedig az Output Size -t kell átállítani. Pld 1920x1080-ra. Csak sajnos erre egy szép hibaüzenet fogad minket (ez az üzi a DScaler-é, s nem a driver nyűgje), hogy nem támogatott.
Egy másik helyet is láttam felbontás állításhoz:
DShow/Settings, az előjövő ablakban meg Resolution. Csak ahogy látható, a listában nincsen 720x576-nál nagyobb. Persze mellette be lehet írni számokat, ha oda beírom, hogy pld 1920x1080, majd le-OK-ézom, akkor szépen BSOD. :)
De legalább az 576p megy a DScaler-rel. :)
Ja meg a felvétel. (Actions/Recording)
Igaz, a hangot itt nem lehet LossLess-be felvenni, mert csak konkrét hangeszközt lehet neki megadni hangforrásnak, nem lehet beállítani, hogy az AverMedia BDA Analog Capture Secondary -nak az Audio nevű kimenete legyen a hangforrás. (ekkor lenne LossLess a hang)
Ja, érdekes, hogy hang az DScaler-rel hol van, hol nincs. Elég találomszerű. Egyébként attól függ, hogy a DShow menüben az Audio input -ban az elsőn vagy a másodikon van a pipa. Ha a másodikon, akkor van hang. Persze hiába próbáljuk átállítani, nem veszi be, hiába kattogunk rá. Ahogy a DShow/Video Input-ban is hiába próbálunk bemenetet állítani, nem engedi. :)

VLC: Sajnos ezzel meg az a baj, hogy hiába adom meg neki az AverMedia BDA Analog Capture Secondary-t, a beállításoknál nem lehet beállítani, hogy a bemenet SVideo legyen, mivel az Xbar beállításait nem lehet előhívni. Felbontást szintén nem lehet állítani. VLC-vel nem sikerült használható képet(+hangot) előcsalnom.

VirtualDub 1.9.8:
Nekem eddig ez a favorit, ezzel tök jól kezelhető a felvétel szinte minden aspektusa.
1) File/Capture AVI
2) Device menüben kiválasztjuk az AverMedia BDA Analog Capture Secondary (DirectShow)-t. Itt most képnek először nekem valami összezagyvált szart mutat, és mintha kifagyott volna, az egérre látszólag nem reagál. Ez azért van, mert valamiért szar Overlay-t használ a virtualdub. Megoldás: ALT-V, erre előjön a Video menü, billentyűzettel válasszuk a Preview-t, és szépen átáll Preview-ra Overlay-ről, és máris visszakapjuk az egeret is, és a kép is jó lesz.
3) Video/Video source/Video SVideo, s már jön is a HDMI képe. (ugyanezt eredményezi a Video/Crossbar -ban való állítás is)
4) Felbontás beállítása: Video/Capture pin... Ha HD csatit nézünk, 1080-t válasszunk. (már ha 1080-ban jön éppen) FPS-t egyedül a 720x576-ra állítás után(újból elő kell hívni ezt az ablakot OKzás után) tudunk állítani, érdemes felvenni 50FPS-re, ha már annyiban adja ki magából a Mediabox.
1080-nál csak 25 FPS lehet, át se lehet írni az értéket, 720-nál meg csak 50FPS lehet, ekkor se lehet átírni.
Ja, egyébként ha tudni akarjuk éppen mi jön a HDMI-n, akkor: Video/Capture filter... Az előjövő ablakban a Lines Detected az árulkodó. (576p az a 625 sor, az 1080 az meg 1120 asszem)
5) Audio/0 Capture device -n legyen a pötty, hogy LossLess-ben vegye fel a hangot (ne pedig pld a hangkártya wave kimenetéről újrafelvéve), már ha akarunk hangot is egyáltalán felvenni. Ha menet közben hallani is akarjuk, akkor Audio/Enable audio playback. Szerencsére a DScaler-rel ellentétben itt tudunk audio input-ot állítani, ha esetleg nem lenne hang, mert nem a második audio inputra lenne állítva: Audio/Audio source -ban a második Audio Line -t válasszuk.
Aztán a szokásos módon választunk Video és Audio tömörítést (Video/Compression, Audio/Compression), majd File/Set Capture File, megadjuk hova milyen néven vegye fel, és már mehet is a felvétel F6-ra. (Capture/Capture Video)
Felvételkor szerintem az Audio-t nem érdemes tömöríteni, hanem majd a felvett anyag vágása és véglegessé tömörítése során.
Aztán a felvétellel kapcsolatos egyes beállításokon még nagyon sokat lehet játszadozni, kísérletezni, Pld a Capture/Timing -ben az időzítések, kép/hang szinkronitás meg egyebek miatt, és persze az egyik legnagyobb kérdés, h milyen videotömörítőt válasszunk felvételhez.
1080 25FPS (interlace-es, 50 félkép/s) felvételéhez próbáltam pld a Huffyuv-ot, h LossLess vegyem fel a cuccost. Megy a dolog, nagyjából framedrop nélkül. (1.9.8-as virtualdub-ban valahogy picit érdekesen kezeli a framedrop-ot, Frames inserted-ként jelenik meg ugyanis)
Próbáltam még x264-et, LossLess-re állítva. Na ez szépen dobálja el a képkockákat még akkor is, ha 8 szálasra állítom, pedig a Core i7 920-asom 3.8 Ghz-re fel van húzva, így jelenleg simán veri még a Core i7 965 -öst is, de még ez is kevés neki. Szerencsére sok beállítása van az x264vfw codec-nek, az "Analysis & Encoding" füljében a "Subpixel ME refinement" -t "0 Fullpel"-re állítva(továbbra is LossLess beállításon) már elbírja a procim az 1080 felvételét nagyjából framedrop nélkül. (továbbra is 8 szálasra van állítva a harmadik fülben)
Ez a "nagyjából framedrop nélkül" kifejezést nem először használom, azt értem alatta, hogy alapjában véve nem dobálja a frame-eket, csak néha egyet-egyet, amit szerintem meg lehet szüntetni ha a háttérben pld kikapcsoljuk a torrentezést :) meg semmi más progi nem fut ezen meg a Mediacenteren kívül, valamint jó gyors a winyó amire rögzítjük a cuccot, és defragmentált is, és a virtualdub prioritását a feladatkezelőben felvesszük High-ra.
Az x264 LossLess profiljával egyébként jobb tömörítettség mellett vehetünk fel, mint a Huffyuv-val.

Windows Media Encoder: Sajnos evvel sehogy sem sikerült képet és hangot kicsalnom a cuccból, annak ellenére, hogy az említett AVS fórumon ezt favorizálják, és erre íródott az ottani leírás is, pedig pontosan követtem az ott leírtakat, s mégsem ad képet.

Csináltam egy 1080p50FPS mintavideót VirtualDub-bal, az Eurosport HD -ról:
Miután Huffyuv-val rögzítettem az 1080i-25FPS (50 félkép/s) -t, VirtualDub-ban megnyitva a felvett AVI-t, Video/Filter. Add: deinterlace. Deinterlace mode: Interpolate using Yadif algorithm, Field order: Double frame rate, top field first. Azaz úgy deinterlace-eltetem a Virtualdub-bal, hogy 50FPS lesz belőle.
Compression: x264vfw, "Analysis & Encoding" füljében a "Subpixel ME refinement" -t vissza "7 RD on all"-ra.
Beállítottam 20Mbps-ra, az audio-t pedig Lame-mp3-mal külön kódoltam a legjobb VBR beállítások mellett.
EREDMÉNY
Aztán csináltam egy jobb kódolást is ugyanebből a felvételből, Quantizer based-re állítva az x264-et, 14-es Quantizerrel, így 43Mbps-es lett.
EREDMÉNY

Nézegettem pld a 300 nevű film 30 gigás VC-1-gyel tömörgetett 1080p-23.976FPS gyári(blu-ray) videóját, megállapítottam, hogy úgy 25 Mbps a bitrátája, ezért ha kb ezzel azonos minőséget akarok 50FPS-sel, akkor az ugye ennek kétszerese, ezért csináltam az előző 14-es Quantizeres mintát. (bitrátának nem lehet 20Mbps-nél nagyobbat megadni az x264vfw-nek)

Nos tehát így lehet szépen megoldani, hogy a Mediabox képét LossLess kinyerjük.

Már csak egy rendes néző progi kéne, amivel nézni lehet a műsort, mert ez a Mediacenter amit az Avermedia adott a kártyához, egy fos. Nem lehet még színezettséget, fehéret, kontrasztot se állítani, duplakattra nem ugrik full screen-re, elég picit mozdítani az egeret, és máris bejön fent és lent az a hülye fehér sáv, szal nekem nagyon nem tetszik.

Arra is gondoltam, hogy ezek után már akár én magam is simán csinálhatnék egy DScaler szerű progit, amivel szépen, s kényelmesen lehet nézni is meg felvenni is, videót is, vagy akár külön hangot is, (ez nekem nagyon kell a szinkronok miatt) LossLess-be is, csak hát elég sok munka egy ilyen DirectShow progi megépítése.

Amúgy várom a kommenteket a fenti tapasztalatokkal kapcsolatban. :)

#3230 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 04. 29. 20:32

Nos, hát akkor már adhatod is el a HDFury2-t meg a HD-PVR-t! :D
Mert fejlemények vannak.

Na, gratula! :up: Vegigolvasva a leirtakat, megnezve a felveteleket azt hiszem nalam marad meg egy darabig a fury+pvr kombo... :) Annyival nem szebb az eredmeny mint amennyivel tobb kuzdelem van vele (ne feledjuk a hdpvr hardveres h264-es tomoritest hasznal). Nalam alig van prociterheles es es a vinyora se annyira kenyes. De jo vashoz az aver kartya lenyegesen gazdasagosabb megoldas mint az enyem. Koszonet a reszletes leirasert, beszamoloert!

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3231 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 04. 29. 20:15

Na, gratula! :up: Vegigolvasva a leirtakat, megnezve a felveteleket azt hiszem nalam marad meg egy darabig a fury+pvr kombo... :) Annyival nem szebb az eredmeny mint amennyivel tobb kuzdelem van vele (ne feledjuk a hdpvr hardveres h264-es tomoritest hasznal). Nalam alig van prociterheles es es a vinyora se annyira kenyes. De jo vashoz az aver kartya lenyegesen gazdasagosabb megoldas mint az enyem. Koszonet a reszletes leirasert, beszamoloert!

Samott

De hát akkor miért mondtad, hogy ha műxik, akkor eladod a cuccod?
Küzdelem? De hát nem olyan borzasztó ez...
Ha egyszer megvannak a jó beállítások, akkor onnantól a felvétel csak néhány kattintás minden alkalommal.
A proci terhelés meg miért zavar? Amúgy Huffyuv-val pld minimálisra lehet venni a prociterhelést is. :)

#3232 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 23:48

Ez a HDMI capture miért is jó? Egy linux műholdas box olcso.tv kártyával .ts-t vesz fel, amit aztán FTP-n kihúzol a box merevlemezéről, és még a felvétel sem emészt fel csillió GB-ot. Sztem egyszerűbb...

#3233 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2010. 04. 29. 23:48

Ez a HDMI capture miért is jó? Egy linux műholdas box olcso.tv kártyával .ts-t vesz fel, amit aztán FTP-n kihúzol a box merevlemezéről, és még a felvétel sem emészt fel csillió GB-ot. Sztem egyszerűbb...

Mert végre meg lehet szerezni eredeti minőségben a UPC digitális kábeltv műsorait is.
Nameg, nem mindenkinek van lehetősége parabolát felrakni, és a UPC meg már adva van.
És sajna az olcso.tv -n nincs AXN Scifi, AXN Crime, meg pld EchoTV.

Ettől függetlenül érdekelne ez a linux műholdas box, hol olvashatok erről bővebben? Meg te ezt kipróbáltad, hogy az olcso.tv kártyáját csak beledugod egy ilyen alternatív box-ba, és csokolom, megy is minden? Ha jól értem, ethernet kimeneten keresztül szeded ki belőle a felvett anyagot...

Szerkesztette: Fenyő 2010. 04. 30. 00:10 -kor

#3234 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 04. 30. 01:08

Ettől függetlenül érdekelne ez a linux műholdas box, hol olvashatok erről bővebben? Meg te ezt kipróbáltad, hogy az olcso.tv kártyáját csak beledugod egy ilyen alternatív box-ba, és csokolom, megy is minden? Ha jól értem, ethernet kimeneten keresztül szeded ki belőle a felvett anyagot...

A linux STB-knél sosem úgy megy, hogy "beledugod és kész", hanem valamilyen kártyaszerver+kliens kombinációt kell használni. Ezek beállításához kell némi szakértelem, de fórumokon ezt le szokták írni.

Személyes tapasztalatom alapján a Coolstream HD1 és a Dreambox HD-s modelljeire mondom azt, hogy megbízhatóan működnek és jól is vesznek fel. Az AZBox HD-vel folyamatos fennakadások (csatornalista, felvétel) vannak és a menürendszer is iszonyúan lassú.

A Coolstream és a DM500HD-n csak eSATA van, ezért a külső merevlemezhez külön tápegység kell (mondjuk én "begányoltam" a HDD-t a Coolstreamembe, de ezt nem tanácsolom, mert ez a garancia elvesztésével jár -- elvileg az új Coolstream sorozatban már lesz 2.5" beépítőhely). A DM800HD-be tehető notebook HDD, de ez megfelelő hűtés hiányában szeret tűzforróra melegedni és így az élettartalma megrövidül, illetve tönkremegy. A DM8000HD-vel nincs ilyen probléma, azonban a készülék egy kicsit sokba kerül.

A fentieknél persze léteznek olcsóbb megoldások is, de ott általában USB-re megy a felvétel és nem .ts formátumban, ami gondot jelenthet a PC-n történő feldolgozással.

#3235 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 04. 29. 22:52

De hát akkor miért mondtad, hogy ha műxik, akkor eladod a cuccod?
Küzdelem? De hát nem olyan borzasztó ez...
Ha egyszer megvannak a jó beállítások, akkor onnantól a felvétel csak néhány kattintás minden alkalommal.
A proci terhelés meg miért zavar? Amúgy Huffyuv-val pld minimálisra lehet venni a prociterhelést is. :)

Szvsz mast ertunk muxik alatt... :) Nekem amit leirtal nagyon macerasnak hangzik, sokkal-sokkal erzekenyebb a rendszerre, es mint mar irtam nem latok lenyeges kulonbseget a ket megoldas eredmenye kozt. Meg aztan valljuk be, sok rogziteni valo HD anyag sincs.

Mondjuk en a 576p-vel meg mindig nem vagyok kibekulve, egyszeruen nem ertem mi ertelme van a dobozban deinterlacelni a kepet.

Takeshi: muholdas mindenkeppen tisztabb megoldas, megvarom a tapasztalatokat a upc digital uj dolgaival (uj muhold, hd csomagok) es ha marad a Cryptoworks a HD csomagon is, lehet hogy valtok. Persze a legtisztabb a upckabel lenne upc kartyaval de hozzarendelt doboz nelkul. Kabelen azert tobb savszel jut a csatikra gondolom.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3236 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 04. 30. 14:29

Szvsz mast ertunk muxik alatt... :) Nekem amit leirtal nagyon macerasnak hangzik, sokkal-sokkal erzekenyebb a rendszerre, es mint mar irtam nem latok lenyeges kulonbseget a ket megoldas eredmenye kozt. Meg aztan valljuk be, sok rogziteni valo HD anyag sincs.

A te hardveres kódolód milyen bitrátával és beállításokkal kódol?

Mondjuk en a 576p-vel meg mindig nem vagyok kibekulve, egyszeruen nem ertem mi ertelme van a dobozban deinterlacelni a kepet.

Najah. Vagy legalább lenne opció a kikapcsolására.
Apropo. Nem írtál/telefonáltál/személyesen-intézkedtél ezügyben a UPC-nél?
Elvégre is távolról tudják manage-elni a box software-ét, így jött létre az is, hogy egyáltalán képes legyen ez a vacak 576 sorként kiadni magából az 576 soros anyagot. (előtte csak 720p vagy 1080i volt, nem volt "auto")
Hátha megcsinálják az 576i kimenetet ha sokat baszogatjuk őket érte...

Takeshi: muholdas mindenkeppen tisztabb megoldas, megvarom a tapasztalatokat a upc digital uj dolgaival (uj muhold, hd csomagok) es ha marad a Cryptoworks a HD csomagon is, lehet hogy valtok. Persze a legtisztabb a upckabel lenne upc kartyaval de hozzarendelt doboz nelkul. Kabelen azert tobb savszel jut a csatikra gondolom.

Na ez a másik, amit nem értek. Hogy mi a jó francért kellett összerendelni a kártyát a médiaboxszal?!? Hogy mindenáron kicsesszenek velünk?
UPC Direct-nél is így van? Össze van rendelve?

#3237 Felhasználó inaktív   szmmate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 04. 30. 16:35

Na ez a másik, amit nem értek. Hogy mi a jó francért kellett összerendelni a kártyát a médiaboxszal?!? Hogy mindenáron kicsesszenek velünk?
UPC Direct-nél is így van? Össze van rendelve?

A Nagrás kártyák vannak összerendelve, a CW-sek nem. De egyébként lehet külön csak kártyát is kérni.

#3238 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: szmmate - Dátum: 2010. 05. 01. 08:52

A Nagrás kártyák vannak összerendelve, a CW-sek nem. De egyébként lehet külön csak kártyát is kérni.

Hm. Külön kártyát? Mármint a kábeltv-snél? Mert akkor annak nincs értelme...

Azt nem tudja valaki, hogy milyen codec-kel tömörgetve jutnak el a képek és a hangok a médiaboxig?
Azt tudom, hogy a HD csatornáknál AC3 5.1 szokott lenni. De a sima stereo csatiknál mit használnak?

#3239 Felhasználó inaktív   szmmate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 01. 12:46

Hm. Külön kártyát? Mármint a kábeltv-snél? Mert akkor annak nincs értelme...

Azt nem tudja valaki, hogy milyen codec-kel tömörgetve jutnak el a képek és a hangok a médiaboxig?
Azt tudom, hogy a HD csatornáknál AC3 5.1 szokott lenni. De a sima stereo csatiknál mit használnak?

Fenyő kérdezte, hogy a Directnél is össze van-e rendelve a kártya a boxszal. Én arra válaszoltam.

#3240 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 04. 30. 17:35

A te hardveres kódolód milyen bitrátával és beállításokkal kódol?

Csatolt fájl  bitrate.jpg (33,28K)
Letöltések:: 34

Ebbol lesz deinterlace, crop, atmeretezes utan 720p mkv... de nagyon ritkan, egyszeruen nincs tartalom, amit erdemes lenne megorizni. 576p ugyeben nem intezkedtem, valszeg csak olyat tudtam volna elerni, akinek fogalma sincs mirol beszelek. Akkor meg minek. :-)

Samott

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.