HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#3241 Felhasználó inaktív   szmmate 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 02. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: szmmate - Dátum: 2010. 05. 01. 18:40

Fenyő kérdezte, hogy a Directnél is össze van-e rendelve a kártya a boxszal. Én arra válaszoltam.

Hopp. Pont te kérdezted. Nem figyeltem, hogy kinek válaszolok.
A kábeles kártyák össze vannak rendelve. A Directes kártyák közül pedig csak a Nagrásak vannak összerendelve.

#3242 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: szmmate - Dátum: 2010. 05. 02. 09:18

Hopp. Pont te kérdezted. Nem figyeltem, hogy kinek válaszolok.
A kábeles kártyák össze vannak rendelve. A Directes kártyák közül pedig csak a Nagrásak vannak összerendelve.

De én a külön kártya kérésére kérdeztem vissza, hogy melyik rendszerre érted. (digit-kábelnél sztem nincs értelme. ...bár ha az ember csak a kártyát veszíti el)

Szerkesztette: Fenyő 2010. 05. 02. 16:00 -kor

#3243 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 01. 19:29

Csatolmány bitrate.jpg
Ebbol lesz deinterlace, crop, atmeretezes utan 720p mkv... de nagyon ritkan, egyszeruen nincs tartalom, amit erdemes lenne megorizni.

Vagy csak nem tudsz róla. :)

Hm, szerintem picit kevés az a 13.5 Mbps maximumnak.

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 01. 19:29

576p ugyeben nem intezkedtem, valszeg csak olyat tudtam volna elerni, akinek fogalma sincs mirol beszelek. Akkor meg minek. :-)

Talán Nagy Sárga Dömper tudna segíteni...

Egyébként szerintetek melyik deinterlace eljárást használhatja a mediabox az 576i->576p -re?
Nekem egy cseppet homályosnak tűnik az egész kép, emiatt a Bob deinterlace-re tippelek. Bár néha megjelenik egy-egy sorban néhány pixel, ami nem egészen oda-illő, szal lehet, h más.
Szerintetek?

+ még1: Szerintetek ma melyik a legjobb deinterlace eljárás? :)

#3244 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 02. 16:50

De én a külön kártya kérésére kérdeztem vissza, hogy melyik rendszerre érted. (digit-kábelnél sztem nincs értelme. ...bár ha az ember csak a kártyát veszíti el)

sztem is kb. annyi az értelme, h. szívassák a népeket :> miből állna nekik csak kártyát adni (adott esetben persze support nélkül), ha valakinek olyan a tv-je...

#3245 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 05. 13:59

Az Antenna Digitalon két HD csomag kerül bevezetésre június 1.-től.
A HD1 csomag a jelenlegi HD kínálat csatornái mellett Discovery HD Showcase-zel bővűl, így az m1 HD, a History HD, a NatGeo HD és az Eurosport HD lesz elérhető.
Az új HD2 csomag az m1 HD mellett a MyZen HD, az MTVN HD és Mezzo HD műsorát tartalmazza majd.
Önállóan előfizethető lesz a Filmbox HD csatorna is. (Az HBO HD továbbra is elérhető lesz.)
Az Antenna Digital kínálata így 10 HD csatornát tartalmaz majd.

A digitális UPC-n a jelenlegi HD csomagot (4 darab) meg majd az ATV HD-val bővitik.
Ez aztán a jó hír! :-o

#3246 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 19:49

Frankó!

Normális műsorok helyett nézhetjük a gyökér Kálmán Olgát HD-ben...

#3247 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 08:55

Nem értem, miért sír mindenki új HD csatornáért, mikor a magyar hang szinte egyiknél sincs. Max a History HD-nál tudom elképzelni, de abban sem vagyok biztos. Az Antenna Digitálnál újonnan induló HD csatik tényleg annyira vonzónak tűnnek??? Nekem egyáltalán nem.

#3248 Felhasználó inaktív   zebulon66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Lewes - Dátum: 2010. 05. 06. 09:55

Nem értem, miért sír mindenki új HD csatornáért, mikor a magyar hang szinte egyiknél sincs. Max a History HD-nál tudom elképzelni, de abban sem vagyok biztos. Az Antenna Digitálnál újonnan induló HD csatik tényleg annyira vonzónak tűnnek??? Nekem egyáltalán nem.

A nevében is benne van, High Definition, nagy felbontású. Tehát elsősorban a látvány számít, a hang csak másodlagos.
CRT tévén valóban nem látsz semmi különbséget a kettő között.

#3249 Felhasználó inaktív   pinguz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Lewes - Dátum: 2010. 05. 06. 08:55

Vannak emberek, akik tudnak kulfoldiul, es szeretnek jo kepminosegu tv-musorokat nezni.

#3250 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: pinguz - Dátum: 2010. 05. 06. 20:00

Vannak emberek, akik tudnak kulfoldiul, es szeretnek jo kepminosegu tv-musorokat nezni.

Én is ezek közé tartozom, de félek tőle, hogy a kisebbséget képviseljük. A többségnek magyar nyelvű csatornák kellenek, és valószinüleg elárasztanák a UPC-t a panaszaikkal, ha nekiállna nőni az angol nyelvű adások száma.

#3251 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 14:35

Gondoltam egyet, megnézem már jobban, h mégis milyen a deinterlace-ere a Mediabox-nak.

Felvettem a Forma-1-ből 2 percet LossLess 50 FPS-sel, majd a felvett anyagot végigkockáztam.

Találtam jópár képet, amelyek láthatóan elég bénák, az egyiket csatoltam is. (bal- és jobb- oldalt a piros-fehér fal szép csíkos + a bal első kerék belső sávján is picit látszik a dolog)
Ugyan nem mindenhol ilyen a videó, de azért ha az ember nézi rendesen folyamatosan a videót, azért akkor is néha észrevehetőek ezek a deinterlace hibák. Meg szerintem néha picit homályos is a kép. (A Bob deinterlace, meg a blend jellegzetessége amúgy a homályos eredmény)
Igaz, láttam már rosszabb deinterlace-ert is.

Csatolt fájl:

#3252 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 21:01

Csináltam egy bővebb összehasonlítást.

Felvettem 50 másodperc forma1-et, abból is az egyik legideálisabb részt egy deinterlace összehasonlításhoz.

Felvettem a médiaboxszal is, és felvettem DScaler-rel analógból is, ugyanezt az anyagot.
Mindkét felvételt eredetileg huffyuv-val (lossless) vettem fel, ez volt a forrásanyag.
A célfile-okat x264vfw -vel tömörgettem 20Mbps-en, igaz, így az 50FPS videókhoz képest a 25FPS-eseknek előnye van, mert ugyanannyi bit áll rendelkezésre feleannyi képkockához.

Analóg, interlace-elt, 25FPS

Analóg, DEinterlace-elt, virtualdub-deinterlace-bob double-frame-rate, 50FPS
- Egy egész-picit vibrál a kép az állandó képrészeknél, mint pld a logóknál, fent a "Lap" szöveg körül lehet megfigyelni + a "ferde" vonalak éleit hajlamos picit pixelesíteni. De egyébként egész jó eredményt ad.

Analóg, DEinterlace-elt, virtualdub-deinterlace-yadiff double-frame-rate, 50FPS
- Ahol mozgás van, ott néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől, de ez jobbára alig észrevehető.

Analóg, DEinterlace-elt, Smart Deinterlace (Donald Graft), 25FPS
- Field-only differencing, Cubic interpolate, Motion Threshold=15. Sajnos ezzel nem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. A Motion Threshold-tól függően a nagyon gyors mozgásoknál előfordulhat, h picit marad csíkozottság (1211. képkocka) + egy hangyányit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni. Egyébként ez is egész szép eredményt ad.

Analóg, DEinterlace-elt, DScaler-Greedy2Frame, 25FPS
- Sajnos ezzel sem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. Egy hangyányit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni. Egyébként ez is egész szép eredményt ad.

Analóg, DEinterlace-elt, DScaler-TomsMoComp, 25FPS
- Sajnos ezzel sem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. Ahol mozgás van, (meg a logóknál) ott néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől. Egy hangyányit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni.

Analóg, DEinterlace-elt, DScaler-VideoBob, 25FPS
- Sajnos ezzel sem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. Egy picit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni. A nagyon gyors mozgásoknál előfordulhat, h picit marad csíkozottság. (1210. képkocka és az utána következők)

Digitális DEinterlace-elt, (médiabox deinterlace-elte) 50FPS
- Ha egy területen mozgás van, majd az megáll, utána kell egy kis idő, mire a terület "megnyugszik", merthogy vibrál egy picit. (Megfigyelhető a 60. képkockától kezdődően lent a jobbról balra úszó fekete sávban, amikor megáll) Itt is előfordul, hogy néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől. A nagyon gyors mozgásoknál előfordulhat, h picit marad csíkozottság (1085. képkockától 1254. képkockáig az oldalt lévő piros-fehér sávokon+falakon szépen megfigyelhető. Ja meg 2423.-tól 2446.-ig)

Asszem a médiabox deinterlacere valamiféle Motion Compensation-t használ, és picit nagyra van állítva a motion threshold-ja.
Meg szerintem ez jópár megelőző-képkockát felhasznál a deinterlace-hez, mert ha a médiaboxszal kimerevítek egy gyorsan mozgó pillanatot, akkor hajlamos megállás után szépen egyre csíkosabbá válni a kép. :) (ugyanemiatt lehet az is, h idő kell neki egy képterület mozgása után, hogy elmúljon a vibrálása ahogy írtam)

Van még rengeteg féle deinterlace eljárás, ki is próbáltam még egy tucatot, de végülis csak ezeket tartottam meg, a többivel nem nagyon érdemes foglalkozni, Jórészt csak rosszabbak ezeknél.

Összességében azt gondolom, h talán nem is olyan rossz a médiabox deinterlace-ere. Alapjában véve azért szép képet ad (hasonlóan a yadiff-hoz; egyébként ez talán a zajmentes forrásnak is köszönhető), csak a gyors mozgásoknál nem jó a magas threshold-ja miatt, és ez lerontja az összbenyomást róla. A Yadiff sztem egyértelműen jobb nála.

Ja, amúgy az analóg-yadiff-os és a Digitális egy jó összehasonlítási alap az analóg és a digitális kábelTV képének összehasonlítására. Azért eléggé észrevehetően tisztább a digitális képe.

Nézzétek meg a videókat, kíváncsi vagyok, ki mit gondol.

#3253 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 20:21

Na mi van, miért nem érdekel senkit a téma??

Samott??

#3254 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 10. 21:21

Na mi van, miért nem érdekel senkit a téma??

Samott??

Bocs, legkorabban a hetvegen erek ra ilyesmit elemezni... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3255 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 14:01

A UPC szórna 3D adást, de egyelőre nincs mit

http://pcworld.hu/a-...t-20100512.html

Itt a magyar 3D tévéműsor! Mi kell hozzá?

http://www.vg.hu/val...ll-hozza-315621

A UPC készen áll a 3D-s tévé elindítására

http://itcafe.hu/hir..._videoteka.html

A UPC titokban tesztelte 3D tévécsatornáját

https://www.hwsw.hu/...na-adas-hd.html

Szerkesztette: Modika 2010. 05. 12. 14:02 -kor

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#3256 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2010. 05. 12. 15:01

A UPC szórna 3D adást, de egyelőre nincs mit

http://pcworld.hu/a-...t-20100512.html
...

A UPC készen áll a 3D-s tévé elindítására
...

HD-t lenne mit, de azt sem szór.

#3257 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 20:22

Hogy ez a médiabox micsoda egy rakás szerencsétlenség!!!

Megy két időzített felvétel, nézek egy harmadik csatornát, erreföl menet közben magától csak úgy resetel egyet!!
Hogy lehet ilyen szar valami, hogy nem képes a saját software frissítését késleltetni addig, amíg a felvételek véget nem érnek?!?
Ráadásul az aznapi összes minden más időzített felvételét is elveszítette, törölte!
Emiatt veszítettem el egy olyan dokumentumfilmet amit nem ismételnek meg! :mad:

Szerkesztette: Fenyő 2010. 05. 12. 20:26 -kor

#3258 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 05:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 10. 20:23

Bocs, legkorabban a hetvegen erek ra ilyesmit elemezni... :)

Hétvége van. :)

#3259 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 16. 06:13

Hétvége van. :)

Ez itt nagyon offtopic, atvittem a szalat ide: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3260 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 11:18

Hát hogy sz*rná össze magát ennek az ÓCSKA médiaboxnak a kitalálója!!

Már megint FELVÉTEL KÖZBEN indult újra ez a tetű!
Egy felvételt eleve fel sem vett, az utánakövetkezőből meg csak három percet.

Egyszerűen nem értem, mi a jó francot csinálnak ezek, hogy miért nem képesek már gatyába rázni ezt a sz*rt!

Két óránként frissít software-t, de minek??????? Mi lett jobb tőle??? Csak gond van miatta!

Meg ha beállítok egy időzített felvételt a műsorújságban, ahogy megnyomom a felvétel gombot, mi a fenéért kell visszaugrani az aktuális adásra?? (ezt hol csinálja, hol nem, tök random)

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.