HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 21:00

Idézet: Tutivesztes - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 22:35

Megtaláltam (DCR8111/03)

:offtopic: esetleg nincs valakinek tapasztalata logitech harmony távval kapcsolatban? Merthogy a listában nem találta, tanítani azt lehet, de hátha nem kell:)

Harmonyval kapcs. mi a kérdés?

#542 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 07:03

Idézet: djsomi - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 21:39

Ez nem jó hír, azzem felhívom őket, de lehet várok még egy kicsit, hogy érjen ez a hibajelenség :(:(

Probald ki masik kabellel.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#543 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 12:28

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 18:18

Mérvadó a netes tv újságok ill. az HBO honlapja, hogy mi 5.1-es.

Szerintem meg csak az erősítő a mérvadó.  :confused:

#544 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:23

Nálatok produkálja még a cucc azt, az első napokban gyakori hibát, hogy ha beléptek mondjuk az interactive-ba, akkor lefagy minden és csak az áramtalanítás segít? Nálam igen. Nem mintha gyakran be akarnék lépni... :)

#545 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:44

Nalam meg sosem fagyott le a doboz, viszont az elcseszett rogzites hiba meg mindig fennall. Es mindig hetvegen hulyul meg.

#546 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:50

Amcsiban e héten zajlik a "The 2008 Cable Show" nevű nagy kábeles technológiai vásár. Pár új STB, kár hogy ezen nem az európai piacra készülnek:

ADB-4820C
http://www.adbglobal...4820C_USqtr.pdf

Panasonic TZ-PCH2180
ftp://ftp.panasonic.com/pub/Panasonic/Dri..._TZ-PCH2180.pdf

Ez kifejezetten érdekes demonstráció:
Texas Instruments extends Puma 5 family of DOCSIS 3.0® chipsets with next-generation set-top-box and video gateway front end solution
http://focus.ti.com/pr/docs/preldetail.tsp...&prelId=sc08062

A TI az új DOCSIS 3.0-ás Puma5 chipsetjére építve bemutatott egy gateway-t. Ez egy  DVB-C és IPTV hybrid, a kábeles QAM-okból képes kinyerni a hagyományos DVB-C DTV jelet és az IP adatfolyamból is képes az IP alapú DTV-t. Kihasználja a Puma5-ös chipset minden jó képességét 8 downstream és 4 upstream csatornát képes 1x kezelni, a letöltésinél dinamukusan összeválogatva az IP adat és DVB-C DTV csatornákat.

Korábban én is ezt tartottam vízválasztónak, hogy 8 letöltési csatorna együttes kezeléséig eljutnak, az már elégséges egy háztartás megfelelő kiszolgálásához, még viszonylag szélsőséges igények esetén is.  A 4 az még határeset, a mellett is lehet már működőképes rendszer összehozni, de a szélsőséges igények esetén már korlátokat jelent. De 8 letöltési csatorna, ami euroDOCSIS rendszerben 400 Mbps sávszél jelent már igen széles szolgáltatás kínálatra elégséges. 4 csatornán mehet a DOCSIS 3.0-ás widebandes net, miközben mellette 4 HD adást lehet nézni vagy rögzíteni. De mivel a 8 csatorna dinamikus kiosztású, ezért ezeket tetszőlegesen lehet kombinálni.

Kíváncsi leszek mikor jönnek ki az erre épülő első kereskedelmi eszközök és először milyen árban lesznek. Ahhoz hogy meginduljon a kábelrendszerek IPTV-re történő migrációja, annak az ilyen eszközök széleskörű és megfizethető elérhetősége az alapfeltétel. Lehet az első fecskék már jővőre megjelennek, bár az áruk biztos igen borsos lesz. De 2-3 éven belül szerintem el fog indul a kábeles rendszerek teljes IP migrációja, persze hosszú időbe fog még telni mire a DVB rendszerek kihalnak.

Szerkesztette: shabba 2008. 05. 20. 13:53 -kor

#547 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 13:51

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 14:23

Nálatok produkálja még a cucc azt, az első napokban gyakori hibát, hogy ha beléptek mondjuk az interactive-ba, akkor lefagy minden és csak az áramtalanítás segít? Nálam igen. Nem mintha gyakran be akarnék lépni... :)

Nálam az induláskor egyáltalán nem volt tapasztalható, de a múlt héten kétszer is megállt. De nem az interaktívban, hanem bárhol.

#548 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 14:08

Szerintetek újítottak már a mediaboxok szoftverén? Nekem rögzítős Hdmi-s Philipsem van, és 3.5.0.21 verziószámot ír ki. Úgy emlékszem, hogy a legelejétől ezt írta ki. Anyámnak nem rögzítős Sd-se van, annak vagy két hete megváltozott a menüje. Korábban a kurzor, ami talán kékkel, vagy szürkével volt kiemelve, az most már sárga.

#549 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 14:39

A HD-s PVR-es Philips verzioszama nem ugrott az indulas ota, de hogy gyorsitottak rajta, az ketsegtelen.

#550 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 14:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 15:39

A HD-s PVR-es Philips verzioszama nem ugrott az indulas ota, de hogy gyorsitottak rajta, az ketsegtelen.

Nekem semennyire nem gyorsult. Kezdéskor sem volt lassú. Bár Te már korábban használtad, és hozzám meg használt került. Lehet, hogy ez emiatt már egy ilyen "gyorsabb" készülék.

#551 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 18:04

Tegnap azon lettem ideges, hogy immáron 3 filmet sikerült felvennem az HBO HD-ról, amiről a megnézéskor derült ki, hogy 4/3-ban sikerült leadják, azaz a képernyő szélein szép nagy fekete csíkok láthatók, és bármilyen zoom módot állíthatok a tv-n, akkor sem fognak eltűnni a csíkok, mert a 16/9 es képbe középre berakták a 4/3-as filmet . Persze ezek a filmek törlésre kerülnek, mert így nem nézem meg őket, vehetem föl újra a sima HBO-ról (hiszen ezek amúgy sem HD-sak), és akkor már normálisan zoomolva nézhetem meg. Csak idegesítő a dupla munka a felvétellel, kétszer kell beprogramozni, és nem lehet tudni előre, hogy ez a helyzet előáll-e.

Ezúton is kérek mindenkit újra, hogy ha HD-s filmet lát az HBO HD-n, legyen szíves írja be a címét ide, legyen már egy listánk, mit adnak HD-ban.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#552 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 00:04

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 13:50

... puma 5 ....

nagyon impreszzív, de most hogy kiszórta a júpíszi a népnek a hulladék filipszjeit szerintem most ez marad vagy 5 évig abszurdisztánban :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#553 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 05:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 1:04

... hulladék filipszjeit ...

Van szerencsém közelről ismerni két dvd felvevőt, egyik philips, másik panasonic. Kezelhetőségben ugyanazok a hibái a philips-nek, mint a upc által adott philipsnek, lassan reagál, néha nem veszi az adást, ezért az ember többször nyomja a gombot, és egészen máshová jut, mint szerette volna. Tekerés is ugyanolyan kiszámíthatatlan. A Panasonic klasszisokkal jobb ennél. Gondolom ócsó volt a philips.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#554 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 06:58

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 6:41

Van szerencsém közelről ismerni két dvd felvevőt, egyik philips, másik panasonic. Kezelhetőségben ugyanazok a hibái a philips-nek, mint a upc által adott philipsnek, lassan reagál, néha nem veszi az adást, ezért az ember többször nyomja a gombot, és egészen máshová jut, mint szerette volna. Tekerés is ugyanolyan kiszámíthatatlan. A Panasonic klasszisokkal jobb ennél. Gondolom ócsó volt a philips.

Nálam a Thomson rendszeresen csinál olyat,hogy ha a Műsorújság menübe a le-fel gombokkal próbálok a kívánt csatornára állni,hogy beállítsak 1 felvételt - egyszerűen visszaugrik a nézett adóra és ezután kezdhetem a műveletet előlröl.

#555 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 07:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 0:04

nagyon impreszzív, de most hogy kiszórta a júpíszi a népnek a hulladék filipszjeit szerintem most ez marad vagy 5 évig abszurdisztánban :rolleyes:

Szerintem nem hulladék, vannak problémái, de ez igy is óriási előrelépés az eddigiekhez képest.

#556 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 09:14

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 7:45

Szerintem nem hulladék, vannak problémái, de ez igy is óriási előrelépés az eddigiekhez képest.

Szerintem a hangyásodás helyett a kockásodás nem előrelépés, csak más.  :D
Az meg, hogy eddig a házban bárhol könnyedén és olcsón nézhettem, rögzíthettem a műsort, most pedig teljesen korlátozva vagyok, szerintem visszalépés. Hogy mindezt egy műszakilag megbízhatatlan, nehézkesen működő eszközzel vagyok "kénytelen" elviselni, szerintem felháborító.
Sajnos túl távoli még az optikai hálózat, hogy ezt az egész tv-rendszert elfelejthessük, miként a napilap előfizetést. Én addig is valami más megoldást keresek, nem stresszelem magamat elveszett adásfelvételekkel, meg lefagyó bokszokkal.

Szerkesztette: GoLAN 2008. 05. 21. 09:16 -kor

#557 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 11:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 9:14

Szerintem a hangyásodás helyett a kockásodás nem előrelépés, csak más.  :D
Az meg, hogy eddig a házban bárhol könnyedén és olcsón nézhettem, rögzíthettem a műsort, most pedig teljesen korlátozva vagyok, szerintem visszalépés. Hogy mindezt egy műszakilag megbízhatatlan, nehézkesen működő eszközzel vagyok "kénytelen" elviselni, szerintem felháborító.
Sajnos túl távoli még az optikai hálózat, hogy ezt az egész tv-rendszert elfelejthessük, miként a napilap előfizetést. Én addig is valami más megoldást keresek, nem stresszelem magamat elveszett adásfelvételekkel, meg lefagyó bokszokkal.

Kockásodás?? Nálam nincs. De teljesen mind1. Én probálom +an látni a dolgot. Valami elindult.
Most is könnyedén nézhetsz és rögzíthetsz. De nem szaporitom a szót, mert ugyis más a tapasztalatunk. :)

#558 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 18:51

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 7:58

Nálam a Thomson rendszeresen csinál olyat,hogy ha a Műsorújság menübe a le-fel gombokkal próbálok a kívánt csatornára állni,hogy beállítsak 1 felvételt - egyszerűen visszaugrik a nézett adóra és ezután kezdhetem a műveletet előlröl.

Ilyen nálunk is előfordul (Philips HD DVR), csak úgy, hogy ha a guide-ban lépkedek és rányomok az info-ra, akkor kilép a guide-ból és az éppen nézett csatornára ugrik. Felvételek beprogramozása közben elég idegesítő. És jópárszor megcsinálja egy rövid időszak alatt...

#559 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:30

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 12:22

Kockásodás?? Nálam nincs. De teljesen mind1. Én probálom +an látni a dolgot. Valami elindult.
Most is könnyedén nézhetsz és rögzíthetsz. De nem szaporitom a szót, mert ugyis más a tapasztalatunk. :)

Én nem tudom Nálad milyen lehet, de szinte minden csati kockás. Persze vannak olyanok, amik bőven a tűréshatáron belül vannak, abszolút nem zavar, de azért látom, hogy nem tökéletes. Sajnos vannak viszont nagyon kockásak is. A sport abszolút ilyen, nem bírja a sok mozgást. De az állóképeken is szőrösek a betűk, logók környékén, ahogy írtam. :( Alacsony bitrátás divx feeling.

Azért nem háborgok nagyon, mert alapvetően tényleg nem rosszabb, mint az analóg, ugyanis ott meg megvannak az analógra jellemző problémák, plussz a belső digitális átvitel miatt ugyanúgy a digitális, kockásodó problémák is. Viszont attól, hogy nem háborgunk, még jó lenne túljutni ezen a minőségi szinten, mert tényleg ott tartunk, hogy a CRT+analóg jobb összhatású volt. (Mondom, CRT-n egy műholdas digi hozza ezt a kockás szintet, a német FTA SD adók meg álomszerűek ezekhez képest. Persze LCD-n talán rosszabb lenne a helyzet, de az utóbbiak biztos jól mutatnának még azon is.) Egyszerűen az LCD-kre ez nem elég. Visszalépés.
Szerintem.

Abban viszont egyetértünk, hogy legalább valami elindult, megvan a lehetőség. Csak egyszer látnám azt, hogy a lehetőség ne a saját hasznukat szolgálja, hanem a miénket. (Illetve akkor kérjenek érte pénzt, amikor már nyújtanak is valamit a "lehetőségen" kívül :))

Ami viszont nagyon tetszik, az a DVR-es box, EPG. Baromi hasznos és kényelmes. Érdekes módon a box lassúságával és kezelhetőségével sincs egyelőre különösebb bajom, pedig erre nagyon érzékeny vagyok. Ami szimpla logikán és 5ft-os alkatrészeken múlik, hogy ne legyen lassú és körülményes azt nehezen szoktam tudni feldolgozni. :)

szerk: Szóval felvett tartalmat nem lehet sehogy átnyomi pc-re? USB, háló?  :think:

Szerkesztette: vipisrac 2008. 05. 21. 20:31 -kor

#560 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 20:30

Én nem tudom Nálad milyen lehet, de szinte minden csati kockás. Persze vannak olyanok, amik bőven a tűréshatáron belül vannak, abszolút nem zavar, de azért látom, hogy nem tökéletes. Sajnos vannak viszont nagyon kockásak is. A sport abszolút ilyen, nem bírja a sok mozgást. De az állóképeken is szőrösek a betűk, logók környékén, ahogy írtam. :( Alacsony bitrátás divx feeling.

Azért nem háborgok nagyon, mert alapvetően tényleg nem rosszabb, mint az analóg, ugyanis ott meg megvannak az analógra jellemző problémák, plussz a belső digitális átvitel miatt ugyanúgy a digitális, kockásodó problémák is. Viszont attól, hogy nem háborgunk, még jó lenne túljutni ezen a minőségi szinten, mert tényleg ott tartunk, hogy a CRT+analóg jobb összhatású volt. (Mondom, CRT-n egy műholdas digi hozza ezt a kockás szintet, a német FTA SD adók meg álomszerűek ezekhez képest. Persze LCD-n talán rosszabb lenne a helyzet, de az utóbbiak biztos jól mutatnának még azon is.) Egyszerűen az LCD-kre ez nem elég. Visszalépés.
Szerintem.

Abban viszont egyetértünk, hogy legalább valami elindult, megvan a lehetőség. Csak egyszer látnám azt, hogy a lehetőség ne a saját hasznukat szolgálja, hanem a miénket. (Illetve akkor kérjenek érte pénzt, amikor már nyújtanak is valamit a "lehetőségen" kívül :))

Ami viszont nagyon tetszik, az a DVR-es box, EPG. Baromi hasznos és kényelmes. Érdekes módon a box lassúságával és kezelhetőségével sincs egyelőre különösebb bajom, pedig erre nagyon érzékeny vagyok. Ami szimpla logikán és 5ft-os alkatrészeken múlik, hogy ne legyen lassú és körülményes azt nehezen szoktam tudni feldolgozni. :)

szerk: Szóval felvett tartalmat nem lehet sehogy átnyomi pc-re? USB, háló?  :think:

Nálam is LCD tv-n megy, és + irányba változott. A mostani BL döntő is nagyon szép. Igaz én nem keresem a kockákat meg minden. Örülök hogy van. Szerintem még finomitanak rajta. Hétvégén kétszer is teljesen elszállt a rendszer. Se net se tv adás. Benne van. :)

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.