HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:00

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 9:18

Május 21-én szerda este a Filmmúzeumról felvett Meghökkentő mesék-nél a Saját műsorokban azt írja, hogy rendszerhiba miatt nem befejezett a felvétel.
Hát meghökkentem. :OOO

Vkinél volt már ilyen?

:lol:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 23. 13:03 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#582 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 20:05

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 12:37

koszi, bar nem tul jo hir... most aramtalanitottam, este kiderul, hogy meggyogyult-e.

onmagamra valaszolva. nem oldott meg semmit az aramtalanitas. jelenleg memo-kal kell megoldani a felvetelt. az ufsz termeszetesen semmit az eg egy adta vilagon nem tud (ez mondjuk upc related ufsz-nal marmar termeszetes).
ha valakinek sikerult tartosan megoldani a problemat es megosztana a megoldast azt megkoszonnem.

#583 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 15:42

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 21:05

onmagamra valaszolva. nem oldott meg semmit az aramtalanitas. jelenleg memo-kal kell megoldani a felvetelt. az ufsz termeszetesen semmit az eg egy adta vilagon nem tud (ez mondjuk upc related ufsz-nal marmar termeszetes).
ha valakinek sikerult tartosan megoldani a problemat es megosztana a megoldast azt megkoszonnem.

Nálam is van-volt ilyen probléma. Minden műsor piros felkiáltójeles lett. Kikapcsoltam a műsor előtti, és utáni plusz időt. Igazából azért kapcsoltam ki, mert bonyolult így egymás utáni műsorokat felvenni (ki kell mászni a guide-ból hozzá). Ekkor általában a műsor elejéből maradt le valamennyi.  Ezután visszakapcsoltam, és 10 percre állítottam a műsor előtti időzítést, most így megy. A legutóbbi 10-20 felvételt megcsinálta piros felkiáltójel nélkül így. Persze megint ugrott a lehetőség, hogy egymás utáni műsort felvegyek.

Szerkesztette: lanlaf 2008. 05. 24. 15:43 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#584 Felhasználó inaktív   _gyurka_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 24. 15:59

Sziasztok,

úgy látom elindították az EUROSPORT HD-t, nem várva meg a május 25-t.
Viszont a kép léptem nyomon szétesik, szinte minden percben többször is.
Lehet, hogy csak sakkot fogunk normálisan látni rajta, a gyors mozgások (jelenleg éppen a giro d'italia országúti kerékpárverseny) jól kifognak a közvetítőlánccal.
Pedig a demójuk olyan szép volt...

Gyurka

#585 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 16:14

Idézet: _gyurka_ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:59

Sziasztok,

Lehet, hogy csak sakkot fogunk normálisan látni rajta, a gyors mozgások (jelenleg éppen a giro d'italia országúti kerékpárverseny) jól kifognak a közvetítőlánccal.

Gyurka

A bicajverseny már csak ilyen. Az sd adáson is mindig szétesik.

Hétfön kiderül, mit tudnak a Roland Garros közvetitésével. :)

#586 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 23:11

Idézet: _gyurka_ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 16:59

Ez nem technologiai hiba, konkretan a kozvetites sajatossaga...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#587 Felhasználó inaktív   jmpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 23:11

Sziasztok!

Székesfehérváron van már valakinek HD adása? Mert UPC ügyfélszolgálat nem tudta megmondani. Lehet, hogy a HD Silver (amit kértem márciusban) már nincs és azért nincs HD adásom sem?

#588 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 07:33

Azt mondták, hogy mától a normál Eurosport is 16:9-es lesz. Hát ez valahogy nem 16:9...

#589 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:41

Idézet: _gyurka_ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:59

Sziasztok,

Gyurka

viszont ma reggel nezve a f1 magazin hibatlanul jott, semmi kepszeteses nem volt (nemugy, mint az hbo hd, ami nezhetetlen)

#590 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:43

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:42

Nálam is van-volt ilyen probléma. Minden műsor piros felkiáltójeles lett. Kikapcsoltam a műsor előtti, és utáni plusz időt. Igazából azért kapcsoltam ki, mert bonyolult így egymás utáni műsorokat felvenni (ki kell mászni a guide-ból hozzá). Ekkor általában a műsor elejéből maradt le valamennyi.  Ezután visszakapcsoltam, és 10 percre állítottam a műsor előtti időzítést, most így megy. A legutóbbi 10-20 felvételt megcsinálta piros felkiáltójel nélkül így. Persze megint ugrott a lehetőség, hogy egymás utáni műsort felvegyek.

nem a felkijaltojel a problema, azt krinyo tanacsara az aramtalanitas megoldotta. a gond az, hogy a kijelolt musort nem veszi fel, hanem (a kijelolt adon) 20-30 perc kesessel kezd el felvenni.

ahhoz kepest, hogy idaig egyre jobb es jobb lett a szolgaltatas, most egyre lejebb megy a minoseg (folyamatos hang es kephibak, az emlitett felveteli anomaliak)

#591 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:56

Ezért nem nagyon kapkodnak külföldön se a hd technológiás adások után,itt még újdonság meg lehet etetni az emberekkel.Viszont egy angol muksó irta jól hogy a kissebb hibák is sokkal zavaróbbá válnak a nagyobb felbontás miatt.Hibátlan élő közvetítés meg nincs.Eleve ezer csatornán át érkezik meg a jel hozzád,ezek az átviteli csatornák/műhold,kábel stb/ meg mind beleteszik a maguk zavarjeleit. :)
A bbc sportnak van egy digitális átjátszócsatija az eutelsaton meglehet nézni ott is milyen hibák vannak pedig az rögtön a közvetítés helyszinéről jön.

Szerkesztette: djculture 2008. 05. 25. 09:02 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#592 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:09

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 16:42

...
Persze megint ugrott a lehetőség, hogy egymás utáni műsort felvegyek.

Van rá lehetőség. Megadod csatornaszámot, a felvétel kezdetének időpontját, meg a végét. Így több műsort is tudsz egymás után rögzíteni.

#593 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:14

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 9:43

... kijelolt musort nem veszi fel, hanem (a kijelolt adon) 20-30 perc kesessel kezd el felvenni.

Ennek mi lehet az oka? Én a Tv2-ről nem tudtam így felvenni a Hitchcock bemutatját. Ez többször is előfordult, de most utoljára nem volt baj vele. Más csatornán ugyanezt nem tapasztaltam...  :smoker:

#594 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:14

Idézet: _gyurka_ - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 14:59

Sziasztok,

Gyurka

Most Porsche kupa megy Monacobol HD-ben, brutalisan nez ki, es nem esik szet. F1-et akaroooooooooook igy! :)

#595 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:33

Idézet: jmpi - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 0:11

Sziasztok!

Székesfehérváron van már valakinek HD adása? Mert UPC ügyfélszolgálat nem tudta megmondani. Lehet, hogy a HD Silver (amit kértem márciusban) már nincs és azért nincs HD adásom sem?

Fehérváron senkinek sincs még HD adása!
Digitális szolgáltatás mindössze öt nagyvárosban indult: Bp, Debrecen, Miskolc, Pécs és Székesfehérvár. Ezek közül mindössze Bp.-en, és Debrecenben fogható jelenleg az összes csatorna digitálisan és ebben a két városban megy a Hd adás. Máshol július 1-től indul a Hd adás.

#596 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:36

Idézet: ale - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 8:33

Azt mondták, hogy mától a normál Eurosport is 16:9-es lesz. Hát ez valahogy nem 16:9...

Merre laksz? Nem lehet, hogy Nálad még analógban küldik az ES-ot, és azért nem 16:9-es?

#597 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:46

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 8:56

A bbc sportnak van egy digitális átjátszócsatija az eutelsaton meglehet nézni ott is milyen hibák vannak pedig az rögtön a közvetítés helyszinéről jön.

Nem tudom, hogy melyikre gondolsz, de ha arra, ahol néhány hete a snooker ment Sheffield-ből, azzal semmi gond nem volt, annak ellenére, hogy SD-s volt, gyönyörű képe volt. Össze is hasonlítottam azzal, ami az Eurosporton ment és ordított a különbség, rádaásul az Eurosport négyhármasította a tizenhatkilencet. Persze a HD-s verzió majd inkább felkonvertálja.
Szóval az átjátszócsatornákkal nem nagyon szokott gond lenni, bár a Giro d'Italiáról nem tudok nyilatkozni, azt nem néztem.

#598 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:47

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 9:36

Merre laksz? Nem lehet, hogy Nálad még analógban küldik az ES-ot, és azért nem 16:9-es?

Bonyhád, digitális kábeltévé. Nálatok már a normál is 16:9-es?

#599 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:55

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 9:14

Ennek mi lehet az oka? Én a Tv2-ről nem tudtam így felvenni a Hitchcock bemutatját. Ez többször is előfordult, de most utoljára nem volt baj vele. Más csatornán ugyanezt nem tapasztaltam...  :smoker:

ezt szeretnem en is tudni :)
a mult heten a kovetkezo adokrol szerettem volna felvenni es mindegyiken megjelent a problema (poen, axn, rtl klub, hbo hd). tehat nem adospecifikus

#600 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:57

Nálam sem 16:9-es - Bp. Bár most a HD-n is 4:3-as a kép (kétoldalt fekete csík).

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 25. 09:59 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.