HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#771 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:12

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:39

Ilyen előzmények után a UPC helyében messziről elkerültem volna a Philips-t amikor kábeles boxokat vásárolok.

Valószinűleg ellenállhatatlan ajánlatot kaptak... értsd, ócsó vót. Az meg, hogy adott dolgok nem megfelelően működnek (lassú, felvételi problémák, távirányíthatósági problémák)  az ócsóság következménye.

Az UPC egy középszerű szolgáltató, és az is marad. Tükrözi ezt a volt Chello, most nem tudom hogy hívják neminternet szolgáltatás, ahol korlátok voltak-vannak, p2p korlátozás van, ahogy olvasom a youtube-ot is sikerült alacsony priorításra tenni... nevetséges. A Chellótól már jópár éve megszabadultam, kb a korlát bevezetése táján, előtte fél évet szoptam csomagvesztéssel, amire a válasz az ígéret volt, hogy majd bővítünk, és akkor jó lesz...

A lényeg, hogy fizessen a sok b*rom, és nyújtsunk nekik valamit. Hogy az nem tökéletes, esetleg meg sem közelíti az elvárt szintet, az nem számít. Amíg fizetnek elegen, az a pár pampogó menjen a sunyiba. Az a baj, hogy rájuk hagyjuk. Szvsz megszívatják magukat a hűségszerződések július-augusztusi megszüntetésével, mert ha nem javul a szolgáltatás, leszünk egy páran, akik lemondjuk, és ugrik az a néhányszor 10 ezer Ft-os havi bevétel. Ez vagy meghatja, vagy nem. A digi terjeszkedésével elfogyó ügyfélkör viszont már húsba fog vágni.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#772 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:10

Természetesen nem. Mi ertelme lenne, mikor van SD-s megfelelojuk is? Kiveve Natgeo HD. :)

1. Egyrészt amire utaltál, hogy a NatGeo HD-n más adás megy.
2. Scarton ezek anamorph 16:9-ben jönnek ki, azaz tény szerűen nagyobb felbontásúak függőlegesen.
(Edit: bár most a teniszpálya vízszintes-közeli vonalait elnézve, lehet, hogy ez a gyakorlatban mégsincs így. Mármint a box scale-je ezt nem a legjobban csinálja. Mintha először azonos aspect ratio mellett SD-re konvertálná a HD-s képet, aztán nagyítaná vissza függőlegesen anamorphra. :rolleyes: )
3. Nekem úgy tűnik, vízszintesen is, szal a box élesebbre méretezi át SD-re.
4. Pl. az SD Eurosporton általában jól láthatóak tömörítési hibák, a HD változat eddig mentes ettől.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 29. 13:49 -kor

#773 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:40

lanlaf: szerintem eleg reg voltal UPC-elofizeto. :) En tokeletesen meg vagyok elegedve minden szolgaltatasukkal, a nettel sincs problema, tevevel sincs, a boxuk is eleg jo, a gyerekbetegsegei meg majd elmulnak. A digi szolgaltatasat inkabb hagyjuk... :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#774 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:44

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:39

Csak jelzem hogy a szolgaltatas indulasa ota meg _nem_ volt firmware upgrade, szoval nem azota bolondult meg a meglevo mukodo featura, hanem sose mukodott jol... :( :)

ahhoz kepest kb egy honapja heteken at minden este "csinalt valamit " a box 20-21 ora kozott, aminek az eredmenye stb ujraindulas volt. raadasul a felvetel egeszen mult hetig popcul mukodott, tehat ezesetben a "soha nem mukodott jol" kitetel nem igazan allja meg a helyet

#775 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:06

koszi. olvasom es megtoprengem, hogy mi legyen

#776 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:58

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:44

ahhoz kepest kb egy honapja heteken at minden este "csinalt valamit " a box 20-21 ora kozott, aminek az eredmenye stb ujraindulas volt. raadasul a felvetel egeszen mult hetig popcul mukodott, tehat ezesetben a "soha nem mukodott jol" kitetel nem igazan allja meg a helyet

Nalam minden kikapcsolas utan 10 perccel nekiall molyolni valamit. A thomson is ugyanezt csinalta. De firmware upgrade nem volt. A felvetel pedig nem mukodott popecul, nekem mar marciusban, ahogy megkaptam a boxot, volt nehany hibas felvetel, elcsuszott, felkialtojeles...

#777 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:09

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:58

Nalam minden kikapcsolas utan 10 perccel nekiall molyolni valamit. A thomson is ugyanezt csinalta. De firmware upgrade nem volt. A felvetel pedig nem mukodott popecul, nekem mar marciusban, ahogy megkaptam a boxot, volt nehany hibas felvetel, elcsuszott, felkialtojeles...

nekem érdekes módom az elmúlt 2 hétben volt kb 1 hét, amikor nem volt 1 felkiáltójeles felvételem sem. De most a héten megint lett...

Ja, és persze nálam is minden kikapcsolás után 10 perccel resetel, újraindul, óra visszamegy 0:0-ra, majd beszinkronizálja újra. Lehet egyébként, hogy ez is valami bug workaroundja benne.

Tényleg, Thomson felvevős is elb*ssza a felvételeket, vagy csak a philips?

Szerkesztette: lanlaf 2008. 05. 29. 14:11 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#778 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:13

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:58

egy-ket felkialtojeles nekem is volt (mondjuk <20%), de olyan nem volt, hogy 20-30 percel _kesobb_ kezdje meg a felvetelt.

#779 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:19

Idézet

nekem érdekes módom az elmúlt 2 hétben volt kb 1 hét, amikor nem volt 1 felkiáltójeles felvételem sem. De most a héten megint lett...

Nekem is volt olyan idoszak, sot, a felveteleim tobbsege sikerult, bar valoszinuleg azert, mert altalaban nem standbybol tortent a felvetel.

Idézet

Ja, és persze nálam is minden kikapcsolás után 10 perccel resetel, újraindul, óra visszamegy 0:0-ra, majd beszinkronizálja újra. Lehet egyébként, hogy ez is valami bug workaroundja benne.

A 10 perces resetre meg nem kaptam ertheto magyarazatot. De alapvetoen gondot nem okoz, azon kivul hogy zavaro ilyenkor a folporgo vinyo hangja.

Idézet

Tényleg, Thomson felvevős is elb*ssza a felvételeket, vagy csak a philips?

A thomsonnal ugy tudom nincs ilyen gond. Masfel honapig volt nalam, es nem sikerult felkialtojeles felvetelt csinalnom... :) Kulonben mintha azt hallottam volna valahol hogy a philips dsr8111-gyel is vannak hasonlo gondok (ami az uj upc directes pvr box).

A firmware update-et pedig siman le lehet ellenorizni: megnezed a diagnosztikaban a verzioszamot. Ha az nem valtozott, _nem_ volt firmware update.

#780 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:22

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:13

egy-ket felkialtojeles nekem is volt (mondjuk <20%), de olyan nem volt, hogy 20-30 percel _kesobb_ kezdje meg a felvetelt.

Majus 3, M1, Tarsulat... epp kulfoldon voltam
10 perces rahagyassal indult volna a felvetel, cserebe lemaradtunk az elso ~15 percrol... :(

#781 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:24

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:19

A 10 perces resetre meg nem kaptam ertheto magyarazatot. De alapvetoen gondot nem okoz, azon kivul hogy zavaro ilyenkor a folporgo vinyo hangja.

Lehet, hogy ilyenkor letöltődik a Firmware, majd anélkül, hogy ellenőrízné, új verzió-e, beflasheli, majd reset.

#782 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:27

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:24

Lehet, hogy ilyenkor letöltődik a Firmware, majd anélkül, hogy ellenőrízné, új verzió-e, beflasheli, majd reset.

A thomsonon lattam fw updatet, meg februarban, kicsit hosszabb ideig tart..

#783 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:36

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:22

10 perces rahagyassal indult volna a felvetel, cserebe lemaradtunk az elso ~15 percrol... :(

bocs hogy mar megint a vesszoparipamat lovaglom, de nem emlekszel mikor programoztad be? mennyivel a felvetel kezdete elott? koszi.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#784 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:45

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:36

bocs hogy mar megint a vesszoparipamat lovaglom, de nem emlekszel mikor programoztad be? mennyivel a felvetel kezdete elott? koszi.

60-72 ora kozott valahol... :)
Es utana mar nem is nagyon volt bekapcsolva a box.

#785 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:40

lanlaf: szerintem eleg reg voltal UPC-elofizeto. :) En tokeletesen meg vagyok elegedve minden szolgaltatasukkal, a nettel sincs problema, tevevel sincs, a boxuk is eleg jo, a gyerekbetegsegei meg majd elmulnak. A digi szolgaltatasat inkabb hagyjuk... :D

azert en nem lennek meg ilyen szigoru sem. a net okes: 20 mega le, 3 fol, gyorsabb mint ami kell, a wifi routerem ugy is leszedi a sapot, es csak 15 megat ad lefele. nincs korlat, megy a torrent, youtube vid hamarabb toltodik be mint maga a weboldal

az UPCD meg akarmennyire is bugos, megvaltas a plusz szolgaltatasok miatt. az epg onmagaban allat, jo hogy van HD. FilmboxHD kene, meg fashionTV a zene - es ha lehet HDban a csajok - miatt.

#786 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:48

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:45

FilmboxHD kene, meg fashionTV a zene - es ha lehet HDban a csajok - miatt.

Támogatom (mindkettőt). :up:

#787 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:48

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:45

60-72 ora kozott valahol... :)

akkor ez konzisztens a timeres hipotezisemmel. krinyo eddig a kakukktojas, bar nincs ertekelhetoen nagy mintam.

#788 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 16:52

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:12

Valószinűleg ellenállhatatlan ajánlatot kaptak...

Ezek a hollandusok eléggé kesze-kuszán tulajdonolnak dolgokat, de azért időről-időre megtalálják egymást.  :) Tudják ők mi a jó nekik, nem úgy mint mi.

#789 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 17:00

Pár éven belül úgyis eltűnnek a Philips STB-k, mivel a Pace Micro tavaly év végén megvette a Philips STB üzletágát. A szerződés szerint már 3 évig kell supportálnia a korábbi Philips termékeket, de új Philips STB már szerintem aligha lesz. Amit a UPC megvett az gyanítom a legutolsó Philips box volt amit kiadtak, nagy valószínűséggel a supportja is azért olyan nyögvenyelős.

A UPC Mo. eszközvásárlásairól szerintem sokkal inkább UPC BV főnöksége dönt, mint a hazai vezetők. Az eszközbeszerzések cégcsoporton belül jellemzően egységes formában történnek. A UPC pedig hosszú évek óta használt Philips STB-ket, akár a holland piacán, akár már nyugati területein is, ahol már korábban beindult a digitális TV szolgáltatás.

#790 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:38

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:19

...
A firmware update-et pedig siman le lehet ellenorizni: megnezed a diagnosztikaban a verzioszamot. Ha az nem valtozott, _nem_ volt firmware update.

Kinél milyen van? Elvileg mindenhol ugyanannak kell lenni. Nálam a Hdmi-s, rögzítős Philips boxon 3.5.0.21 van. Nálatok?

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.