HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#791 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:53

Philips, HDMI-s, nem rögzítős: 3.5.0.202

#792 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 20:15

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:09

Tényleg, Thomson felvevős is elb*ssza a felvételeket, vagy csak a philips?

Nálam eddig minden OK a felvételekkel. Bár az igaz, hogy közeli műsorokat nem vettem fel, ami felkiáltójeles lehetett volna, de csúszás nélkülinek tűnnek.

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:45

azert en nem lennek meg ilyen szigoru sem. a net okes: 20 mega le, 3 fol, gyorsabb mint ami kell, a wifi routerem ugy is leszedi a sapot, es csak 15 megat ad lefele. nincs korlat, megy a torrent, youtube vid hamarabb toltodik be mint maga a weboldal

Azért a net is hagy kívánnivalót maga után. Sávszélességgel nincs baj és újabban a torrenttel sem, de volt idő, amíg nagyon le volt halva. Youtube is nagyon belassult az utóbbi időben. Szakadások viszont nincsenek.

#793 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 21:15

...
Nálam eddig minden OK a felvételekkel. Bár az igaz, hogy közeli műsorokat nem vettem fel, ami felkiáltójeles lehetett volna, de csúszás nélkülinek tűnnek.
...

Nálam sincs gond a felkiáltójeles felvételekkel. 1 perc maradt le egyszer a film az elejéről.
Én úgy állítottam be a boxot, hogy az aktuális időpont előtt 10 perccel induljon el. Korábban nem volt meg sem az öt, sem a tíz perces időráhagyás, de akkor lemaradt egy csomó minden. A Tv2 történt, rendszeresen, éjfél után.

#794 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:40

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 19:38

Kinél milyen van? Elvileg mindenhol ugyanannak kell lenni. Nálam a Hdmi-s, rögzítős Philips boxon 3.5.0.21 van. Nálatok?

de ehhez csupan az kene, hogy legyen 999-es csatorna. ami viszont par hete letunt. tehat akkor hol lehet meg lekerdezni a fw verzioszamot?

#795 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:46

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 10:40

de ehhez csupan az kene, hogy legyen 999-es csatorna. ami viszont par hete letunt. tehat akkor hol lehet meg lekerdezni a fw verzioszamot?

Menu/Beallitasok/Diagnosztika ha jol remlik... :)

#796 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 10:23

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 9:46

Menu/Beallitasok/Diagnosztika ha jol remlik... :)

tudtam, hogy van valami egyszerubb :)  :think:

#797 Felhasználó inaktív   atax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:29

Látom sokmindenkinek van gondja a felvétellel. Tök egyszerüen meg lehetne ezt oldani, ha a TV-k küldenének egy "kezdem a műsort" és egy "vége" jelet. Annak idelyén volt valami "showview" vagy mifene a videóknál. Nekem nem volt ilyen videóm, nem todom, hogy működött e. Ennyire bonyolult lett volna ezt megoldani. Ilyen hülyeségeket találnak ki, hogy "ráhagyás". Ekkora baromságot..

Kampányolni kéne valahol, hogy legyen ilyen "indulok" jel.

#798 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:46

Idézet: atax - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:29

Látom sokmindenkinek van gondja a felvétellel. Tök egyszerüen meg lehetne ezt oldani, ha a TV-k küldenének egy "kezdem a műsort" és egy "vége" jelet. Annak idelyén volt valami "showview" vagy mifene a videóknál. Nekem nem volt ilyen videóm, nem todom, hogy működött e. Ennyire bonyolult lett volna ezt megoldani. Ilyen hülyeségeket találnak ki, hogy "ráhagyás". Ekkora baromságot..

Kampányolni kéne valahol, hogy legyen ilyen "indulok" jel.

Szerintem minimum torvenybe kene foglalni ahhoz hogy a musorszolgaltatok kikuldjek ezt a jelet... :(
A felvetellel kulonben nem az most a gondunk, hogy rahagyast kell adni, hanem az hogy a box nem akkor kezdi a felvetelt amikor a rahagyas alapjan kellene neki.

#799 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:04

Idézet: atax - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:29

a TV-k küldenének egy "kezdem a műsort" és egy "vége" jelet. Annak idelyén volt valami "showview" vagy mifene

Amiről beszélsz az a VPS/PDC jel, de lényeg ugyanaz. Sőt itt még a reklámok kihagyásáról is szó van. Valóban a videók nagy része tudta ezt. Én a német RTL, SAT1 és PRO7-nél láttam is, hogy jelzett a videóm, h VPS/PDC jelet közvetít az adás.

Sajnos, sok új csilivili, digitális majális belekerül az új cuccokba, de a már rég kitalált jó dolgok eltűnnek. Egy kis off: Pl: az asztali dvd-mp3 lejátszók miért nem tudják a frontkijelzőre is kiírni az épp hallgatott mp3 szám id-tagjét, amikor azt a legóccsóbbb 'discman' is tudja? Zenehallgatáshoz minek bekapcsolni a tv-t is? Energiatakarékosság mi? No persze! (Jó tudom, zenét cd játszón kell hallgatni)

A Showview csa kegy kód, ami a videók programozását segítette elő, azzal, h a műsorújságban talált kódot (8-10 számjegy) kellett csak bepötyögni és nem lépésenként egyesével (programhely - kezdésidő. befejezésidő, stb.)

Szerkesztette: m_and_m 2008. 05. 30. 12:06 -kor

#800 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:32

A VPS/PDC-t azért hanyagolták végül a tévécsatornák, mert a hírdetőknek nem tetszett, hogy így könnyen kihagyhatók voltak a felvételekből a reklámok..

Azért egy eleje/vége jelet ettől még küldhetnének, a műsor közbeni reklámok úgy is belekerülnének.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 30. 12:32 -kor

#801 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:36

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 13:32

könnyen kihagyhatók voltak a felvételekből a reklámok..

Megnézném én azt aki felvett filmben a reklámblokkot is szorgalmasan végignézi. Rácsapok az FF gombra, oszt jónapot!

#802 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:48

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 13:36

Megnézném én azt aki felvett filmben a reklámblokkot is szorgalmasan végignézi. Rácsapok az FF gombra, oszt jónapot!

Es kozben figyeled a kepernyot, hogy mikor is kell leallitani, igy jol az agyadba villannak a fontos markanevek... :)

#803 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 13:03

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 13:48

agyadba villannak a fontos markanevek... :)

Ha rendesen nézem akkor sem tudom, melyik banknál dolgozik a "Köszönjük Emese"  :tv:

#804 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 13:05

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 14:03

Ha rendesen nézem akkor sem tudom, melyik banknál dolgozik a "Köszönjük Emese"  :tv:

Mert a duma elvonja a figyelmedet a logorol :) Meg kulonbenis, nem kell tudatosan tudnod, hanem majd amikor bankot keresel magadnak, akkor a tudatalattid jelzi hogy ez jo lesz, mert ezt a logot sokszor lattad... :)

#805 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 14:48

Álmomban láttam egy mediabox-ot, amelynél be volt állítva a 10-10 perc ráhagyás a műsor előtt és után, és mégis hagyta, hogy kijelöljek egymás utáni műsorokat felvételre, és fel is vette őket szépen, hiszen tudta, hogy ilyenkor nem kell a ráhagyás.

Valamikor programoztam, azt hiszem egy-két if-es szerkezettel nem lenne lehetetlen lekezelni ezt a dolgot...

Álom, mi?
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#806 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:01

Álom bizony:

1) Hogyan kezeled ha külön csatornán van a két atfedő felvennivaló ? Melyiket vágja le ?
2) Hogyan kezeled az egy csatornán lévőt ? Melyik file-ba kerül az átfedés,  az elsőbe vagy a másodikba ? Vagy megfelezi középen ?

Mindenhogy esetleg kettévág egy filmet.

Szóval az egyszerű megoldás a bugmentes időzítés.

#807 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:03

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 13:04

Amiről beszélsz az a VPS/PDC jel, de lényeg ugyanaz. Sőt itt még a reklámok kihagyásáról is szó van...

Na ez egy nagy tévedés! A reklámok nem voltak kihagyva belőle! Egyetlenegy jel jött. Annál indult el a felvétel, a következő film kezdetekor meg jött a másik film kezdő jele, annál meg leállt. Ennyi volt és nem több!

A ShowWiew meg annyi volt, hogy egy adott időpontban elindult a felvétel, egy adott időpontban meg kikapcsolt. Pont úgy, ahogy ezek a boxok csinálják. Csak nem a kurzort kellett a műsorújságban az adás címére vinni, hanem egy kódot kellett bepötyögni. Ebből a kódból a videó meg már tudta, hogy mikor, melyik csatorna műsorát kell rögzíteni és mikor kell leállítani a felvételt.

#808 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:36

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:01

Álom bizony:

1) Hogyan kezeled ha külön csatornán van a két atfedő felvennivaló ? Melyiket vágja le ?
2) Hogyan kezeled az egy csatornán lévőt ? Melyik file-ba kerül az átfedés,  az elsőbe vagy a másodikba ? Vagy megfelezi középen ?

Ha egy csatornán kijelölök két egymás utáni műsort, szépen elfelejthetné a ráhagyásokat középen.

tehát mondjuk 10-10 perc a ráhagyás.

kijelölök egy műsort ami tart 20-21-ig, és egyet, ami tart 21-22-ig. Ekkor felvehetné az elsőt 19:50-től 20:59:59-ig, a másodikat meg 21:00:00-tól 22:10-ig. Veszteni nem vesztek semmit, max pár másodpercet, amíg átáll egyik felvételről a másikra. Ha tovább tartott az első, megtalálom a másodikban a végét.

Különböző csatornák esetén már nem triviális a dolog, de ott is megteheti, hogy lehagyja a 10 perces ráhagyást, és csak akkor jelez konfliktust, ha maguk a műsorok ütköznek. Igaz, ez nem működne a magyar kereskedelmi tv-kkel, amik a híradón kívül semmit sem tudnak pontos időpontban adni... Így növekedne az esélye, hogy lemarad adott műsor eleje, vége.

Mondjuk jelenleg azért kell egyáltalán ezzel a ráhagyással foglalkoznom, mert a box lehagyja a műsorok elejét (1 percet?)... az adók, amiket nézek, elég pontosak (Spektrum, NatGeo és társai, Discovery és társai, HBO)...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#809 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 17:00

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 15:48

Álmomban láttam egy mediabox-ot, amelynél be volt állítva a 10-10 perc ráhagyás a műsor előtt és után, és mégis hagyta, hogy kijelöljek egymás utáni műsorokat felvételre, és fel is vette őket szépen, hiszen tudta, hogy ilyenkor nem kell a ráhagyás.

Valamikor programoztam, azt hiszem egy-két if-es szerkezettel nem lenne lehetetlen lekezelni ezt a dolgot...

Álom, mi?

:respect:  :respect:

Pont erre gondoltam a minap. :)

Nagyon egyszerű, ahogy írtad is:
Azonos csatornán szimplán ki kell hagyni a kettő közötti ráhagyást.
Különböző csatornákon meg mondjuk lehetne pár választható opció. Nem kell a boxnak eldönteni, csak nekem ne kelljen a beállításokig elmennem és ott átállítanom a defaultot ilyen speciális esetekben.

#810 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:19

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:01

Álom bizony:

Remélem, a tisztelt FW-fejlesztő nem így (nem) gondolkodott. :p

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.