HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:55

Idézet: Boba - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 9:45

Hol tanultal vezetni? Alapbol en is kezifek nelkul indulok de azert a kornyeken vannak varoson belul is igen huzos szakaszok... ahol pl nem is elindulaskor hanem haladaskor is eleg alacsony (2-3) fokozatban marad a  motor. :Đ

Nálunk is vannak ilyen szép szakaszok, "kettes" only. :D A vizsga útvonalai között pedig direkt van egy kereszteződés, ahol kézifékkel lehet csak elindulni, legalábbis tanulóként mindenképpen.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#142 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:57

Nekem errol a "kuplung finoman felenged, jobb labujjak a feken, boka enyhen billeg a gazon, jjooo, most joooo..." szoveg jut eszembe. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#143 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:07

Idézet: Boba - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:57

Nekem errol a "kuplung finoman felenged, jobb labujjak a feken, boka enyhen billeg a gazon, jjooo, most joooo..." szoveg jut eszembe. :Đ

nekem ilyeneket nem mondtak... :think:  :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#144 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:26

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 11:07

nekem ilyeneket nem mondtak... :think:  :D

Olyat sem, hogy "csillagom, az már nem a váltókar..." :nevet2: :lol:

Bocs. ;)

#145 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:32

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 11:26

Olyat sem, hogy "csillagom, az már nem a váltókar..." :nevet2: :lol:

Bocs. ;)

:nevet2: :nevet2: :nevet2:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#146 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:39

KRESZ-hét, első nap

#147 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:42

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:43

én sosem szerettem a kézifékest, nem értettem minek kell, amikor anélkül sokkal egyszerűbb elindulni a lejtőn felfelé.

Az az emelkedő.

Egyébként akkor te egy emelkedős kereszteződésnél a kuplunggal játszva állsz meg? Vagy hogyan indulsz el?

#148 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:50

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 11:42

Egyébként akkor te egy emelkedős kereszteződésnél a kuplunggal játszva állsz meg? Vagy hogyan indulsz el?

Ezt a kérdést nem értem, bár nem is nekem szól... :D

Mi az, hogy emelkedős kereszteződésnél hogy állsz meg? Ugyanúgy, mint bármelyik nem emelkedősnél. :think:

#149 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:03

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 11:50

Mi az, hogy emelkedős kereszteződésnél hogy állsz meg? Ugyanúgy, mint bármelyik nem emelkedősnél. :think:

Ha gurulni akar hátrafele a kocsi, akkor fékkel, kézifékkel vagy kuplunggal áll meg? Ha nem kézifékkel, hanem csak lábfékkel, akkor hogyan éri el, hogy ne guruljon hátra az autó egy normálisabb méretű emelkedőnél való elinduláskor? (van ahol nincs lehetőség a "féket elengedem és gázt adok és nem is fulladok le" típusú manőverre)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 04. 21. 11:03 -kor

#150 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:23

Egészen vad emelkedőnél is meg lehet tartani kuplung+gázzal egyhelyben, de fölöslegesen nyüstöli az ember a kuplungot.

Egyszerűbb kézifék behúzva, és elindul az ember benyomott kézifék gombbal finoman, és menet közben kiengedi. Legalábbis kezdőknek. Én simán átlépek fékről a gázra, max 3 centit gurul hátra az autó. De nem mindenkinek sikerül :)

Mikor nagyon kezdő voltam, én is visszagurultam egyszer, nem volt mögöttem senki, de azért szar érzés volt :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#151 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:45

Drum! Kóstolgatsz??? :D

egyébként hogy hogy állok meg? Fékezem, amég állok nyomom a féket, majd ha indulok akkor fékről le, át a gázra a másik lábammal meg már "fogásig" engedem fel a kuplungot. Vagy most nem értelek, te nem így csinálod??
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#152 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:47

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:45

egyébként hogy hogy állok meg? Fékezem, amég állok nyomom a féket, majd ha indulok akkor fékről le, át a gázra a másik lábammal meg már "fogásig" engedem fel a kuplungot. Vagy most nem értelek, te nem így csinálod??

Milyen autón engeded fogásig a kuplungot, gázadás nélkül?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#153 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:56

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:43

én sosem szerettem a kézifékest, nem értettem minek kell, amikor anélkül sokkal egyszerűbb elindulni a lejtőn felfelé.

Erős emelkedőn ha mögötted centikre állnak (vagy más akadály van), kézifék nélkül csak akkor tudsz "jól" elindulni, ha ügyes vagy, illetve ismered az autód. Ha beülsz 1 másik kocsiba, majd meglátod, főleg valami öreg, nem pörgősbe, főleg ha először ülsz bele...
Kézivel viszont 100%-osan el tudsz indulni, nincs hátragurulás, stb. Erre való.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#154 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:47

Milyen autón engeded fogásig a kuplungot, gázadás nélkül?

az a baj hogy hülyén írtam le, de ezt hogy fogalmazzam meg máshogy? szerintem érted te is mire gondolok.

#155 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:56

Erős emelkedőn ha mögötted centikre állnak (vagy más akadály van), kézifék nélkül csak akkor tudsz "jól" elindulni, ha ügyes vagy, illetve ismered az autód. Ha beülsz 1 másik kocsiba, majd meglátod, főleg valami öreg, nem pörgősbe, főleg ha először ülsz bele...
Kézivel viszont 100%-osan el tudsz indulni, nincs hátragurulás, stb. Erre való.

legtöbbször mondjuk a saját kocsimmal megyek amit már jól ismerek, szóval azzal gond nélkül lehet így indulni.

#156 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 11:59

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 11:50

Hintáztat, mint néhány buszsofőr. A kuplungtárcsák kopnak, de a láb jobban "rááll", szokja. Én is szoktam hintáztatni, de nem szoktam javasolni. Hangulatfüggő. Néha 1 kis hinta... :D  :up:

Szerkesztette: Warrior 2008. 04. 21. 12:00 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#157 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:03

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:45

Tehát azt akarod mondani - hogy mindenki értse -, hogy taposod a féket, elkezded felengedni a kuplungot, amikor elkezd fogni, akkor fékről le, gázra rá, kuplung még feljebb, go? :) Én is szoktam néha így csinálni.

#158 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 13:03

Tehát azt akarod mondani - hogy mindenki értse -, hogy taposod a féket, elkezded felengedni a kuplungot, amikor elkezd fogni, akkor fékről le, gázra rá, kuplung még feljebb, go? :) Én is szoktam néha így csinálni.

na erről van szó, köszönöm, csak én nem tudok fogalmazni :D

#159 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:23

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:56

az a baj hogy hülyén írtam le, de ezt hogy fogalmazzam meg máshogy? szerintem érted te is mire gondolok.

Nagyjából értem, de a legtöbb autóval, emelkedőn (pláne, valami combosabbon) nem tudod az alapjárattal kuplungolva megfogni. Síkon el lehet indulni 3-asban is, ahol nem gurul hátra, de emelkedőn fékről átlépve mindenképp gurulni fog az ember hátra. Főleg mélygarázsokból kivezető erős emelkedőkön.

Idézet

#160 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:31

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 13:23

Nagyjából értem, de a legtöbb autóval, emelkedőn (pláne, valami combosabbon) nem tudod az alapjárattal kuplungolva megfogni. Síkon el lehet indulni 3-asban is, ahol nem gurul hátra, de emelkedőn fékről átlépve mindenképp gurulni fog az ember hátra. Főleg mélygarázsokból kivezető erős emelkedőkön.

És akkor most mi a helyes/jó?
Nekem úgy tanították, hogy kézifék be, kuplung fogásig, kézifék ki és rögtön gáz(kuplung felenged ofkórsz). Ez eddig mindig működött :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »