HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:07

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 18:01

Egy igazi hős vagy.

On: P+R parkolók!

Kevered a fogalmakat. Ez nem hősiesség, hanem egyszerűen nem vagyok bunkó. Legalábbis ennyire nem. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#102 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:14

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:43

1. Ezesetben köszönjük, hogy a 152. ábra pont kimaradt :p :D
3. Bocsátassék már meg nekem, hogy én, aki egyébként át szokta engedni a gyalogosokat, ha elsőbbségük van (és ezt tudatják velem felfestéssel és kresztáblával), nem töretem össze a követési távolságot be nem tartókkal a kocsim hátulját egy olyan helyen, ahol nem tudom, hogy gyalogosátkelőhely van :) Ennyi erővel az egész városon keresztül 5 km/h-val mehetnék végig, 5 m-enként megállva, hogy megbizonyosodjak arról, hogy na most itt van-e egy nem jól látható zebra, és van-e a közelben átkelni kívánó gyalogos...

1. útburkolati jel kategóriában nah, vajon mi lehet az ábrán?  :D keresd ki  :smoker: http://www.totalcar.hu/kresz
3. miazhogy nem jól látható zebra ill. nem tudod, h ott zebra van-e :confused:
ha nincs felfestés, nincs zebra
ha van ff, akkor ott a zebra
4. ok
Ciciman is on borda

#103 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:26

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 18:14

1. útburkolati jel kategóriában nah, vajon mi lehet az ábrán?  :D keresd ki  :smoker: http://www.totalcar.hu/kresz
3. miazhogy nem jól látható zebra ill. nem tudod, h ott zebra van-e :confused:
ha nincs felfestés, nincs zebra
ha van ff, akkor ott a zebra

Vmit asszem figyelmen kívűl hagytál, mégpedig azt, hogy -legjobb tudomásom szerint- a zebrákat nem csak a felfestés jelzi, hanem kresztábla is. Ennek fényében írom a válaszom, íme, ni:

1. Átfogalmazom a kérdést, mert látom nem érted. (Azt állítottad ugye, hogy ha nincs a zebra felfestve, akkor ott nincs is zebra.) Ha nincs felfestés (eredetileg volt, de igencsak meg van kopva), de van gyalogosátkelőhelyet jelző tábla (az nem kopott le :D), akkor van-e zebra vagy sem?
2. Nem tudom, hogy van-e az adott helyen zebra, mert nem vagyok az adott helyen ismerős sem gyalogosan, sem sofőrként, és az úttesten a felfestés nem látható (ld. lekopott), a tábla meg vmiért nincs kint (ellopták és elvitték a méhbe stb.), netán nem látszik (szerk: ld. eltakarja egy fa/teherautó). 

Szerkesztette: OnLány 2008. 04. 20. 18:14 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#104 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:35

A gyalogátkelőhelyet jelző tábla nem kötelező kelléke a gyalogátkelőhelynek. Ahogy a közlekedési lámpát jelző tábla sincs kint minden lámpa előtt. Azért mert nincs kint, hogy lámpa lesz még nem mész át a piroson, gondolom  :Đ

Szerkesztette: Mumia 2008. 04. 20. 17:36 -kor

#105 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:47

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:26

Vmit asszem figyelmen kívűl hagytál, mégpedig azt, hogy -legjobb tudomásom szerint- a zebrákat nem csak a felfestés jelzi, hanem kresztábla is. Ennek fényében írom a válaszom, íme, ni:

1. Átfogalmazom a kérdést, mert látom nem érted. (Azt állítottad ugye, hogy ha nincs a zebra felfestve, akkor ott nincs is zebra.) Ha nincs felfestés (eredetileg volt, de igencsak meg van kopva), de van gyalogosátkelőhelyet jelző tábla (az nem kopott le :D), akkor van-e zebra vagy sem?
2. Nem tudom, hogy van-e az adott helyen zebra, mert nem vagyok az adott helyen ismerős sem gyalogosan, sem sofőrként, és az úttesten a felfestés nem látható (ld. lekopott), a tábla meg vmiért nincs kint (ellopták és elvitték a méhbe stb.), netán nem látszik. 

Elvileg a tábla számítana, nem az útburkolati jel. Persze ha látszik a jel, akkor nyílván mindegy. :)

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 20. 17:49 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#106 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:59

Na mivel én nem tudtam, hogy a tábla vagy a z útburkolati jel a "magasabbrendű", netán mindkettőnek jelen kell-e lennie, ezért feszegettem ezt a témát :)
De még mindig nem vagyok képben, pl. FlowM@N és mumia véleménye eltérő, és azt is kétlem, hogy framnak van igaza, miszerint ha nem látszik a felfestés, akkor ott nincs is zebra :rolleyes:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#107 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:10

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:59

Na mivel én nem tudtam, hogy a tábla vagy a z útburkolati jel a "magasabbrendű", netán mindkettőnek jelen kell-e lennie, ezért feszegettem ezt a témát :)
De még mindig nem vagyok képben, pl. FlowM@N és mumia véleménye eltérő, és azt is kétlem, hogy framnak van igaza, miszerint ha nem látszik a felfestés, akkor ott nincs is zebra :rolleyes:

Ha nincsen útbukolati jel és tábla sem, ott nincsen zebra. Ha egyik van, akkor van zebra.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 20. 18:11 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#108 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:18

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:51

Mondjuk a tükör nézegetésének elhagyásáért alapból buktatnék.

Tükör használatot aztán marhára lehet ellenőrizni. Van aki képes csak szemmozgással, fejmozgás nélkül figyelni a tükröt.

Szerkesztette: Pitbull 2008. 04. 20. 18:37 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#109 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:21

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 19:18

Tükör használatot aztán marhára lehet ellenőrizni. Van aki képes csak szemmozgás nélkül figyelni a tükröt.

Kaméleonok előnyben... egyik szemem az utat figyeli, a másik meg a tükröt :omg: Hogy tud bárki is a szemének mozgatása nélkül belenézni és ezáltal figyelni a tükröt? :think: 

Szerkesztette: OnLány 2008. 04. 20. 18:24 -kor

#110 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:28

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 18:21

Kaméleonok előnyben... egyik szemem az utat figyeli, a másik meg a tükröt :omg: Hogy tud bárki is a szemének mozgatása nélkül belenézni és ezáltal figyelni a tükröt? :think: 

Zutat nem nézed akko simán.  :Đ

ps. Szerintem arra gondolt a kollega, hogy only szemmozgással figyeli a tükröt, tehát a vizsgabiztos nehezen látja hátulról.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 20. 18:29 -kor

#111 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:28

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 19:18

Tükör használatot aztán marhára lehet ellenőrizni. Van aki képes csak szemmozgás nélkül figyelni a tükröt.

Nincs.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#112 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:41

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:21

Kiterjesztett látásmód. A villámolvasásnál használják de jó az autóvezetéshez is. Sokkal nagyobb területet látsz be vele és jobban érzékeled ha vki rendellenesen közlekedik.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#113 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:46

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 19:28

ps. Szerintem arra gondolt a kollega, hogy only szemmozgással figyeli a tükröt

Igen arra, közben átírta :)

#114 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:00

Off... dombrol valo elindulas. Az oke, hogy sokan nemkepesek megcsinalni azt, hogy kezifek nelkul indulnak el felfele (most nem arrol beszelek, hogy szenne egetik a kuplungot) de meg kezifekkel is visszagurulnak. :omg:  :(  :mad:  Tegnap igy ijesztett ram egy szoszike.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#115 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:03

Én ezért nem is megyek senkihez közel emelkedőn. Azt még rádfogja, hogy te mentél neki.

#116 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:06

Persze, alap... de az nem, ha vagy 1 metert gurul hatra, es nekem rukibe kell kapcsolni es a gazra kell lepni. :Đ Most mar rohogok a dolgon... akkor jott a barnamaci.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#117 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:12

FlowM@N, OnLány ez tényleg ennyire nehéz? Pedig ez még az érthetőbb megfogalmazások csoportjába tartozik:

Idézet

17. § (1) A tájékoztatást adó jelzőtáblák a következők:
a) „Kijelölt gyalogosátkelőhely” (103. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttestet a táblánál útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely keresztezi
...
18. § (1) Az útburkolati jelek:
g) gyalogosátkelőhely (152. ábra);

Beidéztem ide a jogszabályokat (tegnap, tengnapelőtt?), kiemelve azt, h mit is kéne észrevenni, erre még mindig nem/rosszul tudjátok ... nincs más hátra le kell fordítsam magyarról-magyarra:

kék4szögben fehér3szögön fekete zebrán fekete gyalog arról tájékoztatja az arra haladókat, hogy
az úttestet -> az aszfaltot, mer' aza zúttest
a táblánál
útburkolati jellel -> festékkel
kijelölt -> felfestett
gyalogosátkelőhely -> 18/1/g típusú a felfestés, úgy is mondhatnám, h zebramintás
keresztezi -> megyen keresztbe

még egyszerűbben: arról tájékoztat, h föl van festveja zebra

az "útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely" a kulcs, nem a tábla jelöli ki az átkelőhelyet (azaz a gyalogosok elsőbbségi területét), hanem a felfestés (útburkolati jel)

a 18. § (1) g) pedig a legegyszerűbb definíció, a 152es ábrán látható útburkolati jel jelenti/definiálja a gyalogosátkelőhelyet
Ciciman is on borda

#118 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:18

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 18:26

2. Nem tudom, hogy van-e az adott helyen zebra, mert nem vagyok az adott helyen ismerős sem gyalogosan, sem sofőrként, és az úttesten a felfestés nem látható (ld. lekopott), a tábla meg vmiért nincs kint (ellopták és elvitték a méhbe stb.), netán nem látszik (szerk: ld. eltakarja egy fa/teherautó). 

én értem, te nem érted :)

1. ha nem látszik a felfestés, nincs zebra :)
2. tök mindegy, h van-e tábla ill. takarja-e valami, ha nem látszik a felfestés az úttesten, nincs zebra :)
Ciciman is on borda

#119 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:21

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:12

az "útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely" a kulcs, nem a tábla jelöli ki az átkelőhelyet (azaz a gyalogosok elsőbbségi területét), hanem a felfestés (útburkolati jel)

Ez nem volt benne számomra egyértelműen az általad beidézett paragrafusban (ezért is kérdeztem rá még Xszer) úgyhogy igazán köszönjük, hogy lefordítottad. Megareszpekt.

#120 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:24

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:18

én értem, te nem érted :)

1. ha nem látszik a felfestés, nincs zebra :)
2. tök mindegy, h van-e tábla ill. takarja-e valami, ha nem látszik a felfestés az úttesten, nincs zebra :)

Mostmár világos, miután lefordítottad :p Mondom (immáron sokadszor), hogy eddig számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy a felfestés, a tábla, vagy mindkettő együttesen jelöli-e ki a gyalogátkelőhelyet. Ezért kérdeztem meg még Xszer. Písz :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.