HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 30. 21:54

Egyszerű be kell kenni agyaggal jól ráköt, azt mondhatod, hogy most mentél bele egy nagy sártócsába  :D Az is elég, ha csak egy-két betű nem olvasható.

#322 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 08:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 21:54

Egyszerű be kell kenni agyaggal jól ráköt, azt mondhatod, hogy most mentél bele egy nagy sártócsába  :D Az is elég, ha csak egy-két betű nem olvasható.

De nem felelősséged az is, hogy a rendszámtáblát és a lámpákat tisztán tartsd? Én valami ilyesmire emlékszem. Tehát bele lehet kötni abba is, ha másfél centi kosz van a rendszámtáblán (azért jogosan szerintem).

A motorosok ilyenkor jönnek a "piszok gyerekekkel, akik felhajtják a rendszámtáblát, ők meg nem győzik lehajlítani" dumával általában. Ez sem tűnik annyira hihetőnek egy idő után.

Én régen a kutasok nagy örömére a kútnál lemostam az ablakokat, a lámpákat és a rendszámtáblát. A kocsi egy merő kosz volt persze, de a funkcionális részeken tiszta. Magát az autót talán két évente mostuk, ha jól emlékszem. Apukámnak volt a babonája, hogy a tiszta autót összetörik  :omg:

Én a "saját" autót (asszonyé volt igazából) tavasszal mostam le a sózás után.

Üdv!
.
.
.

#323 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 15:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 22:54

Amiért detto megbüntethetnek, mert a rendszámtáblának olvashatónak kell lennie. :D

#324 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 15:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 9:39

A motorosok ilyenkor jönnek a "piszok gyerekekkel, akik felhajtják a rendszámtáblát, ők meg nem győzik lehajlítani" dumával általában. Ez sem tűnik annyira hihetőnek egy idő után.

A rutinosabbjának már bowdenes rendszámtábla-felbillentő kézi készüléke van... :)

#325 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 15:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 15:24

A rutinosabbjának már bowdenes rendszámtábla-felbillentő kézi készüléke van... :)

:offtopic:

Volt valami termék itt, amit két egyetemista fejlesztett ki. Úgy nevezték, hogy "rendszámtábla tisztító" és azt csinálta, hogy gombnyomásra lehajtotta vízszintesbe a rendszámtáblát. Így tisztította, mert akkor ugye a ráragadt piszok lehullik. Aztán a jobb tisztító hatás érdekében megjelent a GPS-el kombinált változat, ami a sebességmérő kamerák környékén tudta tisztítani a még hatékonyabb működés érdekében.

Aztán azt hiszem rájuk szállt a hatóság, mert érezték, hogy itt a tisztítás inkább marketing, mint valós funkció.

De lehet kapni mobilra való navigátor progit, amit semmit nem navigál, de elkezd csipogni, amikor jön a kamera. Mindenki döntse el, hogy mennyire etikus ez. Mondjuk azért a legtöbb autós a kamera előtt lassít csak le 70-re, aztán megnyomja a pedált ízlés szerint.

Üdv!
.
.
.

#326 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 15:53

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 16:30

De lehet kapni mobilra való navigátor progit, amit semmit nem navigál, de elkezd csipogni, amikor jön a kamera. Mindenki döntse el, hogy mennyire etikus ez.

Miert, az mennyivel "etikusabb" amikor olyan terkepet veszel boltban, legalisan, frisset, amelyen rajta vannak a kamerak helyei ? :) Adott orszag utjain adott autoban en voltam a kamera-navigator :) Mindket megoldas ugyanazokra a publikus adatokra alapoz. Csak arra celoznek, hogy latja a kamerakat mindenki, igy nem etikatlan ezt az informaciot massal is megosztani. Es arra, hogy nyilvanvalo, hogy minden eszkoz csak reszmegoldas, egyik sem mukodik onmagaban, sem a csak radar, sem a csak kamera (akar szakasz-sebesseg meressel, ami raadasul atgondolatlan bevezetessel azonosan terhel egy veletlen es egy notorius szaguldozot), sem a csak rendor (allo vagy halado) megoldas nem eleg onmagaban. Ki kell talalni az adott helyen mukodo kombinaciot, ez nem ket nap, es nem is lehet kapkodott szukseg/latszat-intezkedesekkel megoldani. Az atgondolatlan, fokozatmentes, merlegeles nelkuli tul magas buntetesek bevezetese amugy sem vezethet gyors mentalitas-valtashoz, csupan gyors kibuvo-kereseshez.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#327 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 20:23

Idézet: kla - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 16:53

Miert, az mennyivel "etikusabb" amikor olyan terkepet veszel boltban, legalisan, frisset, amelyen rajta vannak a kamerak helyei ? :) Adott orszag utjain adott autoban en voltam a kamera-navigator :) Mindket megoldas ugyanazokra a publikus adatokra alapoz. Csak arra celoznek, hogy latja a kamerakat mindenki, igy nem etikatlan ezt az informaciot massal is megosztani. Es arra, hogy nyilvanvalo, hogy minden eszkoz csak reszmegoldas, egyik sem mukodik onmagaban, sem a csak radar, sem a csak kamera (akar szakasz-sebesseg meressel, ami raadasul atgondolatlan bevezetessel azonosan terhel egy veletlen es egy notorius szaguldozot), sem a csak rendor (allo vagy halado) megoldas nem eleg onmagaban. Ki kell talalni az adott helyen mukodo kombinaciot, ez nem ket nap, es nem is lehet kapkodott szukseg/latszat-intezkedesekkel megoldani. Az atgondolatlan, fokozatmentes, merlegeles nelkuli tul magas buntetesek bevezetese amugy sem vezethet gyors mentalitas-valtashoz, csupan gyors kibuvo-kereseshez.

Mindenki az elvakult szabálytiszteletet hányja a szemere, ám én ebben nem látok kivetni valót.
Navigációs eszközök tesztelőjeként jó egy éve elég behatóan foglalkozom navigációkkal, PDA/PNA készülékekkel. Ez azt jelenti, hogy nem mozdulok ki anélkül, mindig van egy, de van hogy 2-3 is az autómban, működve. Azért jó az, ha nem a vakvilágba írom a cikket róla.

Na kérem, ezek az adatbázisok, ezek azokat jelzik, ahol VALAHA is láttak kamerát az autósok. Bevallom, a >1 év óta EGYETLENEGYSZER SEM találkoztam sebességmérő berendezéssel ott, ahol az iGO a nemzetközi adatbázisból jó előre jelezte.
Ha valaminek igen nagy haszna van, akkor ez az, hiszen olyan helyeken lassítja le a járművezetőt, ahol amúgy nem lenne semmi oka lassításra, betartani a sebességkorlátozást.

Tehát ezt MAXIMÁLISAN támogatom. Ha annyira öntörvényű gyorshajtó, akkor úgyis belerohan egy olyan helyen a trafiba, ahol nem számított rá, mert nem volt az adatbázisban.
Gondolkoztál már ma?

#328 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 22:16

mondjuk a fix traffiknal hasznos, abbol meg kulfoldon igen sok van
igaz, asszem svajcban es ausztriaban tiltott a gps-alapu traffipax-elojelzok (hudeszepenfogalmaztam) :D hasznalata.

#329 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 22:37

Idézet: Goodman - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 23:16

igaz, asszem svajcban es ausztriaban tiltott a gps-alapu traffipax-elojelzok (hudeszepenfogalmaztam) :D hasznalata.

Nem szoktam rosszat kívánni embereknek, de annak azoknak az embereknek, akik tevékenyen részt vettek abban, hogy eltörölhessék a sebességmérő eszközöket ZAVARÓ berendezések teljes tiltását, annak kívánnám, hogy ő, vagy a családtagja szembesüljön egy ilyen gyorshajtó áldásos tevékenységével.

Tényleg nem értem, mi a cél vele.

Van olyan mérési eszköze a rendőrségnek, ami nem blokkolható? NINCS!
Az a cél, hogy aki megteheti, hogy egy plafonbüntetés árából felelősségre vonhatatlanná tegye magát, hajthasson amennyivel csak akar? ALIGHA!

Akkor mi lehetett ezzel a cél?

Vajon miért nem engedték, hogy a forgalomszámláló/matricafigyelő kamerák is részt vegyenek a sebességmérésben?
Mert nincs ellenszer ellene!
Gondolkoztál már ma?

#330 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 23:34

Valaki - aki biztosan tudja - legyen kedves es irja be a BUNTETESI tetelet a teljesen rendszam nelkul valo kozlekedesnek. Vagyis ha ELKAPNAK akkor mennyit kell FIZETNI. Azert emeltem ki ezeket, mert ugy tudom, hogy akar a kocsit is lezarathatjak, stb. De mondjuk a minimalis 30e-ert en is hazamennek busszal inkabb. A nagyobb tetelekrol nem is beszelve.

Macika: dehogynincs ellene: ha nem tud beazonositani (nincs rendszam), akkor tehet a fenykepevel, amit akar...

Egyebkent en maximalisan szabalytisztelo vagyok, itt csak morfondirozok: hogyha nekem, laikus hulyenek ezek EGYBOL eszembe jutnak, akkor a hivatasos szelhamosoknak, akiknek egesz allo nap csibeszsegeken jar az agyuk, sokkal jobb otleteik lesznek.

Szoval aki ezeket kitalalta, adott az uruleknek egy pofont.
De vissza is adom a Nobel-dijamat, ha nem fogja kovetni ezt egy kiegeszito rendelet Szechenyi utan szabadon 'A rendszamrul'.
Alopecia perniciosa

#331 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 23:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 23:37

Nem szoktam rosszat kívánni embereknek, de annak azoknak az embereknek, akik tevékenyen részt vettek abban, hogy eltörölhessék a sebességmérő eszközöket ZAVARÓ berendezések teljes tiltását

en most nem a traffipaxzavarokra utaltam, hanem arra, hogy az iGo (legalabbis a MioMap) a speedcam-eket nem mutatja svajcban, es meg par orszagban.

#332 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 00:08

Idézet: Goodman - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 0:37

en most nem a traffipaxzavarokra utaltam, hanem arra, hogy az iGo (legalabbis a MioMap) a speedcam-eket nem mutatja svajcban, es meg par orszagban.

Igen, mert ott olyan a törvény. De ha zavarót látnak a kocsiban, akkor sem szívesen lennék a sofőr helyében.
Make love not Wor.

#333 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 00:33

Idézet: Goodman - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 0:37

Tudom, mire gondoltál, de ahol nem engedik az iGO-féle 'tájékoztatást', ott gondolod, hogy engedélyezve van a trafi-előrejelzés és a ZAVARÁS? :)

Nálunk meg mindent szabad.

Nem a büntetési tételeket kellene az egekig emelni, mert az csak a dacot, a csakazértist váltja ki a gyengénművelt polgárokból.
Visszaállítani az előjelző/zavarók TELJES tiltását (elkobzással) és kíméletlenül betartatni a korábbi összegű szabályzást.
És odafigyelni a táblázásokra (bár ez már nem a rendőrség feladata).
Gondolkoztál már ma?

#334 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 09:16

basszus mennyi paraszttal találkoztam ma koncentráltan fél órán belül, csak az arany és ezüstérmes:

1 piros Fabia tűzöltóság felirattal az oldalán, Kojak-villogó és egy tiszti tányérsapka a kalaptartóban, hát amit művelt... folyamatos cikázás index nélkül 2-3 km hosszan, amikor nem cikázott, akkor meg folyamatos haladás a szaggatott vonalon 2+2 sávos úton, mindez reggeli csúcsban és persze megkül. jelzések nélkül

2 elég új E-klasse baromarcú apukával a volánnál, anyósülésen egy nő, az meg a két kezében fogott egy pár hetes gyereket

hihetetlen
:(
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#335 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 13:59

Idézet: Syner - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 10:16

basszus mennyi paraszttal találkoztam ma koncentráltan fél órán belül, csak az arany és ezüstérmes:

1 piros Fabia tűzöltóság felirattal az oldalán, Kojak-villogó és egy tiszti tányérsapka a kalaptartóban, hát amit művelt... folyamatos cikázás index nélkül 2-3 km hosszan, amikor nem cikázott, akkor meg folyamatos haladás a szaggatott vonalon 2+2 sávos úton, mindez reggeli csúcsban és persze megkül. jelzések nélkül

2 elég új E-klasse baromarcú apukával a volánnál, anyósülésen egy nő, az meg a két kezében fogott egy pár hetes gyereket

hihetetlen
:(

Én a sorrendet megfordítottam volna.
Egyébként felháborító mindkettő.

Belém meg hátulról belémcuppant az Izabellán tegnap egy Toyotás. Lépésben araszoltunk, ő meg nem fékezett, kb. 5-tel csattant.
El nem tudom képezni, hogyan nem lehet észrevenni, ha 8 izzó világít közel szemmagasságban pótféklámpának egy Brava seggén...
Gondolkoztál már ma?

#336 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 14:07

Én mostanában amikor meglátok egy most trendi "i *macisajt* KRESZ" matricás verdát, vagy menekülök, vagy lemaradok. Tegnap a fél városon egy ilyen után mentem (illetve mindig utolértem egy lámpánál) s nem azt számoltam, hogy hány szabályt nem tart be, hanem hogy hányat igen. Eredmény kettő, éspedig: Az út jobb oldalán haladt, piros lámpánál megállt. Ennyi. Aztán index nyema, zebra előtt lassítás-gyalogátengedés nyema, záróvonal nem zavarta, sebességhatárokat leszarta, bekötve nem volt és az egyik kézében mobil, végig pofázott, míg láttam. Az ilyennel megetetném a matricát (meg a jogsiját) helyben, és tudom, hogy miért teszik ki: Hátha így a yardok elnézőbbek lesznek, ha gebasz van.

#337 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 14:14

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 15:07

Én mostanában amikor meglátok egy most trendi "i *macisajt* KRESZ" matricás verdát...

Az a Bumerang kresz het matricaja... es csak reggel hat es tiz kozt kellett vele betartani a kreszt azon a heten. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#338 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 14:56

Idézet: Syner - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 10:16

anyósülésen egy nő, az meg a két kezében fogott egy pár hetes gyereket

biztosan épp szoptatni készült  :D
Ciciman is on borda

#339 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 16:55

Ezt most kaptam mailben, nem tudom van-e valóságalapja:

Május 1-jétõl 100.000,- Ft a piroson való áthaladás...

Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken
lévõ közlekedési jelzõlámpákba Budapest területén. Az alábbi lista
tuti, mivel a felszerelõ cégtõl jött:

> a Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc
utca
sarok után következõ elsõ lámpasor

> Ferenc krt. - Üllõi út sarok
> Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)
> Attila utca - Alagút sarok
> Hegyalja út - Jagelló út sarok
> Fehérvári úti piacnál
> Budafoki út
> Mártírok útja - Bimbó utca sarok
> Moszkva tér
> Kõbányai út (Egészségháznál)
> Kõbányai út - Könyves Kálmán krt.
> Szentendrei út felüljáró minden lámpasor
> Csillaghegyi elágazásig
> Flórián tértõl a Tímár utca irányában három lámpasor
> Szamuely utca - Petofi híd felhajtónál
Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilo s jelzésen áthaladó jármûvet, zöld jelzésnél pedig a keresztezõdésen
(mért szakaszon ) az áthaladási sebességet.
A sebességmérõ mûszer három fotót készít és rögzít a keresztezõdésben.

#340 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 17:46

Igen, ez a hoax megjárta pl. a penzcentrum.hu-t is, de azóta levették. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.