KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások
Elküldve: 2008. 04. 30. 21:54
Elküldve: 2008. 05. 01. 08:39
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 21:54
De nem felelősséged az is, hogy a rendszámtáblát és a lámpákat tisztán tartsd? Én valami ilyesmire emlékszem. Tehát bele lehet kötni abba is, ha másfél centi kosz van a rendszámtáblán (azért jogosan szerintem).
A motorosok ilyenkor jönnek a "piszok gyerekekkel, akik felhajtják a rendszámtáblát, ők meg nem győzik lehajlítani" dumával általában. Ez sem tűnik annyira hihetőnek egy idő után.
Én régen a kutasok nagy örömére a kútnál lemostam az ablakokat, a lámpákat és a rendszámtáblát. A kocsi egy merő kosz volt persze, de a funkcionális részeken tiszta. Magát az autót talán két évente mostuk, ha jól emlékszem. Apukámnak volt a babonája, hogy a tiszta autót összetörik
Én a "saját" autót (asszonyé volt igazából) tavasszal mostam le a sózás után.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 05. 01. 15:22
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 22:54
Amiért detto megbüntethetnek, mert a rendszámtáblának olvashatónak kell lennie.
Elküldve: 2008. 05. 01. 15:24
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 9:39
A rutinosabbjának már bowdenes rendszámtábla-felbillentő kézi készüléke van...
Elküldve: 2008. 05. 01. 15:30
Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 15:24
Volt valami termék itt, amit két egyetemista fejlesztett ki. Úgy nevezték, hogy "rendszámtábla tisztító" és azt csinálta, hogy gombnyomásra lehajtotta vízszintesbe a rendszámtáblát. Így tisztította, mert akkor ugye a ráragadt piszok lehullik. Aztán a jobb tisztító hatás érdekében megjelent a GPS-el kombinált változat, ami a sebességmérő kamerák környékén tudta tisztítani a még hatékonyabb működés érdekében.
Aztán azt hiszem rájuk szállt a hatóság, mert érezték, hogy itt a tisztítás inkább marketing, mint valós funkció.
De lehet kapni mobilra való navigátor progit, amit semmit nem navigál, de elkezd csipogni, amikor jön a kamera. Mindenki döntse el, hogy mennyire etikus ez. Mondjuk azért a legtöbb autós a kamera előtt lassít csak le 70-re, aztán megnyomja a pedált ízlés szerint.
Üdv!
.
.
Elküldve: 2008. 05. 01. 15:53
Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 16:30
Miert, az mennyivel "etikusabb" amikor olyan terkepet veszel boltban, legalisan, frisset, amelyen rajta vannak a kamerak helyei ?
Elküldve: 2008. 05. 01. 20:23
Idézet: kla - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 16:53
Mindenki az elvakult szabálytiszteletet hányja a szemere, ám én ebben nem látok kivetni valót.
Navigációs eszközök tesztelőjeként jó egy éve elég behatóan foglalkozom navigációkkal, PDA/PNA készülékekkel. Ez azt jelenti, hogy nem mozdulok ki anélkül, mindig van egy, de van hogy 2-3 is az autómban, működve. Azért jó az, ha nem a vakvilágba írom a cikket róla.
Na kérem, ezek az adatbázisok, ezek azokat jelzik, ahol VALAHA is láttak kamerát az autósok. Bevallom, a >1 év óta EGYETLENEGYSZER SEM találkoztam sebességmérő berendezéssel ott, ahol az iGO a nemzetközi adatbázisból jó előre jelezte.
Ha valaminek igen nagy haszna van, akkor ez az, hiszen olyan helyeken lassítja le a járművezetőt, ahol amúgy nem lenne semmi oka lassításra, betartani a sebességkorlátozást.
Tehát ezt MAXIMÁLISAN támogatom. Ha annyira öntörvényű gyorshajtó, akkor úgyis belerohan egy olyan helyen a trafiba, ahol nem számított rá, mert nem volt az adatbázisban.
Elküldve: 2008. 05. 01. 22:16
igaz, asszem svajcban es ausztriaban tiltott a gps-alapu traffipax-elojelzok (hudeszepenfogalmaztam)
Elküldve: 2008. 05. 01. 22:37
Idézet: Goodman - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 23:16
Nem szoktam rosszat kívánni embereknek, de annak azoknak az embereknek, akik tevékenyen részt vettek abban, hogy eltörölhessék a sebességmérő eszközöket ZAVARÓ berendezések teljes tiltását, annak kívánnám, hogy ő, vagy a családtagja szembesüljön egy ilyen gyorshajtó áldásos tevékenységével.
Tényleg nem értem, mi a cél vele.
Van olyan mérési eszköze a rendőrségnek, ami nem blokkolható? NINCS!
Az a cél, hogy aki megteheti, hogy egy plafonbüntetés árából felelősségre vonhatatlanná tegye magát, hajthasson amennyivel csak akar? ALIGHA!
Akkor mi lehetett ezzel a cél?
Vajon miért nem engedték, hogy a forgalomszámláló/matricafigyelő kamerák is részt vegyenek a sebességmérésben?
Mert nincs ellenszer ellene!
Elküldve: 2008. 05. 01. 23:34
Macika: dehogynincs ellene: ha nem tud beazonositani (nincs rendszam), akkor tehet a fenykepevel, amit akar...
Egyebkent en maximalisan szabalytisztelo vagyok, itt csak morfondirozok: hogyha nekem, laikus hulyenek ezek EGYBOL eszembe jutnak, akkor a hivatasos szelhamosoknak, akiknek egesz allo nap csibeszsegeken jar az agyuk, sokkal jobb otleteik lesznek.
Szoval aki ezeket kitalalta, adott az uruleknek egy pofont.
De vissza is adom a Nobel-dijamat, ha nem fogja kovetni ezt egy kiegeszito rendelet Szechenyi utan szabadon 'A rendszamrul'.
Elküldve: 2008. 05. 01. 23:37
Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 23:37
en most nem a traffipaxzavarokra utaltam, hanem arra, hogy az iGo (legalabbis a MioMap) a speedcam-eket nem mutatja svajcban, es meg par orszagban.
Elküldve: 2008. 05. 02. 00:08
Idézet: Goodman - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 0:37
Igen, mert ott olyan a törvény. De ha zavarót látnak a kocsiban, akkor sem szívesen lennék a sofőr helyében.
Elküldve: 2008. 05. 02. 00:33
Idézet: Goodman - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 0:37
Tudom, mire gondoltál, de ahol nem engedik az iGO-féle 'tájékoztatást', ott gondolod, hogy engedélyezve van a trafi-előrejelzés és a ZAVARÁS?
Nálunk meg mindent szabad.
Nem a büntetési tételeket kellene az egekig emelni, mert az csak a dacot, a csakazértist váltja ki a gyengénművelt polgárokból.
Visszaállítani az előjelző/zavarók TELJES tiltását (elkobzással) és kíméletlenül betartatni a korábbi összegű szabályzást.
És odafigyelni a táblázásokra (bár ez már nem a rendőrség feladata).
Elküldve: 2008. 05. 08. 09:16
1 piros Fabia tűzöltóság felirattal az oldalán, Kojak-villogó és egy tiszti tányérsapka a kalaptartóban, hát amit művelt... folyamatos cikázás index nélkül 2-3 km hosszan, amikor nem cikázott, akkor meg folyamatos haladás a szaggatott vonalon 2+2 sávos úton, mindez reggeli csúcsban és persze megkül. jelzések nélkül
2 elég új E-klasse baromarcú apukával a volánnál, anyósülésen egy nő, az meg a két kezében fogott egy pár hetes gyereket
hihetetlen
MSN: gaborszi@msn.com
Elküldve: 2008. 05. 08. 13:59
Idézet: Syner - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 10:16
1 piros Fabia tűzöltóság felirattal az oldalán, Kojak-villogó és egy tiszti tányérsapka a kalaptartóban, hát amit művelt... folyamatos cikázás index nélkül 2-3 km hosszan, amikor nem cikázott, akkor meg folyamatos haladás a szaggatott vonalon 2+2 sávos úton, mindez reggeli csúcsban és persze megkül. jelzések nélkül
2 elég új E-klasse baromarcú apukával a volánnál, anyósülésen egy nő, az meg a két kezében fogott egy pár hetes gyereket
hihetetlen
Én a sorrendet megfordítottam volna.
Egyébként felháborító mindkettő.
Belém meg hátulról belémcuppant az Izabellán tegnap egy Toyotás. Lépésben araszoltunk, ő meg nem fékezett, kb. 5-tel csattant.
El nem tudom képezni, hogyan nem lehet észrevenni, ha 8 izzó világít közel szemmagasságban pótféklámpának egy Brava seggén...
Elküldve: 2008. 05. 08. 14:07
Elküldve: 2008. 05. 08. 14:14
Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 15:07
Az a Bumerang kresz het matricaja... es csak reggel hat es tiz kozt kellett vele betartani a kreszt azon a heten.
Samott
Elküldve: 2008. 05. 08. 14:56
Idézet: Syner - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 10:16
biztosan épp szoptatni készült
Elküldve: 2008. 05. 08. 16:55
Május 1-jétõl 100.000,- Ft a piroson való áthaladás...
Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken
lévõ közlekedési jelzõlámpákba Budapest területén. Az alábbi lista
tuti, mivel a felszerelõ cégtõl jött:
> a Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc
utca
sarok után következõ elsõ lámpasor
> Ferenc krt. - Üllõi út sarok
> Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)
> Attila utca - Alagút sarok
> Hegyalja út - Jagelló út sarok
> Fehérvári úti piacnál
> Budafoki út
> Mártírok útja - Bimbó utca sarok
> Moszkva tér
> Kõbányai út (Egészségháznál)
> Kõbányai út - Könyves Kálmán krt.
> Szentendrei út felüljáró minden lámpasor
> Csillaghegyi elágazásig
> Flórián tértõl a Tímár utca irányában három lámpasor
> Szamuely utca - Petofi híd felhajtónál
Az automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilo s jelzésen áthaladó jármûvet, zöld jelzésnél pedig a keresztezõdésen
(mért szakaszon ) az áthaladási sebességet.
A sebességmérõ mûszer három fotót készít és rögzít a keresztezõdésben.
Elküldve: 2008. 05. 08. 17:46

Súgó
A téma zárva.