HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 12:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 0:07

Aztán kell 1-2 járőrautó, amely a forgalmat irányítja-tereli, logikus, hogy ők nem tudnak a baleset 'papírozásával' foglalkozni.

Nem akarok kötöszködni... én ugyan nem sok balesetet láttam hála isntennek, de azok közül vajmi kevésnél láttam, hogy terelgették volna a forgalmat... Vészvillogó/rendőri villogó kitesz, aztán kerülje ki mindenki őket/baleseteseket, ahogy tudja.
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#222 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 12:53

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 13:38

Nem akarok kötöszködni... én ugyan nem sok balesetet láttam hála isntennek, de azok közül vajmi kevésnél láttam, hogy terelgették volna a forgalmat... Vészvillogó/rendőri villogó kitesz, aztán kerülje ki mindenki őket/baleseteseket, ahogy tudja.

Jahh, mondjuk bátyám baleseténél sem volt kinn, csak egy járőrautó, helyszínelni. Pedig az az M5 bevezetőn volt, reggel 8-kor.

#223 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 13:05

Kaposvaron ma 10-12 korul durva volt az 1ik 4savos... felmartak a varosbol kifele tarto ket savot, es a maradek ket savbol az egyiket odaadtak a kifele tartoknak. Ez szepen jelezve is volt atvezeto tablakkal. Csak a kintrol befele haladoknak nem jelezhettek ugytunik, hogy csak 1 savjuk szabad mert sokszor volt, hogy mind a ket savban befele haladtak.  :omg: Volt is belole zavarodas... a kifele menok alig tudtak kiiszkolni a helyzetbol.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#224 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 13:31

Onlány&Carmaged

Itt valaki szóvá tette korábban, hogy sokan, több rendőrautó is jelen van egy balesetnél.
Erre válaszoltam.

Baleset != Baleset

NEM MINDEGYIKnél vannak többen, 'szimpla' koccanásnál, nem személyi sérüléses balesetnél általában csak egyetlen járőrautó van jelen (na meg függ attól is, hogy hány autó van szabad az adott kerületben/területen/településen).

Ám ha akárcsak egyetlen könnyebb sérült is van (akár egy erősebb, elállni nem/nehezen akaró orvvérzés is lehet ilyen), akkor rendszerint már többet küld oda az ügyeletes.
Gondolkoztál már ma?

#225 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 13:45

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 7:45

Én szívesen lennék rendőr, ha anno tanultam volna, akkor felvettek volna rendőrtisztire, mert bűnügyi helyszínelő vagy nyomozó szerettem volna lenni. Ma már sajnos csak álom marad, már nem lenne eről/időm újra nekiállni és elvégezni még egy fősulit.

Meg hogy nem álma senkinek a rendőri munka? Én diplomás közgazdász vagyok, az első kezdő fizetésem nettó 91ezer forint, se lakás, se albérlet, se semmi egyéb támogatás. Akkor miről is beszélünk?

De befejeztem az offot!

Tisztként egészen más, ők SOKKAL jobban meg vannak fizetve, még ha járőröznek is.
A mezei utcai járőr az, akik egyáltalán nincsenek megfizetve (főtörzszászlósig bezárólag), és pont ilyenekkel találkozik legtöbbet az átlag-autós, mivel 95%-ban ilyenek járnak el a szabálytalankodókkal szemben.

A jól (némelyik IGEN JÓL) megfizetett réteg bent ül az irodában, azokkal nem igazán lehet találkozni.
Gondolkoztál már ma?

#226 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 14:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 14:31

Onlány&Carmaged

Itt valaki szóvá tette korábban, hogy sokan, több rendőrautó is jelen van egy balesetnél.
Erre válaszoltam.

Baleset != Baleset

NEM MINDEGYIKnél vannak többen, 'szimpla' koccanásnál, nem személyi sérüléses balesetnél általában csak egyetlen járőrautó van jelen (na meg függ attól is, hogy hány autó van szabad az adott kerületben/területen/településen).

Ám ha akárcsak egyetlen könnyebb sérült is van (akár egy erősebb, elállni nem/nehezen akaró orvvérzés is lehet ilyen), akkor rendszerint már többet küld oda az ügyeletes.

Bátyámat kórházba vitték, még mikor ott voltak a rendőrök, mégis csak egy autó volt. Az meg csak mellékes, hogy egyetlen szóval nem mondták, hogy akkor engem most magamra hagynak a ronccsal a belső sávban, oldjam meg az elszálíltást az autómentővel, ahogy akarom. Nem segítséget vártam, hanem azt, hogy legalább szólnak, hogy héééé, benn álldogálok "védtelenül" egy forgalmas út belső sávjában.

#227 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 14:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 15:09

Bátyámat kórházba vitték, még mikor ott voltak a rendőrök, mégis csak egy autó volt. Az meg csak mellékes, hogy egyetlen szóval nem mondták, hogy akkor engem most magamra hagynak a ronccsal a belső sávban, oldjam meg az elszálíltást az autómentővel, ahogy akarom. Nem segítséget vártam, hanem azt, hogy legalább szólnak, hogy héééé, benn álldogálok "védtelenül" egy forgalmas út belső sávjában.

Effektív sérülése volt, vagy pedig ellenőrzésre kellett bevinniük?

Ezek szerint nem adták meg a minimális - elvárható - tájékoztatást. Rosszul tették. Bár - gondolom - akkor ez volt a legkisebb bajotok, ismerve a sztori végkifejletét...
Gondolkoztál már ma?

#228 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 14:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 15:33

Effektív sérülése volt, vagy pedig ellenőrzésre kellett bevinniük?

Ezek szerint nem adták meg a minimális - elvárható - tájékoztatást. Rosszul tették. Bár - gondolom - akkor ez volt a legkisebb bajotok, ismerve a sztori végkifejletét...

Szédülés, fejfájás, oldala is fájt. Vérezni nem vérzett. Bár ugye amíg nem ér oda a mentő, sosem tudni biztosat, akkor meg kicsit késő már új járőrt szerezni még. Na, mindegy, túléltük.

Egyébként kötelesek lettek volna szólni? Csak mert felvették az adataimat, mint "az elszállításról gondoskodó" személy.

Szerk.: elgépelés.

Szerkesztette: Carmaged 2008. 04. 24. 19:00 -kor

#229 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 18:55

Lol. Enyémet meg elszállítatta a tökfej, pedig meg volt beszélve, hogy mi szállíttatjuk. Lehet ismerőse volt a tréleres.  :reklamacio:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#230 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:27

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 13:38

Legutóbb is amikor baleset volt, úgy állt be a rendőrautó a sarokra, hogy a busz nem tudott tőle elmenni. A rendőrök meg jobb esetben trécseltek egymással meg pár civillel. De hogy forgalmat irányítottak volna azt nem lehet elmondani.

És most macika kérlek ne gyere azzal, hogy hámer kevés a pénz annyiért te sem irányítanád a forgalmat. Basszus nekem is kevés a pénz mégis elvégzem a munkámat. Nem tehetem meg, hogy félmunkát végzek azért mert keveslem a pénzt.

UI: Nem értem miért kell állandóan sajnálni a rendőröket azért mert keveset keresnek. A többi embert ki sajnálja aki keveset kap?

Szerkesztette: Mumia 2008. 04. 24. 21:58 -kor

#231 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:53

Rendőr van elég, csak foglalkozni kéne a melóval, nem pedig helyette a maszekkal (valami gond van, híjá, oszt odamegyünk), a rendőrautók gyilkolásával és a rendőrségi teknika leamortizálásával. A melóval, nem a kapitányságon/autóban való dögléssel, mekdóparkolóban a csajok sasolásával.

Sokan keresnek sokkal kevesebbet, mint a rendőrök, oszt ha ezér' leszarják a melót, ki lesznek rúgva a francba, oszt' akkó má' semmilyen meló nincs -> semmilyen píz nincs. A rendőrök úgy vállalták fel azt a melót, hogy pontosan tudták, mennyit fognak keresni. Elvállalták mégis? El. Akkor? Pofa súlyba és tessék dolgozni, vagy elmenni mást csinálni.

#232 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:59

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:53

Sokan keresnek sokkal kevesebbet, mint a rendőrök, oszt ha ezér' leszarják a melót, ki lesznek rúgva a francba, oszt' akkó má' semmilyen meló nincs -> semmilyen píz nincs. A rendőrök úgy vállalták fel azt a melót, hogy pontosan tudták, mennyit fognak keresni. Elvállalták mégis? El. Akkor? Pofa súlyba és tessék dolgozni, vagy elmenni mást csinálni.

Nem eleht, h azért nem teszik ki mégis a szűrüket a hozzáállásuk ellenére, mert így is kevés rendőr van? :think:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#233 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 22:05

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:59

Nem eleht, h azért nem teszik ki mégis a szűrüket a hozzáállásuk ellenére, mert így is kevés rendőr van? :think:

Nem. :)

Nem azt mondom, hogy sok rendőr van, hanem hogy elég a feladathoz.

Szerk.: Illetve van olyan szint, ahol sok van, de attól nem jobb nekünk sem, meg a mezítlábas gyaloggaloppnak sem.

#234 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 22:40

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:59

De.
Aki nem csinál égbekiáltó baromságot, csak úgy elvan, az marad. Haszna nem sok, de legalább a létszám megvan, úgy ahogy.
Gondolkoztál már ma?

#235 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 22:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 23:05

Nem. :)

Nem azt mondom, hogy sok rendőr van, hanem hogy elég a feladathoz.

Szerk.: Illetve van olyan szint, ahol sok van, de attól nem jobb nekünk sem, meg a mezítlábas gyaloggaloppnak sem.

Ne haragudj, hogy vitatkozni fogok Veled.

LÓSZARRA sem elég a mostani állomány!
Nálam Neked ezt jobban kellene tudnod. Reális elvárás LENNE, hogy SOKKAL nagyobb aktivitással legyenek jelen a közterületen, mert - akárki akármit is mond - a rendőri jelenlétnek van egyedül visszatartó hatása, ha valaminek van.

Lehet, hogy választott városodban nincs létszámhiány, Budapesten nagyon is van. Ráadásul a bűnözés is ide központosodik, tehát még több zsaru kéne.

Abban viszont egyetértünk, hogy csak azért még több zsarut a fővárosba vezényelni, hogy még többen ne végezzenek tisztességes munkát, na az fölösleges.
Minden rendőrautóba kamerát, folyamatos képrögzítéssel (nem egy ökör ára manapság már ez a technika), az utastérben folyamatos hangrögzítést és mondjuk az autó körüli 5 méteres körzetben rögzítő tármikrofont is rárakni.
És máris nincs sumákolás sem egyik, sem másik részről.

Az a baj, hogy ez a becsületes, szabálytisztelő állampolgárokon kívül SENKINEK sem érdeke.

Mi meg rohadtul kisebbségben vagyunk...
Gondolkoztál már ma?

#236 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 00:31

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 15:59

Egyébként kötelesek lettek volna szólni? Csak mert felvették az adataimat, mint "az elszállításról gondoskodó" személy.

Szerk.: elgépelés.

ELVILEG igen.
Ám annyira sokan nem bíznak a rendőröktől kapott elérhetőségekben, szállítókban (itt is olvashattál nem épp hízelgő véleményt ezzel kapcsolatban, valószínűleg van is alapja), hogy általában így intézik el, le van tudva a kötelességük, nyakadba van varrva, hogy nem kérted, Te intézed, ők meg nem erőszkoskodtak, hogy szegíthessenek. A papíron jól mutat, pont...
Gondolkoztál már ma?

#237 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 07:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 23:49

Nálam Neked ezt jobban kellene tudnod. Reális elvárás LENNE, hogy SOKKAL nagyobb aktivitással legyenek jelen a közterületen, mert - akárki akármit is mond - a rendőri jelenlétnek van egyedül visszatartó hatása, ha valaminek van.

Lehet, hogy választott városodban nincs létszámhiány, Budapesten nagyon is van. Ráadásul a bűnözés is ide központosodik, tehát még több zsaru kéne.

Abban viszont egyetértünk, hogy csak azért még több zsarut a fővárosba vezényelni, hogy még többen ne végezzenek tisztességes munkát, na az fölösleges.
Minden rendőrautóba kamerát, folyamatos képrögzítéssel (nem egy ökör ára manapság már ez a technika), az utastérben folyamatos hangrögzítést és mondjuk az autó körüli 5 méteres körzetben rögzítő tármikrofont is rárakni.

Az a baj, hogy ez a becsületes, szabálytisztelő állampolgárokon kívül SENKINEK sem érdeke.

Konkrétan Budapestről nem tudok nyilatkozni, nyilván a környezetem a mérvadó és azok a helyek, ahol sűrűn megfordulok. Nincs olyan messze a véleményünk egymástól, csak én úgy gondolom, hogy ha a jelenlegi állomány - országos szinten - normálisan dolgozna, sokkal jobb lene a helyzet, Te meg úgy gondolod, hogy jól gondolom, plusz kevesen is vannak. :)

#238 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 12:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 22:49

Szerintem meg sokkal kevesebb rendőr is elég lenne, csak azok ne debilek legyenek, mint a mostani állomány nagy része.

Meg van fordulva velük a világ. A törvénytisztelő polgárokkal TISZTELETTUDÓAN, NORMÁLISAN, VÉGLETEKIG TÜRELMESEN kéne beszélni, a bűnöző (tolvaj, betörő, gyilkoló stb stb) elemeket pedig úgy elintézni, hogy a korházig ne bírjon elmenni. Csak sajnos ők a normális emberekkel szemét módon beszélnek, meg bánnak, a bűnözőktől meg egyszerűen félnek, ezért vagy nem foglalkoznak vagy még le is bratyiznak velük.

Az ismerőseim (engem is beleértve) 99%-a frászt kap, ha rendőrt lát, mert azon agyal mivel fognak belekötni az agyatlan bunkói, holott normál esetben ha rendőrt látnék halálos nyugalom és biztonságérzet kéne hogy elöntsön függetlenül attól, hogy esetleg épp nincs bekapcsolva a biztonsági övem, vagy 65-el mentem.

Szerkesztette: Mikeee 2008. 04. 26. 12:31 -kor

#239 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 12:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 1:31

ELVILEG igen.
Ám annyira sokan nem bíznak a rendőröktől kapott elérhetőségekben, szállítókban (itt is olvashattál nem épp hízelgő véleményt ezzel kapcsolatban, valószínűleg van is alapja), hogy általában így intézik el, le van tudva a kötelességük, nyakadba van varrva, hogy nem kérted, Te intézed, ők meg nem erőszkoskodtak, hogy szegíthessenek. A papíron jól mutat, pont...

Én azt akartam kérdezni, hogy kellett volna-e szólniuk, hogy otthagynak az út közepén? :) Az elszállításról kapásból magam akartam gondoskodni.

#240 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 14:16

Idézet: Komáromi Endre ezredes

Az M1-esen nyolc kamera van, ha mindegyik készít felvételt a gyorshajtásról, akkor már bizony nem pár tízezer, de akár nyolcszor háromszázezer forintról is lehet szó.

Majustol a frissitett Kresz ervenyes: Nincs kegyelem

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.