HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 14:33

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 15:16

Idézet: Komáromi Endre ezredes

Az M1-esen nyolc kamera van, ha mindegyik készít felvételt a gyorshajtásról, akkor már bizony nem pár tízezer, de akár nyolcszor háromszázezer forintról is lehet szó.

Majustol a frissitett Kresz ervenyes: Nincs kegyelem

Samott

Ha jól értelmezem, ez még nem az új KRESZ, csak szigorúbban büntetnek.  :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#242 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 15:02

Én azt nem értem ezen a rendorhianyon, hogy egy csomo mindent lehetne automatizalni, hogy ne kelljen ember hozza. ilyen a trafipax is. És máris a rendorok a városba foglalkozhatnanak minden mással, nem kéne trafipaxolni. és igy a sikkasztas eselye is kisebb, meg a haverságé.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#243 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 15:22

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 16:02

...és igy a sikkasztas eselye is kisebb, meg a haverságé.

Lehet, h épp ezért nem akarják automatizálni... kiesne a zsebbepénz :rolleyes:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#244 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:11

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 16:22

Lehet, h épp ezért nem akarják automatizálni... kiesne a zsebbepénz :rolleyes:

Kétlem, hogy lenne beleszólásuk.

#245 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:11

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 16:02

Én azt nem értem ezen a rendorhianyon, hogy egy csomo mindent lehetne automatizalni, hogy ne kelljen ember hozza. ilyen a trafipax is. És máris a rendorok a városba foglalkozhatnanak minden mással, nem kéne trafipaxolni. és igy a sikkasztas eselye is kisebb, meg a haverságé.

Milyen sikkasztás?

#246 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 16:20

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 15:33

Ha jól értelmezem, ez még nem az új KRESZ, csak szigorúbban büntetnek.  :)

Bocsánat. Olvass lassabban!

Nem írt ÚJ KRESZ-t, csak frissítettet.
Az pedig korrekt, mert valóban az.

Szerkesztette: *Macika* 2008. 04. 26. 16:22 -kor

Gondolkoztál már ma?

#247 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 17:09

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 17:11

Milyen sikkasztás?

zsebbe fizetes?

mivel az amugy az "allam" penze lenne...

#248 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:06

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 15:02

Pár napja történt: Komáromban felbontották az alsó rakpartot, egyirányú lett. Ki van téve egy 30-as tábla. Mivel az 1-es főúton kívül az egyetlen alternatív út, ami ráadásul a lámpákat és a vasutat is kikerüli, hatalmas forgalom torlódott fel a másik irányból. Szerencsére pont nem onnan jöttem, szépen gurulok, persze munkások sehol (csütörtök délután), így a 30-as táblának sok értelme nincs, igazán befordíthatták volna reggelig. Vége a lezárásnak, megyek fel a dombra, erre mit látok? A domb tetején - nem túlzok - kb. 10 rendőr nyüzsög a traffipax körül. Azon már fel sem húzom magam, hogy mennyire erkölcstelen egy ilyen 30-as táblánál sarcolni, de hogy mindeközben a lezárás miatt forgalmi káosz alakult ki a városban, a buszok a kis utcákban próbálnak trükközni a haladással, majdnem az árokba szorítanak a kanyarban, a kereszteződésekben totális dugó, anyázás, szóval eközben a helyi rendőrség legfontosabb feladata az, hogy 10 rendőrrel traffipaxozzanak egy indokolatlan sebességkorlátozásnál. És akkor csodálkoznak, hogy ilyen rossz a megítélésük? Mert én nem.

#249 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:08

miért lenne erkölcstelen. a szabály, az szabály. aki nem tartja be, megbuntetik. ha nem akarod betartani, akkor megbuntetnek. ilyen egyszeru. sok olyan szabaly van ami "erkolcstelen", rosz, de mégis be kell tartani.

#250 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:21

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:08

miért lenne erkölcstelen. a szabály, az szabály. aki nem tartja be, megbuntetik. ha nem akarod betartani, akkor megbuntetnek. ilyen egyszeru. sok olyan szabaly van ami "erkolcstelen", rosz, de mégis be kell tartani.

Hagyjuk már ezt zzeg.

Nem gépek vagyunk, hanem emberek. Legalábbis a többség.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#251 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:24

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 18:08

Be is tartottam, nem büntettek meg. De szerintem nem szép dolog ilyetén módon felhasználni azokat a szabályokat, amik elvileg a közlekedés biztonságát hivatottak biztosítani (nem pedig a bármilyen kassza tömését). Ha történetesen akár egy darab munkás is lett volna ott, akkor azt mondom, hogy teljes mellszélességgel a 30-as tábla mellett, radarozhatnak is nyugodtan. De így? Na mindegy, nem is a trafizás volt a postom lényege, hanem az, hogy milyen sokan kellettek hozzá, miközben a városban lett volna más (forgalomirányítási) feladat bőven.

#252 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 19:11

Sziasztok!

Nekem eddig jók a tapasztalataim a rendőrökkel. 1994 óta van jogsim, azóta 2x igazoltattak. Mindkét alkalommal teljesen normálisak voltak.

De az biztos, hogy nagyon kevesen vannak az úton, nincs semmiféle indok arra, hogy az átlag autós betartsa a szabályokat. Ha nagy ritkán megjelenik egy rendőr, akkor mindenki hirtelen törvénytisztelővé válik, aztán ugyanúgy tojnak bele az egészbe.

Apukám kisteherautót vezetett évekig. Mindig kiszedték a sorból. Soha nem szabálytalankodik, ő aztán a szabályok szerint megy. Mindig ki volt töltve a menetlevél, nem büntették meg soha. De valahogy azért rossz látni ugyanakkor, hogy a nagy bömös/audi/merdzsó csinálhat akármit, meg sem állítják, de a nyomorult fuvaros/festő/kőműves mindig kiszedődik a sorból. Azokat könnyű lenyúlni, ott könnyű találni valami hibát, a nagy autó sofőrje meg hátha ismer valakit. Szóval ez így nem jó.

Szerencsére néha látni jó példát. Mondjuk X5-ös rokkant parkolóban, igazolás nincs (full egészséges a kopasznyak) és akkor azért elkapták. Több ilyen kéne. Hogy újra legyen tekintélye a rendőrnek, ne csak a sarcot és az értelmetlen lenyúlást lássák bennük.

Én eddig pozitív benyomásokat szereztem csak velük szemben, de nem csodálkozom, hogy sokan fújnak rájuk. A jó benyomást felépíteni nehéz, de elrontani igen hamar megy sajnos.

üdv!
.
.
.

#253 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 02:22

Idézet: keton - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:24

Be is tartottam, nem büntettek meg. De szerintem nem szép dolog ilyetén módon felhasználni azokat a szabályokat, amik elvileg a közlekedés biztonságát hivatottak biztosítani (nem pedig a bármilyen kassza tömését). Ha történetesen akár egy darab munkás is lett volna ott, akkor azt mondom, hogy teljes mellszélességgel a 30-as tábla mellett, radarozhatnak is nyugodtan. De így? Na mindegy, nem is a trafizás volt a postom lényege, hanem az, hogy milyen sokan kellettek hozzá, miközben a városban lett volna más (forgalomirányítási) feladat bőven.

Nézd, vannak jogszabályok.
Ilyen jogszabály pl. az, hogy kinek van joga kirakni/beszedni a táblákat (a félrefordítás is annak minősül, mielőtt még belekapaszkodnál). A munkás (aki utoljára hagyja el a területet) NEM TEHETI MEG!
Tehát egy építkezési területen a felvonulás első percétől a levonulás utolsó percéig indokolt a sebességkorlátozás. Egyszerűen nincs meg a jogi szabályzás ahhoz, hogy naponta csak munkaidőben legyen érvényes egy sebességkorlátozás.

Mellesleg eléggé visszatetsző, ha egyesek annyira okosnak képzelik magukat (nem elsősorban Rád célzok, hiszen sorban olvasni ilyen szép kövér okosságokat), hogy 50 méterről meglátva egy 30-as táblát már bégetik is hogy INDOKOLATLAN!
Elnézést, de nem hiszem, hogy mielőtt valaki kijelenti, hogy indokolatlan a sebességkorlátozás, azelőtt körülnéz az EGÉSZ területen, hogy van-e egyetlen környéken dolgozó is.
Arról nem is beszélve, hogy éjszaka, munkaidőn kívül is lehet jogos a korlátozás, akár egy esetleges útszűkület, akár út szélén, útpadkán maradt munkaeszközök, stb. miatt.
Így aztán egyáltalán nem lehet igaz az, hogy valaki a 30-as szám láttán már egyből tudja a frankót.

Az pedig, hogy pont ott trafiznak?
Ez kicsit olyan, mintha a másiktól lopást csak egyes helyeken büntetnék.
Bizonyos helyeken pedig hagynák.
Pedig hát a szabály az szabály ugye, mint tudjuk...
Gondolkoztál már ma?

#254 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 03:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 3:22

Ilyen jogszabály pl. az, hogy kinek van joga kirakni/beszedni a táblákat (a félrefordítás is annak minősül, mielőtt még belekapaszkodnál). A munkás (aki utoljára hagyja el a területet) NEM TEHETI MEG!
Tehát egy építkezési területen a felvonulás első percétől a levonulás utolsó percéig indokolt a sebességkorlátozás. Egyszerűen nincs meg a jogi szabályzás ahhoz, hogy naponta csak munkaidőben legyen érvényes egy sebességkorlátozás.

Mellesleg eléggé visszatetsző, ha egyesek annyira okosnak képzelik magukat (nem elsősorban Rád célzok, hiszen sorban olvasni ilyen szép kövér okosságokat), hogy 50 méterről meglátva egy 30-as táblát már bégetik is hogy INDOKOLATLAN!
Elnézést, de nem hiszem, hogy mielőtt valaki kijelenti, hogy indokolatlan a sebességkorlátozás, azelőtt körülnéz az EGÉSZ területen, hogy van-e egyetlen környéken dolgozó is.
Arról nem is beszélve, hogy éjszaka, munkaidőn kívül is lehet jogos a korlátozás, akár egy esetleges útszűkület, akár út szélén, útpadkán maradt munkaeszközök, stb. miatt.
Így aztán egyáltalán nem lehet igaz az, hogy valaki a 30-as szám láttán már egyből tudja a frankót.

Macika, a szar jogszabaly nem teszi indokolta a sebessegkorlatozast.

Azt pedig, hogy valami indokolatlan volt, azt utolag bizony meg tudja allapitani az ember.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#255 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 08:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 2:22

Én ezzel tisztában vagyok. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ha egy szabály rossz, rugalmatlan, akkor meg kéne változtatni, vagy legalább próbálni rugalmasan alkalmazni. Továbbra is tartom, hogy azon a konkrét szakaszon, teljesen üresen, emberek nélkül, rendesen kitáblázva (mert legalább az rendben volt) teljesen nyugodtan engedélyezhető lenne az 50, munkaidőn kívül. Tudom, a jogszabály ezt nem teszi lehetővé, de a való világ viszont igen.

Idézet

Tudom, hogy sokszor olyan oka van a sebességkorlátozásnak, ami elsőre nem triviális, és mindig meg kell gondolni még párszor, mielőtt elkezdünk óbégatni. Én most is meggondoltam párszor, és egyszerűen nem találok rá józan okot (azon kívül, hogy "ez a szabály"), hogy miért lenne ott indokolt a 30, ha nincs a környéken egy teremtett lélek sem, megfelelően széles az út, rendesen ki van táblázva a terelés, és megfelelő minőségű az útburkolat.

Idézet

Erre céloztam fentebb, amikor a rugalmas kezelést emlegettem. A városban van egy tucat pont, ahol sokkal veszélyesebb forgalmi szituációk alakulhatnak ki, miért is éppen egy olyan sebességkorlátozásnál trafiznak 10-en, ahol a legkönnyebb lukra futni? És miért is van az, hogy pont az említett útlezárás miatt őrületes forgalmi káosz uralkodik a város 1km-rel odébb lévő részében, amire egyetlen egy rendőr se jut? Miért? Ez is benne van a jogszabályban?

#256 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 08:44

Hasonló Veszprém határában.  Van egy lámpás kereszteződés a város határában, ahol gyakorlatilag havi szinten sikálnak ki kamionok személyautókat, átrongyolnak kb 100-al ha kell ha nem, pénteken a kopott útburkolati jeleket festették újra, emiatt a lámpákat kikapcsolták.... Mondanom sem kell, hogy rendőr sehol, de olyan balesetveszélyes helyezetek voltak....  :eek:  :eek:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#257 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 09:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 2:22

.
.
.
.
.
.

Szerintem mindenki érti, hogy mit akarsz mondani. De vegyük a valóságot. Általában úgy szokott történni, hogy van egy építkezés (emiatt leszűkül az út, esetleg vannak munkaeszközök, munkások mozognak). Kinn van a 30-as tábla. Ez igazából azt kellene jelentse, hogy a tábla hatálya alatt 30-al mész, nem pedig a táblát elhagyva elveszed a gázt, aztán újra gyorsítasz. A sofőrnek mérlegelési joga nincs, be kell tartani a korlátozást.

Mégis mi szokott történni? Ha lelassítok, akkor a hátulról többszörös sebességgel érkezők miattam kerülnek balesetveszélyes helyzetbe. Tehát én hülye betartanám, de kis híján hátulról belém szállnak, megy a villogtatás, a kielőzés és az anyázás. Ha még kinn vannak a bólyák vagy/és piros-fehér csíkos deszkák, akkor tényleg szűkebb az út, tehát tényleg indokolt lenne lassítani. De ha egy árva munkás sincs kinn és én lelassítok, de emiatt elkezdenek előzni a szűk helyen (mert elkezdenek egyesek, ne hordjunk szemkendőt), akkor az szerintem hatványozottan veszélyesebb rám és a szemben érkezőre nézve is. Engem leszorít, a szemből jövőt veszélyezteti. Tehát lehetséges, hogy megfordul bennem a gondolat, hogy inkább csak 40-re lassítok le. Akkor is anyáznak, de talán nem előznek ki. És akkor persze én vagyok a szabályszegő, mert miért nem megyek 30-al. Tudom, hogy megszegem, de egy nagyobb veszélyt próbálok elkerülni. És tudom, hogy nincs mérlegelési jogom. De van józan eszem.

Másik példa. Törökbálint határában van kettő vasúti átkelő, ami már régen nem él, de szedi szét a futóművet, lassítja a forgalmat indokolatlanul. Az egyiknél még van lámpa, a másikat már teljesen széthordták. De kresz szerint ugye lakott területen kívül 40 lenne a szabály. A Depo felőli egy emelkedőn van, ahol most ráadásul épül egy lakópark. Oda kiraktak egy 40-est, aztán van 60, majd felváltva 40 és 60 és ezt fűszerezi a lakott terület vége és kezdete tábla is, mivel a Depo is lakott terület. Most akkor menjen már ott végig szabályosan nekem valaki (ugye a tábla vonalában már a táblán megadott sebességkorlát érvényes), de legyen tényleg szabályos és aztán nézzük meg, hogy a Tükörhegyről érkező újgazdagok az Acura, Landcruiser, Volvo és BMW és hasonló autóikkal mekkora sebességgel fognak minket kielőzni vagy leszorítani. Mert ott minimum 90-el mennek ők. És én lassítsak le 40-re mondjuk 70 méter erejéig, utána újból 60, majd megint 40, majd 60, aztán lakott terület. Autózzatok el arra, érdemes.

Szóval az ilyen kinnfelejtett, indokolatlanul idióta táblázással azt lehet elérni, hogy magasról és ívben fog mindenki sz*rni az egészre. És persze amikor majd kijönnek mérni (mert ugye törvény van rá, hogy ott annyival lehet csak haladni), akkor ne szóljon senki semmit. Tényleg nem lehet szólni semmit, mert a tábla szent, a rendőrnek igaza van, joga van ott mérni, de azért talán nem csak én érzem úgy, hogy az egész helyzet bűzlik egy picit.

Egy kis adalék az egyikről...

Üdv!
.
.
.

#258 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 10:05

Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 17:08

Azért erkölcstelen mert nem a közlekedésbiztonság okán trafiztak, hanem a BEVÉTEL miatt.  Nem ártana ha ez is a bütetendő lenne mint az egyenruhához nem méltó viselkedés. Azt hiszem zsernyákok 2/3da min repülne a szervtől. Vagy az ilyeneknél engedélyezve legyen a szívlapátomicin tarkón általi alkalmazása.

Szerkesztette: Pitbull 2008. 04. 27. 10:11 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#259 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 10:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 1:22

Hogy is mondják a rendőri nagyokosok a etnikum esetén, megélhetési bűnözés? Ha az aljanép  tudja hogy 10K ig lophat a boltban következmények nélkül meg is fogja tenni. Ez miért más?

#260 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 10:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 1:22

Osztrákok, nap végén elcsomagolják a korlátozó táblát és bepakolják a fugonba és viszik vissza a telephelyre, mert a valós munkavégzésen kívüli sebességkorlátozás a forgalmat úgyan úgy nagy mértékben zavarja mint a veszélyesen manőverező autós. Csak egyszer kellene akkora bírságot kiszabni arra a magát hatóságnak hivató tetű bandára aki kintfelejti táblákat, hogy munkások fizujára se jusson.

Szerkesztette: Pitbull 2008. 04. 27. 10:36 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »