Ja, csak videókonvertálóból a normálisnak VGA is kell, az meg nincs a virtuális vason. Már indításnál rinyálnak. Ráadásul én sok éve nem cseréltem notit, akkor meg úgyis jön az új verzió, új OS, kár ezzel odahaza foglalkozni. Akkor jó az erős virtuális, ha tobb proci/ram/vinyó kell alá, aztán kattintással odaadjuk. Csak ez ugye nem notebook lesz.
Duduval értek egyet! Nekem most van egy Win7, azzal dolgozom. Be van lőve Outlook, SAP Logon, minden, ahogy kell. Jön egy új projekt, virtuális Win7 indít, minden, ami kell beállít. Harmadik projekten szintén. Mivel SSD van a gépben, 8 GB RAM társaságában és nem kell erős hardver a munkámhoz, így a host Win7 alatt akár két virtuális Win7 is elmegy zökkenőmentesen. Egyiken dolgozom, másikon ügyelek (ráadásul azon VPN-nel), harmadikon megy a net, ha kell valami (online help, magán levelezés, hwsw, porke )...
sebesseget jobban szeretem a csondnel...
Most mindketto megvan...
De mire nem elég 256 GB?
Nekem most egy picit kellett szortírozni, hogy a 80 GB-on elférjen a host + 2 db virtuális Win7, de elfér. Igaz, a zene, kép, video nem ezen a gépen van, hanem vettem egy külső HDD-t (1 TB), azon van hely. A sok film meg úgyis megy haza, most csak 2x2 TB van, de most rakom össze a NAS-t én is (jó eséllyel HP Microserver + 2x2 TB most, aztán később még 2 db HDD bele...
Nekem most egy picit kellett szortírozni, hogy a 80 GB-on elférjen a host + 2 db virtuális Win7, de elfér. Igaz, a zene, kép, video nem ezen a gépen van, hanem vettem egy külső HDD-t (1 TB), azon van hely. A sok film meg úgyis megy haza, most csak 2x2 TB van, de most rakom össze a NAS-t én is (jó eséllyel HP Microserver + 2x2 TB most, aztán később még 2 db HDD bele...
Kezdem a felsorolast:
- Itunes konyvtar 40GB.
- Levelezes + backup (helyileg kesselt adatok es annak a mentese) 10Gb.
- Fejleszto kornyezet: 10Gb.
- Virtualis gepek es snapshotok: 30GB.
- itunes mentesei (5db ipad es egyeb cuccok) KB 40Gb.
- Cloud lokalisan kesselt cuccai (fenykepek, dokumentaciok, stb) 20Gb.
- telefon mentesek 10Gb
- W7 X64 Prof (plusz 32 bites Virtual Pc) (40Gb).
256GB-bol 200 ugrott.
Mi kovetkezik a fentiekbol?
A notimon egy virtualis gep kulon particiora tolt le kulon vlanban. Igy kelloen biztonsagos.
Viszont a gigabites halozat igen gyors. Volt mar olyan, hogy 100-150GB lejott. Ahhoz meg kell a hattertar.
Eddig a 640Gb eleg volt - most volt lehetoseg SSD-re cserelni.
Persze a 640 is megmarad kulso egysegnek - de az igazi sebesseg az SSD-rol jon
Itt egy jo leiras a HP mikroszerver es Nexentastor osszerakasahoz... Jo cucc. Ajanlom - bar nekem egy desktop gep van Freenas 8-cal ZFS file rendszerrel.
En mindenkeppen javaslom a ZFS-t mint file rendszert - igy megvan az eselyed, hogy a komplett tombot egy masik hardveren ugyanigy feleleszd... http://w2.homelinux....08/Zfs_last.pdf
keves cucc birja ki a diszkek osszekevereset...(csak a komolyabb raid vezerlok)
- Itunes konyvtar 40GB.
- Levelezes + backup (helyileg kesselt adatok es annak a mentese) 10Gb.
- Fejleszto kornyezet: 10Gb.
- Virtualis gepek es snapshotok: 30GB.
- itunes mentesei (5db ipad es egyeb cuccok) KB 40Gb.
- Cloud lokalisan kesselt cuccai (fenykepek, dokumentaciok, stb) 20Gb.
- telefon mentesek 10Gb
- W7 X64 Prof (plusz 32 bites Virtual Pc) (40Gb).
256GB-bol 200 ugrott.
Mi kovetkezik a fentiekbol?
A notimon egy virtualis gep kulon particiora tolt le kulon vlanban. Igy kelloen biztonsagos.
Viszont a gigabites halozat igen gyors. Volt mar olyan, hogy 100-150GB lejott. Ahhoz meg kell a hattertar.
Eddig a 640Gb eleg volt - most volt lehetoseg SSD-re cserelni.
Persze a 640 is megmarad kulso egysegnek - de az igazi sebesseg az SSD-rol jon
Itt egy jo leiras a HP mikroszerver es Nexentastor osszerakasahoz... Jo cucc. Ajanlom - bar nekem egy desktop gep van Freenas 8-cal ZFS file rendszerrel.
En mindenkeppen javaslom a ZFS-t mint file rendszert - igy megvan az eselyed, hogy a komplett tombot egy masik hardveren ugyanigy feleleszd... http://w2.homelinux....08/Zfs_last.pdf
keves cucc birja ki a diszkek osszekevereset...(csak a komolyabb raid vezerlok)
iTunes könyvtár+iTunes mentések összesen 80 GB? Mit tárolsz Te ott? Sorozatokat?
iTunes könyvtár+iTunes mentések összesen 80 GB? Mit tárolsz Te ott? Sorozatokat?
Nem tudom a mentesekben mit tarol. Szerintem az ipadek komplett tartalmat.
Mivel a gepen levo masik accountban lettek aktivalva, igy a mentesek is ezen vannak.
Az itunes meg siman van 20Gb zene meg mobil alkalmazasok, 1-2 iTunes U tananyag (marha jo egyetemek anyagait lehet megtalalni mindenfele temaban)... Mivel ez a sajat notim, igy az iTunes nem lehet mashol.
A menteseket egyelore nem tudom hogyan es hova lehet archivalni es mikor nyul hzzajuk...
A 64 gigas ipademen most epp 15GB audio, 0.2GB video, 0.69GB foto, 7GB apps, 0.95GB other van. 34.4GB ures.
Lathato, hogy a 32 gigas mar tele lenne. Pedig nincs olyan sok cucc rajta.
Nem tudom a mentesekben mit tarol. Szerintem az ipadek komplett tartalmat.
Mivel a gepen levo masik accountban lettek aktivalva, igy a mentesek is ezen vannak.
Az itunes meg siman van 20Gb zene meg mobil alkalmazasok, 1-2 iTunes U tananyag (marha jo egyetemek anyagait lehet megtalalni mindenfele temaban)... Mivel ez a sajat notim, igy az iTunes nem lehet mashol.
A menteseket egyelore nem tudom hogyan es hova lehet archivalni es mikor nyul hzzajuk...
A 64 gigas ipademen most epp 15GB audio, 0.2GB video, 0.69GB foto, 7GB apps, 0.95GB other van. 34.4GB ures.
Lathato, hogy a 32 gigas mar tele lenne. Pedig nincs olyan sok cucc rajta.
Amit ebből én sokallok:
- 15 GB audio. Minek? Rámehetne a külső HDD-re is... Vagy minden zenét magaddal akarsz hordani, amit egyszer az életben már hallottál?
- 5 iPad tartalma a laptopon. Ennyi kezed nincsen, hogy 5 iPad kelljen...
Na, mindegy, ahogy érzed, én elvagyok a 80 GB-omon is...
Amit ebből én sokallok:
- 15 GB audio. Minek? Rámehetne a külső HDD-re is... Vagy minden zenét magaddal akarsz hordani, amit egyszer az életben már hallottál?
még veszteségesből sem olyan sok az a 15 giga, 80+ van nekem is a gépen, plusz még amik itt-ott szétszórva, rendezetlenül...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Én meg semmiképpen sem. Nálunk mánia a cutting edge, ennek megfelelően van ZFS, nem baj, hogy még nincs végleges. Na, olyan hibák vannak, hogy kétfelé áll az ember haja tőle, plusz elég memóriaigényes. Pl. múltkor egy 30GB-s file áthelyezésébe halt bele, mert megette a 8GB RAM-ot stb. A ZFS max. szórakozni jó egyelőre vagy ha nem baj, ha 2 órát kell szarakodni azért, hogy újra meglegyenek az adataid.
Én meg semmiképpen sem. Nálunk mánia a cutting edge, ennek megfelelően van ZFS, nem baj, hogy még nincs végleges. Na, olyan hibák vannak, hogy kétfelé áll az ember haja tőle, plusz elég memóriaigényes. Pl. múltkor egy 30GB-s file áthelyezésébe halt bele, mert megette a 8GB RAM-ot stb. A ZFS max. szórakozni jó egyelőre vagy ha nem baj, ha 2 órát kell szarakodni azért, hogy újra meglegyenek az adataid.
Nekem az elmult egy evben nem volt vele gondom. Pedig ugy teszteltem, hogy kihuztam az egyik vinyot majd kesobb visszadugtam aztan siman resilverezte...
Szoval nekem itthonra bevalt. Eles kornyezetbe meg nem raktam ki - nalunk meg max 2-3 gep piszkalja egyszerre.
Mondjuk egyszer raakasztottam probabol vagy 70db IP kamerat. Azok random irnak es eddig barmilyen rendszert kifektettek par ora alatt(egbe szoko load a sok random irastol).
A zfs birta a strapat par hetig - aztan a BSD-ben levo fajl korlat adta be az unalmast - valahoy tul sok fajlt irtak a kamerak es ettol a BSD sokallt be.... Erre lett volna megoldas valami kernel tuning, de hagytam a fenebe. Tehat az szinte biztos, hogy a random irast jobban birja mint a sima Raid5-6-10. ugyanazon a hardveren. A tobbit nem teszteltem. Itthonra eleg gyors es nem izgulok a lemezek elhullasa eseten sem.
Én semmit nem tartok ott, de így is 10+ giga. Eleve ahány gigás az iPad, annyi hely azért kell lokálisan. Nekem sem sorozat, sem mp3, de csomó feltelepített sw azért eszi a helyet.
aztan a BSD-ben levo fajl korlat adta be az unalmast - valahoy tul sok fajlt irtak a kamerak es ettol a BSD sokallt be.... Erre lett volna megoldas valami kernel tuning, de hagytam a fenebe. Tehat az szinte biztos, hogy a random irast jobban birja mint a sima Raid5-6-10. ugyanazon a hardveren.
Itt a huba, hogy ugyanaz a hardver. Annál még a Netgear rendes NAS is jobb, de én HP MSA buzi vagyok erősen, azt SCSIval gépre lógatva, vagy nagyobbak üveggel, kameráknak közvetlenül iSCSIval, aztán jó idő. Amit azok nem bírnak, olyan nincs. Ha meg tényleg, akkor EMC, de az occsó
Itt a huba, hogy ugyanaz a hardver. Annál még a Netgear rendes NAS is jobb, de én HP MSA buzi vagyok erősen, azt SCSIval gépre lógatva, vagy nagyobbak üveggel, kameráknak közvetlenül iSCSIval, aztán jó idő. Amit azok nem bírnak, olyan nincs. Ha meg tényleg, akkor EMC, de az occsó
Nem asztali gepen probalgattam
Supermicro Superserver 6x15k SAS vinyoval...