HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (37 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak V. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:33

Én meg inkább nem szólok semmit, mert megen én leszek a rosszfiú :fear: :D
Egyébként csak ismételi tudnám azt, amit MarKing az előző topikban leírt, megfogalmazott. Tökéletesen egyetértek vele!   :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 09. 18. 16:34 -kor

#322 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:34

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 17:33

Éne meg inkább nem szólok semmit, mert megen én leszek a rosszfiú :fear: :D
Egyébként csak ismételi tudnám azt, amit Marking az előző topikban leírt, megfogalmazott. Tökéletesen egyetértek vele!   :up:

Ja, hát tökéletesen együtt voltál vele pihenőn is ... :D

#323 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:39

meg veled is..
JóSebesség

#324 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 17:02

Szerintem írja le mindenki konkrétan ,és nem általánosságban, hogy mi a gondja, beszéljük meg.

#325 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 17:10

Csak ne itt.
Vagy hamár megOFF, akkor, kb azért, mert olyan vagy mint a popcorn. Az is néha kurva jó tévézés közben, vagy moziban, de mikor mindig azt kell enni, az nem fasza, és 2 órát tart a darabokat kipiszkálni az embernek az inyéből. Na ezért. Van egy stilusod, ami nagyon sok embernek mocskosul irritáló. Ahogy nekem is vannak. Vagy bogdannak. Vagy avmannak. Vagy sorolhatnám még, mittomén, Eleanornak, Rivenak, satöbbi. A gond akkor van, amikor nagyon elrepülsz, pl ilyen gyohársággal, hogy küldött neked valaki egy warez serialt és fel akarod jelenteni, meg ip möhö, meg a hwsw monnyon le. Egyszerüen, amellett, hogy neked is megvan a magad haszna, egyszerüen nem ezen a bolygón élsz.

#326 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 18. 17:50

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 18:02

Szerintem írja le mindenki konkrétan ,és nem általánosságban, hogy mi a gondja, beszéljük meg.

1. Ne írja le itt senki az egymással kapcsolatos baját! Tessék megbeszélni privátban, e-mailben, sör mellett, nem érdekel. Ez nem békítő topic, el kellene olvasni a címét.

2. Megint te kezdted a visszabeszélős kínlódást azzal, hogy a link mellé kommentet is tettél az azonnali topicba.

3. Nem rinyálni kell rögtön, hanem ha valami gond van, megoldani. Arra a postra történetesen teljesen felesleges volt válaszolni (ahogy elküldeni is az volt).

Legközelebb, tekintet nélkül arra, hogy ki kezdte, az egész egymásnak eső társaság (akár van belőle fölösleges jelzés, akár nincs) többhetes pihenőt kap (vontakozik ez arra is, ha egyáltalán elkezdi valaki a másik postját kommentelni, erre válaszol stb.). Ha mindegyikőtök azt hiszi, hogy megvan a magához való esze, akkor ennek nem szabad bekövetkeznie. Fel kellene fogni végre, hogy ez csak egy nyavalyás fórum, nem több.

Téma lezárva.

#327 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 09:43

Látom Carmy, kezdesz kivontakozni... :D :D :D

(Bocs)

#328 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 10:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 10:43

Látom Carmy, kezdesz kivontakozni... :D :D :D

(Bocs)

De legalább gépelni tudok. :p :D

#329 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 13:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 11:35

De legalább gépelni tudok. :p :D

Na ja, arra reagáltam:

Idézet

(vontakozik ez arra is, ha egyáltalán elkezdi valaki a másik postját kommentelni, erre válaszol stb.)

:lol:

#330 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 20:00

Remélem itt nem gáz:

A feljelentős topikban tett postra reagálva:

"Tisztelt kedves és dárga" jósebesség "barátomnak" elárulom hogy teljesen legális Vistáról van szó. (csak annyi a bökkenő hogy olaszban lett vásárolva mind2 notebook, így a OS is olasz nyelvű ami rajt van/volt)  Tehát megnyugtatom a kicsiny kis érzékeny lelked, hogy semmiféle illegális cselekményben nem ütközött volna az, ha letöltöm hozzá a magyar nyelvű csomagot, és rápakolom.
Úgyhogy (bár tudom nagyon nehéz dolgot kérek), de tessen visszafogni magát a beteges agyszüleményeivel együtt.

Nagyon köszönöm.

(részemről nem kívánom a továbbiakban kommentálni a történteket)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 09. 27. 20:03 -kor

#331 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 08:21

Bocsánat, hogy már megint a "drága jó ember" pampog, de komenista módszerekkel belémvert igazságérzetem ismét csorbát szenvedett.

Nem tartom méltányosnak, hogy azt, ahogyan a moderatúra a figyelmeztetések kiosztásával, visszavonásával bánik.

Úgy látom, van egy "Fórumszabályzat", ami mint alapelv, lebeg mindenki feje felett, de alapvetően szarik rá mindenki.
Aztán vannak egyes topikokban helyileg kihirdetett "beszólási moratóriumok", amiket néha leporolnak, és két napig alkalmaznak. Utána ismét balladai homály...

A figyelmeztetés "elévülése" meg egy vicc: kiosztani rögtön tudjátok, de a visszavétel egy külön kanosszajárás (ha a moderátorok fórumbeli hozzászólásainak hinni lehet). Olyan állasfoglalást olvastam, hogy az alap "elévülési idő" három hónap. Utána lehet KÉRNI a visszavételt.

Erre tegnap, egy heveny ámokfutásomnak köszönhetően valakiben megmozdult a helyi jogász, és csoda történt.

Én meg meg vagyok zavarodva.

Többek között ezekért nem érzem jól magam a fórumon.

(Arról nem beszélve, hogy sokan még mindig szellemeket keresünk: igaztalanul kitiltott fórumtársakat vélünk felfedezni minden szimpatikus hozzászólás mögött.)

Uff
OFF

Szerkesztette: Öregszem 2008. 09. 28. 08:22 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#332 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 28. 09:01

Szia,

A figyelmeztetési rendszer valóban nem jó ebben a formában, rövidesen ezt is újra fogjuk gondolni, ahogy sok minden mást a moderatúrával és a fórum működésével kapcsolatban. Türelmet szeretnék még kérni mindenkitől, a folyamat ugyanis más, fórumon kívüli tényezőktől is függ.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#333 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 09:17

Szerintem a figyelmeztetésekből nem kéne oly nagy ügyet csinálni. Az ember kapja, aztán leveszik, ennyi. Mit számít, hogy a neved alá az van írva, hogy 40% vagy akármi?! Szóra sem érdemes.

#334 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 09:18

Idézet: Warton - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 10:17

Szerintem a figyelmeztetésekből nem kéne oly nagy ügyet csinálni. Az ember kapja, aztán leveszik, ennyi.

Node hogy cirka 3-4 év után sem  :think:  :Đ

#335 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 09:52

nekem is 2 éve van már 10%om :D
JóSebesség

#336 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 10:04

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 9:52

nekem meg 1,5 éve és?Szerintem a fórum 50%-ának igy van :D
Mondjuk Renwick irta átgondolják ,előbb utóbb csak helyrejön ez is. :)

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 28. 10:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#337 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 10:15

Idézet: Öregszem - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 9:21

Bocsánat, hogy már megint a "drága jó ember" pampog, de komenista módszerekkel belémvert igazságérzetem ismét csorbát szenvedett.

Nem tartom méltányosnak, hogy azt, ahogyan a moderatúra a figyelmeztetések kiosztásával, visszavonásával bánik.

Úgy látom, van egy "Fórumszabályzat", ami mint alapelv, lebeg mindenki feje felett, de alapvetően szarik rá mindenki.
Aztán vannak egyes topikokban helyileg kihirdetett "beszólási moratóriumok", amiket néha leporolnak, és két napig alkalmaznak. Utána ismét balladai homály...

A figyelmeztetés "elévülése" meg egy vicc: kiosztani rögtön tudjátok, de a visszavétel egy külön kanosszajárás (ha a moderátorok fórumbeli hozzászólásainak hinni lehet). Olyan állasfoglalást olvastam, hogy az alap "elévülési idő" három hónap. Utána lehet KÉRNI a visszavételt.

Erre tegnap, egy heveny ámokfutásomnak köszönhetően valakiben megmozdult a helyi jogász, és csoda történt.

Én meg meg vagyok zavarodva.

Többek között ezekért nem érzem jól magam a fórumon.

(Arról nem beszélve, hogy sokan még mindig szellemeket keresünk: igaztalanul kitiltott fórumtársakat vélünk felfedezni minden szimpatikus hozzászólás mögött.)

Uff
OFF

Mégis miféle kanosszajárásról beszélsz? Egy nyüves privát üzenet kell összesen elküldened. Nem tartjuk nyilván, hogy kinek, mikor, miért adtunk, a motor nem figyelmeztet, ha elévült valakié, így hacsak nem bökünk rá az emberre hirtelen felindulásból (ahogy tettem tegnap veled), akkor nem fog részünkről megtörténni automatikusan a levétel.
Egyébként meg fel nem tudom fogni, hogy miért kell ebből ekkora hatalmas problémát csinálnod. A kutya nem törődik a figyelmeztetési szinteddel, nem is látja más, a te és a moderatúra magánügye. De lassan úgy érzem, jobb lenne, ha a felhasználók a sajátjukat sem láthatnák, mert egyesekben hisztériás rohamot vált ki a nevük alá tett csúszka elmozdulása pozitív irányban.
Tessenek már tudomásul venni, hogy a figyelmeztetési szint nem kasztkényszer, hanem a nagyszámú felhasználók kezelésére kitalált, az "emlékszem rá, hogy problémás user" megfejtésnél messze objektívebb, jelzésértékű mutató, ami elsősorban nekünk jelent töprengenivalót.
Az egyes témákra kivetett moratórium pedig mint annyiszor jól láthattuk, eredményes. Mert ha zűr esetén azonnal zárnánk a témát egy hétre, akkor meg az adna okot további fejtegetésre (sajnos erre is szükség van néha), mert ugye bizonyos esetekben némely ember képtelen féken tartani saját magát. Amennyiben van ennek kezelésére jobb ötleted, szeretettel várjuk és tisztelettel megköszönjük.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#338 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 10:24

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 10:52

A figyelmeztetés levétele csak akkor történik meg, ha a delikvens az okként megjelölt tárgyban már nem vét a szabályzat ellen. Magyarán, akivel nem csak eseti gondok voltak, hanem állandóan gondok vannak vele, annak marad. Ha csak rá kell szólni, amiért nem kap többet, akkor ez jelzi nagy vonalakban, hogy problémás az ember, de nem súlyos eset-valahogy mégiscsak elkülöníthető a példás magatartásúaktól és adott helyzetben ehhez mérten szankcionáljuk. Mielőtt valaki diszkrimánciót kiált, gyorsan megjegyzem, hogy ilyen módon csak nagyon ritka esetekben járunk el, amire Max jelenlegi szintje kiváló példa :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#339 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 11:26

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 10:18

Node hogy cirka 3-4 év után sem  :think:  :Đ

A hávésvések helyében rólad én sem venném le. :p

Egyébként mikorra várható a fórum átgondolása?

#340 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 20:35

Azért az érdekes, hogy egyes folyamatosan renitens magatartást tanúsító fórumozok, nem értik, hogy miért nem veszik lentebb  a figyelmeztetési szintjüket. 

Téma megosztása:

• (37 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.