HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 01. 18:37

Idézet: bdidm - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 17:09

Igen! De akarok valamit mondani még! Attól mert a Linux nem windows attól jó rendszer és szerintem nagyon sok embernek kellene használnia. Attól mert egy kicsit másabb attól jó! És mivel hogy ingyenes úgy még jobb. Mert ha valakinek mondom hogy én Linuxot használok akkor jönnek hogy milyen "sza*" pedig azt sem tudják mi az! Nem?

Minket itt nem kell meggyőznöd.. ;) :)

"A Linux nem Windows, de a Windos se Linux" arra utal, hogy ne várjuk el a Linux-tól, hogy olyan legyen mint a Windows.

Sokan abba a hibába esnek, hogy meghallják mennyire jó a Linux, felteszik nem úgy működik mint a számára megszokott Win és egyből fikázzák, hogy szar mert nem tudtak rajta kiigazodni. Mindenki másért szereti. Én pl. azért mert olyan szinten tudom saját magam igényeire konfigolni mint a windows-t soha. Illetve számomra közlékenyebb maga a rendszer. Ha valami nem indul el rajta, akkor nem kell elfogadnom, hogy valamiért nem indult. Kapok infót, hogy miért nem indult el, mi a baja és van esélyem megtalálni a megoldást. stb. Lehetne sorolni. Vannak akinek ez túl bonyolult kiigazodni a rengeteg lehetőségen. Nekik jobb a Win, mert ezzel nem kell foglalkozniuk.

De ez már nem az a topic, ahol ezt ki kellene tárgyalni. Szóval ON topic.

Most kezdtem el telepíteni a laptopomra az Ubit Gnome-mal, meglátjuk mennyire jön be... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#202 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 01. 19:14

Igen igazad van waze! Kép

#203 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 08:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 3:14

A particio atmeretezest ha lehet, csinald meg meg windows alol, azt nem vagyok benne biztos, hogy telepites soran meg tudod csinalni, plane ntfs esetben necces a dolog (szerintem annak a meretezesere egyaltalan nincs is OS tool). Viszont formazni mar nem kell semmit, azt mar a linux telepitovel nyugodtan tudod csinalni, eleg ha ott az ures hely a vinyon particionalatlanul.

Es igen, van boot manager, szerintem alapbol ugy telepszik ilyenkor, hogy benne lesz a menuben a windows, de mikor errol kerdezget esetleg, akkor esszel kell valaszolni. :)

kicsit késői, de szerintem NE csináld a windows alól, simán megy a livecdről telepítéssel. én is így csináltam. viszont átméretezés előtt töredezettségmentesítés KELL! van olyan töredezettségmentesítő, amelyik szépen egy halomba rakja a fájlokat, akár méret szerinti sorba is. az átméretezés meg: megkérdezi mekkora legyen, megadod. utána csinálod a szabad helyre az Ubuntu partíciókat.
Van külön OS partíció menedzser is: Gparted. Ez LiveCD. Formáz ntfs-t is.

#204 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 08:33

Idézet: salaud - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 11:21

Xubuntu 8.04, firefox 3, flash 9.0.124, 2.8 GHz P4 HT, 512 Mb ram, Nvidia GeForce 7600GS, és yuetube video processzor terhelés alapon 35%, fullscreenben 70-80%.  A linux-os flashplayer kicsit szarocskább, mint a windows-os. De mindjárt rálesek a 10-es beta-ra.

legalább az ne fikázza, aki használja a linuxokat. mert szerintem zárt forrású a flash, és így nem olyan egyszerű fejleszteni hozzá, mint letölteni a kész lejátszót win alatt. vagy tévedek?

#205 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 08:51

Idézet: lacam - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 6:46

Hali

Mint azt fentebb már mondtam, első indításkor elég gyökkettes volt a felbontás, nekiálltam google-zni. Igen, lehet hogy minden newbie felhasználó tudja hogy van a rednszernek saját, működő meghajtója, csak én nem, ezért igénybe vettem a keresőt, ahol az első x találat midnenhol azzal indít, hogy backup xorg.conf és nvidia driver le. (ha kezdő volnál, aki le szeretne szokni a winről, szerintem Te is logikusnak gondolnád...hisz Windows alatt is az az első, hogy lerántom a legfirssebb drivert) nahát én is ezt tettem....működött is faszán, minden elsőre sikerült.
Tehát, igen, ahelyett hogy előtte olvastam volna Ubuntu súgót/fótumokat, utána tettem...de akkor már (sajnos) csak a külső nvidia driveres topicokba futottam bele, hisz megváltoztak a a keresőszavak a google-ben. Ott sem említette senki hogy a külsőn kívül lenne bármiféle alternatíva. Csak a telepítés lépéseit figyeltem, és örültem, hogy kapásból sikerült megcsinálnom.

Másik dolog. Saját kárán tanul az ember, azt is csak utólag tudtam meg hogy egy kernelfrissítéskor elszáll a driver. A frissítés előtt, a kis ablakban a kernel csak egy "apró" pont volt, a többi 20 mellett...igen, lehet hogy pontról pontra át kellett volna nyálaznom mindet, megtudni hogy mi mit fog nekem el.aszni, de voltam olyan hülye hogy belefuottam abba a hibába, hogy megbíztam a frissítési szolgáltatásban. Nem is gondoltam arra hogy súgóznom kéne. Hát igen, a rutin hiánya, de ezt már az első post-omban is hangsúlyoztam, amatőr vagyok, de legalább még van hová fejlődnöm. :)

Első indításnál felajánlja a drivert? Nekem fix hogy nem jött ez az ablak, az imént említettem, hogy nagyon szétcsúszott volt az kép, talán 800x600? Nem emlékszem már. Nemtudom az számít-e bármit is, hogy win alól, wubi-val ment fel a rendszer...vagy Cavinton-t kéne feliratnom, tényleg nemtudom hogy volt-e ilyen ablak bár szerintem emlékeznék rá, mert azt már régóta tudom hogy egy linux alatt nem léteztik "next..next...finish" megoldás, tehát szinte fix hogy szemetszúrt volna egy nvidiás sor. Mind1, ha volt ilyen, elszúrtam...
Gondok azért vannak, hogy megoldják őket, unalmas is lenne az élet nélkülük. :) Magam is biztos vagyok abban, hogy lesz még problémám, ha másmiatt nem is, a rutin hiányából kifolyólag mindenképp.

Kicsit visszakanyarodva a postodra, hát a hangvétele (akkor már egy fél napja foglalkoztam a megoldással, már engem is szét.....-ott az ideg) elég hmmm....idegesítő volt (és még nagyon szépen fogalmaztam :D ), a hangulatomra még rátettél egy lapáttal, abba is hagytam, és mentem vissza winre, mert tudtam, hogy ha tovább folytatom tuti nem marad Ubuntu-m. :D
Tudom, néha már tele lehet a bakancs a sok önjelölt okoskától, aki csak kérdezni jár ide, ahelyett hogy inkább súgózna és megoldaná maga a gondját-baját. Tapasztaltam már én is (persze más témában), hogy egyesek néha többet kérdeznek a kelleténél. :)  Bíztam abban, hogy ez mégiscsak egy korrekt hely, hátha akad valaki akinek van pár szabad perce a gondomra, erre jött a válaszod. :) De mondom, valahol érthető is, mert igazad van az utánaolvasással kapcsolatban, de bevallom nem is gondoltam arra, hogy elkutyulhatja a rendszert....mert miért tenné, eddigis tudta mi van a gépen (és foglalkozott a függőségekkel) gondoltam ezután is simán fog működni. Hát nem. :) De már ezt is tudom.

Üdv

szerk: heJesírás

a frissítési szolgáltatásban meg lehet bízni, de csak abban az esetben, ha mindent a csomagkezelővel telepítettél. különben miért is tudná, hogy kéne frissíteni, mikor a tárolókban nem az van, ami nálad? a guglizás jó, javasolt, DE először synaptic, Utána gugli, stb.

#206 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 09:10

Idézet: pascal - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 23:19

Igen lehet ilyet csinálni. A hardverigény szinte elhanyagolható, 3D támogatással rendelkező integrált videokártyákon is beindul.
Mielőtt legyalulod a windowsod, kérlek értsd meg hogy a linux alapjaiban különbözik a windowstól, nem a kiváltására termett (bár sok esetben használható arra is!). Ez másfajta megközelítést követel, és sok dolog (újra) tanulását. Kérlek emlékezz erre, és ne ess olyan hibába, hogy egy félig sikerült telepítés vagy fél nap használat után világgá kürtölöd hogy a linux amúgy mekkora szar. A linux sohasem az effektekről szólt!
Köszönöm :)

A Linux nem Windows
Jajaja! Kis segédanyag!  :)

#207 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:12

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 19:37

Sokan abba a hibába esnek, hogy meghallják mennyire jó a Linux, felteszik nem úgy működik mint a számára megszokott Win és egyből fikázzák, hogy szar mert nem tudtak rajta kiigazodni.

:offtopic:

Nem. Arról van szó, hogy a Linux supportja nagyon gyenge. Én úgy 2 hónapig vergődtem vele. Voltak konkrétan megfogalmazott kérdéseim, hogy ezt vagy azt, hogy lehet megoldani, amire általában azt a választ kaptam a különböző fórumokon, hogy ezt vagy azt a linket olvasd el (kinyomtatva 50 oldal). Ami nem adott konkrét válaszokat, hogy ezt vagy azt kell csinálni a cél elérése érdekében. Nagyon nehéz megtanulni úgy, hogy alig segít valaki.

Meg van egy alapvető szemléletbeli különbség, hogy míg a linuxosokat érdekli az, hogy hogyan működik a rendszer, addig az 1.0-ás felhasználót hidegen hagyja. Csak az érdekli, hogy működjön.

A fentiekhez még hozzájárul a linux felhasználókra jellemző pökhendi, lenéző stílus, amivel a núbokat (le)kezelik. (Idézet a cikkből: "A Windowst a csekélyebb szakértelmű felhasználók számára készítették.")  Szóval a núbok rövid úton úgy dobják a linux cd-t a kukába, hogy csak na, és egy életre elmegy a kedvük az egésztől. Szóval nagy a fluktuáció.

Miközben írtam ezt a hozzászólást elolvastam a cikket is. Néhány meglátás:

Idézet

Sok ember segíteni fog neked, hogy tanulhass, ha megkéred őket.

Ezt valahogy nem tapasztaltam.

Idézet

De mennyi Linux fejlesztő profitálhatna abból, hogy a Linux elterjedtebbé válik?

Érdekes mód a cikk elején azt írja a cikkíró, hogy a linux fejlesztő nem is akar profitálni a programból. Akkor most mi van, akar profitálni, vagy sem? :think:

Idézet

A Linux célja egy valóban jó operációs rendszer elkészítése. A fejlesztők azzal vannak elfoglalva, hogy további funkciókat adjanak hozzá, hogy hibákat távolítsanak el belőle, és javítsák a jelenleg létező megvalósításokat.

Az nem tekinthető jobbításnak, hogy egy 1.0-ás user is tudja minden probléma nélkül használni?

Idézet

Egy tényleg egyszerű példaként álljon itt egy tetszőleges feladat: el kell mozgatnod öt sort (fejezetet) a dokumentum közepéről a végére.
A vi-ban ennyi az egész:
•d5d
•Shift-g
•p
(vagy ha tényleg ismered a vi-t akkor a ":1,5m$" is működik!)

Nos, ezt egy kezdő honnan szopja ki? Felmegy a fórumra és megkérdezi, hogy hogy lehet. A magas lóról megkapja, hogy tanuld meg! Épp azt csinálná, de nem segítenek neki egy kicsit sem.

A cikk legnagyobb hazugsága, ami így a végére teljesen hiteltelenné tette az egészet:

Idézet

Magam is használtam Windowst 3.1-től 95, 98, NT és XP-ig, és soha nem volt vírusos a gépem, soha nem volt spyware-em, és soha nem törték fel a gépemet.

A f@szt nem. Mindenkinek volt vírus a gépén, amiből megtanulta, hogy márpedig kell tűzfal és vírusirtó. Az ember rosszabb esetben a hibáiból tanul. Jobb esetben másoktól, ha hagyják.... Senki se úgy ül le a gép elé, hogy tudja, hogy mit miért kell tennie. Apránként felfedezi magának és kérdez. Linux esetében  ha van ismerőse akkor könnyebb, ha nincs akkor fórumozik. Utóbbi esetben pedig elég nagy bajban van.

szerk.: jellemzően a cikk végén lévő linkek sem működnek, gondolom csak linuxal érhetőek el. :p

Szerkesztette: Warton 2008. 08. 02. 10:19 -kor

#208 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:27

Elhiszem, hogy voltak olyan tapasztalataid, hogy hibákra nem kaptál választ. Ez alapján nem általánosítanék, mert én pl. elég sokra kaptam. Persze van  amire én sem és magam találtam rá megoldást. Mondhatnám, hogy Windows területen is voltak olyan kérdések ahol magasról sz@rtak a fejemre a válaszadással. Tehát ez alapján nem lehet véleményt mondani.

Az 1.0-ás felhasználókat tényleg nem fogja érdekelni a működése, de az ugyanúgy a Windows esetében is elbotlik. A melóhelyen elég sok 1.0 felhasználóval dolgozok és néha olyan kérdésük van, olyan egyszerű dolgokat nem értenek, hogy a hajamat tépném, de nem teszem mert türelmes vagyok. Ha leültetsz egy olyan embert a gép elé, aki még soha nem használt számítógépet, annak tökmind1, hogy Windows vagy Linux fut. Annak csak használni kell megtanulni és nem a rendszert konfigurálni.

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#209 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:32

A hugom gepere Ubuntut raktam legutobb, mert egyszer tonkrement a merevlemeze, es epp nem volt XP installer keznel. Egy het utan megkerdeztem tole, h maradhat-e. Igen, maradhat. Aztan most uj gepet kap, es megkerdezte, hogy milyen rendszer lesz rajta, mert ha lehet, akkor legyen olyan, mint ami eddig volt.O tipikus n00b -- megmutattam neki az Add/Remove Software menut, azota gond nelkul elvan, a pluginek automatikusan lejonnek, programokat meg felrakja maganak, virusa nincs.

Magamnak persze mar nem hasznalnek Ubuntut, de kezdoknek idealis disztro (tudom, tudom, Magyarorszagon minden nagymamanak Photoshopra, Visual Studiora es 3DSMax-ra van szuksege, ezert Windowst kell hasznalni). Nekem jo az Arch, mert baromi gyors es elegans (mindemellet C# programozokent mukodom mostansag, tehat nincs Windows-undorom sem).

Ja
while (!sleep) sheep++;

#210 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 11:02

Idézet: Emvy - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 11:32

Magamnak persze mar nem hasznalnek Ubuntut, de kezdoknek idealis disztro (tudom, tudom, Magyarorszagon minden nagymamanak Photoshopra, Visual Studiora es 3DSMax-ra van szuksege, ezert Windowst kell hasznalni).

:up:  :Đ

#211 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 11:41

Idézet: Warton - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 11:12

Nem. Arról van szó, hogy a Linux supportja nagyon gyenge. Én úgy 2 hónapig vergődtem vele. Voltak konkrétan megfogalmazott kérdéseim, hogy ezt vagy azt, hogy lehet megoldani, amire általában azt a választ kaptam a különböző fórumokon, hogy ezt vagy azt a linket olvasd el (kinyomtatva 50 oldal). Ami nem adott konkrét válaszokat, hogy ezt vagy azt kell csinálni a cél elérése érdekében. Nagyon nehéz megtanulni úgy, hogy alig segít valaki.

Meg van egy alapvető szemléletbeli különbség, hogy míg a linuxosokat érdekli az, hogy hogyan működik a rendszer, addig az 1.0-ás felhasználót hidegen hagyja. Csak az érdekli, hogy működjön.

A fentiekhez még hozzájárul a linux felhasználókra jellemző pökhendi, lenéző stílus, amivel a núbokat (le)kezelik. (Idézet a cikkből: "A Windowst a csekélyebb szakértelmű felhasználók számára készítették.")  Szóval a núbok rövid úton úgy dobják a linux cd-t a kukába, hogy csak na, és egy életre elmegy a kedvük az egésztől. Szóval nagy a fluktuáció.

Miközben írtam ezt a hozzászólást elolvastam a cikket is. Néhány meglátás:

Ezt valahogy nem tapasztaltam.

Érdekes mód a cikk elején azt írja a cikkíró, hogy a linux fejlesztő nem is akar profitálni a programból. Akkor most mi van, akar profitálni, vagy sem? :think:

Az nem tekinthető jobbításnak, hogy egy 1.0-ás user is tudja minden probléma nélkül használni?

Nos, ezt egy kezdő honnan szopja ki? Felmegy a fórumra és megkérdezi, hogy hogy lehet. A magas lóról megkapja, hogy tanuld meg! Épp azt csinálná, de nem segítenek neki egy kicsit sem.

A cikk legnagyobb hazugsága, ami így a végére teljesen hiteltelenné tette az egészet:

A f@szt nem. Mindenkinek volt vírus a gépén, amiből megtanulta, hogy márpedig kell tűzfal és vírusirtó. Az ember rosszabb esetben a hibáiból tanul. Jobb esetben másoktól, ha hagyják.... Senki se úgy ül le a gép elé, hogy tudja, hogy mit miért kell tennie. Apránként felfedezi magának és kérdez. Linux esetében  ha van ismerőse akkor könnyebb, ha nincs akkor fórumozik. Utóbbi esetben pedig elég nagy bajban van.

szerk.: jellemzően a cikk végén lévő linkek sem működnek, gondolom csak linuxal érhetőek el. :p

Egy apro, de nagyon fontos dolgot nem vettel eszre. Hogy segitettek, csak mivel otven oldal volt, el sem olvastad. Eppen abba a hibaba estel bele, amit lenny mondott. Azt hitted, hogy a hatter minimalis megismerese nelkul tudni fogod konyokbol hasznalni. Pedig a windowst sem tudod ugy, csak ott mar megtanultad valamikor regen, hogy vannak driverek, meg ott a vezerlopult, meg igy kell ipt belallitani, stb stb.

Es igen, tanulni nagyon sokan szivesen segitenek. Sultgalamb varasert viszont tenyleg sokan tesznek rad, esetleg szova is teszik.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#212 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 12:41

Az akkori kérdésemre a válasz amúgy kb. egy sor lett volna amit a terminalba kellett volna bepötyögni.  Amúgy meg ha már egyszer valaki megsütötte azt a nyamvadt galambot akkor az olyan megerőltető lett volna, hogy a lebaszás helyett beírja a fórumba? Kb. ugyanannyi idő és energia lett volna. Tudom, az elvről van szó. :rolleyes:

#213 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 12:50

Idézet: Warton - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 13:41

Az akkori kérdésemre a válasz amúgy kb. egy sor lett volna amit a terminalba kellett volna bepötyögni.  Amúgy meg ha már egyszer valaki megsütötte azt a nyamvadt galambot akkor az olyan megerőltető lett volna, hogy a lebaszás helyett beírja a fórumba? Kb. ugyanannyi idő és energia lett volna. Tudom, az elvről van szó. :rolleyes:

Egyreszt tavolrol nagyon sokszor nem egyertelmu, hogy melyik egy sor kell neked, masreszt pedig a galambok sosem jarnak egyedul, a legtobben meg nem szeretunk masnak allandoan galambot sutogetni.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#214 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 13:04

Hozta a galambot.
Kezébe adták az ingyenes sütő kezelési utasítását (50 oldal)...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#215 Felhasználó inaktív   Algo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 16:31

sziasztok,

vista-n vmware-en fut ubuntu. pingelni tudok ide oda de az apache2 webszervert nem tudom elerni kintrol, lanon elerheto. van tippetek mit tudnek csinalni ? dsl-en es router mogott vagyok port forward beallitva.

:confused:

#216 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 16:46

Idézet: Algo - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:31

sziasztok,

vista-n vmware-en fut ubuntu. pingelni tudok ide oda de az apache2 webszervert nem tudom elerni kintrol, lanon elerheto. van tippetek mit tudnek csinalni ? dsl-en es router mogott vagyok port forward beallitva.

:confused:

csak ezek szerint rosszul van beallitva :)

#217 Felhasználó inaktív   Algo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 16:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 16:46

csak ezek szerint rosszul van beallitva :)

valahogy ezt sejtettem  :)

de mi lehet a bibi ? marmint hol meg ilyesmi...

ha segit belinkelek config file-t ha az segit esetleg...vagy nemtom...

#218 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 17:21

Idézet: Algo - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:54

valahogy ezt sejtettem  :)

de mi lehet a bibi ? marmint hol meg ilyesmi...

ha segit belinkelek config file-t ha az segit esetleg...vagy nemtom...

Ha a lanrol valoban elerheto (magyarul nem csak a host oprendszerrrol, hanem masrol is), akkor a routereden kellene beallitani egy portforwardot a linux ipjere (arra, amin egyebkent is elered a helyi halobol oket).

Ill ha esetleg nagyon butan csinaltal virtualhostokat, akkor lehet, hogy kell szolni az indiannak is a kulso iprol, de ez igen furi lenne alaptelepitesnel.

#219 Felhasználó inaktív   Algo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 17:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:21

Ha a lanrol valoban elerheto (magyarul nem csak a host oprendszerrrol, hanem masrol is), akkor a routereden kellene beallitani egy portforwardot a linux ipjere (arra, amin egyebkent is elered a helyi halobol oket).

Ill ha esetleg nagyon butan csinaltal virtualhostokat, akkor lehet, hogy kell szolni az indiannak is a kulso iprol, de ez igen furi lenne alaptelepitesnel.

megfogtal....

en kis buta azt hittem ha a vmware-es linux ugy jelenik meg mint egy lanon csucsulo gep akkor a host op-rol pingelve ha megy akkor tuti.....aztan nem is.....masik lanos geprol pingelve nagy budos semmi....

azt hiszem akkor elobb a vmware-nel jarok utana hogy smint van a dolog

virtualhost temaban fel tudnal homalyositani hogy hogy kell szakszeruen beallitani egy ilyen rendszernel ?
ertem ez alatt router mogott sajat ipvel rendelkezo lanos gepen websyerver....

nagyon koszonom !

#220 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 18:00

Idézet: Algo - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 18:54

megfogtal....

en kis buta azt hittem ha a vmware-es linux ugy jelenik meg mint egy lanon csucsulo gep akkor a host op-rol pingelve ha megy akkor tuti.....aztan nem is.....masik lanos geprol pingelve nagy budos semmi....

azt hiszem akkor elobb a vmware-nel jarok utana hogy smint van a dolog

virtualhost temaban fel tudnal homalyositani hogy hogy kell szakszeruen beallitani egy ilyen rendszernel ?
ertem ez alatt router mogott sajat ipvel rendelkezo lanos gepen websyerver....

nagyon koszonom !

A legegyszerubb, a vmware tud ugy csinalni halozatot, hogy csak ethernetet hazudik a guest osnek, nem o adja az ipt, hanem majd kap a routertol. Ettol rogton egycsapasra megoldodik a fele gondod :)

Csak most meg nem mondom mar hogy hivjak, reg lattam vm vodrot.

Alapesetben ne tornazz a vhoston, siman maradhat a *, csak azert mondtam, hogy ha esetleg nagy buzgosagodban atirtad a sajat ipjere, akkor a kivulrol megcimzett dolgokat nem tudja hova tenni, es esetleg ezert nem megy, de ugyfest nem ez a gond.

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.