HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 03. 13:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 13:31

"kíváncsi vagyok, hogy milyen funkció miatt akarsz pl. a disztribúcióban lévőnél frissebb Openoffice.orgot"
en orulnek egy 3-asnak a docx miatt (debian ugye meg nem frissitett...)

Jó de ez ubuntu topik :)  és igen, valóban ez az egyetlen openoffice3 feature amiért talán megéri váltani.

Idézet

"kétlem hogy itt bárki segíteni fog neked a dolgok helyrerakásában."
azert ez egyaltalan nem biztos. bar nem feltetlenul tudnak majd segiteni, meg ha akarnak is.

Gonosz vagyok tudom, de én hajlamos vagyok inkább baszogatni a "sziasztok feltettem forrásból 10progit, 5 libet, 2 warez cedegát és nem megy wow de már a rendszerem is hibaüzentekkel jön" típusú embereket még ha tudom is a választ.

Idézet

"Drivereket felejtsd el, itt nem úgy megy hogy telepítesz egyet. Vagy benne van a kernelben vagy nincs."
tanacsnak jo, bar persze nem teljesen igaz. ;)

Kedves csúsztatás, ha úgyse érdekli inkább így maradjon meg benne.
In Flames We Trust

#682 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 14:09

"Jó de ez ubuntu topik"
az eredeti allitas altalanosan volt megfogalmazva, azert irtam, hogy lehet ilyen.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#683 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 19:36

Idézet: pascal - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 14:16

...
Gonosz vagyok tudom, de én hajlamos vagyok inkább baszogatni a "sziasztok feltettem forrásból 10progit, 5 libet, 2 warez cedegát és nem megy wow de már a rendszerem is hibaüzentekkel jön" típusú embereket még ha tudom is a választ.
...

Az még hagyján, de nálam a 9.04 live tökéletesen fut, minden megy. Feltelepítem, s amikor a telepített rendszeren beindul az X szerver, szénné fagy. A 2-es runlevel-en néztem, ott megy a rendszer. X indításakor fagyi, semmi kép. Ráadásul default xorg.conf, ami szinte semmit sem tartalmaz, legeneráltam az "X -configure"-ral egyet, de azzal is fagy... Úgyhogy már bököm a reset-et egyfolytában. :( Ha szerencsém van, találok valami logot. Már ha van ideje kiírni persze a diszkre.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#684 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 07:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 20:36

Az még hagyján, de nálam a 9.04 live tökéletesen fut, minden megy. Feltelepítem, s amikor a telepített rendszeren beindul az X szerver, szénné fagy.

Majdnem ugyanez nálam. Szépen padlóra küldi a virtuális gépet (Sun VirtualBox 2.2). Már telepítésnél baja van a videokártyával.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#685 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 09:21

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 8:55

Majdnem ugyanez nálam. Szépen padlóra küldi a virtuális gépet (Sun VirtualBox 2.2). Már telepítésnél baja van a videokártyával.

Én meg közben utánanéztem, nem a VGA-val van gond, s nem is fagy, leírom a dolgot, hátha valakinek még hasznára válik, ha más nem, hogy merre induljon:

A 8.10-től kezdve már nem az X szerver konfigurálja pl. az inputokat (egér, bill.), hanem a HAL. S nálam a HAL rosszul ismerte fel az egyébként szabványos ps/2-es egeret, billentyűzetet, azaz nem ismert fel semmit. Az X logjában benne volt, hogy induláskor, mivel a HAL nem talált se billentyűt, se egeret, ezt a két inputot KIKAPCSOLTA, s úgy indult el. Futott minden, csak nem lehetett beavatkozni, mintha fagyi lett volna. Gyanús volt, hogy a hdd dolgozott közben. :)

Az xorg.conf-ban már nincs beállítva konkrét bill. meg egér, hanem csak "configured device"-ként, ami azt jelenti, hogy a HAL-tól kapja az eszköz adatait. Ha beállítom, akkor működik, illetve a "ServerFlags"-hez fűztem egy "Option"-t: "AllowEmptyInput" "on", s ezután OK lett.

Bajos ez a HAL, az lenne a lényeg, hogy lekérdezi a HW-t (polling), s a változásokat próbálja követni, épp azért, hogy ne az xorg.conf-ot kelljen csesztetni, meg újraindítani az X-et, hanem automatikusan történjenek dolgok.

He telepítésnél gond van a VGA-val, akkor javaslom az "alternate" telepítő használatát. Az karakteres felületű, utána tudsz drivert cserélni, X indítása előtt természetesen.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#686 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 09:28

akartam is kerdezni, hogy valoban fagy-e, vagy kivulrol azert be lehet lepni a gepre! (mindig erdemes ezt a verziot is lecsekkolni.) a linux azert igen ritkan szokott valoban fagyni. persze nem kizart, csak ritka.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#687 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 14:27

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 10:21

Bajos ez a HAL, az lenne a lényeg, hogy lekérdezi a HW-t (polling), s a változásokat próbálja követni, épp azért, hogy ne az xorg.conf-ot kelljen csesztetni, meg újraindítani az X-et, hanem automatikusan történjenek dolgok.

He telepítésnél gond van a VGA-val, akkor javaslom az "alternate" telepítő használatát. Az karakteres felületű, utána tudsz drivert cserélni, X indítása előtt természetesen.

Ettől függetlenül az xorg.conf-ba beírtakat figyelembe veszni, nem?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#688 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 18:07

Ubuntu 9.04

Remote Desktop kéne. Ezt réginél úgy oldottam meg, h ssh-val belépek, alábbi paranccsal bekapcsolom:

Idézet

gconftool-2 -s -t bool /desktop/gnome/remote_access/enabled true

Elvégzem a dolgom, majd kikapcsolom. Azé kell ez a lámaság, mer virtuális gépek futnak a linux hoston, oszt kell a grafikus távelérés.

Ja, a kérdés.  :Đ A fennti parancs nem műxik. Azaz műxik, de kell egy gdm restart utána, és akkor életbe lép, eddig ez nem így volt, és értelemszerűen ez qrvára nem jó így.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#689 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 22:36

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 15:27

Ettől függetlenül az xorg.conf-ba beírtakat figyelembe veszni, nem?

Természetesen. de ha az eszköznél a "configured..." megnevezés található, akkor nem az X fogja felismerni azt. Nekem ott volt gyanús, hogy a default xorg.conf marha rövid, s tele van ilyesmikkel.

#690 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 10:01

Öhm.  Normális dolog az 9.04-en, hogy nincs /etc/inittab file?  :confused:

#691 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:13

Idézet: szeder - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 11:01

Öhm.  Normális dolog az 9.04-en, hogy nincs /etc/inittab file?  :confused:

Már régebben is így volt. A 6.10 óta, ha jól olvastam. Van /etc/event.d

#692 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:32

Ajha.  Szóval nem volt már 8.04-ben sem?  Nem tűnt fel :hemuveg:

#693 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:42

No, már csak elviekben érdekelne a fennti, gyakorlatilag megnyitottam, oszt az iptables csak a cég fix ip-jéről enged be.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#694 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 12:17

Nálatok is őrülten terheli a flash a rendszert?

Egy Core 2 duo E7200-es procit 40-45%-on terheli a böngésző. Akár opera, akár FF. Ha ezen felül még compiz is fut,akkor az is plusz az Xorg is közel 10-20%.

Ez baromira sok. A 8.04-en kb. 15-20% volt a FF terhelése flash alatt és max 5-7% volt a compiz és Xorg terhelés.

Remélem minél hamarabb kijavítják.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#695 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 13:38

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 12:17

Nálatok is őrülten terheli a flash a rendszert?

Egy Core 2 duo E7200-es procit 40-45%-on terheli a böngésző. Akár opera, akár FF. Ha ezen felül még compiz is fut,akkor az is plusz az Xorg is közel 10-20%.

Ez baromira sok. A 8.04-en kb. 15-20% volt a FF terhelése flash alatt és max 5-7% volt a compiz és Xorg terhelés.

Remélem minél hamarabb kijavítják.

YouTube, compiz, T7500 @ 800MHz, nvidia: FF ~40%, X.org 7%.
Nem tudom, hogy 8.04 alatt mennyi volt.

#696 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:58

Idézet: szeder - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 14:38

YouTube, compiz, T7500 @ 800MHz, nvidia: FF ~40%, X.org 7%.
Nem tudom, hogy 8.04 alatt mennyi volt.

És ha forgatod esetleg a kockát is???

Bár a 40% FF akkor is sok. De kb. ennyi opera és konqueror alatt is...  :confused:

#697 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:26

Nincs kockám (;  De mivel olyankor dolgozni is kell neki, gyanítom, hogy még többet.

#698 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:42

Más, ha már a HAL és az X.org korábban úgyis szóba került.

Munkahelyem megáldott egy T61-gyel, hozzá való dokkolóval és billentyűzettel.  A jó ég tudja milyen megfontolás vezérelhette az IBM és/vagy Lenovo mérnökeinek kezét, mindenesetre sikerült megoldaniuk, hogy a Lenovo feliratos billentyűzeten lévő bal Alt és Win gombok nem ugyanazt a karakterkódot küldik, mint a Lenovo feliratos notebook billentyűzetének ugyanazon gomjai.  Annak idején némi :banghead:-et követően végül meg tudtam oldani, hogy ugyanúgy értelmezze őket.  Csakhogy az upgrade során ezek a változtatások elvesztek, és fogalmam sincs, hogy mik voltak azok, illetve hogy egyáltalán melyik file(ok?)at kellett módosítani.  Backup van, de annyira off-site, hogy várhatóan még néhány nap, amíg újra a közelébe kerülök... :omg:  Ráadásul most még itt van ez a HAL is, az /etc/X11/xkb/ alatt meg csak egy base.xml árválkodik.

Vkinek vmi ötlete, hogy merrefele nézegessek?

Szerkesztette: szeder 2009. 05. 05. 15:44 -kor

#699 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:19

Flashblock szerintem nagyon ajánlott kiegészítő a firefoxhoz minden platformon (operához is lehet hackelni)
In Flames We Trust

#700 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 17:56

Idézet: pascal - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 17:19

Flashblock szerintem nagyon ajánlott kiegészítő a firefoxhoz minden platformon (operához is lehet hackelni)

Naja, de ha youtube-ot akarok nézni, akkor "felesleges" :)

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.