Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 8:55
Majdnem ugyanez nálam. Szépen padlóra küldi a virtuális gépet (Sun VirtualBox 2.2). Már telepítésnél baja van a videokártyával.
Én meg közben utánanéztem, nem a VGA-val van gond, s nem is fagy, leírom a dolgot, hátha valakinek még hasznára válik, ha más nem, hogy merre induljon:
A 8.10-től kezdve már nem az X szerver konfigurálja pl. az inputokat (egér, bill.), hanem a HAL. S nálam a HAL rosszul ismerte fel az egyébként szabványos ps/2-es egeret, billentyűzetet, azaz nem ismert fel semmit. Az X logjában benne volt, hogy induláskor, mivel a HAL nem talált se billentyűt, se egeret, ezt a két inputot KIKAPCSOLTA, s úgy indult el. Futott minden, csak nem lehetett beavatkozni, mintha fagyi lett volna. Gyanús volt, hogy a hdd dolgozott közben.
Az xorg.conf-ban már nincs beállítva konkrét bill. meg egér, hanem csak "configured device"-ként, ami azt jelenti, hogy a HAL-tól kapja az eszköz adatait. Ha beállítom, akkor működik, illetve a "ServerFlags"-hez fűztem egy "Option"-t: "AllowEmptyInput" "on", s ezután OK lett.
Bajos ez a HAL, az lenne a lényeg, hogy lekérdezi a HW-t (polling), s a változásokat próbálja követni, épp azért, hogy ne az xorg.conf-ot kelljen csesztetni, meg újraindítani az X-et, hanem automatikusan történjenek dolgok.
He telepítésnél gond van a VGA-val, akkor javaslom az "alternate" telepítő használatát. Az karakteres felületű, utána tudsz drivert cserélni, X indítása előtt természetesen.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."