HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 11. 06:15

Idézet: pascal - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 0:00

tapasztalat az biza nulla, de ha nem akarsz bootolni róla és nagyon nagy sebességre sincs szükség akkor szerintem egy usb bölcsőbe tedd be, azt már az OS kezeli és nem BIOS, és akkor valszeg menni fog. Vagy PCI esata kártya és esata vezérlő akkor már a sebesség nem lesz gond.
Esetleg az okosok megmondhatják hogy ilyen gondon bios frissítés segíthet-e.

Biosban nem bízok, ez egy 2003-as alaplap. :) Még kigúglizom, h tud-e usb 2-őt a lap, én is kb ezt álmodtam. Meg ránézek, h mit lehet kapni az alphasonicban. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#842 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 08:17

Idézet: pascal - Dátum: 2009. Dec. 10., Thursday - 23:00

tapasztalat az biza nulla, de ha nem akarsz bootolni róla és nagyon nagy sebességre sincs szükség akkor szerintem egy usb bölcsőbe tedd be, azt már az OS kezeli és nem BIOS...

En szinten ezt javasolnam. Nekem igy megy szinten 1.5T-nyi winyo (2 darab) es teljesen jo, bar csak 30/20-as netem van.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#843 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 17:37

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 19:08

szegenyember vizzelfoz alapon asszonynak ratarsitani valami zenitys 10 sorosra, ami megmondja a hovalegyen, aztan meghivja ra az unrart?

Na, raszantam 10 percet, nagyonfapadosba ezt be lehet tarsitani neki :D

#!/bin/bash
FILE=$1
OUT=$(zenity --file-selection --directory --title 'Hova csomagoljam ki?')
cd $OUT
unrar e -o+ -y $FILE|sed -e 's/Extracting[[:blank:]]\+\([[:graph:]]\+\).*/#\1/'|zenity --progress --pulsate --auto-close --title 'Kicsomagolas...'

Azzal most nem volt kedvem pocsolni, hogy eloszor a listabol megszamoljuk hanyan vannak, hogy aztan lehessen rendes progress bar... Nem is lett 10 sor :D

szerk: mondjuk lehet hogy nemi idezojelekre meg lenne igeny itt-ott a spaces filenevek miatt... ja, meg ez a celkonyvtarban kerdes nelkul takarit....

Szerkesztette: kroozo 2009. 12. 11. 17:39 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#844 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 17:45

A megjelenéskor letöltöttem az új disztró, most került (volna) sor a használatára.
Adott egy 8.04-es, majd 8.10-esre frissíített Ubuntu, egy Sata vinyón.
Ez megjárt pár alaplapot, azóta a bootolásnál gondja van, de CTRL-D után felkel, és teszi a dolgát. Gondoltam, frissítek az újra. A partíciókezelője szerint nincs a gépben vinyó.
(Az, amelyikről fut a régi verzió) Live-cd módban sem látja, de a "számítógép" alatt ott van, olvasható.
Berakom a 8.10-es telepítőt, annak a partíciókezelője mutatja amit kell, és formázná az általa látható merevlemezt.
Hogy lehet ez? Mi a gond a telepítővel?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#845 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 21:57

Huh, ez most nem teljesen vilagos nekem :) Ki latja, ki nem latja? :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#846 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 21:57

Huh, ez most nem teljesen vilagos nekem :) Ki latja, ki nem latja? :)

Ugye?  :D
A 8.10-es telepítő látja, az újabb nem.
Ha az újabb live módban bootol, nem látja. Ha a 8.10-es fut,  az abból indított telepítés továbbra sem látja, miközben az eredetileg futó rendszerben tudom böngészni a látható partíciókat.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#847 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 08:52

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 22:14

Ugye?  :D
A 8.10-es telepítő látja, az újabb nem.
Ha az újabb live módban bootol, nem látja. Ha a 8.10-es fut,  az abból indított telepítés továbbra sem látja, miközben az eredetileg futó rendszerben tudom böngészni a látható partíciókat.

Hmm. Ilyen df meg fdisk -l, meg dmesg kimeneteket lehet latni esetleg? Illetve hogy miert kell neki ctrl+d?

Mert ez igy eleg voodoonak hangzik. :(

#848 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 21:20

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 8:52

Hmm. Ilyen df meg fdisk -l, meg dmesg kimeneteket lehet latni esetleg? Illetve hogy miert kell neki ctrl+d?

Mert ez igy eleg voodoonak hangzik. :(

A CTRL-D az a régi működéséhez kell, a bootfolyamat során megáll akarakteres felületen, ez az utolsó sor. Ha megkapja továbblép, és működik. Valószínűleg nem tetszett neki az alaplapcsere.
Lényegtelen.
Az új nem látja azt a vinyót, amiről a régi egyébként fut.
Még mindig "kattingatósjúzer" szinten használnám a linuxot, mert nem érdekel a bélése, csak a használhatósága. Laptophoz megtanultam az F6 > ACPI off-ot, de az új laptophoz már az sem kellett.

#849 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 22:01

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. Dec. 22., Tuesday - 21:20

A CTRL-D az a régi működéséhez kell, a bootfolyamat során megáll akarakteres felületen, ez az utolsó sor. Ha megkapja továbblép, és működik. Valószínűleg nem tetszett neki az alaplapcsere.
Lényegtelen.
Még mindig "kattingatósjúzer" szinten használnám a linuxot, mert nem érdekel a bélése, csak a használhatósága. Laptophoz megtanultam az F6 > ACPI off-ot, de az új laptophoz már az sem kellett.

ACPI off a leheto legnagyobb marhasag. A kattintgatos user meg ne hasznaljon linuxot, imho ;)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#850 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 23:30

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 22:01

ACPI off a leheto legnagyobb marhasag. A kattintgatos user meg ne hasznaljon linuxot, imho ;)

Köszönöm.
Hálistennek ebbe a topikba értelmes lények is benéznek, és nem érzem magam linuxfórumon, ahol a "hülyevagyhaeztsemtudod" típusú válszok léteznek.
Nem tudom miért kell bizonyos lapokon az acpi off, de anélkül nem indul el a telepítés.
Akkor az egy olyan marhaság, amire szükség van.
A kattingatós júzer jelenleg azzal a problémával küzd, hogy nincs mire kattintani a partíciókezelőben.
Ha a 8.10-es telepítőt rakom be ebbe a gépbe, az minden partíciót lát.

#851 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 21:20

Lényegtelen.

Az rendben, de sajnos nulla diagnosztika mellett senki nem fog tul okosat tudni mondani szeritem... En sajna biztos nem, mert nem hasznalom napi szinten, max csak virtualboxban.

Nem azt kertem hogy ertsd meg, hanem hogy masold ide. ;) A fent emlitett harom parancs siman beletolhato egy root terminalba. Illetve azert jo lenne tudni, hogy miert keri a ctrl+d-t. Nyilvan ha mondja, akkor van valami magyarazat. Nem biztos, hogy lenyegtelen.

#852 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:19

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 22:01

Kiveve regi szar, vagy uj szar alaplapoknal, ahol a broken acpi implementacio halalra szopat. Nekem is volt ilyen vasam, ahol nagyon sokaig a bekapcsolt acpi olyan voodokat csinalt, hogy na.

Egyebkent pedig miert ne hasznalna. Nincs ezzel semmi gond. Max tavolrol nem tudunk neki segiteni, akkor valakit meghiv egy par doboz sorre, aki ert hozza.

#853 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 20:40

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:17

Nem biztos, hogy lenyegtelen.

Annyiból lényegtelen, mert leváltanám, egyrészt mert kíváncsi vagyok az újra, másrészt mert a hardverkörnyezet drasztikus változáson esett át.
Nem a telepítőkészlet hibás, azt már tudom. a vinyókat a 478-as PIV/3G-be rakva látja a telepítő.
Egy Core2-es lapba (kissé noname) rakva a korábban leírt történet van.

Csatolt fájl:

#854 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 20:56

hmm, sracok, valaki nem tudja merre rakja az installer a logjait?

#855 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 22:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. Dec. 23., Wednesday - 20:56

hmm, sracok, valaki nem tudja merre rakja az installer a logjait?

/var/log/ ? :)

#856 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 22:40

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 22:26

/var/log/ ? :)

hatnemtom, hogy ir-e a futo cuccra :)

#857 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 11:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 23:30

Köszönöm.
Hálistennek ebbe a topikba értelmes lények is benéznek, és nem érzem magam linuxfórumon, ahol a "hülyevagyhaeztsemtudod" típusú válszok léteznek.
Nem tudom miért kell bizonyos lapokon az acpi off, de anélkül nem indul el a telepítés.
Akkor az egy olyan marhaság, amire szükség van.
A kattingatós júzer jelenleg azzal a problémával küzd, hogy nincs mire kattintani a partíciókezelőben.
Ha a 8.10-es telepítőt rakom be ebbe a gépbe, az minden partíciót lát.

Az a baj, hogy a telepítés meg rendszer beállítása adminisztrációs feladat, ami követel egy bizonyos szintű hozzáértést. Nincs azzal baj ha valaki kattingatni akar csupán, de akkor vállalja fel hogy oké engem ez nemérdekel/nem értek hozzá és szerezz valakit aki elvégzi a bonyulultabb részét a dolgoknak.

A telepítő logja meg jó kérdés, indítsd el terminálból hátha. Vagy próbáld meg az alternatív telepítőt (aminek nincs idióta grafikus felülete)
In Flames We Trust

#858 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 12:09

Idézet: pascal - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 11:42

Az a baj, hogy a telepítés meg rendszer beállítása adminisztrációs feladat, ami követel egy bizonyos szintű hozzáértést. Nincs azzal baj ha valaki kattingatni akar csupán, de akkor vállalja fel hogy oké engem ez nemérdekel/nem értek hozzá és szerezz valakit aki elvégzi a bonyulultabb részét a dolgoknak.

A telepítő logja meg jó kérdés, indítsd el terminálból hátha. Vagy próbáld meg az alternatív telepítőt (aminek nincs idióta grafikus felülete)

Az eddigiek mentek gond nélkül, a telepítés néhány kattintással működött.
A futó rendszerrel már volt régebben is bajom, abban kaptam segítséget.
Mint látod, a hiba hardveresnek tűnik, tehát nem varázsolni kell vele, hanem magyarázatot keresek.
Biztos jó szórakozás üres gépet karakteres felületen telepítgetni, nekem csak két anyám van...
Valahogy mindig kapok egy pici lökést, hogy kerüljem messziről még az egyébként használható verziókat is. 12-13 év alatt ez azt hiszem, nem túl jó jel.

#859 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 12:27

Én olyan gépre meg sem próbálnám feleröltetni, amin a telepítő nem látja a lemezeket. Ilyennel tizenév alatt nem találkoztam, kivéve vmi halál spec raid vezérlőt, de ez más kategória.
Induláskor a ctrl+d neked jelentéktelen, de normális linuxos emberkének csak furcsa.

Szal sztem nézd meg más gépen. Mert most vagy annyira új, hogy nem ismeri, vagy annyira hulladék lap, h nem érdemes vele foglalkozni, mert a szopással eltöltött idő alatt csak arra jössz rá, h ez meg milyen szar.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#860 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 15:01

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 20:40

Annyiból lényegtelen, mert leváltanám, egyrészt mert kíváncsi vagyok az újra, másrészt mert a hardverkörnyezet drasztikus változáson esett át.
Nem a telepítőkészlet hibás, azt már tudom. a vinyókat a 478-as PIV/3G-be rakva látja a telepítő.
Egy Core2-es lapba (kissé noname) rakva a korábban leírt történet van.

Ez szep, csak nem vagyunk vele elorebb ;) En eddig is elhidtem hogy ez van...

Amit esetleg meg tudnek javallani, hogy valamivel lemasolni a jelenlegi disket egy az egyben mint backup, aztan tolni egy dist-upgrade -et.

Ill ha esetleg elarulnad az alaplap pontos tipusat, meg tudnank nezni, van-e valami regresszio a kernelben, ami erinti.

leslie, a fantasztikus fenti unrart megnezted? :)

Szerkesztette: kroozo 2009. 12. 24. 15:04 -kor

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.