HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 27. 23:24

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 20:55

Mumiánál valami nem okés. Zenelejátszásnak és System Monitornak nem lenne szabad 100%-ra ennie a procit, még akkor se, ha csak P3-as. Meg kéne lépni a már javasolt Pulseaudio kilövését.

Ha pulseadio-n kívül bármelyik másik output plugint állítom be, nem működik a lejátszás. Egyébként mondtam, hogy maga a system monitor is lezabálja a cpu időt.

Néztem az említett programmal a használatot, az se mond mást, igaz system monitor nélkül nem 60 hanem 30 a cpu használat lejátszás közben.

#962 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 09:16

Consol, és htop. Há hijába koptatom a billentyűt vazz?
Az nevet utoljára, aki először üt.

#963 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 10:10

Úgy látszik én koptatom hiába, most írtam le, hogy htop-al is megnéztem.

Idézet

nem 60 hanem 30 a cpu használat lejátszás közben.

#964 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 11:57

Idézet: padawan - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 16:21

De miert csodalkozol azon, hogy 512 rammal, meg egy valszeg hasonloan nem eromu procival, a mittomen hany eves XP meg - ugyan a linuxnak alapbol kevesebb gep kell -, de egy 2009 vegi, ugymond "fullextras" linux disztrib tobb procit meg ramot eszik?

Windows7-tel pl. sztem nekedse 2% procit enne a "zenelejatszas".

Erre nagyon kiváncsi voltam, úgyhogy kipróbáltam.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Valóban nem 2%, de nem is 60% ráadásul nem fair az összehasonlítás mert be volt kapcsolva az aero, míg ubuntun amikor a screenshotot csináltam már ki voltak kapcsolva a visual effect-ek.

Egyébként biztos nem a linux-al van baj, hanem a gnome az ami hazavágja az egészet, én régen is kde párti voltam.

#965 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 12:16

kde parti? gnome vagja haza?
egyfelol mindig is a gnome-ot mondtak kisebb eroforrasigenyunek. masfelol en hasznalok p3-asokat keves memoriaval gnome-mal, es nem tapasztaltam ilyen gondokat. (debian alatt.) ugyhogy nem hinnem, hogy a gnome okozta volna. es vedd figyelembe a hatterben futo update-et, ami elso telepites utan fut egy jo ideig es indexel.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#966 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:25

Idézet

egyfelol mindig is a gnome-ot mondtak kisebb eroforrasigenyunek.

Az, hogy mit mondtak engem mindig is hidegen hagyott, én csak arra emlékszem, hogy régen is meggyűlt vele a bajom.

Idézet

masfelol en hasznalok p3-asokat keves memoriaval gnome-mal, es nem tapasztaltam ilyen gondokat. (debian alatt.) ugyhogy nem hinnem, hogy a gnome okozta volna

Jó lehet, hogy nem az okozta, én csak tippeltem, mivel az egész felület bűn lassú, ablakok megnyitása/bezárása, menükben turkálás is nagyságrendekkel lassabb mint elvártam volna.

Idézet

. es vedd figyelembe a hatterben futo update-et, ami elso telepites utan fut egy jo ideig es indexel.

Neked is elmondjam 26. szorra, hogy nem fut update, mert nem fut semmi az égvilágon a háttérben? Nem értem hogyan írjam le, hogy el is olvassátok  :confused: Ja és nem a kisujjamból szoptam, mielőtt meggyanusítotok, hanem a system monitorban meg a htop-ban is meg lehet nézni mi használ erőforrást és mennyit, és egészen biztos vagyok benne, hogy nem futott semmi a háttérben.

Persze megvolt az update, de az mennyi idő volt, a telepítés utáni 1 órában lefutott most meg 2 nappal vagyok a telepítés (és 4 órával a törlés :p) után  , még mindig indexel? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Vagy ha valóban így van, akkor meg ezért szar, hiába próbáljátok mosdatni.

Szerkesztette: Mumia 2010. 02. 28. 14:28 -kor

#967 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:30

nalam nem futott le 1 nap utan, utaltam is erte, le is lottem.. ez tenyleg vacak, nincs mit szepiteni rajta.
en probalom figyelmesen olvasni, amit irsz, de hatarozottan remlik egy olyan, hogy azt is allitottad, hogy amikor "semmi" sem fut, akkor is 30% a cpu hasznalat... felreertettem volna valamit? amit en irtam, azt emiatt irtam. ha felreertettem, akkor bocsanat.
a plusz 30% meg valoban lehet a pulse.. ez van.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#968 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:44

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 12:57

Egyébként biztos nem a linux-al van baj, hanem a gnome az ami hazavágja az egészet, én régen is kde párti voltam.

kde a legkotvákabb ablakkezelő linuxra. Plusz sok erőforrást eszik, marajd csak a gnómnál.

#969 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 15:30

Azt meg le lehet cserélni.

#970 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 12:16

egyfelol mindig is a gnome-ot mondtak kisebb eroforrasigenyunek. masfelol en hasznalok p3-asokat keves memoriaval gnome-mal, es nem tapasztaltam ilyen gondokat. (debian alatt.) ugyhogy nem hinnem, hogy a gnome okozta volna. es vedd figyelembe a hatterben futo update-et, ami elso telepites utan fut egy jo ideig es indexel.

Ami nagyon regen volt utoljara komolyan megalapozott velemeny ;) A harmas kde sorozat nagyjabol feluttol mar kisebb footprinttel ment, mint a gnome, es amennyire latom a 4es sorozat is sovanyabban megy mint a gnome (bar mivel mostanaban csak vboxban jatszom, ez nem biztos hogy igazabol is igy van).
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#971 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 14:25

Az, hogy mit mondtak engem mindig is hidegen hagyott, én csak arra emlékszem, hogy régen is meggyűlt vele a bajom.

Jó lehet, hogy nem az okozta, én csak tippeltem, mivel az egész felület bűn lassú, ablakok megnyitása/bezárása, menükben turkálás is nagyságrendekkel lassabb mint elvártam volna.

Neked is elmondjam 26. szorra, hogy nem fut update, mert nem fut semmi az égvilágon a háttérben? Nem értem hogyan írjam le, hogy el is olvassátok  :confused: Ja és nem a kisujjamból szoptam, mielőtt meggyanusítotok, hanem a system monitorban meg a htop-ban is meg lehet nézni mi használ erőforrást és mennyit, és egészen biztos vagyok benne, hogy nem futott semmi a háttérben.

Persze megvolt az update, de az mennyi idő volt, a telepítés utáni 1 órában lefutott most meg 2 nappal vagyok a telepítés (és 4 órával a törlés :p) után  , még mindig indexel? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Vagy ha valóban így van, akkor meg ezért szar, hiába próbáljátok mosdatni.

Valszinuleg azt szerettek volna hallani a sracok, hogy pontosan mi is volt az a process, ami az ekkora terhelest csinalta neked.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#972 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:50

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 14:44

kde a legkotvákabb ablakkezelő linuxra. Plusz sok erőforrást eszik, marajd csak a gnómnál.

minuszegy :)

#973 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 16:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 14:30

nalam nem futott le 1 nap utan, utaltam is erte, le is lottem.. ez tenyleg vacak, nincs mit szepiteni rajta.
en probalom figyelmesen olvasni, amit irsz, de hatarozottan remlik egy olyan, hogy azt is allitottad, hogy amikor "semmi" sem fut, akkor is 30% a cpu hasznalat... felreertettem volna valamit? amit en irtam, azt emiatt irtam. ha felreertettem, akkor bocsanat.

A system monitor maga okozott 30% prociterhelést, ott volt benne a process listában. Írtam is, hogy ettől dobtam hátast, ha valóban update vagy valami egyéb ment volna háttérben, akkor nem szólok egy szót sem. htop-al nézve csak 5-10% volt az "idle" terhelés.

Szerkesztette: Mumia 2010. 02. 28. 16:12 -kor

#974 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 16:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 14:50

Valszinuleg azt szerettek volna hallani a sracok, hogy pontosan mi is volt az a process, ami az ekkora terhelest csinalta neked.

Hát az audiocious meg a pulseaduio okozott kb 30%-ot (csak az volt a fura, hogy mindkettő 3 példányban jelent meg a listában egyenként 5-6% terheléssel) a másik 30 nagy részét meg a system monitor.

Szerkesztette: Mumia 2010. 02. 28. 16:15 -kor

#975 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 17:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 16:14

Hát az audiocious meg a pulseaduio okozott kb 30%-ot (csak az volt a fura, hogy mindkettő 3 példányban jelent meg a listában egyenként 5-6% terheléssel) a másik 30 nagy részét meg a system monitor.

ezért írták a többiek már a htopot, az egy nagyon könnyed kis parancsosri system monitor, nem hagy olyan mély nyomot a rendszeren így jobban beazonosíthatod mi rakoncátlan és mennyi is a valódi terhelés.
In Flames We Trust

#976 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 18:18

Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 17:52

ezért írták a többiek már a htopot, az egy nagyon könnyed kis parancsosri system monitor, nem hagy olyan mély nyomot a rendszeren így jobban beazonosíthatod mi rakoncátlan és mennyi is a valódi terhelés.

két hozzászólásssal vissza már nem megy az olvasás?

#977 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 19:18

Nvidia 8800 kártyával, a legfrisebb NV driverrel 1360*768-ban el van csúszva a kép balra 5 centit, 60hz-en.
50hz-en meg szét van csúszva minden irányban 5-10%-ot.

A lényeg, hogy a tévé beállításaival nem lehet helyre tenni, az NV x-server beállításaiban sem találtam erre vonatkozó dolgokat.

Hogy lehet ezt beállítani? A Windowsos NV driverrel pl. lehet a kép helyét mókolni szoftveresen. Ubuntuhoz van-e ilyen? (9.1 x64, a tévé meg egy Samsung 32" LCD, 1360*768 natív felbontással, DVI->VGA átalakítóval)

#978 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 28. 22:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 18:18

két hozzászólásssal vissza már nem megy az olvasás?

de csak szeretem megmondani a tutit.
In Flames We Trust

#979 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 08:11

Nah, crunchbang kiesett... Pedig tetszett az LXDE, fel is tettem az Ubuntumra, kipróbáltam. Sok kényelmetlenség van benne, valamiért nem mutatja az akksi állapotát, BT is kényelmetlen (nem is tudtam az az X-től is függenek ezek). Viszont a kislaptopra szerintem felteszem xp helyére apámnak :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#980 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 17:09

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 8:11

Nah, crunchbang kiesett... Pedig tetszett az LXDE, fel is tettem az Ubuntumra, kipróbáltam. Sok kényelmetlenség van benne, valamiért nem mutatja az akksi állapotát, BT is kényelmetlen (nem is tudtam az az X-től is függenek ezek). Viszont a kislaptopra szerintem felteszem xp helyére apámnak :)

Nem az Xtől függ. A gnome/kde ad kismillió progit ami ezeket látja el az lxde ad egy alap felüeltet és hagyja hogy magadnak összevadászd a sükséged dolgokat, akksi és kékfog kijelző is szerezhető persze lehet nem olyan sima a felhasználói élmény mint egy teljes gnome esetében de cserébe kevesebbel is beéri. ugye, valamit valamiért.
In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.