HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 08. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 05. 07. 12:49

Épp akartam kérdezni, h érdemes-e dist upgradet nyomni, de akkor inkább várok. :)

Ext4 miatt nem lehet lassú, annak nincs baja, azt üffélnél használom. :)

Hát, ext4-ről olvastam lassulási gondokat, azért gondoltam. De nem, ext3-nál is ez van. IOTOP a /var/gdm/auth valamit jelez, amikor nagyon eszi valami a rendszeren az IO-t. De ilyenkor annyira, hogy az egeret se nagyon tudom mozgatni. Majd még nézegetem mi a tököm csinálja.
Hibernálás továbbra is szar (ha visszaáll, 100% procihasználat), de a boot viszont iszonyatosan gyors lett, szóval lesz@rom, ha lecsukom kikapcsol, úgy állítottam be.
Nyílt ati driver jó, 9.10-ben vacak volt.

A java viszont még az x-et is képes resetelni néha, azt még nem tudtam megcsinálni, ez az icedtea egy csoda.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1022 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 07:18

Hibernálás egyedi hw/driver gondod lehet, céges notit miníg hibernálom, meg a céges gépem is, és teljesen jó...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1023 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2010. 05. 09. 08:18

Hibernálás egyedi hw/driver gondod lehet, céges notit miníg hibernálom, meg a céges gépem is, és teljesen jó...

9.04 óta megvan sajnos. A hibernate csomag megoldotta amúgy, mindig beírtam hogy sudo hibernate és kész :)

#1024 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 15:56

Na, vettem egy thinkpad r60-ast. Suhan rajta, minden működik :D

#1025 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 20:51

Múlt héten frissítettem az irodai 9.1-et. Hiba volt, onnan többé el nem indult. Reinstall. A többi 9.1-et már nem merem megfrissíteni. :)

#1026 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 14:02

Tudtok ajánlani GetDataBack szintű és hatékonyságú adat visszaállító progit Ubuntu alá, pontosabban ext2-3 partícióhoz.

#1027 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 06. 23. 15:02

Tudtok ajánlani GetDataBack szintű és hatékonyságú adat visszaállító progit Ubuntu alá, pontosabban ext2-3 partícióhoz.

Nálunk DiskInternals cuccokat használnak ext-hez, mondjuk nem linux alól, de nem is ez a lényeg azt hiszem...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1028 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 06. 23. 15:28

Nálunk DiskInternals cuccokat használnak ext-hez, mondjuk nem linux alól, de nem is ez a lényeg azt hiszem...

Persze, nem az a lényeg, nézegettem én is, csak gondoltam hatékonyabb egy a saját környezetében futó program.
Közben úgy néz ki nem lesz szükség rá, rejtélyes eset, de az már másik topikba való.

#1029 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 08:43

Sziasztok!

Felraktam egy virtuális gépre az Ubuntu 12.04 LTS-t fejlesztői céllal, viszont útközben rájöttem, hogy nagyon tetszik nekem a rendszer. Azon gondolkodok, hogy amint lehetőségem lesz újratelepíteni a gépemet, megcserélem a mostani felállást, és fő rendszer lesz az Ubuntu, a Windows 7 pedig virtuális gépre kerül. A kérdésem az lenne, hogy van-e arra valami lehetőség, hogy a mostani virtuális gépet a lehető legnagyobb mértékben "áthúzzam" a frissen telepített rendszerbe, hogy ne kelljen minden konfigurálást meg telepítést elölről kezdeni (Gnome Classic beröffentése, fejlesztőeszközök konfigja, letöltött plusz szoftverek/modulok, satöbbi)?

#1030 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 29. 09:43

Sziasztok!

Felraktam egy virtuális gépre az Ubuntu 12.04 LTS-t fejlesztői céllal, viszont útközben rájöttem, hogy nagyon tetszik nekem a rendszer. Azon gondolkodok, hogy amint lehetőségem lesz újratelepíteni a gépemet, megcserélem a mostani felállást, és fő rendszer lesz az Ubuntu, a Windows 7 pedig virtuális gépre kerül. A kérdésem az lenne, hogy van-e arra valami lehetőség, hogy a mostani virtuális gépet a lehető legnagyobb mértékben "áthúzzam" a frissen telepített rendszerbe, hogy ne kelljen minden konfigurálást meg telepítést elölről kezdeni (Gnome Classic beröffentése, fejlesztőeszközök konfigja, letöltött plusz szoftverek/modulok, satöbbi)?

A vmwarenak van erre túlja, a futó fizikai gépet lenyomja vm-be. Mondjuk, ilyenkor adott, h vmware alapon kell majd virtualizálnod. :) XP-vel anno próbáltam, azzal ment. Vmware workstationbe, és server 2-be convertáltam vele. Vmi vmwareconverter, vagy mi a szösz. Win7-en nem tom, h műxik-e.

#1031 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 29. 09:53

A vmwarenak van erre túlja, a futó fizikai gépet lenyomja vm-be.

Erről tudok, használtam is már. Nekem pont a fordítottja kéne, tehát a most virtualizált Ubuntut (vagy legalább egy részét) szeretném valahogy áttolni a "fizikai" telepítésre. Ha nem lehet, az se gond, csak akkor végig kell nyomogatni elölről a konfigolást.

#1032 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 29. 09:58

Erről tudok, használtam is már. Nekem pont a fordítottja kéne, tehát a most virtualizált Ubuntut (vagy legalább egy részét) szeretném valahogy áttolni a "fizikai" telepítésre. Ha nem lehet, az se gond, csak akkor végig kell nyomogatni elölről a konfigolást.

Ja, azt passzolom.

De: dpgk --get-selections > file.txt

Ezzel megkapod a feltelepített csomagokat. Ennek a fordítottja a dpkg --set-selections ..., pontos szintaxisokat fejből nem vágok, ezzel feltelepíted ugyanazokat a csomagokat, mint a fizikain. Az /etc-t pedig lemented, majd felülvágod. Hacsak nem bohóckodtál mindenféle mysql adatbázisokkal, akkor ennek működnie kellene. Mondjuk az fstab-ra figyelni kell. :)

#1033 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 29. 10:09

Ezzel megkapod a feltelepített csomagokat. Ennek a fordítottja a dpkg --set-selections ..., pontos szintaxisokat fejből nem vágok, ezzel feltelepíted ugyanazokat a csomagokat, mint a fizikain. Az /etc-t pedig lemented, majd felülvágod. Hacsak nem bohóckodtál mindenféle mysql adatbázisokkal, akkor ennek működnie kellene. Mondjuk az fstab-ra figyelni kell. :)

Köszi, ez jól hangzik.

#1034 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 29. 10:10

Köszi, ez jól hangzik.

Még azt is meg lehetne próbálni, h acronissal lenyomni imageba, és visszatölteni virtuális alá. Nem tartom kizártnak, h elindul. :)

#1035 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 29. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 29. 10:24

Még azt is meg lehetne próbálni, h acronissal lenyomni imageba, és visszatölteni virtuális alá. Nem tartom kizártnak, h elindul. :)

Érdemes egy próbát tenni vele, mert tényleg elindulhat. Egyedül a hw-különbségek miatt lehet necces, hogy elindul-e, ezt leszámítva működnie kell. Elméletben. Mint megtanultuk Dextől, a gyakorlat pedig az elmélet leképzése :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1036 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:48

Váltható grafikára (Intel integrált + AMD diszkrét kártya) van már valami épeszű megoldás ubi alatt? Eddig ami lehetőségeket találtam, azok elég hekkelősnek tűnnek, de a legtöbb thread legalább 1-2 éves.

#1037 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 17:07

ubuntu? az mi?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1038 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 01. 19. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 07. 18. 17:07

ubuntu? az mi?
Ugandai nyelven a furkósbot.

NAdehogy felhozzunk valamit hamvaibó
ki-e tudja, hogy lehet adsl netet beállítani? Azaz pppoe. Valami kis netbook az áldozat, de akár lehetne asztali nagy is. 14.04 LTE. Hálózatok beállításában böngésztem, de semmi hasznos. Valami új kapcsolat vagy hasonló. Mert a wifi-t remekül tudja kezelni.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó