HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 V.

#401 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 15. 16:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 16:14

Ez nem kitalacio meg ideologia, hanem egyszeru fizika es biologia. Adott kepatlohoz adott nezesi tavolsag szukseges (kb a kepatlo 2-2,5x-ese), kulonben rosszul fogod erezni magad tole/elotte (ez a latoszogedbol adodik), ebbol pedig egyenesen kovetkezik, hogy erdemes-e FullHD felbontas vagy sem, hiszen a szemed felbontokepessege veges.

E szerint a logika szerint akkor semmiben sem érdemes nagyobb felbontásút venni, hiszen minél nagyobb annál távolabbról nézed, akkor ez egyenes arányosság. Ha a 80 centisen nem látod a fullhd-t 2m-ről. Akkor a 120 centisen se fogod 3m-ről, mert pont anníival mész távolabb amennyivel nagyobbak azon a pixelek.

Szerkesztette: Mumia 2008. 10. 15. 16:25 -kor

#402 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:24

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. Oct. 15., Wednesday - 16:38

Az meg erős ferdítés, hogy 2 év múlva le KELL cserélni a HD Ready-t Full HD-ra, hiszen tegye fel a kezét, akinek a lakásában egy tévé üzemel.

Jelentkezem. Most egy darab SD-nk van, amin megy a PS3 is.

Nekem abszolut csak PS3ra es BluRay-re (eddig van ketto :D) kell csak a TV, koax (es egyeb TV) kabelt az eletbe nem fog latni. Valamint, ha mar kiadok 200-300ezer forintot egy TV-re, akkor hosszu tavra tervezek es nem fogom 2evente cserelgetni.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#403 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:45

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 8:46

Tul nagy lesz neked az a TV, nem fog beleferni az arcodba :p

De!  :Đ  ;)

Olyan lesz mint a mozit az első sorból nézni. Csak a többiek nem lihegnek a nyakamba...  :cool:

#404 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:51

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 17:45

Olyan lesz mint a mozit az első sorból nézni. Csak a többiek nem lihegnek a nyakamba...  :cool:

Te nezed a bal oldalat, baratnod meg a jobb szelet aztan kozben meselitek egymasnak hogy mi tortenik :Đ
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#405 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:54

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 8:14

Én ha most vennék, már biztosan csak full hd-t vennék. A jelenlegi tv-m kb 20 éves, ergo tényleg nem 1-2 évre veszek tv-t :)
Azt meg hogy hd ready-t érdemes, mert a full hd-t úgyse látod, véleményem szerint azok találták ki, akik nem tudtak full hd-t venni és ezt valahogy meg kellett ideologizálni. Anno (tizenéve) azt is megpróbálták megmagyarázni, hogy minek a true color (24 bites) színmélység a monitoroknál, mert úgyse látod, ma mégis a legprosztóbb számítógép is tudja. Ez nekem egy kicsit olyan "640 kbyte-ba mindennek bele kell férnie" fíling.
Az is kérdés, hogy mi a "normális" nézési távolság, én pl durván másfél méterről fogom nézni a tv-t, és erre egy 42"-osat tervezek venni. Ki mondja meg hogy ez normális-e?  :think:

Elméletileg nooormális  ;)
Kép

(saját szemlélet)
Minek FullHD ha nem tudod kihasználni (pc kivétel)!? HD tv adás még sehol, oszt az is csak 720p lesz majd valamikor, dvd, konzolhoz meg bőven elég a hd ready!
Én 2 év után, pár hete 32"-ről 42"-re váltottam (maradt a hd ready), 4m-ről nézem néha még úgy érzem, hogy közel is vok htpc + tv adás fut alatta, no meg konzol megy róla azt viszont 2m-ről űzöm!
Ez meg hülyeség, hogy a mai szórakoztató elektronikába 5-10-15 évre veszel terméket! Jó vicc!  :D
Én is 10 évig nagyon jól elvoltam egy crt tv-vel (de azok nem tudtak fejlődni, miért is akart volna az ember másikat) Lcd meg rohamosan évről évre fejlődik ill. csökken az ára miért ne váltana az ember (ha megteheti)

#406 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 18:15

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 18:54

HD tv adás még sehol, oszt az is csak 720p lesz majd valamikor

Egyetértek azzal amit írsz, kivéve az idézett részt. Olvass vissza, jelenleg is vannak HD adások (ha nem is sok), csak egyelőre nem érhetőek el mindenhol. Ellenben 1080i-ben adják, ami azért mégsem 720p.
Papesz

#407 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 19:08

M1 Duna és tsa ok, de kit érdekel a közszolgálati tv :D max hétvégén reggelente nézem, meg sportot ha adják, de már azokat is elhappolták előlük!
Lenne pár kereskedelmi adó (meg Discovery HD ;) ) akkor azt mondom na ez igen!

1080i meg pozitívum  :up: Én eddig úgy tudtam kisebb felbontásba adják majd!

#408 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 17:25

E szerint a logika szerint akkor semmiben sem érdemes nagyobb felbontásút venni, hiszen minél nagyobb annál távolabbról nézed, akkor ez egyenes arányosság. Ha a 80 centisen nem látod a fullhd-t 2m-ről. Akkor a 120 centisen se fogod 3m-ről, mert pont anníival mész távolabb amennyivel nagyobbak azon a pixelek.

Az elmelet ott bukik, hogy nem egyenes az aranyossag. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#409 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:37

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 18:54

(saját szemlélet)
Minek FullHD ha nem tudod kihasználni (pc kivétel)!? HD tv adás még sehol, oszt az is csak 720p lesz majd valamikor, dvd, konzolhoz meg bőven elég a hd ready!

Tobb mint fel eve nezek (neznek, ha elkeszult volna mar a kegli es felraktam volna a Hello HD-t) 1080i-s adasokat, két mozicsatornat, sportmusorokat, szal hogy sehol, az enyhe koltoi tulzas. :D

Krinyo

#410 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 20:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 21:36

Az elmelet ott bukik, hogy nem egyenes az aranyossag. :D

Akkor meg azért nem áll össze, mert akkor nézhetnéd közelebbről a kisebbet. Amíg megvan 1-1.5m távolság addig növelheted a felbontást. Különben a monitoron sem lenne értelme az 1920-nak de még az 1680-nak sem :p

#411 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 21:23

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 17:54

(saját szemlélet)

Azért tájékozódhatnál, mielőtt ilyesmit írsz egy nyílvános fórumon. Van már HD adás hazánkban és nem a 720p a jellemző.
Majd csodálkozhatsz, amikor más 1080i HD-ben nézi a 24-et az m1-en és nem 2012-ben.
Az pedig, hogy csak pc-vel lehetne kihasználni a fullHD-t, hát enyhén szólva tájékozotlanságra utal.
Van kb 30 fullHD koncertfilmem, blu-ray és egyéb formátumban vegyesen és sem pc-nek sem apple gépnek nincs köze azok megjelenítéséhez.
Mother always says, Sharing is Good

#412 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 05:00

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 22:23

Azért tájékozódhatnál, mielőtt ilyesmit írsz egy nyílvános fórumon. Van már HD adás hazánkban és nem a 720p a jellemző.
Majd csodálkozhatsz, amikor más 1080i HD-ben nézi a 24-et az m1-en és nem 2012-ben.
Az pedig, hogy csak pc-vel lehetne kihasználni a fullHD-t, hát enyhén szólva tájékozotlanságra utal.
Van kb 30 fullHD koncertfilmem, blu-ray és egyéb formátumban vegyesen és sem pc-nek sem apple gépnek nincs köze azok megjelenítéséhez.

Rohadtul nem érdekel milyen felbontásba jön majd a hd adás, mivel igen messze van még kis hazánktól (éppen ezért nem követem napi szinten) régebben olvastam, hogy 720p lesz ennyi!

Hát igen blu-ray lejátszó az nagyon elterjedt, manapság minden háztartásba van már legalább egy készülék!

Idézet

Tobb mint fel eve nezek (neznek, ha elkeszult volna mar a kegli es felraktam volna a Hello HD-t) 1080i-s adasokat, két mozicsatornat, sportmusorokat, szal hogy sehol, az enyhe koltoi tulzas.
Krinyo

Ahm, de ugye nálad is csak 2-3 adó van beállítva a tv-n  ;)  Mert ez a jelenlegi pár csatorna ami hd-ben sugároz szart se ér!

#413 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 07:26

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 5:00

Hát igen blu-ray lejátszó az nagyon elterjedt, manapság minden háztartásba van már legalább egy készülék!

lol
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#414 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 07:44

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 6:00

Rohadtul nem érdekel milyen felbontásba jön majd a hd adás, mivel igen messze van még kis hazánktól...

?
Te olvasol is vagy csak irsz? :D
Az olimpiat is HD-ban neztem, magyar adon...

Krinyo

#415 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 13:13

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 6:00

Ahm, de ugye nálad is csak 2-3 adó van beállítva a tv-n  ;)  Mert ez a jelenlegi pár csatorna ami hd-ben sugároz szart se ér!

Nem, nem csak annyi van. Nem mondtam, hogy csak HD-adasokat nezek... de nezek HBO HD-t, Filmbox HD-t (itt MINDEN film kivaloan konvertalt HD), Natgeo HD-t... amennyi idom van tevezni, ez meg sok is. :D

Krinyo

#416 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 18:03

Olvasni?  :think:

M1 értelme ennyibe ki is merült, remélem 4 év múlva újra megtaláld majd a csatornát!  :D

#417 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 18:39

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 19:03

Olvasni?  :think:

M1 értelme ennyibe ki is merült, remélem 4 év múlva újra megtaláld majd a csatornát!  :D

OFF, de én pl szeretem nézni reggelente a Napkeltét az M1-en. Élvezem, ahogy egymást gyilkolják a politikusok, közben szoktam reggelizni :)

#418 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 19:45

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 5:00

Rohadtul nem érdekel milyen felbontásba jön majd a hd adás, mivel igen messze van még kis hazánktól (éppen ezért nem követem napi szinten) régebben olvastam, hogy 720p lesz ennyi!

Látod, rögtön kiderül, hogy csak okoskodsz és nem olvasol, vagy rosszabb esetben nem is érted amit olvasol.
Ráadásul akkora az egód, hogy egy Ps3 topikban kérdőjelezed meg a Blu-Ray elterjedtségét. Csak gratulálni tudok.
Mother always says, Sharing is Good

#419 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 21:25

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 20:45

Látod, rögtön kiderül, hogy csak okoskodsz és nem olvasol, vagy rosszabb esetben nem is érted amit olvasol.
Ráadásul akkora az egód, hogy egy Ps3 topikban kérdőjelezed meg a Blu-Ray elterjedtségét. Csak gratulálni tudok.

:respect:
Egy valamiben különbözünk, Én nem nézem a másikat hülyének ha valamit esetleg rosszul ír vagy nem pontosan ír le, nem kell egyből okoskodónak tekinteni! Ne adj isten más a véleménye egy témával kapcsolatban!

Nekem nehogy azzal gyere, hogy valaki PS3-on fog br filmeket nézni, mert szembe röhöglek  ;) Én még senkitől nem halottam, hogy konzolon néz filmet, persze szép, hogy van rajta meg tudja, de picsául nem arra van 1x kipróbálod oszt csá (tudom, most jössz azzal, de igen sokan néznek rajta, és hányan? 8%)
Főleg a br Mo? muhahaha jó vicc! :up:
A dvd lejátszódat gondolom ki is dobtad,nem is használod, minek hisz ott a konzol! LOL
De kérlek taníts engem mester Én csak okoskodok!  :rolleyes:

#420 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 00:12

Idézet: ShoT - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 22:25

Nekem nehogy azzal gyere, hogy valaki PS3-on fog br filmeket nézni, mert szembe röhöglek  ;) Én még senkitől nem halottam, hogy konzolon néz filmet, persze szép, hogy van rajta meg tudja, de picsául nem arra van 1x kipróbálod oszt csá (tudom, most jössz azzal, de igen sokan néznek rajta, és hányan? 8%)
Főleg a br Mo? muhahaha jó vicc! :up:
A dvd lejátszódat gondolom ki is dobtad,nem is használod, minek hisz ott a konzol! LOL

Én spec használom film nézésre. PS3-on nézem a BR filmjeimet, és DVD-t is. Nekem BR lejátszásra teljesen megfelelő. Ha szerinted abba a "8%"-a tartozom akkor lehet tévedsz, ugyanis egyes felmérések szerint a PS3 felhasználók 87%-ba használja filmnézésre és ezen kívül a PS3 még nagyon sokáig a legelterjedtebb BR lejátszó lesz.

Idézet

De kérlek taníts engem mester Én csak okoskodok!

OK.  :D Egy "nagy" hibája volt a PS3-nak, hogy nem támogatta a DTS HD-t és e miatt sok házimozi fan bírálta, de április óta van benne és még a DTS is megírta.

Szerintem kicsit olvass utána dolgoknak, mielőtt ilyen keményen írsz véleményt.  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.