HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 V.

#91 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 15. 15:44

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:17

És ja, egy Metal Gear Solidnál 8/10 lehúzás. Egy átlag játéknál 7-8 pont teljesen ok, de ez más kategória. Még egy ólajtó egyszerűségű Gears of War is magasabb pontszámot kapott átlagban...

Coh...
LY

#92 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 17:15

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:17

Nekem szimpatikusabb, ha egy lopakodós játék nem adja meg a lehetőséget, hogy kibújj az eredeti játékmenet kötelezettségei alól, és szénné lőj mindenkit. Az Assassin's Creed-del is ez a baj.

És ja, egy Metal Gear Solidnál 8/10 lehúzás. Egy átlag játéknál 7-8 pont teljesen ok, de ez más kategória. Még egy ólajtó egyszerűségű Gears of War is magasabb pontszámot kapott átlagban...

Assasin's creed-nek egyáltalán nem ez a baja, de ez más téma. Viszont szerintem az az ideális, ha egy játék megadja a lehetőséget, hogy te döntsd el hogy jutsz tovább. Én meg azokat a játékokat rühellem, ahol bele van scriptelve minden jelenetbe egy megoldás és csak akkor juthatsz tovább, ha mint a birka követed a készítők által a porba húzott fehér mészcsíkot  :omg:

Ha egy játékban kötelezővé kell tenni dolgokat az már rég rossz. Mass Effectben is röhej,hogy csak akkor ránthatsz fegyvert amikor a program engedi. Az ilyen dolgok nem kellenek. Hadd döntsem már el én mit csinálok.

Ami az értékeléseket illeti, azokra adni nincs értelme, sosem igazat írnak hanem azt amit az olvasótáboruk hallani akar. Tudják, hogy az olvasóik nagyrésze tizenéves hülyegyerek, aki még életében nem nézett meg egy fél mp-es átvezető animációt sem. Most ha leírnák, hogy fúdejú az mgs mert milyen jók az átvezetők, akkor ezek mind háborognának, néhányan talán le is köpnék az oldalt kell ez nekik? Nem. A nagy review siteok régóta nem arról szólnak, hogy valós képet mutassanak a játékokról. Ahogy a pénz csorog meg a csőcselék vonyít csak az számít. Ha valódi értékelést akar valaki akkor kevésbé látogatott hardcore oldalakra kell mennie. Mainstream oldal mainsteram szükségeket szolgál ki, igen még a véleményben is.

Szóval én nem akadok ki ezen, már nem tudok semmi meglepő nincs benne, hogy az egyszerű mint a bot játékokat egekig magasztalják ami kicsit komplexebb történetorientáltabb azt meg lehúzzák.

#93 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 19:08

ámen
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#94 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 19:11

Na most vagzok mar a vege fele es mar most ki merem jelenteni, hogy az MGS4 bizony must have, must see, meg minden ami must...  :Đ

#95 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 22:55

Most nem azért srácok, de régen érdekelt titeket, hogy az 576KByte-ban valamelyik hülye hány százalékott adott egy játékra?! Kit érdekel, hogy más mit gondol a játékról? Lényeg az, hogy neked tetsze. Ha akarod megveszed, aztán te eldöntöd, de hogy most mások milyenre értékelik azt lesz@rom.  :D Egyáltalán nem befolyásolja a döntésemet más értékelése. Mondjuk egy demo jól jönne, mert én csak általában az után veszek meg egy játékot, hogy kirpróbáltam. Kivétel a GTA4 és CoD4 volt meg még egy-két olyan cím, amiben megbíztam. Szerintem a MGS4 is pont ilyen. Nem lehet szar!
(ez megint ugyan olyan gyökérség, mint a youtube-os video összehasonlítások...)

#96 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 07:53

a baj az, hogy mióta 17k egy játék és nincs warez, felértékelődtek a tesztek. másrészt a demó sem az igazi megoldás, nekem a burnout kifejezetten nem tetszett a lebutított demó alapján, ellenben a teljes játék bejött.
nyilván botor dolog egy más véleménye alapján választani, de valamire muszáj támaszkodni, ha nem akar az ember tényleg gagyi dolgokon bukni.
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#97 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 08:55

Igaz, de ha választani kell akkor sokkal jobban bízom azokban a véleményekben, amiket itt a fórumon olvasok, mint valamelyik amerikai vagy angol oldal cikkeiben, mert ott sosem tudod, hogy kinek mi az érdeke. Milyen pénzeket kapnak és miért, hány újságírot vettek meg, stb.
Mondjuk ha Mumia ír valamiről jót az eleve gyanús...  :Đ  :p

#98 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 09:02

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:52

Pont az, hogy jópár publikáció 8-at adott rá, mondjuk a Gamedaily értékelése egy vicc... Én mondjuk soha nem kritika alapján döntök, nekem a Kane&Lynch is tetszett. :)

..de ha már itt tartunk, akor a Gamspot 10/10, Gametrailers 9.3/10-et adott neki, szóval mi a probléma?  :cool:

#99 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 10:12

Én azt gondolom, hogy a játéksajtó tesztjei általában nem felelnek meg egy műkritika szintjének. Ez leginkább a népszerű, egyébként valóban ütős neveknél figyelhető meg leginkább, ahol a legtöbben fanboyokhoz méltó ömlengésbe csapnak át. A gamespotos video review például szerintem vállalhatatlanul szar, a gametrailerses sokkal inkább kritikának tekinthető.

Az alacsonyabb pontszámokkal kapcsolatban az a faktor jön be, hogy az MGS4 bizony bármekkora alkotás is legyen, abszolút rétegjáték. Rétegjáték, mert a sztori ezer szállal kapcsolódik a korábbiakhoz, és mert ez a sztori nem kicsit komplex és odafigyelést igényel. Az MGS igényli azt, hogy a játékos érdeklődjön, el akarjon mélyülni benne, ÉS nyitott legyen a viszonylag szokatlan irányításra és kameramozgásra, valamint a zárt pályavezetésre (melyen belül viszont nagy a szabadság és a kombinációs lehetőségek száma). Ennyi. Ha valakiben nincs meg a megfelelő érdeklődés és kitartás, hogy minden mozzanatát végigkövesse a játéknak, az nem fogja tudni befogadni. Néhány tesztelőnél láthatóan elpattant egy-két húr.

#100 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 10:19

Pont ezért kell rétegjátékok értékelésénél a rétegjátékokkal foglalkozó siteokra meg fórumokra hagyatkozni.

Idézet

Most nem azért srácok, de régen érdekelt titeket, hogy az 576KByte-ban valamelyik hülye hány százalékott adott egy játékra?! Kit érdekel, hogy más mit gondol a játékról?

Amikor még vettem a nyomtatott magazinokat, akkor igazából nem is a játékot értékeltem a pontszám alapján amit írt, hanem a tesztelőt :D Ha olyanokat írt amivel egyet értettem az jó, ha ellentetjét akkor morogtam. Pont erről szól az online review is. Azért nem írnak olyasmit le, amire az olvasók többsége morog, még ha az úgy is van és és úgy is gondolják akkor sem. Viszont offline sajtóban ha egy tesztelő sok olyan értékelést írt amivel egyetértettem, akkor lehet utána már adok az értékelésire látatlanban is.

#101 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 11:23

Tegyük hozzá hogy ez a Gamespot már messze nem a régi, legalább 5-6 cikkíró eljött onnan, és amennyire a nevek rémlenek, pont a jobbak voltak közöttük. És ugye ott van még hogy miért is rúgták ki az első csávót...

Egyébként special kommentje az MGS-ről szerintem telitalálat.
LY

#102 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 01:34

Idézet: Finix - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 20:11

Na most vagzok mar a vege fele es mar most ki merem jelenteni, hogy az MGS4 bizony must have, must see, meg minden ami must...  :Đ

PS3 gets Metal Gerar Solid, Xbox360 gets Happy Tree Friends. Fair deal ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 01:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 11:19

Amikor még vettem a nyomtatott magazinokat, akkor igazából nem is a játékot értékeltem a pontszám alapján amit írt, hanem a tesztelőt :D

énemg amig volt a rovat kizárólag CovBoy postaládája miatt vettem meg a lapot. :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#104 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 07:31

576-ot sosem olvastam csak guru.

#105 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 07:36

én voltam PCGURU táborban is... :p

#106 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 16:16

Kegyetlen.  :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#107 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 21:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 1:34

Fair-nak tunik... :Đ

#108 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 21:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 1:34

Fair-nak tunik... :Đ

#109 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 23:51

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 17:16

:lol:

mondjuk én is azok közé tartozom, akik semmit sem fognak érteni a MGS4 történetből, mivel nem játszottam egyik epizóddal sem.  :Đ valamint japán verzió lesz meg, szóval nem sok fog átjönni a történetből. Mind1, asszem ezt meghagyom "életem értelmének"  :D , ő a nagy MGS fan, nem én.  :cool:

#110 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 09:06

Kint az új firmware (2.35 -> 2.36  :omg: ), és hamarosan jön a 2.40-es is (talán még ebben a hónapban). Ebben már lesz ingame XMB, a Sony megerősítette.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8