HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Radeon HD4800 series - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (427 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Radeon HD4800 series Értékeld a témát: -----

#7561 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 12:55

Idézet: arn - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 13:26

lehet ezzel kavartak ossze  :Đ

Szerintem is. :p
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#7562 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 15:06

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:44

Tud valaki nekem linkelni olyan képet amin jól látható a méretbeli különbség a 60Nm es éa a 45Nm es HD4 es chipek között? Vagy legalábbis valami szemlélteti.

Ezen a linken kicsit jobban látszanak a magméret különbségek:

55nm RV770
40nm RV740
55nm G92b
65nm G92

http://techreport.com/articles.x/16820
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#7563 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:06

Gigahertzes Radeon-ok: http://prohardver.hu/hir/amd_erkeznek_a_gi...v790_gddr5.html
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#7564 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:56

ghz-s 4890 x2-vel szépen alázhatna ati :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#7565 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 15. 16:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 14:56

ghz-s 4890 x2-vel szépen alázhatna ati :)

mér igy nem aláz? :D
vehetsz 2-t bármikor cf-be kötve, 1.5-szer gyorsabb mint a 50-es cf-em , ami  nem kicsit durva,
csak egy a gond 2-3 honap mulva itt az uj generácio, most minek váltani?

Szerkesztette: vers 2009. 05. 15. 16:21 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#7566 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 19:03

Idézet: vers - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 17:19

mér igy nem aláz? :D
vehetsz 2-t bármikor cf-be kötve, 1.5-szer gyorsabb mint a 50-es cf-em , ami  nem kicsit durva,
csak egy a gond 2-3 honap mulva itt az uj generácio, most minek váltani?

szerintem arra a 2-3 hónapra rátehetsz még ugyanannyit, mert ahogy hírlik, nemigen látjuk meg az új generációt november előtt.. Az meg ugye fél év.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#7567 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 22:13

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 20:03

szerintem arra a 2-3 hónapra rátehetsz még ugyanannyit, mert ahogy hírlik, nemigen látjuk meg az új generációt november előtt.. Az meg ugye fél év.

...és további 4-5 hónapot, míg a csillagászati ára lemegy a sztratoszféra alá.

Logout.hu blog

#7568 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 08:12

Idézet: Yany - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 23:13

...és további 4-5 hónapot, míg a csillagászati ára lemegy a sztratoszféra alá.

A csillagászati árban nem vagyok biztos, hiszen az előző generációhoz képest 2x gyorsabb 48xx-es kártyákért sem kellett cib hitelt felvenni. 35 környékén juthattál hozz ámár az elején egy 4850-hez amivel mostanáig vidáman elvoltál vagy elvagy. Mivel az Ati újfent egy kisméretű GPU-t épít 40nm-en és megint zömmel a shaderek számának növelésével éri el majd a sebességtöbbletet, /+ Dx11 implementálás aminek zöme már benne is van a jelenlegi chipben is/ nem hinném, hogy horrorisztikus összeget fog érte kérni. Nv indult csillagászati összegről és fog most is ha megint ilyen 500mm2 körüli GPU-t dob össze. De lényeg, hogy ha kb. egyszerre jönnek ki akkor tuti rögtön nagy árverseny lesz és mivel az Atinál jóval kisebb az előállítási költség, ezért szerintem megint 35-60 ezres sávban látjuk majd a kártyáikat.

#7569 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 05:34

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 9:12

A csillagászati árban nem vagyok biztos, hiszen az előző generációhoz képest 2x gyorsabb 48xx-es kártyákért sem kellett cib hitelt felvenni. 35 környékén juthattál hozz ámár az elején egy 4850-hez amivel mostanáig vidáman elvoltál vagy elvagy. Mivel az Ati újfent egy kisméretű GPU-t épít 40nm-en és megint zömmel a shaderek számának növelésével éri el majd a sebességtöbbletet, /+ Dx11 implementálás aminek zöme már benne is van a jelenlegi chipben is/ nem hinném, hogy horrorisztikus összeget fog érte kérni. Nv indult csillagászati összegről és fog most is ha megint ilyen 500mm2 körüli GPU-t dob össze. De lényeg, hogy ha kb. egyszerre jönnek ki akkor tuti rögtön nagy árverseny lesz és mivel az Atinál jóval kisebb az előállítási költség, ezért szerintem megint 35-60 ezres sávban látjuk majd a kártyáikat.

nem jotekonysagbol adtak annyiert - ott volt a konkurencia. es epp az ara miatt lett sikeres, mert teljesitmenyben nem volt jobb. ha nem lesz jobb nala, hulyek lesznek olcson adni.

#7570 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 08:25

Idézet: arn - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 6:34

nem jotekonysagbol adtak annyiert - ott volt a konkurencia. es epp az ara miatt lett sikeres, mert teljesitmenyben nem volt jobb. ha nem lesz jobb nala, hulyek lesznek olcson adni.

A konkurencia ott lesz most is. Emiatt én cseppet sem aggódok. A legújabb infók/pletyik alapján a GT300 tape out-ja már megtörtént valahol január és március között. Maga a kártya akármekkora batár nagy GPU-t fog hordozni, meg nem lesz költséghatékony a gyártása, a sebessége miatt nem fogok aggódni. Még ha az Nv a GPGPU felé tolódna el akkor sem hiszem, hogy egy 512SP-s, 256gb-s memsávszélességű kártya ne lenne majd 2x gyorsabb mint a GTX285. Szal konkurencia lesz, drágán fogja adni, erre az Ati majd alámegy jócskán mer megteheti, erre az Nv iss kénytelen lesz és így tovább. Szerintem semmi nem fog változni az árakat tekintve a múltkori esethez képest. Én továbbra is hiszem, hogy az esetleges Pro kártyák 40-45 az esetleges XT-k meg 60-65 körül kelletik majd magukat...

#7571 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 08:34

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 9:12

Szerintem most a Shaderek annyira nem lesznek megnövelve. Az RV790-nel azt tanulmányozták, hogy ezzel az architektúrával, hogyan lehet a lehető legmagasabb órajeleket elérni. Inkább eltolják az RV870-et, ilyen fele-fele arányba, tehát növelik az ALU számot, és növelik az órajelet. Persze végeredményben ez nekünk mindegy, de az órajelnöveléssel még jobban lehet ALU-t spórolni, ami szokás szerinte jótékony hatással lesz a tranzisztorokra. :)

Az NV-nél Jensen bácsiék a Larrabee-re koncentrálnak. Azt tekintik elsődleges ellenfélnek. Az RV870 a grafikus alkalmazásokban túl erős lesz a méretéhez képest. Eleve az a pletyi sem jó előjel, hogy a GT300-ban nem lesz tesszelátor. Hasonlóan a Larrabee-hez emulálni fogják a rendszert. :omg:
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#7572 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 08:43

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 9:34

Az NV-nél Jensen bácsiék a Larrabee-re koncentrálnak. Azt tekintik elsődleges ellenfélnek. Az RV870 a grafikus alkalmazásokban túl erős lesz a méretéhez képest. Eleve az a pletyi sem jó előjel, hogy a GT300-ban nem lesz tesszelátor. Hasonlóan a Larrabee-hez emulálni fogják a rendszert. :omg:

Tegyük fel, hogy így lesz. De ha igaz is a pletyi, hogy emulálva lesz a tesszelátor, ez miért feltétlen baj? Nem hinném, hogy egy 512sp-s mimd rendszernek ez olyan nagy megerőltetés lenne....  :rolleyes: Persze, az ingyeneshez képest nem olyan jó, de ha olyan sokat számítana, tuti beleraknák, ez szerintem nem kérdés, pláne, hogy viszonylag kevés tranzisztorral kivitelezhető a dolog (G300 pletykált méretéhez képest, persze)....  :rolleyes:

Szerkesztette: HSM 2009. 05. 18. 08:45 -kor

Eladó hardvereim link:[LINK]

#7573 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 08:56

Idézet: HSM - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 9:43

Tegyük fel, hogy így lesz. De ha igaz is a pletyi, hogy emulálva lesz a tesszelátor, ez miért feltétlen baj? Nem hinném, hogy egy 512sp-s mimd rendszernek ez olyan nagy megerőltetés lenne....  :rolleyes: Persze, az ingyeneshez képest nem olyan jó, de ha olyan sokat számítana, tuti beleraknák, ez szerintem nem kérdés, pláne, hogy viszonylag kevés tranzisztorral kivitelezhető a dolog (G300 pletykált méretéhez képest, persze)....  :rolleyes:

Egy dedikált rendszer tranzisztor helyet foglal, az ígyis valószínüleg bazinagy chipet tovább hízlalva. Hamár a CEO is azt mondja hogy Larrabee-vel akarnak versenyezni akkor a GPGPU teljesítményt tartják szemelőtt így minnél több SP akarnak belezsúfolni, ha ennek azaz ára hogy nincs/nem lesz dedikált tesselator a GPU-ban, akkor meglépik.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#7574 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 09:01

Idézet: HSM - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 9:43

Szerintem a GT300 felépítése nem az igazi a tesszellátorhoz. Bár a pontos adatokat nem tudom, de jó esély van rá, hogy a futószalagos felépítés minden TPC esetén külön tesszellátor egységet követelne. Ez azt jelenti, hogy ahány futószalag, annyi tesszellátor kell a chipbe, míg az AMD a globális felépítés miatt elég, ha egyszer belepakolja. Ha ez a helyzet, akkor indokolt a Tesszellátor mellőzése, mert több egység, már nagyon negatívan hatna a tranzisztorokra. Nyilván ezzel sokat fognak veszteni, de eleve nem biztos, hogy versenyezni akarnak az AMD-vel. Legalábbis a nyilatkozatok nagyon nem ezt sejtetik.

#7575 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 09:24

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 10:01

Szerintem a GT300 felépítése nem az igazi a tesszellátorhoz. Bár a pontos adatokat nem tudom, de jó esély van rá, hogy a futószalagos felépítés minden TPC esetén külön tesszellátor egységet követelne. Ez azt jelenti, hogy ahány futószalag, annyi tesszellátor kell a chipbe, míg az AMD a globális felépítés miatt elég, ha egyszer belepakolja. Ha ez a helyzet, akkor indokolt a Tesszellátor mellőzése, mert több egység, már nagyon negatívan hatna a tranzisztorokra. Nyilván ezzel sokat fognak veszteni, de eleve nem biztos, hogy versenyezni akarnak az AMD-vel. Legalábbis a nyilatkozatok nagyon nem ezt sejtetik.

Óóó! Így már világos! :bologat:

Az tényleg nagyon csúnya lenne, ha minden TPC blokk külön tesszalátorral rendelkezne....  :omg: Így már asszem érthető a dolog...  :(

#7576 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 13:44

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 10:01

akkor annyi fog tortenni, hogy nem fogjak rendesen megint tamogatni a dx11et. persze ehhez olyan kartyak kellenek, amik nepszeruek. ha van keresnivaloja az nvnak az uj kartyakkal, amit vesznek is az emberek, akkor megint fujhatjuk az egeszet.

ha lepked is az nv a larrabee iranyaba - csak a megjeleno tobbfele gpu alapjan is ugy tunik, hogy nem mellekes nekik a jatekos piacon betoltott szerepuk. az utobbi evtizedben meg mindig az jart jol, aki lepcsokben gondolkodott.

ennek ellenere ha nem dobbant az intel nagyot a larrabeevel (nem is a hwel, hanem a masfajta megkozelitessel), akkor a piac siman hatat fordithat annak az utnak. a vista es a itanium is jo pelda arra, hogy szerencsere nem mindig pontosan az tortenik, amit a nagyok elkepzelnek - az amdnek egy jo lepessel bejohet a platform dolog. de nincs sok idejuk, mert ha beindul az intelhenger, amit az nv is tamogat ilyenfele keppen, akkor visszajara fordulhat minden.

#7577 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 13:56

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 9:25

A konkurencia ott lesz most is. Emiatt én cseppet sem aggódok. A legújabb infók/pletyik alapján a GT300 tape out-ja már megtörtént valahol január és március között. Maga a kártya akármekkora batár nagy GPU-t fog hordozni, meg nem lesz költséghatékony a gyártása, a sebessége miatt nem fogok aggódni. Még ha az Nv a GPGPU felé tolódna el akkor sem hiszem, hogy egy 512SP-s, 256gb-s memsávszélességű kártya ne lenne majd 2x gyorsabb mint a GTX285. Szal konkurencia lesz, drágán fogja adni, erre az Ati majd alámegy jócskán mer megteheti, erre az Nv iss kénytelen lesz és így tovább. Szerintem semmi nem fog változni az árakat tekintve a múltkori esethez képest. Én továbbra is hiszem, hogy az esetleges Pro kártyák 40-45 az esetleges XT-k meg 60-65 körül kelletik majd magukat...

azert sokminden kell ahhoz, hogy egy termek sikeres legyen. abban az idoszakban az volt a konkurencia legnagyobb gondja, hogy volt a regi gpu meg az uj dragan eloallithato. az ati pedig epp a koztes reszt celozta meg, amit az nv a sikeresebb regi gpukkal probalt meg kitolteni. nv reszere fontos egy olcson eloallithato chip.

az ati reszere az lenne a legjobb, ha ugy tudna egy olcso chipekbol felepitett multigpus kartyat kiadni, hogy arra ne tobbchipeskent tekintsen a piac, illetve ez a gpu debutkor rendelkezesre alljon. akkor senkinek a fejeben nem fordulna meg, hogy van olyan terulet, amiben nem ok a legjobbak.

a gpuk mereterol van mar info?

#7578 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 13:58

Idézet: arn - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:44

akkor annyi fog tortenni, hogy nem fogjak rendesen megint tamogatni a dx11et. persze ehhez olyan kartyak kellenek, amik nepszeruek. ha van keresnivaloja az nvnak az uj kartyakkal, amit vesznek is az emberek, akkor megint fujhatjuk az egeszet.

Már látom is lelki szemeimmel, hogy az új NV csodavas mennyivel gyorsabb lesz az RV870-nél DX10-ben, a jelenlegi eljárásokban, megmarad a piaci részesedésük, bukik a szabvány API (mert ugye azt nem használjuk, ami NV-n szarul megy), buknak jó ötletek, és maradnak az erőforráspazarló NV-barát gamák...  :(  Majd jól letolják brute-force az architektúrájukat az emberek torkán, mint anno az FX-et... A történelem ismételné önmagát???  :rolleyes: Nagyon hasonlónak tűnik ez nekem, mint anno a G80-R600 esete....

#7579 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:16

Idézet: arn - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:44

A DX11 specek alapján nem kötelező a fix funkciós tesszellátor. Elég az emulált hardver, tehát a DX11 támogatva lesz. Mondjuk sebességben világos, hogy a fix funkciós hardver sokkal gyorsabb az emulált változathoz viszonyítva.

#7580 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:29

Nem igazán értem mi számít itt/általában emulált tesszelátornak, meg nem emuláltnak. Tudtommal van egy egységes "unified shader" tömb és az végez minden feladatot (tesszeláció, geometria, vertex, pixel... vagy bármilyen shader kód).

Szerintem itt a lényeg már ebben a generációban is az, hogy a "unified shader" mennyire hatékony egy egy feladatra, vagyis minnél általánosabb és gyorsabb annál jobb.

És ha jól tudom DX11 nem is fix funkciós tesszelátort tart ideálisnak, vagyis nem tudom miért lenne rossz az nV megközelítése. Szerintem még túl keveset tudunk ahhoz hogy kimondjuk egyik vagy másik győz. Az ATI-nak eddig csak fix funkciós tesszelátora volt, nekik is át kell alakítani valami általánosabb dologra, plussz ha ezt nem az "unified shader"-jükön belül képzik ki, nem tudom miért lennének hatékonyabbak pl tranzisztorfelhasználásban, vagy akármiben. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 05. 18. 14:34 -kor

Téma megosztása:

• (427 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.