HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Radeon HD4800 series - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (427 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Radeon HD4800 series Értékeld a témát: -----

#8121 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 14:44

Idézet: arn - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 15:34

inkabb win7re, mert a vista egy kalap sz*r. es akkor dx11

Na ja, de Win7 és DX11 mellett már nem lesz DX10 az elmúlt 1-2 évre visszamenőleg. :)
Emlékszem amikor 2 éve ezt jósoltam a Vistának... meg a Vista miatt a DX10-nek.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 08. 14:44 -kor

#8122 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 14:45

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 15:38

Akkor ezek szerint a fórumon csak nekem nem volt kínom a Vista-val?  :think:  :Đ

hat en kb 5x tettem fel az elmult egy evben a win7 elott. talan a win 3.1 volt nagyobb hulladek. win7 frissebb, tisztabb, szarazabb.  ;)

#8123 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 14:46

Idézet: arn - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 14:36

mindenesetre az nvnek ugyesebben sikerult korlatozni  :Đ

amugy te azt mondtad, hogy a lehet kukazni az nv kartyakat... a gtxet is. ehhez kepest kisebb a kulonbseg, mint a megjeleneskor. raadasul a g92on is eleg jol elszaladnak a dolgok. a kov generacional remelhetoleg mar tenyleg lesz vmi attores.

Abu,

Pontosan erről beszélek, amit arn ír: abban tévedtél, hogy "már csak Radeon 4xxx-eket érdemes vásárolni". Mármint amikor ezt szajkóztad, még egyáltalán nem volt igaz, mint utólag bebizonyosodott, de nem akarom most errefelé kanyarítani a FurMark kérdést. Sajnos továbbra sem fogadtad be a butítással kapcsolatos aggályainkat, csak a téziseidet puffogtatod, hogy de AMD és NV is... és? Ettől máris normális a gyártók hozzáállása. :omg:

Értem, amit írsz, hogy gazdaságilag így, meg úgy jó, de mint szoftverfejlesztő, elfogadhatatlan számomra egy olyan bizonytalanságot szülő hozzáállás, hogy valami jelenleg működik és majd folyamatosan pofozgatom, ahogy jelennek meg a körülményeket megváltoztató tényezők. Az a gáz, hogy 100%-osan figyelmes hozzáállással is gondok adódnak mindig, itt meg pl az AMD tudatosan és előre megfontolt szándékkal úgy engedi ki a kártyáit, hogy ismert körülmények között is működésképtelenek. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha arra van energiája az AMD fejlesztőinek, hogy az általad amúgy meg tök jelentéktelennek titulált FurMark-ot futtatgatják és drivert igazítanak hozzá, mindemellett hogy nem jut idejük néhány sok éve ismert Counter-Strike: Source-os grafikai hibát kiiktatni játékosok millióinak örömét okozva?!

Rossz cégpolitika? A FurMark kérdésig nem tartottam magam kompetensnek ilyen véleményt alkotni az AMD-ről, de a két fenti kérdést szembeállítva igencsak kicsúszik a számon egy ilyen vélemény "menjenek a p*csába" toldalékkal...

Szerkesztette: Yany 2009. 09. 08. 14:49 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#8124 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 15:09

Most szerinted elfogadható a szabványok ellen dolgozni. Az NVIDIA miatt már meg nem tudom számolni, hogy hány játékban nincs AA támogatás, pedig ez csak a DX10.1 támogatásán múlik. Az rendben, hogy az NV nem tudnak mit kezdeni a platformosodással, és meg is értem őket miért csinálják ezt a PhysX dolgot, sőt azt is megértem, hogy átnevezik a kártyákat, mert értelmetlen erre a piacra további pénzt elszórni. A bajom az, hogy ennek én látom a kárát, vagyis a játékok folyamatosan jönnek Deferred Rendering alapokon, de az AA hiányzik belőle. A júzerek érdeke a gyorsabb és szebb grafika, ezt jelenleg hátráltatja az NV, bár már nem sokáig.

Nyilván nem normális az NV és az AMD hozzáállása, de az alulméretezett VRM csak a terhelésszimulátorokban volt probléma (és most már ott sem). A shader complier mindkét gyártónál úgy van kialakítva, hogy beiktassa a megfelelő szünetet a rendszerbe. A fejlesztőknek ezzel nem lesz problémájuk, mert ők nem terhelésszimulátort írnak, vagyis egy játékban, illetve egy látványos benchmarkban soha nem fog előjönni ez a probléma, mert a motor több száz shadert kezel/futtat, és nem csak egyet.

A Counter-Strike: Source-ot a Valvenak kell javítani, mert nem a driver hibája a grafikai eltérés. Már jelentették nekik régóta, de a Valve nem adott még ki rá javítást. Bár ahogy látom a CS-t amúgy is keresztbe leszarják. A Team Fortrest erőltetik.

Az a baj, hogy nem tudsz olyan kártyát venni a piacon, amin menne fojtás nélkül a Furmark. Elmehet az AMD és az NV a picsába, de akkor nem lesz hardvered. :)

Szerkesztette: Abu85 2009. 09. 08. 15:12 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#8125 Felhasználó inaktív   oliba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 15:14

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 14:38

Akkor ezek szerint a fórumon csak nekem nem volt kínom a Vista-val?  :think:  :Đ

A francba, nekem se volt vele bajom soha  :reklamacio:

#8126 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 15:15

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 16:09

Nyilván nem normális az NV és az AMD hozzáállása, de az alulméretezett VRM csak a terhelésszimulátorokban volt probléma (és most már ott sem). A shader complier mindkét gyártónál úgy van kialakítva, hogy beiktassa a megfelelő szünetet a rendszerbe. A fejlesztőknek ezzel nem lesz problémájuk, mert ők nem terhelésszimulátort írnak, vagyis egy játékban, illetve egy látványos benchmarkban soha nem fog előjönni ez a probléma, mert a motor több száz shadert kezel/futtat, és nem csak egyet.

szvsz ne kezdjuk elorol... igy a harommilliomodik kor utan unalmas. szerinted ez igy jo, szerintunk meg nem. ha sikerul megoldaniuk ugy swesen, hogy sehol sem fog ilyen elojonni, csinaljak. de szvsz amugy sem fog az ujabb vasaknal, mert lathatolag hwesen is tesznek az ugy ertekeben (akar emiatt, akar nem). a 4850/70re egy ev mulva meg a kutya sem emlekszik.

Szerkesztette: arn 2009. 09. 08. 15:18 -kor

#8127 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 15:25

Idézet: arn - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 16:15

szvsz ne kezdjuk elorol... igy a harommilliomodik kor utan unalmas. szerinted ez igy jo, szerintunk meg nem. ha sikerul megoldaniuk ugy swesen, hogy sehol sem fog ilyen elojonni, csinaljak. de szvsz amugy sem fog az ujabb vasaknal, mert lathatolag hwesen is tesznek az ugy ertekeben (akar emiatt, akar nem). a 4850/70re egy ev mulva meg a kutya sem emlekszik.

Mindenesetre azt tudom garantálni, hogy a Sapphire Vapor-os cuccai nagyon jók. Hallottam olyanról, akinek egy vapor-os 512-es 4850-e feketézett, de többnyire jó tapasztalatokat hallottam vele kapcsolatban és az én 4870-esem is kiválóan megy Furmacival is. Remélem ilyen alulméretezés valóban nem lesz jellemző az 5xxx szériánál, dehát möglássuk... :smoker:
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#8128 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 15:27

De miért kellene ez ellen hardveressen tenni? Az NV kiüti a mul-t, míg az AMD játszik az üres ciklusokkal. Mondjuk egy játéknál miért jelentene ez problémát? Eleve van a képen egy rakás objektum, megy a vertex és a geometry shader mint a szemét, és állapotváltásokkal lehet nyomni a compute shadert, meg a pixel shadert. A kártya a legoptimálisabb esetben is a Furmark valós terhelésének a 60-70%-át kapja. Ennél többre nem képesek a komplex motorok.

#8129 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 16:00

jobb hutes es/vagy combosabb tapellato resz?

#8130 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 16:41

Egy programért? ... nem hiszem. A következő szériában eleve nem jössz rá, hogy van-e a driverben fojtás, mert a shader complier már most kezeli a helyzetet, mind a két oldalon. Persze reménykedni lehet. :cool:

Szerkesztette: Abu85 2009. 09. 08. 16:41 -kor

#8131 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 16:49

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 17:41

Egy programért? ... nem hiszem. A következő szériában eleve nem jössz rá, hogy van-e a driverben fojtás, mert a shader complier már most kezeli a helyzetet, mind a két oldalon. Persze reménykedni lehet. :cool:

ne farassz... milyen egy programert? a stabil mukodesert. indulj mar vmi melledumalasi versenyen banyek :D

ps: nekem jo a 100%ban mukodo swes javitas is.

Szerkesztette: arn 2009. 09. 08. 16:52 -kor

#8132 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 17:56

Idézet: arn - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 17:49

ne farassz... milyen egy programert? a stabil mukodesert. indulj mar vmi melledumalasi versenyen banyek :D

ps: nekem jo a 100%ban mukodo swes javitas is.

Nem érted ... csak olyan programban fordulhat elő túlterhelés, amit erre készítenek fel. Azaz ha a project az, hogy csináljunk olyan szoftvert, ami maximálisan megdolgoztatja a kártyákat, akkor nyilván továbbra is szoftveresen kell félrefordítania a kódot az NV-nek, és az AMD-nek. Ehhez olyan kód kell, ami egy objektumot jelenít meg a képernyőn, és azon egy shadert futtatnak. Lehetőleg 4 komponenses vektorral utasításokkal. Ez lenne a Furmark, de írhatnak még több száz ilyen programot, más objektummal és shaderekkel (azok is arra lennének jók, hogy terheljék a kártyát, de gyakorlati haszna nem lenne a programnak). Na most bármilyen más 3D-s alkalmazásban nem igazán látsz ilyen állapotot. Sőt a mai motorok komplex shadereket használnak. Vagy több shader van a képszámításban, vagy feltételes elágazásos program fut (über-shader). Ezek eleve annyi állapotváltást és textúrahívást generálnak, hogy eleve nem lehet beleütközni az alulméretezett FET problémájába. Az AMD és az NV ennek a valós terhelésnek feleltetik meg a kártyákat.
Régebben még a DX10-es eszközök előtt ez a terhelésszimuláció azért nem jelentett problémát, mert a chip nem Unified Shader volt, azaz a feldolgozó futószalag jelentős része pihizett, míg a másik része dolgozott. Azok is kvázi a valós helyzetekre lettek tervezve, csak nem lehetett őket úgy terhelni, hogy egységesen az összes feldolgozó munkát csináljon. A Furmark csak a Pixel shadereket dolgoztatja, így a régi rendszerek közül a vertex shaderek pihennek.
Ha az AMD és az NV felvértezi ezeket a rendszereket erősebb PWM-mel, akkor egy csomó pénzt kidob az ablakon, mert a grafikus kártyákat nem arra tervezik, hogy futtassák a Furmark-ot, vagy már terhelés szimulátort, hanem arra, hogy játssz, szórakozz, stb. Ezekre a körülményekre meg a gyártó leteszteli a rendszereket, így mindig azt fogják választani, hogy megspóroljanak átlagosan 10 dodót. Most is ha veszel egy Radeon HD 4890-et vagy egy GeForce GTX 285-öt, akkor fut rajta a Furmark, de nem azért, mert jól van méretezve a tápellátás, hanem azért, mert a shader complier már kezeli a Furmark-ot.

#8133 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 21:38

Abu ne vedd sértésnek, de pont az ilyen emberek mennek politikusnak és pont emiatt nem halad előre az ország: te nem is hallod, amit neked mondanak, csak ugyanazt szajkózod. Én már le sem írom más szavakkal, amit itt 500x is elmondtak mások. Érdekes, hogy nagyon szépen megfogalmazza mindenki az aggályait, mégsem jut be a tudatodig. De igazából mindegy is ez a vita, mert nem rajtad múlik, a gyártók pedig az ilyenre nem figyelnek oda, csak a negyedéves balanszra...

Logout.hu blog

#8134 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 21:49

Én az aggályokat nem értem. Miért olyan egetrengető probléma az, hogy az AMD és az NV unified shader alapú termékein nem futnak teljes sebességgel a terhelésszimulátorok? :think:

Szerkesztette: Abu85 2009. 09. 08. 21:50 -kor

#8135 Felhasználó inaktív   oliba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 22:06

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 21:49

Én az aggályokat nem értem. Miért olyan egetrengető probléma az, hogy az AMD és az NV unified shader alapú termékein nem futnak teljes sebességgel a terhelésszimulátorok? :think:

Azért vazze, mert nehezebb kitapasztalni, hogy mi a kártya vége  :eat: :D

#8136 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 05:47

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 18:56

Nem érted ... csak olyan programban fordulhat elő túlterhelés, amit erre készítenek fel. Azaz ha a project az, hogy csináljunk olyan szoftvert, ami maximálisan megdolgoztatja a kártyákat, akkor nyilván továbbra is szoftveresen kell félrefordítania a kódot az NV-nek, és az AMD-nek. Ehhez olyan kód kell, ami egy objektumot jelenít meg a képernyőn, és azon egy shadert futtatnak. Lehetőleg 4 komponenses vektorral utasításokkal. Ez lenne a Furmark, de írhatnak még több száz ilyen programot, más objektummal és shaderekkel (azok is arra lennének jók, hogy terheljék a kártyát, de gyakorlati haszna nem lenne a programnak). Na most bármilyen más 3D-s alkalmazásban nem igazán látsz ilyen állapotot. Sőt a mai motorok komplex shadereket használnak. Vagy több shader van a képszámításban, vagy feltételes elágazásos program fut (über-shader). Ezek eleve annyi állapotváltást és textúrahívást generálnak, hogy eleve nem lehet beleütközni az alulméretezett FET problémájába. Az AMD és az NV ennek a valós terhelésnek feleltetik meg a kártyákat.
Régebben még a DX10-es eszközök előtt ez a terhelésszimuláció azért nem jelentett problémát, mert a chip nem Unified Shader volt, azaz a feldolgozó futószalag jelentős része pihizett, míg a másik része dolgozott. Azok is kvázi a valós helyzetekre lettek tervezve, csak nem lehetett őket úgy terhelni, hogy egységesen az összes feldolgozó munkát csináljon. A Furmark csak a Pixel shadereket dolgoztatja, így a régi rendszerek közül a vertex shaderek pihennek.
Ha az AMD és az NV felvértezi ezeket a rendszereket erősebb PWM-mel, akkor egy csomó pénzt kidob az ablakon, mert a grafikus kártyákat nem arra tervezik, hogy futtassák a Furmark-ot, vagy már terhelés szimulátort, hanem arra, hogy játssz, szórakozz, stb. Ezekre a körülményekre meg a gyártó leteszteli a rendszereket, így mindig azt fogják választani, hogy megspóroljanak átlagosan 10 dodót. Most is ha veszel egy Radeon HD 4890-et vagy egy GeForce GTX 285-öt, akkor fut rajta a Furmark, de nem azért, mert jól van méretezve a tápellátás, hanem azért, mert a shader complier már kezeli a Furmark-ot.

szvsz meg te nem erted, hogy egy hwt arra terveznek, hogy minden programot lefuttasson, a tole telheto legnagyobb sebesseggel. ezek a programok pedig nem szorakozasbol szulettek, hanem azert, hogy megkonnyitsek az emberek eletet, nem azert hogy kib*sszanak a gyartokkal. de tenyleg nem irom le tobbszor, mert absz menthetetlen vagy - killodj nyugodtan jatekokkal ket hetig, mire belovod a tuningot.

#8137 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 09:16

Idézet: oliba - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 23:06

Azért vazze, mert nehezebb kitapasztalni, hogy mi a kártya vége  :eat: :D

Na ezzel egyet értek. :) De a gyártók nem, és így két legyet ütnek egy csapásra (spórolnak, és még a tuningolók életét is megnehezítik). :D

arn: Én nem szoktam GPU-t tuningolni, így is elég nekem a teljesítménye. :) Az eberek 80% így van ezzel. A tuning meg nem rendeltetésszerű használat, a gyártók örülnek, ha megakadályoznak ebben.

Szerkesztette: Abu85 2009. 09. 09. 09:18 -kor

#8138 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 10:39

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:16

arn: Én nem szoktam GPU-t tuningolni, így is elég nekem a teljesítménye. :) Az eberek 80% így van ezzel. A tuning meg nem rendeltetésszerű használat, a gyártók örülnek, ha megakadályoznak ebben.

erdekes, hogy az amd rendeltetesellenes hasznalatra buzdit (drvbol stb). meg amugy se kellett hozza tuningolni - de tudom bizonyos programok sem rendeltetesszeru hasznalat. :D

de hagyjuk mar a temat... legyszives a phen szajkozd ezt, ott sokan beveszik.

#8139 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 10:43

Na, mielőtt elmegyünk személyeskedésbe, gyorsan váltsunk témát és beszéljünk inkább arról, hogy ma 3-at gurítunk a portugálok hálójába! :D
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#8140 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 11:48

Idézet: arn - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 11:39

de tudom bizonyos programok sem rendeltetesszeru hasznalat. :D

gpu vírust nem írtam még?
elindul a gépeden és sz*rrá füstöli. :)

Téma megosztása:

• (427 Oldal)
  • +