Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:15
A gyártókról beszélünk, hiszen a shader complier az NV oldalon kihagyja az SFU Mul-t, míg az AMD oldalon üres ciklusok lesznek.
De már mondtam, hogy ez nem jelent problémát csak annak, aki a Furmark-kal vagy más terhelés szimulátorokkal játszik. Még mindig az a gond, hogy nem érted az üzleti döntések okait. Ha úgy spórolhatnak a gyártók, hogy ezzel akadályozzák a tuningolókat, de nem ártanak azoknak, akik valós alkalmazásokban használják a kártyát, akkor megteszik. Jelen esetben te sem veszed észre, hogy probléma lenne a HD 4890-nel, mert le van fojtva a Furmark. Mindenki boldog. Akit meg ez zavar vehet egy GeForce 7-et, vagy egy X1900-at ott még tuti nem volt fojtás.

tudom, hogy mindket gyarto kozmetikaz, azzal is tisztaban vagyok, hogy mit mondasz, csak nem ertek vele egyet, hogy ez igy jol van meg ha 1000x is irod le. plane ezzel a dumaval, hogy a "tuningolok ellen". akkor ne rakjanak bele ilyen opciokat. senki sem jatszik ilyen programokkal, hanem megkonnyitik a sajat eletuket.
korabbi drveknel nem volt a 4890 korlatozva - legalabbis, aminel a tobbi 4800 elszallt, a 4890 meg stabil volt. ha meg az is korlatozva volt, es csak erre kepes, akkor csak sajnalni tudom oket.
azok a kartyakon segiteni lehet:
1. alacsonyabb orajel, fesz
2. jobb hutes
3. jobb tapellatas
szimpla elbaltazott gyari tuningok. ha jol emlexem meg te panaszkodtal a tulhajtott 8800gtre. nah ez epp ilyen, csak kevesbe szar a helyzet, mert nagyobb terhelesre bukik ki. mit szoltal volna, ha mongy a gyarto annyit mond, hogy ne futtass mittomen crysist, mert szerintuk az nem rendeltetesszeru hasznalat, vagy majd o letiltja neked fele sebessegre. ez teljesen rendjen van am...