Vállalkozás topic "amit megéri elindítani"
Elküldve: 2008. 07. 31. 08:59
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 07. 31. 16:47
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 9:59
Annyira nem új, 2007. szeptember 01-től hatályos.
A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 2006. évi V. törvény 9. § így szól:
(1) Amennyiben azt a cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelemhez csatolták, a cégjegyzésre jogosultnak a cég nevében olyan módon, illetve formában kell aláírnia, ahogyan azt a hiteles cégaláírási nyilatkozat (a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány), illetve az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta tartalmazza.
(2) A címpéldányon (aláírás-mintán) - a létesítő okiratában foglaltakkal egyezően - fel kell tüntetni a cég nevét, a cégjegyzésre jogosult nevét, lakóhelyét, a képviselet jogcímét (pl. vezető tisztségviselő, munkavállaló), a cégjegyzés módját, valamint a cégjegyzésre jogosult aláírási mintáját. A cégjegyzésre jogosult munkavállaló kérésére az aláírási címpéldányon a cégnél ellátott feladatköre, beosztása is szerepeltethető.
(3) Az ügyvéd az aláírás-mintát kizárólag cégbejegyzési (változásbejegyzési) eljárás során jegyezheti ellen abban az esetben, amennyiben a cég létesítő okiratát vagy a létesítő okirata módosítását is ő készíti (szerkeszti) és jegyzi ellen, és az aláírás-minta a cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelem mellékletét képezi.
Mivel ügyvéd csak a cégbíróság felé és csak cégeljáráshoz készíthet aláírás mintát, így elvileg cégeljáráson kívül, egyéb szervekhez, hatóságokhoz továbbra is a közjegyzői aláíráshitelesítéssel ellátott címpéldány lesz csak jó.
Elküldve: 2008. 07. 31. 17:05
Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 17:47
Azon túl, hogy a gyakorlatban (mivel már vagy 1,5-2 éves szabályról van szó) nagyjából mindenhol elfogadják az ügyvédi aláírásmintát, az idézett szövegnek melyik részére alapozod azt, hogy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírásminta cégeljáráson kívül nem alkalmazható?
A lényeg nem a felhasználáson van, hanem azon, hogy az ügyvéd nem készíthet aláírásmintát utcáról beeső ügyfélnek, a közjegyző viszont igen. Az ügyvéd csak akkor csinálhat ilyet, ha éppen céget alapít az ügyfeleknek, vagy módosít, és a cégalapítás-módosítás érinti az ügyvezető személyét, ami miatt szükség lehet aláírásminta csatolására a kérelemhez, ami ugyebár bekerül a cégbíróságra.
Amúgy az aláírásminta ellen még az elején lázadt pár bank, de már jóideje nem panaszkodott nálunk senki amiatt, hogy közjegyzőhöz kellett menni. Az ügyfél meg csak örül neki, ha nem kell darabonként akármennyit kiadni a közjegyzőnek.
Elküldve: 2008. 07. 31. 17:32
Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 18:05
Nem a szövegre, személyes tapasztalatra, például, hogy (közbeszerzési) pályázatok esetében gyakran előírás közjegyzői aláíráshitelesítéssel ellátott címpéldány (ami már tényleg az idiotizmus, hogy az is legyen 30 napnál nem régebbi...
Még egy éve sincs hatályban...
(Csak egy ügyvédi irodában másképp telik idő, tudom, én is lehúztam 3 évet!
...
Ebben egyetértünk.
Mondjuk nem az a 7.500,-Ft (mondjuk 5példány x 1500,-Ft) volt a legnagyobb költség a cégalapításánál.
[SZERK.]
Szerkesztette: scaurus 2008. 07. 31. 17:34 -kor
Elküldve: 2008. 07. 31. 19:42
Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 18:32
Ebben lehet valami...
Elküldve: 2008. 07. 31. 21:38
Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 9:26
Az rendben, de nekem a minta, az minta. Legalább ezt kitörölhették volna belőle.
Elküldve: 2008. 07. 31. 22:07
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 22:38
Na ja. De a törvény előírja, hogy a minta szónak szerepelnie kell a címben...
Szerkesztette: desiderius 2008. 07. 31. 22:09 -kor
Elküldve: 2008. 08. 01. 07:28
Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 23:07
Na ez milyen hülyeség már
A minta 20eFt-st is elfogadják?
Elküldve: 2008. 08. 08. 12:47
Elküldve: 2008. 08. 08. 13:49
Elküldve: 2008. 08. 08. 14:51
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:49
Most egyik júzer felháborodott, mert kb. éppen 2.5 napra eltakarodtam vidékországba, oszt jajj mi lesz. Mondom ez van, én itt németben fél napi járásnyira, kolléga max. oda bír menni, de az már erősen megfejtős. Erre fejemhez vágta, hogy de mert múlkor is (megnéztem a logot, jó 5 éve) elmentem, nem jelentettem be előre, blábláblá. Hátvaze, pofám leszakad, mert ha szerződés lenne, vagy havidíj, vagy valami, akkor azt mondom okés, nyilván az ilyen júzereknél szervezünk csapatot. Bár már ez sem jellemző, hogy vannak
Nekem nyaralás az Szegeden volt, mert lant építettünk, meg FakeJackkel sütöttünk, oszt ugyanígy voltam Balatonfüreden is, de végül is gépeket kellett szögelni, színpadvilágítást építeni, meg amit éppen akartunk.
Munka van, pénz nincs, embernek akad egy választása. De érdekes, hogy nem mindig a sokat fizetők vannak felháborodva, én meg azt sem tudom mikor kinek tekerjek, ide-oda sakkoznak 1 hétnyi időkkel.
Elküldve: 2008. 08. 08. 16:28
Amugy, az alap, hogy a faszariknak, akiknél csak a gyerek játszik a gépen, azoknak a legsürgébb mindig minden.
Elküldve: 2008. 08. 08. 16:50
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 17:28
Ezt megint észrevettem. Irodaszrt szállító cégünk beázott, éppen volt egy szép nagy rendelés. Mondom nyilván nem baj, ha nem jön ki, amúgy sem SSOS, meg lehet oldani, most gondolom ott szoptok a szétázott raktárban a cumókkal, meg a többi, spongyát rá, majd jöttök ha tudtok. Erre csávó megállapította, hogy érdekes, az ilyen fél milliós rendelésekkel nem anyáznak, aki éppen 10ezres határnál rendelt, az meg nekiállt itt "meg kell oldani, ez engem nem érdekel" dumázni.
De magánban most nagy fába vágtam a fejszét, júzernek 2002-2003-ban adtam ajánlatot, de persze megvette msától. Persze többször beszopott. Most ki tudom dobatni vele a komplett hóbelebancot, de már mondogatja az olcsó legyen, ez már milyen sokba került, meg blábláblá dumáját. Most összekalapálom, 2 új gép, VPN, ami kell, aztán számla megír. Kíváncsi leszek milyen arcot vág, mert a cucc működni fog, az hótzicher.
Elküldve: 2008. 08. 09. 09:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:51
Te ingyen dolgozol? Nem akarsz nekem bedolgozni?
Komolyra fordítva a szót, nem kell minden munkát elvállalni, ha nem akarják kifizetni. Aki tartozik, annak addig nincs további munka, amíg nem fizet. Akinek meg a játékgép fontos, mert a fia nem bír ki egy estét gép nélkül, az meg nyissa ki szépen a pénztárjácát. Ha emiatt 5 emberből 3 elmegy, akkor a másik kettőre több időd jut, viszont pénzben ugyanott vagy. Mindenki elégedett. 2000/óra alatt nem vállalok el gépet a szervizben, akkor inkább dumálgatok-kávézgatok haverokkal, vagy neten olvasok, vagy alszom egyet a billentyűzeten.
Tudom, ne dumáljak bele, de nem fika akar lenni. Ezek nem légbőlkapott dolgok, évek óta működik nálam és köszönöm nagyon jól megvagyok így.
Elküldve: 2008. 08. 09. 11:19
Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 10:35
Én is ezt szoktam mondani, de a nem fizetést általában nem előre szokták közölni
Egyelőre most ügyfélkör annyira redukálódott, hogy a napi 10 órás állandó melóm mellett össze bírom szögelni, azoknak meg általában fontos, vagy keres mást, oszt akkor meg azért leshetek.
Eleve a hosszabb melókkal is összevissza sakkoznak, ami akár 4-5-x emberes, mert komplett iroda, kábelezés, szakramentom, hogy minimális idő alatt kell termelni, meg sakkozni az időkkel.
Szerződéses júzernél is megemlítettem, hogy amíg a számla nincs rendezve, addig munka szüneteltetve lészen, akkor kompletten közölték, hogy ne ugassak, veszélyeztetem az iroda működését, meg ez kvázi zsarolás, úgyhogy legyen kuss. 3 nap alatt kitaposták a belem, hogy még ezt, meg ezt akkor oldjam meg, majd közben szépen le is cseréltek, számlát meg visszapostázták, oszt csókolom. Előfordul, csak mikor 100-200 pénzzel lógnak, akkor az embre még hozzáenged valamennyi melót, hogy legalább esélyt lásson a pénzre, mert ha akkor beugat, akkor elve kefélheti. Nagyobb júzer meg akkor mondjuk a havi költség 30%-át termelte, ilyen időkben ennyivel meg jobb nem sakkozni.
Időnként persze úgy indul a hét, hogy jajj lófaszt nem lehet csinálni, aztán tavasz óta csak lant építek, meg 3-4 éve nem látott júzerek esnek be gépet upgradelni, laptopot venni, eztaztamazt csinálni. Csomó díjon emelni nem lehet, meglássuk.
Gépeknél eleve a wint fel kell szögelni rendesn, kivnni házhoz, mosolyogni, jópofizni. Itt is X év alatt vagy megtérül, vagy nem, de eleve a vasat nem Tecsó árban adom, így meg nehéz mellé azt mondani, hogy projektmanagement az plusz 30 küvecs, mert akkor megveszi a sarki bótban a szar vasat win nélkül, aztán akkor meg ja.
Elküldve: 2008. 08. 09. 11:31
Elküldve: 2008. 08. 09. 11:42
Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:31
Aztán majd meglátod
Valamint képesítések, meg a többi miatt asszem nem is nagyon lenne ilyen állandó helyem, mint most, csak egyelőre egyetlen kereső ember vagyok, amikor jól ment a vállalkozósdi akkor hozáigazítottam a költséget, mert autó, net, meg a hülyeségek kellenek, időnként noteszt is kell újat venni, meg a többi.
Kényelmes nyócórás meg csak az elején volt, időnként felmondtam, meg lazáztam, de most éppen ott is ég a ház, mint mindig, ennek ellenére Exxontól jöttek át az arcok, ez most Neki éppen megfelel, azt mondják itt lófasz szopás nincs. Én meg elmeséltem akkor milyen volt, mikor kb. 10-en melóztunk a cégnél, oszt nem 300-an, meg több kontinensen, személyzet meg nagyjából ugyanannyi, csak közben kijött egy Vista is, meg okostelefon hegyek.
Elküldve: 2008. 08. 11. 07:52
A fizetősdiben viszont egyetértek, jobb nem ugrálni, mert akkor semennyi nem lesz, kédés, kinek mennyi türelme, meg tartaléka van.
Elküldve: 2008. 08. 11. 10:05
Szerkesztette: Kory 2008. 08. 11. 10:11 -kor
Elküldve: 2008. 08. 11. 10:16
Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 11:05
Ezért írt 8-at. 12 óra az csak az átlagos nyócórás munkanap.

Súgó
A téma zárva.