HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 03. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 07. 03. 20:38

Én minden nap fújok bele levegőt, így kemény marad.

Értem. De ez azért egy eléggé minimális "ágy", kár jó példaként emlegetni amikor arra hivatkozol, hogy 50k HUF-ból be lett rendezve az egész lakás. Tettél bele minimál bútorokat és egy gumimatracot, ez közelebb áll a valósághoz.

Egyébként ezzel semmi baj nincsen, csak ne feltételezd, hogy ilyen spártai körülménykre tudsz egy működő üzleti modellt alapozni.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2322 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 07. 03. 20:59

Értem. De ez azért egy eléggé minimális "ágy", kár jó példaként emlegetni amikor arra hivatkozol, hogy 50k HUF-ból be lett rendezve az egész lakás. Tettél bele minimál bútorokat és egy gumimatracot, ez közelebb áll a valósághoz.

Egyébként ezzel semmi baj nincsen, csak ne feltételezd, hogy ilyen spártai körülménykre tudsz egy működő üzleti modellt alapozni.

spártai a földön alvás a bútor nélkül. tető nélkül :Đ

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 04. 14:53 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#2323 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 15:21

Mondjuk hosszú távon szerintem még a földön alvás is kényelmesebb, mint ezek a nyekergő, bármiféle tartást mellőző szarok.

#2324 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 04. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 07. 03. 20:59

Egyéként ezzel semmi baj nincsen, csak ne feltételezd, hogy ilyen spártai körülménykre tudsz egy működő üzleti modellt alapozni.

Mert közös mosógépre lehetne? Van akinek ez jó, van aki azt viseli el.
Make love not Wor.

#2325 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 04. 16:21

Mondjuk hosszú távon szerintem még a földön alvás is kényelmesebb, mint ezek a nyekergő, bármiféle tartást mellőző szarok.

a benne levo levego nem nyekereg, fassagot beszelsz :]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2326 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2013. 07. 04. 16:56

a benne levo levego nem nyekereg, fassagot beszelsz :]

Nem is a benne levő levegőről beszéltem. :-) Laminált padlóra téve egy kicsit megmozdulsz, olyat nyekken, hogy két sarokkal arrébb is felébrednek tőle.

#2327 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 04. 17:19

Nem is a benne levő levegőről beszéltem. :-) Laminált padlóra téve egy kicsit megmozdulsz, olyat nyekken, hogy két sarokkal arrébb is felébrednek tőle.

rutinosabbak tehetnek alá egy - nyilván kockás - plédet.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2328 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 07. 04. 17:19

rutinosabbak tehetnek alá egy - nyilván kockás - plédet.

Ahol csak levegős matracra telik, ott pléd se lesz. :-)

#2329 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 04. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 04. 16:35

Te is szeretnél közös mosógépet? :)

Valahogy nekem az jobban piszkálná a csőrömet, hogy egy állandóan leeresztő gumimatracon alszom, amitől reggelre beáll a derekam, mint a szög. Ehhez képest az, hogy hetente 1x lemegyek a 30 méterre levő mosodába, ahol 3 nagy mosógépet használhatok, van 2 szárító szoba és egy dobos szárító, valamint igény esetén mángorolni is lehet nem annyira zavar.

De ha idegesít a közös mosógép, akkor simán csak kerüljétek el a skandináv országokat ;)

Dexnek alighanem még jó a dereka és frissen fiatalosan pattan ki reggel a gumimatrac gyengéd öleléséből. Jó neki, én nem tudok már matracon aludni. Akkor már inkább a földön polyfoamon, ha vészhelyzet van. Jól haladunk bele a szubjektívumba, figyeled? :)

#2330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 10. 22:46

Megjött az ajánlat, lényeget kiemelem, tele van sok számmal, kértem 1-3 éves bérletre, mindenfélére:

Szállítás+szerelés Pest 50 kilométeres körzetében, kicsire kb. 50ezer, duplára kb. 100ezer. Ebben nincsenek benne a most bevezetett útdíjas dolgok. Az még hozzátol egy szépet:

2. A konténerek eladási árai depó paritáson:
- Dupla konténeregység, új: 10.661,- € + ÁFA / 1 db duplaegység
- Dupla konténeregység, használt: 2.005.110,- Ft + ÁFA / 1 db duplaegység

Opciók:
Minikonyha: 126.500,- Ft + ÁFA / 1 db
2 kW-os ablakklíma: 120.000,- Ft + ÁFA / 1 db

3. A konténerek tartós bérleti díja fix 12 hónapos időtartamra:
Dupla konténeregység, új 888,- € + Áfa / 1 db dupla konténeregység / hónap
Eladás a 13. hónapban 1.493,- € + Áfa / 1 db dupla konténeregység
Dupla konténeregység, használt 167.100,- Ft + Áfa / 1 db dupla konténeregység / hónap
Eladás a 13. hónapban 401.100,- Ft + Áfa / 1 db dupla konténeregység

Kíváncsi vagyok Dext ennyire konkrétan utánajárt-e, vagy megint bedobott valamit, amin mi möhözünk, Ő meg nem érti.

Jahh, közmű bekötés a júzer dolga, víz, gáz, csatorna, egyéb lófasz.
Make love not Wor.

#2331 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 10. 23:06

hehe, konténer és ablakklíma :) x évvel ezelőtt szigeten csináltunk egy gömb alakú sátorban körpanorámás vetítést, mellette volt egy ilyen szimpla konténer a kicsi klímával. a panoráma kb 16 projektorból állt össze, amit 16 számítógép vezérelt, plusz a master gép, meg még egy vas, amin tudtak szerkeszteni, ha kellett. na ezek bent a konténerben termelték a hőt, plusz sütött a nap... a klíma maradt alul :)

#2332 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 10. 23:08

egyébként pedig mitképzelsz, egy rozsdás, telefingott konténer valami építkezésről selejtezve sokkal olcsóbb, aztán annak is van 6 oldala :-p

#2333 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 10. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 07. 11. 00:06

hehe, konténer és ablakklíma :) x évvel ezelőtt szigeten csináltunk egy gömb alakú sátorban körpanorámás vetítést, mellette volt egy ilyen szimpla konténer a kicsi klímával. a panoráma kb 16 projektorból állt össze, amit 16 számítógép vezérelt, plusz a master gép, meg még egy vas, amin tudtak szerkeszteni, ha kellett. na ezek bent a konténerben termelték a hőt, plusz sütött a nap... a klíma maradt alul :)

Jó vaze, 16 projektor a gagyibból is kilowattokat termel, mellé a gépek ugyanennyit. Idióták. Gondolom Dext nem ilyenre méretezné a cuccost. Ha meg olyat kértek, akkor kaptok valami fasza 3 fázisú Micut, oszt majd vetítés végén jön valaki a jégcsákánnyal maradékot bontani :-)
Make love not Wor.

#2334 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 10. 23:41

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 07. 11. 00:08

egyébként pedig mitképzelsz, egy rozsdás, telefingott konténer valami építkezésről selejtezve sokkal olcsóbb, aztán annak is van 6 oldala :-p

Ja, lefestjük okosba, értem én. Csak gondoltam vegyük komolyan, kérdezzünk meg olyan cégeket, akik ezzel foglalkoznak, van, értenek hozzá, lehet vele számolni, nem basz át, miazmás. Széthullós van ott is, azt felújítják és drága lesz :-D

Mondjuk embernek nem mertem elmondani, hogy állandó laksának lenne, eleve telekre hétvégi möhözős háznak is rögtön a duplát ajánlotta. Rendezvény már szopósabb, mikor Kecskeméten voltunk akkor matekoztam egy ilyenben, hogy esetleg zuhanyzó van, elborulok benne aludni, nap közben meg rácsukom a cuccokra és lehet menni nézelődni. Itt minimum 30 nap a bérlet, ami kb. 30ezer/hó, szaniterrel, klímával, minikonyhával, ami nem olyan szar. Kecskemétre 16 küvecsért vettem egy kerti sátrat, az sógornál még lehúzott 2 jó évet, oszt elvitte a vihar. Lehet hülyén nézne ki, ha beállítanék egy konténerrel, de akármerről számolom, albérlet jobbabb.

Ennyi lóvéból vidéken kijön egy családi ház kerttel, azt kell 3 felé darabolni és kész is. Esetleg nekem Babóton van egy eladó, ott szépen fejlődik a környék, nyugis falu, gyerekek most kaptak új foci/kosár/miazmás pályát egyik helyi pénzesarctól.
Make love not Wor.

#2335 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 11. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 11. 00:35

Jó vaze, 16 projektor a gagyibból is kilowattokat termel, mellé a gépek ugyanennyit. Idióták. Gondolom Dext nem ilyenre méretezné a cuccost. Ha meg olyat kértek, akkor kaptok valami fasza 3 fázisú Micut, oszt majd vetítés végén jön valaki a jégcsákánnyal maradékot bontani :-)

a projektorok nem a konténerben voltak :)
amúgy asszem kb mindegy volt a dolog, nem melegedtek túl a gépek, csak vicces volt, ahogy a konténer egyik végéből a másikig változik a hőmérséklet

#2336 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 12. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 04. 16:35

Ez a svéd közös mosógépezés még mindig hihetetlen számomra. Egyszerűen nem hiszem el enperának, esetleg valami gettós részen lakik, vagy nem tudom. Egy modern mosógép nem fogyaszt valami sok áramot és vizet (a mai A+-osok kifejezetten spórolós gépek, mosószer sem nagy pénz bele), és egy svéd bőven kiköhögi az árát abból az elnyomorgó, pár (min 3-4) ezer eurós fizetéséből. Pont a svédeknél, akiknek még mindig elég jól állnak a világ többségéhez képest? Kenyában, Romániában elhinném. Talán a németeknél is, mert sváb módra spórolnak mindennel, a svájci csak 1 hetente fürdik, meg nem eszik húst, annyira rágja a szart és a legkisebb fillért is, azokhoz képest a skótok kutyafasza banda spórolásban. A svédeknél viszont hihetetlen. Ennél már csak az lenne morbidabb, ha vécézni, zuhanyozni, tévézni is a közösbe mennének, internetért internetklubba, aztán mennének haza a konténerbe, vagy a kempingsátorba. Eszem megáll...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2337 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 12. 20:41

Ez a svéd közös mosógépezés még mindig hihetetlen számomra. Egyszerűen nem hiszem el enperának, esetleg valami gettós részen lakik, vagy nem tudom. Egy modern mosógép nem fogyaszt valami sok áramot és vizet (a mai A+-osok kifejezetten spórolós gépek, mosószer sem nagy pénz bele), és egy svéd bőven kiköhögi az árát abból az elnyomorgó, pár (min 3-4) ezer eurós fizetéséből. Pont a svédeknél, akiknek még mindig elég jól állnak a világ többségéhez képest? Kenyában, Romániában elhinném. Talán a németeknél is, mert sváb módra spórolnak mindennel, a svájci csak 1 hetente fürdik, meg nem eszik húst, annyira rágja a szart és a legkisebb fillért is, azokhoz képest a skótok kutyafasza banda spórolásban. A svédeknél viszont hihetetlen. Ennél már csak az lenne morbidabb, ha vécézni, zuhanyozni, tévézni is a közösbe mennének, internetért internetklubba, aztán mennének haza a konténerbe, vagy a kempingsátorba. Eszem megáll...

A legtöbb bérház még a 60-as években épült, de még több régebbi épület van. Akkoriban a svédek finoman szólva nem haladtak a higiénia élvonalában. Fogalmazzunk úgy, hogy retkesek voltak, mint az állat. Teljesen oké volt még a régi épületekben, hogy a folyosó végén van fürdőszoba. Aztán a háborúban nagyon durván megszedték magukat (szigorúan semlegesen, ugyebár), és az 50-es években már modern épületeket húztak fel. A 60-70-es években pedig az aranykor jött el számukra. Azóta csökken az életszínvonal folyamatosan.

A nagy modernségben jó ötletnek tűnt, hogy mosókonyha legyen. Igény a fürdésre akkor sem igazán volt bennük, a mosást is el tudták intézni a közös mosókonyhában. Az igazi ok a spórolás. Iszonyatosan spúrok a skandinávok, az utolsó fillért is megnézik. Az teljesen oké, hogy körbejárja a várost egy 25 koronás ajándékkuponnal a kezében valaki, hogy a legjobbat kapja meg a kuponért. Mindent összehasonlítanak, mindent kiszámolnak. És addig nem nyugszanak, amíg jól nem járnak.

Az, hogy egy egész ház használ egy mosókonyhát gyakorlatilag a spórolás netovábbja. Így profi gépeket lehet használni, mivel költséghatékonysága révén a rendszer lehetővé teszi a non-plus-ultra gépek beszerzését. Az áramot sem zsebből fizeted közvetlenül, hanem eloszlik. A gépet pedig gyakorlatilag sosem kell megvenned, szereltetned. A házmester gondoskodik róla. Ha megmurdal a Miele gép 20 év után, akkor hoznak egy újat. Van tipikusan 3 gép, plusz egy dobos szárító. És 2 db szárító szoba. Mángorló, vasaló is van. Szépen befoglalod a mosóidőt, aztán leviszed tipikusan kék IKEA zacsiban a mosást, majd van 3 órád mosni. A mosóidőd lejárta után még egy órát használhatod az egyik szárítót.

A foglalás háztól függően működik. Vagy neten a saját kódoddal vagy pedig simán egy rácsos fém táblázaton bedugod a saját kulcsos "dugódat" és bezárod az adott dátum adott időpontjára.

Kép

Egyik-másik gép elég nagy, abban egy szőnyeget is simán kimoshatsz.

Kép

Mivel tipikusan 3 gép szokott lenni, ezért simán szét tudod válogatni a mosást fehérre és színesre, aztán 1 óra alatt kész is van. Utána átrakod a szárítószekrénybe vagy szárítószobába, majd 3 óra múlva felviszed a majdnem teljesen száraz ruhákat. Elég kevés ruha marad nedves, a legtöbb gyakorlatilag elrakható azonnal.

Ehhez képest az otthoni mosásnál ott lehet logisztikázni a ruhákkal, aztán teregeted a lakásban vagy erkélyen.

A 90-es évektől épített házakban már van a lakásban mosógép, ott a fürdőszoba mellett kialakítanak egy mosóhelyiséget fregolival és praktikus tárolókkal. Ettől függetlenül ezekben a házakban is van mosókonyha, amit igénybe lehet venni. De a régi építésű házakban olyan pici fürdőszobákat terveztek még, amiben a mosógép csak nagyon nehezen férne el.

Általános probléma Svédországban, hogy nincs lakás. Elhanyagolták az építkezést és a 90-es évekre akut lakáshiány lépett fel. Azóta sem pótolták kellőképpen a hiányt, így igen nehéz lakást kapni és magyar fejjel gondolkodva felfoghatatlanul drága egy lakás. Én egy 50-es évek végén épült lakótelepen lakom, ez gyakorlatilag egy gettó közelében van. Az albérlethez hasonló a konstrukció, de a lakástársaságtól bérlek, nem magánszemélytől. Úgynevezett első kézből bérlet, ez a legjobb megoldás. A másodkézből bérlés elég bizonytalan, ott bármikor bemondhatják, hogy ennyi volt.
1 km-re már az igazi gettó van, itt még laknak svédek is vegyesen a bevándorlókkal. Az igazi gettóban gyakorlatilag csak feketék vannak, minden ablakban parabola antenna lóg, hogy bejöjjön az Al Jazeera nekik. Ahol én lakom ott a Hell's Angels uralkodik, így eléggé rend van. Semmiféle bűnözés nincsen, mert a motoros srácok nem szeretik, ha odapiszkít valaki a területükre. A különféle ügyeiket a város más részein rendezik el. Két villamos megállóval odébb viszont "zajlik az élet" rendesen, ott teljesen normális a késelés, rablás, leszámolás. Pár hete végeztek ki automata fegyverrel valami csoportot, két egymással rivalizáló banda fiatal tagozata hajtott végre beavató kivégzést. Ezután már teljes értékű bandatagok, nem csak padavánok. Így megy ez, szintet kell lépni.

Egy kis szöveges összefoglaló. És a valódi miniszterelnök van benne, nem színész....

http://youtu.be/b4-ek0ZTDg8

És egy zenés összefoglaló.

http://youtu.be/1J8hiN9K4ko

Most akkor kaptatok pár gondolatfoszlányt :)

#2338 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 12. 20:41

Ez a svéd közös mosógépezés még mindig hihetetlen számomra.
...
Eszem megáll...

Ez a valódi "ungarische wirtschaft"! Az már az enyém, amit megettem/megvettem. :cool:

Az, hogy egy közös/közösségi szolgáltatás költséghatékonyabb, környezetbarátabb itt (MO-n) senkit nem érdekel.

Elöregedett, de legalább -viszonylagosan- drága, hely, áram és vízpazarló háztartási géppekkel, mossa az egész ország a dzsuvás, szarcsimbókos rongyait. Ami meg nem fér bele (dzseki/paplan/párna/kutyaszőnyeg/stb), azt viszi csillókért a mosodába.

Én inkább kilogisztikáznám és adott időközönként, foglalnék -ingyen!- helyet egy közös (professzionális, energiatakarékos, környezetbarát) mosodába, minthogy kerülgessem az öreg (kitudjamikorszarikbeésjavítjákdrágán) mosógépemet, teregessek a fregolira/szobai állványra/apámfaszára.

Nyilván ezzel kevesebb lennék egy-két begyepesedett arc számára, de azt meg ki nem szarja le?

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 07. 13. 09:39

...
Most akkor kaptatok pár gondolatfoszlányt :)

Amig elfogadható időpontok foglalhatók, amig a gépek megfeleő mennyiságben és műszaki állapotban vannak, addig ez a rendszer hibátlan. :up:

#2339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 07. 13. 10:15

Amig elfogadható időpontok foglalhatók, amig a gépek megfeleő mennyiságben és műszaki állapotban vannak, addig ez a rendszer hibátlan. :up:

Látod, 19-22h közt tele is van.
Make love not Wor.

#2340 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 13. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 13. 10:25

Látod, 19-22h közt tele is van.

Azon az egy héten.

Mindenesetre, abban azért megállapodhatunk, hogy klasszabbul néz ki az a mosókonyha, mint egy vékonyított/3kg-os mosógép a televert fregolis, fullpárás, panelfürdőszobában. :-)

Szerkesztette: cyberde 2013. 07. 13. 09:32 -kor

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.