HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#121 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 14. 17:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 19:04

Ahamm. De melyik kábelezi a lépcsőházat?

polgármester mint kábelező?  :think:

#122 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 19:06

Idézet: CyberLord - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 17:52

polgármester mint kábelező?  :think:

Miért ne? xd

#123 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 19:25

I. kerről van valami hír?

Sikerült felhúznom az agyamat az ehavi UPC számlán...

#124 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 19:41

Idézet: marklar2 - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 19:25

I. kerről van valami hír?

Sikerült felhúznom az agyamat az ehavi UPC számlán...

Drága volt?

#125 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 20:40

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 20:41

Drága volt?

Az is, de inkább a hozzáállásuk nem tetszik.

#126 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 09:11

Idézet: marklar2 - Dátum: 2008. júl. 14., hétfő - 21:40

Az is, de inkább a hozzáállásuk nem tetszik.

Tudod, erre találták ki az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) és, hogy ezt minden változás alkalmával át kell olvasni. A UPC küldött neked anno erről a tételváltozásról levelet, közzétette a honlapján.

#127 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 09:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:11

Tudod, erre találták ki az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) és, hogy ezt minden változás alkalmával át kell olvasni. A UPC küldött neked anno erről a tételváltozásról levelet, közzétette a honlapján.

Ez tetszik a nagyokban, mindenre van magyarázat. A 8 mbites adsl azért megy max 5 megabiten, mert ilyen a technológia, te kis láma, az upc áfsz-ét meg minden nap le kell csekkolni, hátha változott valami.
Érdekes módon a digi 10 megabitje soha nem megy 10 alatt, és leszarom az áfsz-ét*, mert ha nem tetszik a szolgáltatásuk, akkor áfsz nélkül elküldöm őket a francba.  ;)

* Ahol nincs hűség, ott nincs értelme áfsz-nek. Itt a hwsw-n olvastam, hogy változott a digi áfsz-e. Sem az eredetit, sem az újat nem olvastam el. Ez azért jelent valamit  :Đ

Szerkesztette: Miki2 2008. 07. 15. 09:57 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#128 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:14

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:52

Ez tetszik a nagyokban, mindenre van magyarázat. A 8 mbites adsl azért megy max 5 megabiten, mert ilyen a technológia, te kis láma, az upc áfsz-ét meg minden nap le kell csekkolni, hátha változott valami.
Érdekes módon a digi 10 megabitje soha nem megy 10 alatt, és leszarom az áfsz-ét*, mert ha nem tetszik a szolgáltatásuk, akkor áfsz nélkül elküldöm őket a francba.  ;)

* Ahol nincs hűség, ott nincs értelme áfsz-nek. Itt a hwsw-n olvastam, hogy változott a digi áfsz-e. Sem az eredetit, sem az újat nem olvastam el. Ez azért jelent valamit  :Đ

:omg:

Ha jobban megnézed az ADSL szolgáltatók (valamennyi) által leírtakat, ott láthatod, hogy az a 8Mbps az egy elméleti maximum ami ennél a technológiánál azért elméleti mert a DSL sebessége függ pld. a telefonközponttól való távolságtól.

Idézet

te kis láma, az upc áfsz-ét meg minden nap le kell csekkolni, hátha változott valami.

:omg:
Csak megsúgom, hogy az ÁSZF változások tényét a UPC a számlalevélen fel szokta tüntetni (a nyilvánosság felé történő publikálásra törvény kötelezi). Az egy más dolog, hogy az emberek többsége (tisztelet a kivételnek) nem olvassa el amit a szolgáltatók küldenek. Ez igaz a közüzemi, biztosítói, stb. ágazatokra is.

Idézet

Először is a LAN-t nem szabad összekeverni se a kábeles nettel se az ADSL-el. A LAN technológia merőben más. Továbbá a Digi területi terhelése még nem akkora, hogy ez a LAN-os rendszeren érezhető legyen. Majd ha a jelenleginek sokszorosa lesz az előfizetők száma akkor egyes időpontokban mikor a terhelés a csúcson jár már a LAN esetében is érezhető lesz a lassulás és a 10Mbps sem lesz állandóan 10Mbps. Ezt pár PC-vel és egy otthon összeállított LAN-al ki is tudod próbálni és akkor látni fogod, hogy a Mps, Gbps LAN hálózatnak is van lassulása ha olyan a terhelés.

Idézet

Az ÁSZF-nek azaz az Általános Szerződési Feltételeknek nincs semmi köze a hűséghez. Az ÁSZF egy szerződés melyet Te elfogadsz mikor aláírod. Ebben a szerződési feltételekben van leírva, hogy neked mint előfizetőnek milyen jogaid és kötelezettségeid vannak valamint, hogy a szolgáltatónak milyen jogai és kötelezettségei vannak. Az ÁSZF tartalmi nem ismerete vezet ahhoz, hogy nem vagy tisztába a szolgáltató nyújtotta dolgokról, a jogaiddal, a kötelezettségeiddel.
Amikor aláírod a szolgáltatói szerződést akkor egyben kijelented, hogy az ÁSZF tartalmát megismerted, megértetted és maradéktalanul elfogadtad.
Az ÁSZF ugyanolyan jogi dokumentum mint egy adásvételi szerződés. Amikor lakást, kocsit, egyebet veszel akkor nem olvasod el, nem értelmezed a szerződést? Csak úgy bemondásra kipengeted a lakás árát? Ugye hogy nem? Na akkor a szolgáltatókkal kötött szerződések tartalmát miért kell lesz*rni? Az ÁSZF ismerete az előfizető saját érdeke hiszen abban vannak leírva, hogy miért is fizet, mit is fizet, jogai milyenek, stb.

Idézet

Itt a hwsw-n olvastam, hogy változott a digi áfsz-e. Sem az eredetit, sem az újat nem olvastam el. Ez azért jelent valamit  :Đ

Igen, jelent valamit. Méghozzá azt, hogy nagyon buta módon jártál el, mert úgy írtál alá egy szerződést, hogy annak a tartalmát nem olvastad el. Erről szajkózik a sajtó már évek óta, hogy mindig elolvasni mielőtt aláírod.
Szóval azzal, hogy úgy írtál alá egy jogi dokumentumot, hogy nem olvastad el én nem dicsekednék  :Đ

#129 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:57

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 12:14

Csak megsúgom, hogy az ÁSZF változások tényét a UPC a számlalevélen fel szokta tüntetni (a nyilvánosság felé történő publikálásra törvény kötelezi). Az egy más dolog, hogy az emberek többsége (tisztelet a kivételnek) nem olvassa el amit a szolgáltatók küldenek. Ez igaz a közüzemi, biztosítói, stb. ágazatokra is.

:omg:  :omg:  :D

Az átlagos ember kábé 30 szolgáltatóval van kapcsolatban (lakásbizti, casco, tévé, net, bankok, mobil stb). Namármost, ha monitoringozni kéne mindegyiket, akkor a hónap 30 napjából 2 biztosan elmenne rá. Az előbb túloztam, átfutottam a digi áfsz-ét, de csak olyan szempontból, hogy tényleg nincs-e hűség elrejtve. Mivel nincs (nem találtam), a szolgáltató kötelezettségére vonatkozó egyéb kitételek nem érdekelnek, mert abban a pillanatban, amikor én úgy ítélem meg, hogy szar, eldobom.

Egyébként tisztában vagyok azzal, hogy mire megy ki ez az áfsz-módosítási sport. Jól tudják a "szolgáltatók", hogy a többi is módosítgat, amit az ügyfelek nem képesek követni, és ilyen helyzetben lehet kaszálni. Ezért választok mindenben átlátható konstrukciót, akkor is, ha drágább. Ezért van csak dominós netem, mert nem hűségezek, nem érdekel az ingyen stick-jük. Nem vagyok hajlandó elolvasni 20 oldalas feltételrendszereket.  :p

NB: adsl-em is van (másik kecóban), az sem hűséges.

Szerkesztette: Miki2 2008. 07. 15. 12:07 -kor

#130 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 12:07

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 11:57

abban a pillanatban, amikor én úgy ítélem meg, hogy szar, eldobom.

ennyi a lényeg...
A digi is xar lesz, idő kérdése, sok ügyfélhez support kell stb...
Addig meg hülye lenne ha nem köttetné be az ember ha elérhető, majd ha őket is eléri a gány szolgáltatás, akkor keres az ember jobbat.

#131 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 15. 12:14

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 10:52

Nekem UPC-é sem megy 10 alatt, de érdeke módon garantálni a Digi sem meri a 10-et. Ha meg az is szar, akkor mit csinálsz? Nincs is más szolgáltató, elmész szerzetesnek Koreába?

Diginél is lesz ez még így sem.
Make love not Wor.

#132 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 12:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 13:14

Diginél is lesz ez még így sem.

Ez bizony bekövetkezhet.  ;)

#133 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:20

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 12:57

Az előbb túloztam, átfutottam a digi áfsz-ét, de csak olyan szempontból, hogy tényleg nincs-e hűség elrejtve. Mivel nincs (nem találtam), a szolgáltató kötelezettségére vonatkozó egyéb kitételek nem érdekelnek, mert abban a pillanatban, amikor én úgy ítélem meg, hogy szar, eldobom.

Az ÁSZF-ben olyat, hogy hűség nem is fogsz találni. Kedvezményt keress és az benne van a Digi ÁSZF-be is (tavalyi év második felében került bele mint módosítás).
Egyébként a hűségkedvezmény igénybevétele az aláírandó papíron szerepel mivel határozott idejű szerződés kerül megkötésre és nem kötelező. Ha kipengeted a lóvét akkor köthetsz listaáron is a szolgáltatókkal szerződést. A hűség felajánlása ugyebár arra vonatkozik, hogy minimális áron kapd a terméket (pld. 1 Ft-ért mobilt), szolgáltatást és ennek fejében vállalod, hogy 1-2 évig nem bontod a szerződést. Ez nem kötelező jellegű. Megveheted pld. ugyanazt a telefont előfizetéssel listaáron is és nem lesz hűség, megveheted ugyanazt az net szolgáltatást listaáron és nem lesz hűség.
A Digi nyomott árának oka ugyebár a minél több ügyfél gyors megszerzése, terjeszkedés. Ez a nyomott ár viszont színvonalas szolgáltatást nem tesz lehetővé ergo ha emelkedik az ügyfélszám ill. ha magasabb színvonalon szolgáltatnak árat kell, hogy emeljenek ami már a hűség megjelenését is magával hozza hiszen így tudnak majd változatlan áron további ügyfeleket csábítani. Nem véletlen került bele a Digi ÁSZF-be a kedvezmény fogalma. A Digi részéről a hűségakciók indításának jogi oldala már biztosított. Az, hogy ez mikor következik be azt a piac fogja diktálni.

Idézet

a szolgáltató kötelezettségére vonatkozó egyéb kitételek nem érdekelnek, mert abban a pillanatban, amikor én úgy ítélem meg, hogy szar, eldobom.

Ezzel csak az a bibi, hogy ha olyan dolog miatt keletkezik károd (erkölcsi, anyagi) ami az ÁSZF-ben szerepel mint szolgáltató felsősségének kizárása akkor mehetsz te bármilyen bíróságra kártérítésért senki nem fog neked egy fillért se megítélni. Szóval nem árt tisztában lenni a szolgáltatói oldallal és ezt még az aláírás előtt hiszen lehetnek olyan pontok amik eleve problémásak az ügyfél részéről.
pld. rendelkezésreállási idő, sávszélességi kérdések, hibaelhárítás, stb. Ezeket még a szerződés aláírása előtt ismerni kell.

#134 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 13:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 14:20

Ez a nyomott ár viszont színvonalas szolgáltatást nem tesz lehetővé

A magamfajta primkó embernek megteszi  :D

Idézet

A Digi részéről a hűségakciók indításának jogi oldala már biztosított. Az, hogy ez mikor következik be azt a piac fogja diktálni.

Ettől nagyon messze van a digi. Újépítésű társasházban végigmásztam az összes emeletet, és a lakások mindössze 10%-ában láttam digi bekötést (digi matricát a strangajtókon). Ez azt jelenti, hogy a 90% iptv-t rendelt, ha jól tudom, csak ez az alternatíva van jelenleg az adott házban (és szaporodnak a tányérok az erkélyeken). A digi nem tudatosítja az emberekben, hogy nincs hűség, ezért mindenki úgy "tudja", hogy van hűség, ergo nem szarakszik ismeretlen céggel, ami ráadásul gyanúsan olcsó. Azért az ne tévesszen meg, hogy jóformán csak az informatikai fórumok résztvevői körében ismert a digi, magyarán réteginformációnak számít a léte. A túlnyomó többség hallani sem akar róla, mert elege van a csodákból (főleg úgy, hogy felhívod a számukat, aztán nevetgélés, meg gyereksírás hallatszik a telefonba). Én se álltam volna szóba velük, ha nem jut tudomásomra (talán éppen innen a hwsw-ről), hogy nincs hűségük.
Száz szónak is egy a vége: ha bevezetik a hűséget, lehúzhatják a rolót.  :p

Szerkesztette: Miki2 2008. 07. 15. 13:40 -kor

#135 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:14

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 14:37

Szerintem nem. Mivel a Digi tulajdonosai nem szamaritánusok akik megsajnálva szegény magyart olcsóért adják a netet kőkémény üzlet van a héttérben. Ha üzleti oldalról nézed akkor ez egy hatásos módszer (ugyan piac többi szereplőivel szemben pofátlanság). hiszen mi is a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban sok ügyfélre tegyünk szert? Adjunk többletet mint a konkurencia és adjuk ezt jóval alacsonyabb árért. Ha a marketing is megfelelő akkor ezzel rövid időn belül nagyot lehet kaszálni. Az ügyfélszám emelkedése ugyebár a szolgáltatás bővítésével, fejlesztéssel, több szakember alkalmazásával, nagyobb support létrehozásával jár ami kiadás és mivel itt kőkemény üzlet van ennek meg kell térülnie. Megoldás az áremelés. De mivel az áremelés elriasztja a potenciális ügyfeleket ezért ott a hűség fogalma amivel 1-2 évre leköthető az ügyfél ergo az így szerzett ügyfél előre tervezhető biztos bevételi forrás.

#136 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 14:40

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 14:37

A magamfajta primkó embernek megteszi  :D

Ettől nagyon messze van a digi. Újépítésű társasházban végigmásztam az összes emeletet, és a lakások mindössze 10%-ában láttam digi bekötést (digi matricát a strangajtókon). Ez azt jelenti, hogy a 90% iptv-t rendelt, ha jól tudom, csak ez az alternatíva van jelenleg az adott házban (és szaporodnak a tányérok az erkélyeken). A digi nem tudatosítja az emberekben, hogy nincs hűség, ezért mindenki úgy "tudja", hogy van hűség, ergo nem szarakszik ismeretlen céggel, ami ráadásul gyanúsan olcsó. Azért az ne tévesszen meg, hogy jóformán csak az informatikai fórumok résztvevői körében ismert a digi, magyarán réteginformációnak számít a léte. A túlnyomó többség hallani sem akar róla, mert elege van a csodákból (főleg úgy, hogy felhívod a számukat, aztán nevetgélés, meg gyereksírás hallatszik a telefonba). Én se álltam volna szóba velük, ha nem jut tudomásomra (talán éppen innen a hwsw-ről), hogy nincs hűségük.

(én is a nincs hűség miatt fogom valószínűleg bevállalni őket. Aztán ha elkezd rosszalkodni akkor pá aranyom, visszanyomatom a régi netem, de addig is soookat spórolok:) )

#137 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 15:00

Idézet: bj22 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 14:40

(én is a nincs hűség miatt fogom valószínűleg bevállalni őket. Aztán ha elkezd rosszalkodni akkor pá aranyom, visszanyomatom a régi netem, de addig is soookat spórolok:) )

hihetetlen, hogy még nem untátok meg ezt az emelek, hűségezem, szar lesz a szolgáltatás dumát...
miért nem mondjátok le most azonnal, hiszen úgyis szar lesz meg drága?  :cool:

#138 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 15:06

Idézet: bj22 - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 15:40

pld. ha az árat felviszik a konkurencia szintjéig és felajánlják, hogy ha aláírsz 1 évet akkor ugyanazt a havidíjat fizeted amit eddig és a szolgáltatással elégedett vagy akkor te ott hagyod a Digit-t csak azért, mert 1 év aláírása függvényében adja változatlan áron?
Ezt azért nehezen veszem be. Szolgáltatót az ember akkor szokott váltani ha a szolgáltatási minőséggel nem elégedett ill. ha az áremelés mértéke akkora, hogy a konkurenciával jobban jár.
Azt számomra elképzelhetetlen, hogy ha a Digi hűséggel változatlan áron adná a netet a meglévő ügyfeleknek akkor csak a hűség bevezetése miatt menne egy sokkal drágább konkurens szolgáltatóhoz ahol ha szintén nem vállal hűséget listaárat lenne kénytelen fizetni.

Ha átgondolod ezt a hűség kérdést és nem azon a szinten vagy, hogy neked édes mindegy, hogy pár ezer vagy tízenezer a havidíj akkor biztos vagyok benne, hogy hűség bevezetése esetén is maradsz a Digi-nél ha elégedett vagy a szolgáltatás minőségével.

Szerk:
Ha van mobilod azt listaáron vetted vagy olyan előfizetési konstrukciód van, hogy olcsóért jutottál a készülékhez? Ezt csak azért kérdezem, mert mobil esetén is ugyanez a helyzet. Vehetsz sok pénzért is de ugyanazt megkapod jóval olcsóbban ha elkötelezed magad a szolgáltatónál egy darabig. Ha az ember elégedett a szolgáltatójával és tudja, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben nem költözik, stb. akkor mi a gond a hűséggel?

Szerkesztette: wpepi 2008. 07. 15. 15:11 -kor

#139 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 15:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 16:06

Ha az ember elégedett a szolgáltatójával és tudja, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben nem költözik, stb. akkor mi a gond a hűséggel?

Például az, hogy megkötöd a szerződést, aztán utána se kép, se hang. Oszt mehetsz strasbourgba lenyomni a t-comot.

#140 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 15:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 15:14

De mivel az áremelés elriasztja a potenciális ügyfeleket ezért ott a hűség fogalma amivel 1-2 évre leköthető az ügyfél ergo az így szerzett ügyfél előre tervezhető biztos bevételi forrás.

Te most arra célzol, hogy azoknál is bevezetik a rabságot (utólag), akik rabság nélkül indultak?  :think:

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.