HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#161 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 03:41

Idézet: Flashget - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 23:33

nem tudom miért kell állandóan azt olvasnom itt a digis topicban az UPC így a chello úgy..november óta van lanom a diginél és jókat röhögök ezeken a beirásokon..a majd ilyen meg olyan lesz a digi..

a digi vagy ilyen lesz amilyen most vagy egyszerüen eladják valamelyik multinak, de akkor már nem digi lesz úgy sem a nevük..viszont akkor ém is kakiban leszek a rabló banda upc miatt vagy a trékomról nem is szólva..
na de addig is havi 2500 pénzért (tehetősebbeknek 4500-ért) torrentre fel had mérgelődjön a galád, hogy majd jól lekorlátoznak  :D

Neked 10esed van? Nem kell ahhoz tehetősnek lenni,hogy egy jó kis 20 megát befizess. A mai világban már 4500 fötö nem a "világ"..

#162 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 16. 03:42

Idézet: Flashget - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 23:24

20/20-ról visszább léptünk 10/10-re
sajna a családi kassza olyanná vált mint a magyar államháztartás..ott húzzuk meg ahol tudjuk ez van..
na szóval a 10/10 az 10/15 lett :D

:o
Miért pont a netet? Az a 2000 fötö..  :confused:

#163 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 04:06

Idézet: Kr3w - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 19:06

És wpepi-től szeretném megkérdezni: Ha nálad elérhető lenne a a szutyok DigiLAN, bekötettetnéd? :D

Elméletileg beköttetném. Gyakorlatilag otthon nincs ekkora sávszélességre igényem, mert nem töltögetek se le se fel és időm sincs rá. Én úgy vagyok vele, hogy arra amire nincs szükségem nem fizetek még 1 Ft-ot se. Arról nem is beszélve, hogy hálózati rendszergazdaként egész nap 8Mbps net előtt ülök ergo ha ki akarnám élni netező vágyaimat akkor azt ingyé tehetem meg a cégnél ahol dolgozom.  :Đ
Mezei 1Mbps ADSL elérésem van otthon és ez untig elegendő arra amire otthon kell (hűséggel olcsóért  :D ).

#164 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 05:58

No, Flashget pajtinak mar ismeros lehetek, kovetem a peldajat, csak picit ovatosabban, a jovo heten:

- adsl 16/1 (11 oras kieses volt, Flash tudja, hogy ilyet tvnet adsl 3g-s ember eleteben meg nem latott /azota tvnetworknek eladtak/) felfuggeszt
- 20/20 digi bekottet (megrendelve, jovo csutortok kotik)

Egy ideig egyutt igy nezeget (mert meg igy egyutt digi+adsl fenntartas is kevesebb, mint az adsl elesen), aztan ha honapokig is atmegy a nonstop 5 perces haloteszteleseken, akkor lassan-ovatosan felmond adsl. Ha nem megy at, akkor digi fel, adsl visszaelesit.

Sosem hittem volna, hogy olyan heves hdsnet gyulolet utan - ami bennem elt -, valaha is visszanezek felejuk, de egye fene azert a lan mar nem egykalap a szar lancity-s idokkel - remelem :)

Szerkesztette: Nezelodo 2008. 07. 16. 05:59 -kor

Udv: Nezelodo

#165 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 06:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 17:56

Abban mondjuk már van valami, hogy az elmúlt 1-2 évben az üveg ára négyzetesen lement. Nekem kisipari méretben is sikerült itt a cégeimet összekötözgetni kb. 200 pénz/méter áron. Ez '99 körül mikro az UPC erőteljesen nyomult, akkor tudja a fene mennyi volt, de valahol 8-10ezer pénz környékén. Aztán azt a pénzt valahogy kamatostól vissza is kellene kapniuk, meg a többi.

Digi BIX portja már néha csuklott, iszonyat mód verik a plafont, meglátjuk sierül-e bővíteniük, vagy ez is elkezd köhögni, mint annó az összes szolgáltató.

hát t e meg miről beszélsz?
a 10G-s porton a 8G csuklás? eléggé elfogult vélemény...

pont a bix az, amit egyszerű olcsón bővíteni, és biztos vagyok benne, hogy meg is fogják tenni.

#166 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 10:17

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 5:58

No, Flashget pajtinak mar ismeros lehetek, kovetem a peldajat, csak picit ovatosabban, a jovo heten:

- adsl 16/1 (11 oras kieses volt, Flash tudja, hogy ilyet tvnet adsl 3g-s ember eleteben meg nem latott /azota tvnetworknek eladtak/) felfuggeszt

Egy ideig egyutt igy nezeget (mert meg igy egyutt digi+adsl fenntartas is kevesebb, mint az adsl elesen), aztan ha honapokig is atmegy a nonstop 5 perces haloteszteleseken, akkor lassan-ovatosan felmond adsl. Ha nem megy at, akkor digi fel, adsl visszaelesit.

Sosem hittem volna, hogy olyan heves hdsnet gyulolet utan - ami bennem elt -, valaha is visszanezek felejuk, de egye fene azert a lan mar nem egykalap a szar lancity-s idokkel - remelem :)

:o Lancity modem láv belé :)
Akkoriban a minden héten vendégeink voltak az emktvs emberek. Már kávéval vártuk őket :D

#167 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 16. 13:37

Hali!

Itt nálunk (Nógrád megye > Bátonyterenye) ma dobták be ezt a digis szórólapot, 10/10 2500 Ft, 20/20 4500Ft bla-bla...
Kér(d)és:
Tapasztalatokat, véleményeket szeretnék  :D
Nem akadozik a net? A 20/20 Mbit tényleg annyi? A net bekötéshez adnak modemet, vagy akármit, vagy csak simán bejön a kábel?  :D
Szeretném majd kipróbálni amint elérhetővé válik.....vagy ne tegyem?  :)
Mostani netszolgáltatómnál nincs hűségnyilatkozat, szal ez nem gond :rolleyes:
Visszaolvasni lusta vagyok, sry  :confused:
Előre is köszi a válaszokat  :D

#168 Felhasználó inaktív   F4k4an4l 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 14:01

Idézet: Flashget - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 23:33

nem tudom miért kell állandóan azt olvasnom itt a digis topicban az UPC így a chello úgy..november óta van lanom a diginél és jókat röhögök ezeken a beirásokon..a majd ilyen meg olyan lesz a digi..

a digi vagy ilyen lesz amilyen most vagy egyszerüen eladják valamelyik multinak, de akkor már nem digi lesz úgy sem a nevük..viszont akkor ém is kakiban leszek a rabló banda upc miatt vagy a trékomról nem is szólva..
na de addig is havi 2500 pénzért (tehetősebbeknek 4500-ért) torrentre fel had mérgelődjön a galád, hogy majd jól lekorlátoznak  :D

Párszor már olvastam ezen a fórumon, hogy "eladják valamelyik multinak", "megveszi valamelyik multi" stb. A Digi jelenleg 6 országban szolgáltat tehát ez a cég is egy multi. Persze ettől még megveheti egy másik multi, csak nem értem azt a hozzállást, hogy ha majd a multit megveszi egy multi akkor itt lesz a multivilágvége. :)

#169 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 14:22

Idézet: F4k4an4l - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 15:01

Párszor már olvastam ezen a fórumon, hogy "eladják valamelyik multinak", "megveszi valamelyik multi" stb.

Meg mitől multi a multi? Nagy, sok tőkeerős, szerte a világban? Vagy ami odakint multi, annak az anyacége idehaza lehet garázscég?
Make love not Wor.

#170 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 14:48

Idézet: F4k4an4l - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 15:01

....ha majd a multit megveszi egy multi akkor itt lesz a multivilágvége. :)

Ha az upc veszi meg a digit, akkor eljön a világvége  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#171 Felhasználó inaktív   F4k4an4l 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 16:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 14:22

Meg mitől multi a multi? Nagy, sok tőkeerős, szerte a világban? Vagy ami odakint multi, annak az anyacége idehaza lehet garázscég?

Wikipédia

"A multinacionális vállalat (magyar közbeszédben multi) kifejezés olyan vállalatot jelöl, amely számos országban (gyakran több földrészen) rendelkezik telephellyel."

Magyarul semmi köze ahhoz, hogy egy vállalat mennyire tőkeerős, vagy hogy garázscég e vagy sem. Ha van egy céged amelyik több országban működtet legalább 1 lángossütőt akkor ez a cég már multi. És mint gonosz multi máris felvásárolhatod, tönkreteheted a helyi nemzetiszínbe öltözött, kedves, aranyos, mindenki által féltve örzött nemzeti kincs lángossütőt.  :D

#172 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 17:42

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 5:58

;)

nyugi ez nem HDSNET és azokat is átkötik lanra..
nem véletlen hogy a freestart után 2002-ben adsl-re váltottam mert kispesten a hdsnet szar volt '99 óta..és itt nálunk tavalyig is olyan volt..

2 hétig novemberben nálunk is volt 8megás 3g és 20 megás lan. Dőzsöltünk :D

#173 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 17:43

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 3:42

:o
Miért pont a netet? Az a 2000 fötö..  :confused:

12000Ft-ot kellett lefaragni ebből a net 2000Ft-ot tesz ki..ilyen egyszerű.

továbbá már nem töltök se le se fel annyit mint korábban, ki sem használtam..csak online játékra használom többnyire.

Szerkesztette: Flashget 2008. 07. 16. 17:44 -kor

#174 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 18:09

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 17:12

Augusztustól módosul a Digi telefon ÁSZF-je.Olcsóbbak lesznek a mobilhívások!!!
Régi díjak:                                          
T-Mobil hívás csúcsidőben     55
T-Mobil hívás csúcsidőn kívül 35
Pannon csúcsidőben             55
Pannon csúcsidőn kívül         35
Vodafone csúcsidőben          55
Vodafone csúcsidőn kívül      35

Újak:
T-Mobil hívás csúcsidőben      30
T-Mobil hívás csúcsidőn kívül  30
Pannon csúcsidőben              30
Pannon csúcsidőn kívül          30
Vodafone csúcsidőben           30
Vodafone csúcsidőn kívül       30

Részletek:
http://www.digikabel.hu/images/stories/asz..._valtozasok.pdf

Tévedtem,sorry.Nem augusztustól változnak a percdíjak.Már július elseje óta olcsóbban hívhatunk mobilokat!!!!! :respect: Ma jött a számla mellé egy tacepau.Azon olvastam.

#175 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 19:39

Idézet: Moonline - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 13:37

Hali!

Itt nálunk (Nógrád megye > Bátonyterenye) ma dobták be ezt a digis szórólapot, 10/10 2500 Ft, 20/20 4500Ft bla-bla...
Kér(d)és:
Tapasztalatokat, véleményeket szeretnék  :D
Nem akadozik a net? A 20/20 Mbit tényleg annyi? A net bekötéshez adnak modemet, vagy akármit, vagy csak simán bejön a kábel?  :D
Szeretném majd kipróbálni amint elérhetővé válik.....vagy ne tegyem?  :)
Mostani netszolgáltatómnál nincs hűségnyilatkozat, szal ez nem gond :rolleyes:
Visszaolvasni lusta vagyok, sry  :confused:
Előre is köszi a válaszokat  :D

Néha akadozik,de ennyi pénzért?
Ha meg nagyon gáz akkor bejelented.
A 20 20 az nem fog menni egyszerre,de attól még jó.
Próbáld ki és modem nincs.

#176 Felhasználó inaktív   Emak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 19:39

Ti itt 10Mbit, meg 3G, meg izé...

Amikor a TVNET -re előfizettem, azt igérték ÍRÁSBAN, hogy 1 éven belül 3G.
Ha nem, csökkentik a díjat.
Aztán 3G sehol, de már Externet -es vagyok (én nem váltottam, mint tudjuk), az ár lett volna ugyanannyi...
Feleztem a sebességet, 60% -oltam az árat, de szerintem mire ez a digi nyavaja idejön, addigra lemondom az egészet, és nem fogok értesülni semmiről.

Nekem is élnem kell, és akkor nem lesz se kábeltv, se net, se telefon - se semmi.

És akkor bájbáj IT -s világ...
Idézet
A kritikára válaszolni gyengeség, szó nélkül hagyni önteltség.

#177 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 19:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 5:06

Elméletileg beköttetném. Gyakorlatilag otthon nincs ekkora sávszélességre igényem, mert nem töltögetek se le se fel és időm sincs rá. Én úgy vagyok vele, hogy arra amire nincs szükségem nem fizetek még 1 Ft-ot se. Arról nem is beszélve, hogy hálózati rendszergazdaként egész nap 8Mbps net előtt ülök ergo ha ki akarnám élni netező vágyaimat akkor azt ingyé tehetem meg a cégnél ahol dolgozom.  :Đ
Mezei 1Mbps ADSL elérésem van otthon és ez untig elegendő arra amire otthon kell (hűséggel olcsóért  :D ).

Régen voltam dsl-es és jelenleg nem követem annyira az árakat, DE. Létezik olyan adsl szolgáltatás, ami akár hűséggel havi bruttó 2500 alatt van? (Najó.. havi 1 gigás limites netek nem játszanak, az még anyámnak is kevés lenne... )
Hm?

Én egyszerűen semmilyen más (nem wap, percdijas, forgalmidijas, stb.. ) netet nem találtam, ami havi 2500 forint alatt lenne!  :think:

Böff. Amúgy meg ha nem lenne diginetem én is nagyon szeretnék, bár mástól nem sajnálnám és nem akarnám megmagyarázni neki, hogy milyen szar is az. Volt többféle adslem, chellom, és most digi. Egyikkel sem volt gond, max az árukkal... :)

A 20/20 nekem meg megy egyszerre... utorrent legalábbis 2,3MB/s/2,3MB/s-t ir, mikor felizzik.

Szerkesztette: asdasd23 2008. 07. 16. 19:45 -kor

0dB.

#178 Felhasználó inaktív   __Psion__ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 20:11

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 19:39

Néha akadozik,de ennyi pénzért?
Ha meg nagyon gáz akkor bejelented.
A 20 20 az nem fog menni egyszerre,de attól még jó.
Próbáld ki és modem nincs.

Hát nálam abszolúte nem akadozik, viszont cFos kell hozzá! Mert a nélkül valóban nehezen kihasználható az adott sávszélesség. Aki ADSL-el próbálkozott cFos-al, s nem észlelt különbséget... nyugodjon meg, itt majd fog.  :cool:
Intel 486 DX4 100Mhz CPU, 2.1 GB Winchester, 32 MB EDO Ram, CD Drive, S3 Trio VGA,  Sound Blaster 32

#179 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 22:46

Idézet: __Psion__ - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 20:11

Hát nálam abszolúte nem akadozik, viszont cFos kell hozzá! Mert a nélkül valóban nehezen kihasználható az adott sávszélesség. Aki ADSL-el próbálkozott cFos-al, s nem észlelt különbséget... nyugodjon meg, itt majd fog.  :cool:

Cfos? Minek? Ez szinkron elvileg.

#180 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 04:51

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 20:41

Régen voltam dsl-es és jelenleg nem követem annyira az árakat, DE. Létezik olyan adsl szolgáltatás, ami akár hűséggel havi bruttó 2500 alatt van? (Najó.. havi 1 gigás limites netek nem játszanak, az még anyámnak is kevés lenne... )
Hm?

Én egyszerűen semmilyen más (nem wap, percdijas, forgalmidijas, stb.. ) netet nem találtam, ami havi 2500 forint alatt lenne!  :think:

Böff. Amúgy meg ha nem lenne diginetem én is nagyon szeretnék, bár mástól nem sajnálnám és nem akarnám megmagyarázni neki, hogy milyen szar is az. Volt többféle adslem, chellom, és most digi. Egyikkel sem volt gond, max az árukkal... :)

A 20/20 nekem meg megy egyszerre... utorrent legalábbis 2,3MB/s/2,3MB/s-t ir, mikor felizzik.

Havi bruttó 2500 alatt nincs DSL, de nem is írtam, hogy lenne. Én speciel 3260Ft-ot fizetek Interware ADSL-ért T-Com területen ami korlátlan elérést jelent.

Idézet

Nekem speciel nem hiányzik, mert nem kell a nagy sávszélesség ráadásul van vezetékes telefon amire nekem szükségem van így eleve adja magát a DSL. Egyébként én sem sajnálom mástól és le sem beszélek senkit sem csak mivel nagyon böki a csőröm az itt olvasott némely gyermeteg hozzáállás ezért, mint szakmabeli úgy érzem, hogy helyre kellene tenni a fejekben a különböző szolgáltatások közti különbséget.  Miért is kell fújjolni a kábelTV-s, ADSL netet? Azért, mert nem szinkron 10/10 vagy 20/20? Miért is lenne ugyanolyan a kábelTV-s net ill. az ADSL mint a LAN akkor ha merőben más technológiák és másmilyen terhelésre tervezték őket?
Akinek kell a szinkron 10/10, 20/20 az fizessen elő LAN-os netre lamenta nélkül. Minek is kell ez a homokozóba illő "bezzeg a Digi" stílus? A Digi-nek is van előnye és hátránya is ugyanúgy ahogy más netes szolgáltatónak. Miért kell ezeken lovagolni. Vagy olyan nehéz elfogadni, hogy vannak emberek akiket nem izgat a torrent, az online játék, stb. és nem igényelnek nagy sávszélességet, szinkron adatátvitelt? Olyan nehéz elfogadni, hogy azok akik IT területen dolgoznak és ismerik ezeket a technológiákat néha beírnak a fórumba ill. elemzik a Digi és más szolgáltatók üzletpolitikáját, esetleg előrevetítenek olyan már most is kézenfekvő dolgokat aminek a valóságtartalmáról bárki maga is meggyőződhet?

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.