HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2891 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 09. 09:03

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 12:36

Az, hogy sok peer-t látsz, az nem jelenti azt, hogy valóban le is akarnának tölteni, valószínűleg kihagyták a sample-kat, és azért nem mentek át seederbe, de nincs már szükségük több adatra. Mindezekhez hozzájön a rengeteg seeder, ráadásul sokaknak gyorsabb lehet a feltöltésük, mint neked.

Köszi, erre nem gondoltam, hogy akit én leechernek látok, az lehet hogy valójában partial seeder. Pedig pont mostanában olvastam erről, de inkább a nagy pack-ok jutottak eszembe, hogy abból nem mindent tölt le valaki.

Van is 1-2 sorozatom amit már kivettem seedből, mert törölni akartam őket helyszűke miatt, de még megvannak, visszatettem őket seedbe. Bár kevés leecherük van, de ha néha 1-1-et elkapok, akkor már jó.

Mondjuk igazából azért ejtett kétségbe ez a feltöltési sebesség hiány, mert regeltem egy új tracker-re, és nagy hévvel le is töltöttem vagy 30 GB-ot, gondolván, hogy hamar visszamegy az. Aztán olvastam, hogy ott nagyon sok a nagy sávszélességű felhasználó és nehéz arányt javítani. Féltem nehogy kitegyenek tartósan alacsony arányért. Lassan másfél hónapja regeltem, és még csak 8,7 Gb-ot tudtam feltolni. Viszont a sorozataim ezen a tracker-en is fent vannak, úgyhogy talán most már lesz feltöltésem is.
Már vagy fél órája tettem a be a sorozatokat, és olyan 5-600K-val mennek fel. Szóval úgy tünik, csak vaklárma volt nálam.
Azért köszi a tanácsot.

üdv.

Szerkesztette: napppali 2009. 06. 09. 09:04 -kor

#2892 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 09. 20:09

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 18:45

Szerinted? Vannak olyan emberek, akik már nem foglalkoznak az arányukkal, egyszerűen csak bekapcsolják a gépüket és közben megy a feltöltés. Ez pusztán arra jó, hogy pár ember gyorsabban le tudja tölteni azt, ami épp fent van a gépen.

Milyen szép és jó lenne, ha minden ember így gondolkodna...

Én a gépet bekapcsolva nem hagyom. mikor használom akkor megy a feltöltés is. Igy is 4-8x arányom van.

#2893 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 21:35

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 10:02

Remélem ez a kép már meggyőz, hogy az Edimax (BR-6214K) bírja a max up-ot és a down-t is egyszerre. A vízszintes vonal a 2250 kb/s-et jelöli, nálam általában erre van korlátozva a max feltöltés, de most kikapcsoltam:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Közben az ipon oldalán néztem ezt a routert (6214k): a leírásában ki van emelve, hogy "sávszélesség 20 Mbps"
Lehet hogy ez a turpisság benne? Ez a 10/100 helyett 20/100 lenne? Vagy ez hülyeség?

Közben néztem az Edimax honlapját, ott semmit sem írnak erről.

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 09. 21:36 -kor

#2894 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 23:01

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 21:35

Közben az ipon oldalán néztem ezt a routert (6214k): a leírásában ki van emelve, hogy "sávszélesség 20 Mbps"
Lehet hogy ez a turpisság benne? Ez a 10/100 helyett 20/100 lenne? Vagy ez hülyeség?

Közben néztem az Edimax honlapját, ott semmit sem írnak erről.

Ez marhaság. A másik gépem is rá van dugva, szoktam másolgatni ide-oda és simán bírja a 100-at is. 20-as routerről még nem is hallottam. De láthattad a mellékelt képen, hogy a 30/20-at is simán viszi egyszerre.

#2895 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 09. 23:43

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 0:01

Ez marhaság. A másik gépem is rá van dugva, szoktam másolgatni ide-oda és simán bírja a 100-at is.

2 gép közt switchként működik, ott 10/100 van simán. NATolvas viszont a proci kifejezetten közre játszik, ez szokott lenni a routerek gyengéje, meg a sok session.
Make love not Wor.

#2896 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 15:55

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 23:01

Ez marhaság. A másik gépem is rá van dugva, szoktam másolgatni ide-oda és simán bírja a 100-at is. 20-as routerről még nem is hallottam. De láthattad a mellékelt képen, hogy a 30/20-at is simán viszi egyszerre.

Ezt a tesztet találtam.
http://www.dlink.com.../snb-charts.asp

#2897 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 16:12

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 0:01

Másolgatásnál vinni is kell, ott semelyik routerrel nem volt gondom. Azt is látom, hogy a tiéd viszi a 30/20-at. Ez így jó is. Csak azt nem tudom, hogy nekem miért nem viszi egyik sem :)

#2898 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 16:38

Idézet: solyomferi - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 15:55

Egy Wan-lan sebeség teszt.
http://www.hardware.info/en-US/productdb/Z...bGVkapiSmJfKZ8g

#2899 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 19:53

HELP!!

2 hete használom a digit, minden rendben van vele. Ma járt le az ADSL netem, telefonom, s athoztam a Zyxel P-335WT routeremet, hogy megosszam vele a netet a masik gepemmel is. Mit ad isten? Egyaltalan nem működik. :reklamacio:  Belepek a routerbe, beallitom a PPPoE-s kapcsolatot, felhasznalonev, jelszo, s semmit sem csinál. Mind ADSL-lel, mind UPC-vel tökeletesen mukodik. Mi a francot csinaljak? Kurvara nincs kedvem lecserelni a majdnem 20eFt-os routeremet, mert a Digi nem kepes normalis halózatot kiepíteni....vagy esetleg talalkozott mar valaki hasonlo problemaval, s tud valami trukkot??

DNS-es beallitva a bongeszoben, szoval nem tudom mit kellene meg csinalnom...a tobbinel ennyi kellett, s szaguldozott a net.

#2900 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 20:01

Ennek mennie kéne. Érdekes eset szerintem...

#2901 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 20:13

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 19:53

HELP!!

2 hete használom a digit, minden rendben van vele. Ma járt le az ADSL netem, telefonom, s athoztam a Zyxel P-335WT routeremet, hogy megosszam vele a netet a masik gepemmel is. Mit ad isten? Egyaltalan nem működik. :reklamacio:  Belepek a routerbe, beallitom a PPPoE-s kapcsolatot, felhasznalonev, jelszo, s semmit sem csinál. Mind ADSL-lel, mind UPC-vel tökeletesen mukodik. Mi a francot csinaljak? Kurvara nincs kedvem lecserelni a majdnem 20eFt-os routeremet, mert a Digi nem kepes normalis halózatot kiepíteni....vagy esetleg talalkozott mar valaki hasonlo problemaval, s tud valami trukkot??

DNS-es beallitva a bongeszoben, szoval nem tudom mit kellene meg csinalnom...a tobbinel ennyi kellett, s szaguldozott a net.

Semmi trükk nincs benne. Beállítod nevet-jelszót elütés nélkül, DHCP Servert engedélyezed és már mennie is kell.

#2902 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 21:58

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 21:13

Semmi trükk nincs benne. Beállítod nevet-jelszót elütés nélkül, DHCP Servert engedélyezed és már mennie is kell.

Megtettem...és semmi.

Ezért is fordultam hozzátok. Ugyanigy allitom be az ADSL-t is, annyi kulonbseggel, hogy ott a felhasznalonevhez kell a @szolgaltato neve is.

Hozzateszem, hogy DHCP szervert sosem engedelyezem, magam adok IP-t a gepeimnek. Routernek csak annyi a feladata, hogy osztja az altalam megadott IP-knek a netet.

#2903 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:23

A ruter nem csatlakozik a netre? Ha jól emléxem van vmi Service Name vagy mi. Oda mit írtál? (ha van ilyen rubrikád) Elvileg üresen kell hagyni, akkor megy. Reset volt?

#2904 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:51

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:23

A ruter nem csatlakozik a netre? Ha jól emléxem van vmi Service Name vagy mi. Oda mit írtál? (ha van ilyen rubrikád) Elvileg üresen kell hagyni, akkor megy. Reset volt?

Ahogy mondod...a router nem lep fel a netre. A name részhez "Digi"-t irtam...ide azt ir az ember, amit akar. Legalábbis idáig ebből semmi hiba nem volt. De majd hamarosan ezt is kiprobalom....hátha.

Reset, restart megvolt.

#2905 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:58

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 19:53

HELP!!

Nekem is ugyanez van! Tegnap éjjel volt valami amikor már nem engedett be. Ma délelőtt még ment, de ma délután óta semmi.
Egyszerűen a felhasználónévvel - jelszóval nem enged csatlakozni!

"Hiba a következőhöz való csatlakozéskor: Digi

Felhasználónév éd jelszó ellenőrzése

Hiba: 691 : A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy
jelszó a tartományban érvénytelen volt."

Már irtam nekik, várom hogy mi lesz.
foxyr-rel mindketten Csepeliek vagyunk egymáshoz közel.

(Még szerencse hogy megvan Datanet-em is mint backup, most azzal jelentkeztem be.)
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2906 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:59

Ja és nálam nincs semmi router, csak LAN kártyán direktben a Digi.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2907 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:59

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 21:58

Hozzateszem, hogy DHCP szervert sosem engedelyezem, magam adok IP-t a gepeimnek. Routernek csak annyi a feladata, hogy osztja az altalam megadott IP-knek a netet.

Wazze, erre nem tudok mit mondani!  :mad: Szerinted akkor a digitől hogy fogsz IP címet kapni? Az egészen más dolog, hogy a gépen te állítod be az IP címet.

Nekem ugyan Edimax-om van, de a beállításokat ugyanúgy kell megcsinálni:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: zka67 2009. 06. 10. 23:06 -kor

#2908 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 23:12

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 22:51

Ahogy mondod...a router nem lep fel a netre. A name részhez "Digi"-t irtam...ide azt ir az ember, amit akar. Legalábbis idáig ebből semmi hiba nem volt. De majd hamarosan ezt is kiprobalom....hátha.

Reset, restart megvolt.

A szolgáltató nevét hagyjátok üresen különben nem fog működni.
Csak user és pass kell.
VODKA
-Connecting People-

#2909 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 00:02

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:58

Nekem is ugyanez van! Tegnap éjjel volt valami amikor már nem engedett be. Ma délelőtt még ment, de ma délután óta semmi.
Egyszerűen a felhasználónévvel - jelszóval nem enged csatlakozni!

"Hiba a következőhöz való csatlakozéskor: Digi

Felhasználónév éd jelszó ellenőrzése

Hiba: 691 : A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy
jelszó a tartományban érvénytelen volt."

Már irtam nekik, várom hogy mi lesz.
foxyr-rel mindketten Csepeliek vagyunk egymáshoz közel.

(Még szerencse hogy megvan Datanet-em is mint backup, most azzal jelentkeztem be.)

Nekem a nettel nincs gond...most is igy vagyok fent, csak a routerrel nem kapcsolodik.

#2910 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 00:11

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:02

Nekem a nettel nincs gond...most is igy vagyok fent, csak a routerrel nem kapcsolodik.

Igen? Az fura.....

Akkor nálam se jó valami beállítás?
Nem változtattam semmit.... Mondjuk a LAN kártyának én is fix IP cimet állitottam. Lehet az a baja? Meglátom holnap mit irnak.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.